Egentid

Som jag ser fram emot min lilla hemmakväll i kväll. Ska bara ta det lugnt och slappa!

Plats: Soffan!!
Käk: Nått gott!
Att göra: Ansiktsmask. Fotbad. Fixa naglarna
På TV: Allsången och Morden i Midsommer.

Min tisdagkväll.

Konstiga kunder...

Idag är jag supertrött. Jag fattar inte varför. Men jag är helt slut. Står typ och sover i kassan.... Har en rolig kundhistoria idag... (Bakgrund: Igår ringde en kund till mig och ville lämna tillbaka en vara som var köpt på öppet köp på grund av att det blivit ett dubbelköp, hans fru hade åxå köpt en likadan. Jag sa att det var inga problem om kvittot fanns kvar, då är det bara att komma in så ordnar vi det....) Idag ringer kunden igen:

Kunden: Jo jag ringde igår och undrade om jag kunde få lämna tillbaka en vara som jag köpt hos er i förra veckan, det var nog dig jag pratade med.....

Jag: Okej, ja det är inga problem!! Det är bara att komma in med varan...

Kunden: Jo men jag undrar nu, tar ni nån procent när man ska lämna tillbaka så här??

Jag: Nej det behöver du inte vara orolig för du kommer att få tillbaks ALLA dina pengar du lagt ut. Som sagt det är bara att komma in så löser vi det hela...

Kunden: Det var skönt och höra!! Jamen då kommer jag in i veckan då!! Och det var säkert nu att jag får tillbaka alla mina pengar!!

Jag: JA!! Det får du. Tack så mycket!!

Kunden: Tack tack! Och hejdå!

Jag: Hej hej.....

Men Gud, vilket århundrade lever han i?? Har människan aldrig lämnat tillbaka nånting han har köpt innan. Verkligen en superjobbig typ... När han kommer in nu i veckan så lovar jag att det är en sånn där jobbig människa som ska berätta HELA historien bakom köpet och tillbakalämnandet och allt. Hey, jag skiter i det!! Jag orkar inte lyssna på alla jäkla livsöden och små historier hela tiden. Jag går inte in till kassörskan på Maxi och talar ut om mina menssmärtor eller min onda höft. Känns som att de inte behöver veta nått om det!!!

Bergman - en av de större

                                                image275


Ja jag håller med alltså!! Ibland går det till överdrift. Vi kommer få leva med detta att Ingemar Bergman har gått bort. Men Herre, det kom väl knappast som en överraskning att han skulle gå bort förr eller senare. Gubben var ju ändå 89 år, och så vitt jag vet lever ingen i en evighet. Visst han var en av de största någonsin inom sitt yrke och visst han var vida känd, men varför måste vi bomaderas med nyheten om hans bortgång överrallt??? Igår slog jag på TVn en kort sekund och det var inslag på varenda kanal. En gråtandes Peter Stormare som tröstas av Jan Malmsjö. Ja så fint. Men var detta en total överraskning för folket eller? Hade ingen en aning om att han skulle dö??

Men visst, R.I.P i himlen Ingemar. Jag kanske ska kolla på nån av dina filmer nu, så att jag kommer att förstå din storhet lite mer. Annars har jag ganska svårt för gamla filmer som är svåra att förstå.....

Gamla minnen del 2

Alltså. Det måste vara något fel på mig (och mina vänner som ställer upp på det)!! Men nu när vi ses är det typ som en regel att snacka gamla minnen. Igår när Jenny och jag var och fikade med en kompis jag inte sett på ett år (och Jenny inte träffat på typ 100 år) så blev det ju såklart att vi började prata gamla minnen.

"Åhh.... kommer du ihåg den där gången vi hade fest i vindskydden nere vid stranden??"

"Men Guuuuud kommer ni ihåg den där gången vi var ute och paddlade kanot med klassen och din dyra keps inköpt i London blåste i vattnet??"

"Hahahahaaa... Kommer du ihåg den där gången du bara torrgrät hela vägen hem till mig och sen somnade på golvet på min toalett helt utslagen???" (ehhh...Ja....)

"Ame...Kommer du ihåg den gången vi hade fest hos dig och du inte ens kunde följa med ut för att ....(tack det räcker så)??????" (ehh..Ja...)

"Och den där gången jag var med dig när du skulle vittna...Fan då var du inte stor, då var du riktigt rädd..."

"Men minns du när jag brukade hämta dig när vi skulle till skolan och jag körde skitfort och du bara skrek hela vägen till skolan??"
(Ehhh....JA DET MINNS JAG. Och du kör fortfarande som en galning, tre fortkörningsböter på ett år är INTE okej. Jag var livrädd varenda gång jag åkte till skolan!!!)

Och så fortsatte det så hela kvällen. Vi har vart med om skitmycket... Synd att vi ses alldeles för sällan!!!!! Det känns som att vi är typ 75 år fastän detta hände för inte alls länge sen, typ 10 år sen eller nått...

Ekologiskt?

                                      image274



Att handla ekologisk mat känns som att det är väldigt hypat just nu. Till exempel var det en artikel i vår lokaltidning idag som handlade om att ska man börja shoppa ekologiskt så ska man börja med att köpa kaffe och bananer ekologiskt. Hrm... jag är lite tveksam till det här med ekologiskt. I och med att jag jobbar på Granngården som ligger nära tillhands till Lantmännen, så "vet" jag hur det kan gå till. Till exempel kan det vara så att om en bonde som "gör ekologisk mjölk" inte får tag på ekologiskt foder får han/hon ge "vanligt foder" till sina kossor under tiden. Alltså kan man aldrig vara riktigt säker på att det är ekologisk mjölk man får i sitt paket... Därför kan man lika bra köpa "vanlig mjölk". Likadant är det med grönsaker och sånt. Om bönderna inte får tag på ekologiskt gödsel nån enstaka gång får de sprida vanligt gödsel. Alltså kommer man ju inte då att veta om just de grönsaker jag köper är garanterat ekologiskt. Det kan man aldrig veta......

Sommarfest

Yes!!! Jag har lyckats byta bort min lördag (ska jobba nästa lördag istället) och tagit ledigt på fredag så nu får Tomas och jag en liten miniweekend i sommarstugan!!! Och på lördag ska vi ha en liten sammankomst för våra vänner. En sommarfest som mer känns som en höstfest med tanke på det risiga vädret. Till exempel hade jag tänkt att vi kunde sitta på nån uteservering ikväll men det känns inte så lockande med tanke på att temperaturen ute är runt 16 grader... Hua!! Så kallt i slutet av juli. Det är fasen skandal!!!!

Segdag

Har inte kommit till datorn på hela dagen idag. Mycket att göra på jobbet. Igår hade vi ju besök av Tomas syster + man och barn. Det var supermysigt. Efter de åkt hem gick Tomas och jag och la oss och sov. Jag vet inte när jag sov på eftermiddagen senast, men det kändes som att jag behövde det igår. Inte bara för att vi haft besök utan för att jag var allmänt trött. Det var så skönt att få sova ut. Fick ju inte göra det i lördags heller... Efter att vi vilat åkte vi hem till mamma och pappa för att hämta bultsaxen och bågfilen som Macce tagit hem åt oss efter lilla cykelnyckelincidenten i lördags kväll.... Där blev vi bjudna på middag, grymt skönt att slippa laga mat!!!

Idag står jag på jobbet och segar och i kväll ska jag träffa kompis. Orkade inte i fredags kväll så vi ska ses i kväll i stället... Ska dra med mig Jenny åxå tänkte jag!!

Cykelnycklar är bra att ha.....

Det var en supermysig kväll igår. God mat och trevligt sällskap (min sambo). Ända tills....

Tomas: Har du dina cykelnycklar??

Jag: Nej dom tog ju du eftersom du låste ihop våra två cyklar med mitt "slanglås".. (detta gjordes tidigare på kvällen när vi parkerade cyklarna och Tomas tog nycklarna för att han ville hålla koll på dem sa han......)

Tomas: Är du säker??

Jag: Ja du tog dom...

Tomas: Då har jag tappat dem..

Jag: Vaa?? Hur kunde du vara så klantig. Fatta, jag har aldrig tappat en nyckel i hela mitt liv. Tur för dig att jag gjorde mig en extranyckel till cykeln för inte så länge sen!! (jag fick bara en nyckel när jag köpte cykeln och har klarat mig på den bra hittills men tyckte ändå att jag kunde göra en til lför ett tag sen...) Men jag har bara en nyckel till slanglåset för det är egentligen pappas, men jag har lånat det på obestämd tid....(typ fem år hittills...) Hur ska vi lösa detta????

Tomas: Ja jag får väl gå hem och hämta nycklar...

Och då... som i ett trollslag kör min lillebror förbi där vi står. Fatta vilken tur vi har!!! Macce är så snäll så han kör hem Tomas för att hämta min extranyckel och sen kör de till Tomas jobb för att hämta en bultsax och en bågfil att få av slanglåset med.... Jag känner mig som en cykeltjuv när vi ska klippa sönder låset och alla bara glor. Men skitsamma. Det löste sig. Sen cyklade vi hem....


Idag kommer Tomas syster hit med sina tvillingar. Tomas hade lovat dem att få åka en sväng i hans båt. Det är bara det att han sålde ju båten igår, så han har fått låna en kompis båt så att killarna ska få kunna komma ut en sväng på sjön!!!!!

Romantiken fortsätter

                                              image273
        

Ja den här dagen har verkligen gått i romantikens tecken. Först trängas med barnfamiljer och turister på den lokala stormarknaden och sen storstädning (Tomas kom nyss in till mig vid datorn och tvingar mig att skriva att han minsann hjälper till att städa! "Jag går inte härifrån förrän du har skrivit i bloggen att jag hjälper till!!" Okej, okej, lugna ner dig, jag ska minsann tala om för alla att du hjälper till att städa. Hjälper till att städa vårt boende som stökas ner av oss båda!!!! Du är skitduktig!!).

Tomas har varit så lagom uppspelt hela eftermiddagen. Han har sålt sin båt!! Den låg bara ute på blocket ett par timmar innan han blev av med den, så det gick himlans fort. Nu är det dax att börja kolla på en annan, fortare, större båt. Längtar!!!

Ikväll väntar middag på restaurang. Lite måste vi ju fira att vi har varit tillsammans i fem år... 

                                               ♥Jag älskar dig Tomas♥


Romantik

Femårsdag i all ära. (Tomas och min årsdag för vårt förhållande vill säga) Men nu ska jag göra nått så romantiskt som att sticka och storhandla. Kärleksfullt så det bara förslår!!

Ha en fin och underbar lördag i solen som äntligen visar sig lite!!!!

Full fart

Trodde att jag skulle få en skön sovmorgon såhär på min lediga lördag. Men icke. Tomas har slängt in en annon på Blocket på en grej han ska sälja och Herre vad det ringt hela morgonen (han la ut annonsen i gårkväll). Vad är det för människor som ringer hem till någon kl 7.35 en lördagmorgon? Och vad är det för människor som sitter och kollar Blocket så tidigt?? Har de inget vettigare för sig?? Tomas fick i alla fall full fart upp och bort till affären för att införskaffa ett kvittoblock. Känns som att det kan behövas när det är dyrare grejer som ska säljas.. De kommer snart och tittar, så det blev full fart upp. Lika bra att gå upp ändå.....

hemmakväll vs utekväll

Hade sett fram emot en lugn hemmakväll tillsammans med sambo. Känner att jag behöver det. Men nu så hörde en gammal kompis av sig och undrade om vi kunde ses ikväll. Shit, jag vill. Han är typ aldrig i stan längre och vi har inte setts sen förra sommaren och då kände jag knappt igen honom. Hade blivit en riktig "bodybuilder". Shit, han kom knappt in genom min dörr hemma. Inte klokt vad stor han blitt!! Åhhh.... Det känns som att det inte kommer att bli en lugn hemmakväll. Men vad fan, jag är väl inte 100 år heller. Jag orkar!! Nemas problemas!!

(Btw, imorgon är det "firartajm". Då har Tomas och jag varit tillsammans fem år. FEM ÅR sen vi sågs första gången och jag kräktes på hans skor. Det är inte klokt, det känns som om det var förra sommaren typ. Får se vad som händer imorgon. Tomas är ju inte känd som världens mest romantiska snubbe. Vi får väl se om han hittat på nått.....)

Marknadsgodis

Ibland typ måste jag bara tillrättavisa min sambo lite. En del kan tycka att jag bestämmer över honom men det gör jag inte alls. Jag bara berättar vad han ska eller inte ska göra...

Jag: Åhhh!!!! Vad gott med marknadsgodis!! (vi var på marknad igår med kompis Lina och hennes sambo Kalle som är nere från stockholm innan vi var och käkade sommarbuffé på en restaurang här i stan...)

Tomas: Får jag smaka??

Jag: Nej det är mitt godis!! Du får väl köpa eget!!!!

Tomas: Amen snälla!!!????!!!

Jag: Nej, och förresten kommer du inte ihåg förra sommaren när du käkade en påse marknadsgodis på typ tre minuter och mådde illa i tre dagar sen???!! Det är inte bra för dig att äta marknadsgodis!!

Tomas: Ame, lägg ner, får jag en bit nu??

Jag: NEJ SA JAG!! KÖP EGET OM DU NU SÅ GÄRNA VILL MÅ ILLA IGEN!!!!!!!!

Det slutade med att han i alla fall fick smaka av mig + att han köpte en egen påse. Jag kan bara tänka mig hur Tomas mår idag. Har inte träffat honom än eftersom jag jobbar.... För övrigt var det en mycket trevlig (men sen) kväll och idag är jag aningens trött, men vad fasen, det är bara sommar en gång om året och Lina är inte hemma alltför ofta så då är det bara att bita ihop......

J****a Bredbandsbolaget fixa er driftstörning nån gång!!!

                                               image272
 

Igår fungerade inte vårt internet. Igen!!!! Jag blir tokig. (tur att det finns internet i kassan på jobbet ;-) ) Blir förbannad på bredbandsbolaget. Inte går det att kontakta dem heller. Så idag när jag kom till jobbet gick jag in på deras hemsida och läser att de har nån jäkla driftstörning i Trelleborg men jobbar på det. Hur fan ska jag få reda på det när jag inte kan gå in på nätet hemma (nu kollade jag ju på jobbet, men om jag inte haft internet här, hur hade jag fått reda på det då??)?? Det går ju liksom inte att ringa till dem heller. Superlång telefonkö och ingen som svarar när jag kommer fram. Dessutom ligger deras mailkontakt nere (de har problem med mailen med) så det är omöjligt att typ få tag på dem. Fan vad förbannad jag blir!! Snart ringer jag Sverker. Det är inte okej att betala 300 spänn i månaden för nått som inte fungerar!!!!!!!

Gamla minnen

Typ nu när man träffar sina vänner (gamla sådana, alltså sånna man hängt med läääääääänge) är det skitlätt att man börjar prata "gamla minnen". Det hände mig och kompis Jenny igår! Jenny kom förbi med lite tidningar till mig (tack!), vi brukar nämligen alltid byta när vi läst dem ,hon prenumererar på några och jag på några och sen byter vi!! Skitbra tips till alla att göra så, då blir det inte så dyrt om man ska köpa alla själv!! I alla fall, gamla minnen var det. Igår mindes vi när Jenny bjöd hem en kvinna från sminkmärket Mary Kay som skulle sminka oss och visa lite. Jag tror det var när vi gick på gymnasiet.. Den här kvinnan hade noll färgsinne, och hade tydligen inte lärt sig nånting alls om produkterna utan där satt vi, vita som spöken av en foundation som var så ljus att en albino skulle ha varit brunare. Till denna vita hy fick vi illrött läppstift. Guuuuud, vi såg verkligen inte kloka ut då. Synd att detta var innan digitalkamerans tid, annars skulle jag lagt ut ett foto så att alla kunde få se hur idiotiska vi såg ut. Behöver jag tillägga att ingen av oss köpte en endaste produkt?

Eller ett annat minne, åxå från gymnasietiden. Jag var inne i min "stora" matchningsperiod" som vi kallar den. Jag skulle verkligen matcha ALLT! Till och med pennan jag använde matchade resten av min outfit. Det var ganska övertdrivet men ändå... (jag har alltid varit mycket för att matcha grejerna jag har på mig, det fulaste jag vet är när man blandar saker hej vilt och inte tänker alls på att det ska passa ihop. Som en tjej som var på samma fest som mig för ett tag sen, svarta stuprör, grön tunika, vita (!) pumps och brun väska, alltså jag är ledsen bruden, men det var inte särskilt fint!! Typ sånt är jag skitnoga med fortfarande, även om det inte går till överdrift längre....)

Mindes åxå Jennypennys skitheta silverbrallor i äkta ravestuk. Minns att jag åxå hade några liknande fast de var inte lika silvriga... Herre vad mycket konstiga grejer man har haft på sig alltså....

Självmordssparven

                                                     image271



Förövrigt så har vi en liten självmordsbenägen sparv inne i butiken just nu. Han/hon har flygit omkring här hela dagen utan att komma ut och nu har den börjat ge upp hoppet... Nu flyger den med full fart rakt mot rutorna precis som om den vill ta livet av sig bara för att den inte kommer ut. Vi har försökt att få ut den genom att öppna stora porten men tyvärr är sparven lite trög så den fattar inte att det är där den kommer ut i friska luften igen. Ska bli spännande och se fall det ligger en död sparv på golvet i morgon när jag kommer till jobbet.....


(det är inte sparven på bilden som är med i texten)

Åsa väljer

När jag får välja (och det får jag för det är min blogg) så väljer jag dessa höstnyheter (samtliga från HMs shoponline):

         

Kofta 198:-
Tunika 149:-
Ballerina 198:-
Klänning 298:-
Plånbok/liten clutch 98:-
Armband i plast 39,50:-



Jag - fortfarande ensam

Ringde till sambo Tomas för att se om han kommer hem ikväll istället. Det gör han inte. Kanske kommer han i morgon. Men då jag deklarerade att vi har tvättid imorgon som jag inte kommer att hinna med då jag har annat för mig (ska träffa bästaste Lina som är i stan på semester!!!) så verkade det inte som att han var så sugen på att komma hem i morgon heller. *Suck*. Det börjar bli lite ensamt om kvällarna. Bara TV och bokläsning. Vädret bjuder ju inte heller in till att man har lust att hitta på saker hit och dit... Spridda skurar hela dagen lång!

Kanske kanske blir dörmväskan på Tradera min. Får vänta och se tills på fredag då det är sluttid. Än så länge ser det ljust ut då det inte är nån mer än jag som har bjudit men man vet ju aldrig.......


Olika som bär


                                image264

Läste på Aftonbladets hemsida att Vickan har anlänt till Troppan för att festa med de andra människorna i kändiseliten. Med sig i släptåg har hon sin syster och det skrvis om att de är "sååååå liiiiika" och alla fotografer smattrar av sina kameror mot dem hela tiden för att de är som två tvillingar!!! Hrm.. Tillåt mig att småle. Fröken Plastic och hennes syrra är inte särskilt lika enligt mig. Den ena ser ut som en barbie-docka och den andra ser bara....narturlig ut... Lika eller olika vad tycker ni?????

Tomas har mycket att säga....

Jag ringde till min sambo igår som är i skogen. När han är i skogen har han noll koll på nånting annat än just skogen!

Jag: Hej!

Tomas: Hej....

Jag: Vad gör du?

Tomas: Inget...

Jag: När kommer du hem?

Tomas: Vet inte..

Jag: Men ska du ha nån mat ikväll?

Tomas: Vet inte..

Jag: Meh!! Du måste betsämma dig!!!

Tomas: Då vill jag inte ha...

Jag: Nähe. Men när kommer du hem då??

Tomas: Vet inte sa jag ju.

Jag: Okej. Hör av dig när du vet då!!

Tomas: Mmmm...

Jag: Puss puss..Hejdå!

Tomas..... Mmmm...Puss....Puss....

Han är verkligen talför min sambo!!!!

Kattsandsskorna

Mmmm! Härligt!!! Nyss råkade en kund tappa ut en burk med Fresh-kattsand över hela min fot. Nu har jag kattsand i hela skon. Fy fan vad det svider. Inte får jag bort det heller. Stackars mina ballerina. (jag hade precis bytt om till mina "privata" skor eftersom vi snart stänger). Där ser man det straffar sig att byta skor innan man precis slutar.. Usch vad det luktar åxå. Och jag som skulle förbi affären på vägen hem. Nu kommer jag att stinka kattsand!!!

Min dag i siffror

Under en hel dag i kassan här i butiken så stöter jag på en hel del lustiga människor. Både till utseendet och till sättet.. Här är min dag i siffror....

6 är antalet på kvinnor utan behå och med stora hängande bröst under en stor T-shirt som har varit och handlat idag. What´s up med kvinnor som inte har behå på sig när de har stora bröst. Det ser ju fan inte klokt ut. Ta på er en behå för fan och släpp det där jäkla feministiska dravlet om att kvinnor inte ska behöva gå instängda i behå. Själv skulle jag aldrig drömma om att gå utan. Inte ens om jag blev hotad till livet eller skulle få en miljon. Jag tycker helt enkelt att det ser förjävligt ut. Basta.

7 är siffran på antal "roliga kunder" jag har stött på idag. Kunder som drar ett skämt och tror att de är så himlans roliga att jag ska skratta ihjäl mig och de ska slippa betala sina varor. Hey, så jäkla roliga är ni faktiskt inte. Ni kan sluta skämta nu...

252 gånger är så många gånger som jag har fått höra "oj vilken slö kortmaskin, ja det är nog kö till banken idag!!" Nej det är det inte. Det är maskinen det är fel på. En ny kommer att installeras efter sommaren!!!!!

1 good looking guy har passerat min kassa idag. En!! Fatta. Det är inte särskilt många snygga killar på en hel dag!!

4 är så många gånger som jag har känt för att gå hem och göra nått annat idag. Typ krypa ner i soffan och fortsätta läsa på min bok, den döende dandyn av Mari Jungstedt.

8 är antalet kunder som har luktat så illa att jag har velat kräkas på deras fula,smutsiga skor och bett dem gå hem och tvätta av sig. En del luktar verkligen så illa att man kan undra om de inte duschat sen 1977...

3 är antalet på de kunder som inte har haft pengar på sina kort. Det är alltid lika pinsamt för kunden varje gång. Det märks att det är dagen innan löning säger jag bara. Dessa kunder kanske verkligen behöver skaffa sig det där vuxenhäftet så att de håller koll på sina utgifter. Det värsta som finns är sen när de ska förnedra sig själva och förklara vart alla deras pengar har gått till. Okej, fine. Jag fattar du har handlat jävligt mycket idag, men du kanske skulle haft lite koll på dina utgifter!!!

2 barn har suttit och "lekt" på åkgräsklipparen för 35000 pix idag. Föräldrar: Fatta att gräsklipparen inte är nån jävla åkattraktion som det är okej att dumpa sina barn på när man är inne och handlar. Det är inte okej att ungarna sitter och hoppar och sliter i ratten och håller på. Då brukar jag säga till och då brukar ungarna titta konstigt och sen brukar de rusa till sina föräldrar. Ha! Vem vann??

Okej, det var nog allers. Men dagen är inte slut än. Vem vet vad som kan hända på de 46 minuter som vi har öppet till. Bergis kommer det komma en sån där "en minut i-kund" som sen ska gå här till halvsju och inte handla ett dugg. Allt för att reta upp den lilla kassörskan. I detta fallet moi!





Regnet det bara öser ner....

Och så efter en "hel" dag med uppehåll så kommer det satans regnet igen. "Nämen så väldans trevligt med lite regn. Det har man ju inte sett så mycket av den här sommaren". Men nog om skitvädret nu. Istället står jag kvar på jobbet och har skittråkigt och budar på en massa (som vanligt onödiga) prylar på tradera. Jag funderar helt seriuos på att sälja av lite av mitt bohag där. Jag har hur mycket ljuslyktor, gardinvepor och annat tjaffs som jag aldrig ens haft uppe i lägenheten. Kanske skulle jag kunna tjäna mig en hacka där helt enkelt..... 

Kvällen:
19:00:
Middag - Tonfisksallad a la Åsa i min ensamhet (är tveksam till om sambo Tomas kommer att komma hem i kväll eller om han stannar i skogen ett par dagar till...)
20:00 Soffhäng framför Skansen
21:00 Horisontalläge i soffan framför Morden i Midsomer.




Vuxenpoäng

Nu har jag fan kommit på det. Nu vet jag vad det är som är det ultimata vuxenpoänget som gör att man är så jävla vuxen som man bara kan bli. Åt skogen med after 8-ätande eller ica-kort, inte heller friskis och svettis eller kombibil. Det mest vuxna är såklart att ha ett litet häfte i väskan där man varje gång man har betalt med sitt VISA/MASTER/MAESTRO (eller vad det nu kan vara)-kort och skriver av det man har handlat, så att man har koll på varenda liten krona man lägger ut. Det måste vara det mest vuxna jag vet. Det är typ bara min mamma och pensiosar som håller på med sånt. Minns att mamma för superlänge sen försökte lura på mig ett sånt där häfte, men hon lyckades aldrig. Fy vad skönt. Nu vet jag att jag inte är sådär gammalvuxen utan fortfarande endast ungdomsvuxen!!!

Tillrättavisning

Jag vill inte på något sätt agera språkpolis eller grammaqueen. Jag vill inte tillrättavisa någon som stavat fel eller på annat sätt missbrukat svenskan. Jag har säkert också stavat fel (eller ibland halkat på tangenterna). Men det jag bara måste skriva ett inlägg om är användandet av "ordet" utav. Herre vad många det är som använder sig av det här ordet som i princip inte existerar. På alla ställen där man placerar ett utav, går det lika bra att bara skriva av. Detta stör mig nått fruktansvärt. Jag stöter dagligen på detta (hemska) ord. Till och med hos folk (bloggar) som anser sig "vara något/någon". Inte ens dessa (ganska högutbildade och allmänt välspråkiga människor) har fattat att utav inte är okej. Varför är det så? Varför kan vi inte bara sluta använda ordet utav? Okej?

Nu funkar det!!!

Yes!! Nu funkar äntligen internetet hemma hos mig!! Jag är superglad för det. Tack segaste bredbandsbolaget för att ni fixade det på en dag...

Efter jobbet fick jag för mig att sticka ut till Blomsterlandet för att inhandla lite växter. 350 kronor fattigare sitter jag nu här och beundrar en hemtrevnad (ja den heter så) som antagligen kommer att vara död i övermorgon, men den har fått en superfin kruka, och en annan växt + ett litet arrangemang. Shit vad dyrt det är med blomster.

Ska snart laga mat (chevapcici m ris)här i min ensamhet. Sambo Tomas har flytt fältet. Igen. Ännu en vecka i ensamhetens tecken. Stackars mina arbetskamrater som måste dras med sällskapssjuka jag... Fast de överlever nog. Jag brukar alltid vara så där rar och trevlig mot dem, så de bara längtar tills jag kommer tillbax till jobbet nästa dag.....

Buffaloskor

                                       image263



Nyss hade jag en kund här i butiken (ja alltså det brukar jag ju ha..). Tjej, ca 25-27 år med, håll i er nu: Buffaloskor!!!! Jag har då inte sett dessa sen sent 90-tal och trodde inte att de hade överlevt sommaren 1997. Men se, tydligen hade de det. Vad jag frågar mig nu är hur denna flicka kan använda dessa fula (sent ut sagt äckelfula) skorna 2007. Det övergår mitt förstånd..... Fast det är ju klart... alla får ha vad de vill ha på sig utan att jag ska komma och klaga.....

Ingen sommar utan jobba

Alltså. Vad jag har förstått så är det skitmånga som pluggar som inte sommarjobbar. Både genom att ha läst en del bloggar, men åxå gamla klasskompisar som inte jobbat en dag under hela sommaren.... Hur går det ihop sig? Jag fattar det inte. Dessa människor måste ju antingen

a)
leva på sina föräldrar/alt en väldigt snäll sambo
b) spara som galningar resten av året och sen ha dessa pengar under sommaren
c) leva på staten (typ stämpla)
d) vara allm änt rika och slippa knega som oss vanliga dödliga eller
e) leva extremt fattigt och typ gå på gatan för att få det att gå ihop...

Ja hur som helst. Själv har jag jobbat varenda jäkla sommar sen jag var 16 år. Jag menar inte att det är fel att inte sommarjobba, jag bara undrar hur man får det att gå ihop. Personligen så skulle jag aldrig klara mig utan att jobba på sommaren nu när jag har pluggat. Jag måste ju kunna unna mig ett och annat, och inte bara sitta hemma och glo in i väggen....

Helgen

Har inte kunnat blogga på (nästan) hela helgen bara för att vårt dumma bredband inte har fungerat hemma! Så typiskt. Och jag har varit så arg. Bara för det missade jag en traderaauktion som jag ville vara med i!!!!!!!

Lördag
Jobbade halva dagen och sen hem i full fart för att fixa en paj. (blev en ananaspaj). För på lördagskvällen hade Tomas och jag och ett annat par bjudit in oss på middag hos ett tredje par. Mycket trevligt. Först spelade vi kubb (som tyvärr killarna vann) och sen spelade vi sällskapsspel som vi tjejer vann!!! Lekte lite med mitt gudbarn som hade blivit så stor sen jag såg honom sist. Tiden går så himlans fort ibland. I alla fall var det en mycket trevlig lördagkväll!!

Söndag
Gick en sväng på stan (och rean) med kompis Jenny. Shoppade (helt onödiga grejer egentligen) ett par ballerina på HM och ett par solisar på rean. (dock inte på HM) Var nästan tvungen att köpa nya för ett par av mina älsklings har gått sönder. (andra paret den här säsongen som pajjar, tur att det inte är dyra brillor jag köper!!). Köpte en klänning i svart och vitt mönster som jag tror kan bli fin att ha till svarta leggings... Efter city och lunch med Jennypenny så åkte jag hem för att röja och städa = väldigt mycket välbehövligt!!!!! Inte så kul att tillbringa en söndageftermiddag med att städa, men hellre det än att stressa efter jobbet!!! Sen bar det av hem till svärmor och svärfar på middag och lite lek med tvillingarna! En mysig söndag helt enkelt, trots att vädret inte har varit det bästa under den gångna helgen.....

Måndag
Står på jobbet och har det grymt tråkigt. Vi är för många personal och för lite kunder än så länge så det finns inte så mycket att göra. Men desto mer tid för att skriva ett blogginlägg ;-)

Hungrig

Åhhhhh....Jag är så jäkla hungrig. Vi har ändrat våra öppettider på lördagar här på jobbet och det betyder att man måste jobba längre utan rast. Och ingen rast - inget mellanmål. Kan ju inte stå här och tugga på ett äpple eller dricka en kopp kaffe. Det skulle inte se så bra ut... Istället står jag här nu och är skithungrig och typ käkar upp mitt nya lippgloss från JS som smakar (och luktar) skitgott. Undar om man kan bli mätt på ett lippgloss????

Kändisspan

                                         image262



Ja det är ju inte varje dag som man kändisspotar nån i vår butik om man säger så. Jag tror fakiskt aldrig att det har hänt.. Tills idag. För en stund sedan stövlade självaste Lill Lindfors in här. Med superstora solisar på sig, som hon hade på under hela tiden hon gick omkring här. Var inne tillsammans med en gubbe som köpte massa elstängselprodukter. Kanske ska de hängna in nått på Öland. Har för mig att det är där hon bor... Ja inte för att jag är värsta fanet av Lill, men kände ändå att jag ville dela med mig av mitt kändisspan idag. Fatta, tre kändisar på en vecka i dessa delar av Sverige, inte illa. Inte illa alls. Jag kanske skulle sadla om och bli kändisspanare på heltid. Det verkar ju vara ett bra yrke på sommaren......................



Vattenkrig

Kvällen spenderades med trevligt sällskap och ett vattenkrig mellan mig och grabbarna (Tomas systers tvillingar). Herre, när hade jag vattenkrig senast? Antagligen sommaren 1994 med nån av bröderna. Men kul var det i alla fall. Även om de inte hade en chans mot mig.... Fast de skrattade och hade roligt och det är det viktigaste tycker jag! Så himla roligt att få träffa dem, blir alldeles för sällan, tyvärr!!

Idag står jag och hänger på jobbet. Trodde att det skulle bli skitjobbigt för när jag cyklade hit (japp, jag cyklade hit idag, inte bilen, lillebror har lånat den, har inte så mycket att säga emot eftersom det är mammas. Lillebror har en bil, men motorn, en V6, drar tydligen alldeles för mycket bensin när han ska köra långt.. Och det skulle han den här helgen, skulle hälsa på en kompis på norra Öland....) sken solen mig med sitt hånleende rakt i ansiket, men nu har molnen kommit och allt är som vanligt igen.. Skönt, för jag vill inte stå inne och jobba en lördag i strålande solsken!!!!

Grillning

                                         image261

Eftersom solen inte har behagat visa sig från sin bästa sida idag, så blev det istället en tur på stan, IKEA och Maxi. Köpte ett nytt hårspray från SachaJuan som jag hoppas är bra, har läst så mycket om deras produkter. På IKEA blev det lite förvaringsgrejer. Bla en sånn där man kan hänga på en stång med många fack som jag kan ha mina skor i, köpte även fler galjar och två boxar att ha allt möjligt skräp i som nu ligger slängt lite här och där (mest papper faktiskt, jag är skitdålig på att hålla koll på gamla räkningar och sånt tjaffs....).

Om en stund ska vi sticka till sommarstugan på Öland och grilla med Tomas syster och hennes twins. Ska bli mysigt. Tyvärr kommer det inte att bli så sent ikväll för jag ska jobba i morgon. Typiskt.

                         Ha en fortsatt underbar fredageftermiddag!!!

J***A SOL - VISA DIG NÅN GÅNG!

Det skulle bli en fin dag! Det skulle vara strålande solsken! Vi skulle åkt antingen a) ut med båten eller b) till Öland för att sola och bada. Jag skulle vara ledig och bara njuta!! Och vad händer? Jo det är fucking mulet så klart!! Vad annars?? På min andra lediga dag den här sommaren. Jag är så besviken på dig solen, hör du det??! Istället får Tomas och jag åka på tur nån annan stans. Ja det går ju lika bra det, men det var i solen jag ville vara idag..... Grr....


Igår hade jag och Camilla en riktigt mysig kväll. Camilla slog mig i minigolf så det bara ekade mellan träden. Shit vad dålig jag var.. Men jag får skylla på att det är typ två år sen jag spelade sist.... Efter golfen cyklade vi in till stan för att gå på ett ställe som är mycket populärt. Vi fick vänta på ett bord (på uteserveringen) i en timme typ. Man kan ju undra vad de har för system när andra som kom efter oss lyckas få ett bord före.. Men skitsamma, vi var skitglada (och jättehungriga) när vi äntligen lyckades komma åt ett bord, så då satt vi bara där och njöt av den fina (men väldigt kalla) sommarkvällen!!!!!

Tradera kapitel 3

Håller på och bjuder på en väska på tradera som jag vill ha. Fan vad sur jag blir när det är nån som bjuder över hela tiden. Rätt vad det är så har priset höjts jättemycket. Det gäller att passa sig alltså!! Rätt vad det är har man bjudit som en galning bara för att man vill ha väskan/lippglosset/plånboken/alt nått annat. Det är helt galet.

DU som håller på och bjuder över mig hela tiden på den svarta väskan som jag vill ha; ge fan i det, den ska ändå bli min. Så det så!!!!

Godmorgon världen

Godmorgon! Står här på jobbet och är så satans hungrig för jag fick inte i mig nån frukost idag på morgonen. Nu är det bara att vänta tills 9fikat.... Shit - hur ska jag klara mig??

Ser fram emot kvällen! Har en dejt med Camilla. Vi ska mötas i en minigolfmatch och sen ska vi till ett ställe i stan och käka och dricka nått glas vin. Ska bli supermysigt. Brukar alltid vara lite uppträdande på torget på torsdagar med så jag hoppas på att det är ett bra band i kväll!!

Tomas lyser fortfarande med sin frånvaro men snart får han ta och dra hemåt. För i morgon är jag ledig och då har jag bestämt att vi ska umgås. Kanske, kanske har vi ett större inköp på g, och kanske kanske ska vi åka och titta i morgon. Hoppas hoppas!!!

Lönetjaffs del 2

För ett tag sen skrev jag om att det var lite lönetjaffs här på jobbet. En ny tjej här som fick mer betalt än mig. Efter att jag "klagat" höjde de min lön, men jag var fortfarande inte uppe på samma nivå som henne. Jag var nöjd men inte helt nöjd. Har ändå gått runt och stört mig på detta en tid. Rätt ska vara rätt liksom. Jag har jobbat här till och från i fem år och det tycker jag att de skulle ta med i beräkningen. Så idag stegade jag upp till lönesnubbarna igen, och sa som det var, att jag fortfarande inte är helt nöjd. Så nu har de eftert mycket om och men höjt min lön till samma nivå som den nya tjejen.. Fast ändå.. Jag borde nog ha mer än henne eftersom jag jobbat här längre. Men erfarenhet räknas tydligen inte.....

Ful personal sökes!

                                      image260


Victoria har bestämt att deras anställda inte får vara för söta/snygga eller för smala. Allt för att hon vill framställa sig själv i bättre dager för sin man så att han inte kommer att göra samma "misstag" igen som han redan har gjort ett par gånger... Hallå, jag tror liksom inte att det är snygghetsfaktorn på deras staff som är problemet. Problemet ligger nog nån helt annan stans. Ja jag betackar mig, personligen skulle jag aldrig vilja vara anställd hos den familjen, och då har jag ändå arbetet som barnflicka tidigare. Tack, men nej tack. Jag skulle bara gå runt och tänka på att jag "är ful". Ganska uppenbart om man får anställning där att man "klassas som ful"....

Besviken

Nej jag är faktiskt lite besviken. Gårdagens allsångsprogram var faktiskt inte särskilt bra. Inte en ända rilktigt bra artist. Ja det skulle väl vara det där bandet Florence Valentin men annars tyckte jag att det var ganska kasst så jag zappade mellan allsången, exposed på femman (som handlade om Paris igår......) och nått program på fyran som handlade om tjocka ungar. Men vid klockan nio var jag på humör igen för då började Morden i Midsomer...

Tomas har flytt fältet...

Min sambo har lämnat mig. (ja alltså inte permanent, men för några dagar). Är jag knäpp som säger att jag tycker att det ska bli skönt att få vara själv ett par dagar? Tomas har stuckit till sin pappas gård för att fixa och styra lite och jag stannar hemma eftersom jag jobbar.... Jag tror att han åxå tycker att det ska bli skönt att vara iväg ett par dagar för Guuuud vad jag kan vara gnällig ibland. Särskilt när ALLA ANDRA är lediga och jag jobbar (japp, där kom det igen, jag kan liksom inte släppa det....)

Btw, vann traderaauktionen så nu sitter jag här och väntar på ett lipgloss med vaniljsmak, hoppas att det blir bra!!!

Dill/lime-kombo - inte så gott....

Hrm... jag tror att jag håller på med en misslyckad maträtt just nu. Tänkte att jag skulle "hotta upp" det hela lite med lime. Men som det ser ut nu så kommer det nog inte att bli gott. Har några torskfiléer i ugnen som jag sedan tänkte hälla över en sås på bestående av Kelda laga lätt, vatten, dill, svartpeppar, salt och lime.. Skulle nog ha varit citron egentligen, men jag var bara tvungen att testa med lime. Tyvärr verkar inte kombon lime - dill alltför het, så detta är en varning gott folk! Blanda aldrig lime och dill... (fast om det är nån som har ett recept innehållandes dessa två ingredienser får du/ni mer än gärna höra av er skulle vara väldigt intresserad av det....)



image258
   +   image259  = inte så gott....




Update: Det blev faktiskt gott. Godare än jag trodde att det skulle bli. Antagligen var det för att jag smakade av såsen när den var kall.. Kommer absolut att laga det här fler gånger och jag tar tillbaks det jag skrev ovan....

Familjen ful

Får man tycka att ens kunder är fula?? I så fall var familjen ful just här.... Shit vilken familj det är alltså. Alltid tjuriga och otrevliga. Två vuxna barn har de.... Som bor hemma fortfarande!! Den ena av dem är i alla fall 34 år. Det vet jag med säkerhet för han har gått i samma klass som en arbetskamrat till mig. Han var tydligen lite udda redan då. Alla i familjen har likadana axelremsväskor i samma färg, joggingbyxor, urtvättad t-shirts och slitna träskor. Man undrar ju hur det ser ut hemma hos dem för de luktar aldrig särskilt fräscht!! Näe usch vad taskig jag känner mig nu när jag klankar ner på våra kunder. Jag brukar inte vara så elak, men det ser nästan lite roligt ut när de stegar in här alla fyra. Liksom vuxna barn som fortfarande inte har jobb och bor hemma och går runt i mysbyxor.

Traderatönten

Jag har (nog) gått och blivit en traderatönt. Helt plötsligt är jag inne på sidan varje dag... Idag har jag till exempel lagt ett bud på ett Jessica Simpson-lipgloss bara för att jag måste testa ett. Har varit intressrad av att prova någon av hennes produkter en längre tid, så det känns skitbra att man kan köpa på tradera till superbra pris (än så länge, risken är väl att det stiger ju närmre sluttiden man kommer....). Shit vad farligt det är.... Kanske ska börja med den där sajten där lägst bud vinner istället. Läste i VR om en tjej som hade vunnit en bil för en tusenlapp... Det skulle jag åxå vilja göra....


                                                  image257

Extreme Homemakeover

                      image255    image256




Börjar äntligen bli människa igen. För lite sömn och för mycket sol gjorde att jag var helt slut i huvudet igår kväll. Fastnade framför Extreme Homemakeover och började såklart störtlipa när familjen kommer hem och ser hur fint deras hus blev och det är så synd om dem för deras kära familjefar har gått bort bara fem veckor innan och då lipar jag lite till. Och sen måste jag gråta för de har sånn otrolig sammanhållning over there. Alla gråter och är glada och det blir så fint och stort allting!! Inte alls på samma sätt i Sverige. Äntligen Hemma eller till exempel Roomservice eller Bygglov bygger ju inte hos människor som har det svårt och river hela deras hus, utan hos människor som vill göra om sitt kök!!!! Mer Extreme Homemakover till folket säger jag bara!!!

Söndag - Måndag

Jeeez vilken kväll det blev igår. Massor med lustiga grejer som hände... Eftermiddagen startade med att Ida dök upp här. Vi hade massor att prata om för vi hade inte setts sen i mars, det blir inte så ofta sen hon flyttade (förut träffades vi minst en gång per dag och pratade i telefon säkert 100 gånger i veckan med varandra...). Vi gjorde oss i ordning och åkte bil upp till Borgholm och Strand.. På väg upp höll vi på att krocka så kvällen börjar ju verkligen underbart!! Vi sätter oss och festar lite och en av tjejerna blev liiiite väl överförfriskad och sa några grejer som inte var helt okej till en annan tjej, och det hela kändes mest som en fyllegrej och det är sååå tråkigt att sånt måste hända...

Kvällens drink: Absolut Pear med nått i. Gott var det i alla fall...

Kvällens kändisspan: Måns Zelmerlöv (åååhhhh han är mitt lilla lammkött..) Idoljuryn-Daniel samt några andra B-kändisar som endast känns igen på utseendet.

Kvällens tråkigaste: När tjejen lackar ur...

Kvällens jobbigaste: Taxin som aldrig dök upp. Blev till att åka en superfull buss lastad med massa fulla människor och grym trängsel..

Vi var hemma vid 4. Idag är jag trött. Det märks att man inte är 20 längre.. Hua....

Dagen har spenderats först ihop med Ida och lunch på stan. Och i eftermiddag har Tomas och jag varit ute med båten. Så skönt. Synd bara att det inte blev hela dagen. Hade verkligen behövt en dag i solen nu när jag ska jobba hela veckan.....

Bergsborren

Åhh vad mysigt det var på kalaset igår!! Jag lekte hela tiden med tvillingarna så de blev helt slut. Mne det tyckte deras mamma och pappa var bra, för då skulle de somna i bilen på väg hem till sommarstugan!! Tomas pappa fick en bergsborrmaskin som han typ ska ha i skogen och spränga berg med. Hrm... Kul present.... Min sambo tyckte i alla fall att den var skitkul så han drog i gång den mitt på kalaset så det bara ekade mellan husen, och det blev stora hål i gräsmattan....

Nu ska jag snart käka frulle, har vart uppe på morgonen för att städa för snart får jag finbesök. Bästa Ida kommer hit i em och ska sova över här för i kväll ska vi till Borgholm, Öland och festa på Strand.

Men innan dess måste jag in till stan och sola solarie... Jag vet att det inte är bra, men jag bara måste vara lite sommarfräsch, jag känner mig skitblek just nu.....

Ha en fin söndag!!!!

Cowboyhatten...

Min sambo deklarerade nyss att han vill ha en hatt. En stetson. Hrm.. jag tror tyvärr inte att du kommer att passa särskilt bra i det, Tomas. Du är liksom ingen cowboy nån stans.... Dessutom tror jag att jag typ gör slut på förhållandet om han ska ha en sånn på sig.....

                                        image254

Kubbspel, käk och spjutspetsning

Igår hade jag planerat en lugn hemmakväll tillsammans med Tomas, tacos och TV:n. De tre T:na alltså. Så blev det inte. Precis när jag kommit hem från jobbet ringer ett par vänner och undrar om vi vill komma ut till dem och käka och spela kubb. Jag blev genast sugen på det istället så vi åkte hem till dem. Käkade och spelade kubb. Jag och Camilla vann en match och Tomas och Micke vann en, så det blev jämt och då var det liksom bäst att lägga av. Efter det gick vi in och satte oss framför TVn för att kolla lite friidrott. Tyvärr blir en stackars fransman spettad av ett spjut. Det såg riktigt hemskt ut och jag vägrade titta på nån av repriserna som visades hela tiden, jag tyckte bara att det så för äckligt ut!!

Snart bär det av hem till svärfar på kalas. Antar att vi kommer att vara borta hela dagen.....

Sexismen på jobbet

Dagligen får jag utstå sexistiska skämt på jobbet från kunder som kommer in och ska handla. Ibland händer det även att nån "tar lite på en" typ på armen eller så. Det är typ det VÄRSTA JAG VET! Hallå, jag går inte in på exempelvis OnOff och taffsar på killen i kassan där. Skärp er. Dagens "sexinvit/anspelning" var:

Jag (till kund): Det blir 256 kronor tack!!!

Kund: Jaha, varsågod......(ger  mig en femhundralapp)....eller vänta! Jag har sex.

Jag: Jaha....Tack!

Kunden: Ja det vill du väl ha va? Sex alltså.

Jag: Nej tack, jag tro jag nöjer mig med pengarna......

Usch, äcklig och illaluktande var han åxå. Nån gammal bonde som sitter i skogen och häckar och åker in till stan på fredagar för att handla veckans förråd av Billys panpizza och färdigrätter, och byta några ord med nån stackars kassörska i nån affär....(i detta fallet, jag....)


Nytt

Igår var jag på Lindex en sväng, vart annars liksom, jag är ju ett stoooort fan av deras grejer... Måste ha nått nytt till svärfars kalas i morgon. Sen hade jag tydligen (i ett mycket svagt ögonblick) lovat en vän att följa med ut på söndag.. Japp, på söndagar är det halva priset i baren så det brukar vara hur mycket folk som helst. Och givetvis, ska jag ut och bort måste jag ha nya grejer. (jag vet att det är ytligt, men sånn är jag, har aldrig samma top/tunika/klänning två gånger när jag ska ut eller bort.....) I alla fall, detta var vad som fick följa med hem: (båda grejerna är från höstkollektionen, och de har förövrrigt fått in mycket snygga höstkläder...)

                                         

topp 179:- tunika 199:-

(bilder från Lindex.se för att jag inte orkade fota själv....)

Handla inte på TM

Igår var jag på Teknikmagasiet för att köpa en mössa till min nya mobil. Fy fasen vilken affär. Dålig service. De hade ingen koll på vilka kunder som stod på tur. Jag trodde att de brukade använda sig av nummerlappar, men de hade de tydligen tagit bort. När jag väntat skitlänge bara för att fråga om de hade sånna så var det en "fläck" på den som jag ville ha (rosa, sen fanns det bara en skitful neonorange åxå). Då undrade jag fall de kunde sänka priset något.. (eftersom jag jobbar i butik vet jag hur det går till). Då var killen tvungen att ringa nån jäkla centralchef i stockholm för att fråga om han fick sänka den. Det fick han med 10 spänn. Alldeles för dåligt. Dessutom hade jag sett liknande mössor på ett annat ställe för 99 kr, bara att jag inte orkade åka dit igår... PÅ TM kostade de 139 ordinarie pris. Jag ska inte handla nått på TM. Dålig service och dyra priser!!!!

GRATTIS!

Idag skulle jag vilja göra ett inlägg med några GRATTIS!! Det är mycket grattis just nu!!

♥ Stort GRATTIS till lillebror som tog körkort igår!! Kör försiktigt med nya bilen!!!

♥ Stort GRATTIS till min andra lillebror som har blivit erbjuden ett jobb i en annan stad och tagit det. Ska bli spännande att se hur det går!!

Och slutligen, stort GRATTIS till svärfar som fyllt 60 år. I morgon blir det släktkalas hela dan!


Förövrigt är det ju fredagen den 13e idag, men det har jag redan förträngt..... Ingen otur än så länge.....

Lönetjaffs

Först har jag varit på dåligt humör idag, men nu har allt löst sig så nu är jag glad igen!! :o) Igår visade det sig att jag hade 11:50 MINDRE i lön (i timmen) än vad den nya timvikarien har som bara jobbat här ett par veckor. Jag blev typ helt galen och idag på förmiddagen stegade jag upp till lönechefen och sa som det var, att jag tyckte att det var orättvist och att jag pratat med Handels (facket) och de sa att den lön jag hade var alldeles för lite. Det visade sig att jag hade "fallit bort" vid löneförhandlingen, så jag hade inte fått nån höjning, men den hela löste sig och nu får jag retroaktivt från den 1 maj, så det blir ju lite extra pengar!! Tack för det. Jag är verkligen glad att det löste sig, för jag har varit grymt sur!!!!

Idiotkunder del 3

Om det ska fortsätta så här känner jag att jag kan ge ut en bok i stil med Konsumbloggen (som jag fick tips om av Jenny, har läst och förundrats över hur idiotiska en del människor kan vara.....) Tidigare idag på förmiddagen:

Kund kommer in och går runt och kollar i butiken med tjurig uppsyn, sen kommer han fram till mig i kassan:

Kunden: Haur X slutat på det här fouretaget elle? (kunden pratat med XTREM kalmarritiska, och det låter inte kul, vill jag lova!!!!!)

Jag: Nej han har inte slutat men han har haft semester i tre veckor och är tillbaka här på måndag i nästa vecka!!

Kunden: Jauha, det vaur skönt å höra, då vet man att det komme bli nån åning på det haur fouretaget dau, nä han e tillbax.

Jag: !!

Till saken hör den att personen som just nu har semester är den som är mest stökig, latast, inte lyfter ett finger för att hjälpa andra. Är allmänt sur och tjurig mest hela tiden..... Så ja, jag kunde inte annat än att  "hånle och himla diskret med ögonen" när kunden hävde ur sig detta. Han skulle bara veta.....

Laxmiddag

                                                 image251
  


Jag har varit så fruktansvärt sugen på lax ett bra tag. Kanske flera veckor till och med. Tomas gillar inte lax. Därför blir det inte att vi äter det så ofta även om jag lever efter devisen "man får äta vad som bjuds, annars kan man fixa middagen själv". En kompis till mig har en pojkvän som inte heller gillar fisken så ikväll har jag bjudit hem henne på en tjejmiddag för två. Där ska vi sitta hon och jag och vräka i oss lax, dijonsenapsås (kall) och grönsallad!! Ska bli sååååå gott!! Och mysigt åxå för den delen!!!!

Tröttsam lek

Jag är så grymt avundsjuk på min sambo som har semester!! (Men Guuuuuud! tänker alla nu, ska människan aldrig sluta tjata om det här med semester?? Jo för det ska hon. När hon har beklagat sig färdigt!!). Igår fick Tomas umgås en hel dag med sin systers treåriga tvillingar. De hade typ lekt sönder honom och när han kom hem var han helt slut och somnade typ efter en kvart. Dessutom hade han hela håret fullt med sand på grund av att en av tvillingarna hade tyckt att det var en skitbra idé att hälla sand på morbror Tomas. Vi träffar inte Tomas syster och hennes barn så ofta för de bor i Göteborg men nu kommer de att vara här i tre veckor i sommarstugan på Öland så vi får passa på att ses ofta nu istället!!

Själv spenderade jag kvällen med att jobba, åka och storhandla och kolla på allsången. Sen var jag åxå helt slut och gick och la mig tidigt. Men vad spelar det för roll? Jag är ändå trött idag...

Idiotkunder del 2

Jag funderar på att skriva en bok. En bok som ska handla om hur sjukt mycket taskigheter och tjurigheter som jag får utstå som affärsbiträde. Herre, alltså, om folk var hälften så otrevliga så skulle världen vara mycket bättre att leva i. En del går till och med in i en diskussion med att vara skitsura redan från början... Tidigare idag:

Kund: Ja jag skulle vilja klaga på en sak.....

Jag: Jaha...

Kund: Jo jag köpte en klippare (gräsklippare bloggägares amn) här för nått år sen och den skjuter stenar hur som helst...

Jag: Okej, hur menar du då?

Kund: Jo den sköt en sten rakt på min fasad och slog bort en flisa, sen nästa gång sköt den en sten rakt i rutan...

Jag: Ja det var ju inte bra, tyvärr tror jag inte att det beror på klipparen...

Kund: Jo det är klipparens fel....

Jamen för fasen, har du sten i gräsmattan får du fan skylla dig själv!! Det är väl inte vårat fel att du inte kan sköta din jäkla gräsmatta och att klippa en grusgång är inte det bästa man kan göra.....sa jag inte, men det skulle jag vilja sagt...

Kund fortsätter: Min fru har förbjudit mig att klippa gräset när barnbarnen är hemma det kan ju skjutas en sten på dem och du vet, den skulle gå rakt genom huvudet på ungarna!!!!!

Jag: !!??

Sen gick kunden och tjurade en stund för jag hävdade att detta problemet inte skulle gå på garantin... En del alltså.... Känner på mig att det kommer att bli många kundberättelser här i bloggen den här sommaren så tjuriga som alla människor är nu för tiden......

Förstört....

Min TV-kväll är förstörd. Det är inget Morden i Midsomer ikväll. Typikst. Bara för att jag jobbar sent och bara vill hem och slänga mig i soffan och kolla på TV resten av kvällen.

20:00 Allsång på Skansen

21:00 Inget Morden i Midsomer utan nått j***a fri-idrottsskit istället (tror jag att det var, det var i alla fall nått som hade med sport att göra....)

Nattliga sms

Är så trött idag. Ungefär halvett i natt fick min sambo ett mess. Från TELIA. Hålla, skicka ut era jäkla reklamsms på anständiga tider för fasen. Alla har inte semester och tycker att det är okej att få sms mitt i natten. Jag som annars har skitsvårt att somna och typ vaknar 100 gånger per natt ändå, behöver inte bli störd av dumma sms. Jag blev arg. Tydligen hade jag skällt på Tomas med innan jag liksom vaknat till ordentliget, men det var ju inte hans fel. Förutom att han har världens jobbigaste smssignal på sin mobil... Typ som en polisradio låter det. Skithögt.

"förlåt om jag väckte dig..."

Segdag. Jag har varit trött typ hela dagen. Kan bero på att jag satt uppe och kollade på film igår som Tomas hyrt. (The contract, typ som jagad-filmen). Tänkte att jag skulle hålla Tomas sällskap för han skulle hämta sina föräldrar som kom hem från sin resa igår typ kl 00. Som tur är slapp jag hämta mina föräldrar. Hade aldrig orkat eftersom det var jobbdag för mig idag. Inte så kul eftersom Tomas har semester fyra veckor framåt nu.... Idag på morgonen:

Jag försöker tassa på tå och smyga så mycket som möjligt, det enda jag gör som väsnas är att föna håret i sovrummet där Tomas ligger och snusar mot kudden. Jag måste, för speglen är i sovrummet....

Tomas: Schhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Jag: VAA??

Tomas: Jag sover, tror du att du måste göra det där här??

Jag: Ja för det måste jag faktiskt för spelgen är härinne...

Tomas: Åhhh fan åxå, nu väckte du mig!!

Jag: Men vad fan, du väcker mig ALLA andra dagar om året när du går upp innan mig och din dumma väckaklocka ringer 48 gånger innan du behagar stiga upp och så klagar du på mig en endast liten dag... Så. Jävla. Typiskt.

Tomas: Men ge dig, måste du överreagera..

Jag: HEJDÅ!! Nu sticker jag till jobbet. Ha så jävla trevligt på din första semesterdag!!!!!


Porrstjärneboken

                                                   image250


Har precis avslutat en av böckerna som är med på min "sonmarboklista", Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse av Jenna Jameson. Ja herre, vilket liv flickebarnet har levat. Mycket intressant läsning. Mindre intressanta bilder på flickebarnets kön "förgyller" boken och gör den läsvärd särskilt för män eller folk i allmänhet som är intresserad av det kvinnliga könet.... Om man bortser från ungefär 200 sidor med bilder på en  lättklädd Jenna så är faktiskt boken bra om man gillar att läsa om folks öden...

Betyg: ÅÅÅÅ


På min (önske)lista just nu!!!

Det finns många saker som jag vill ha. Helst skulle jag velat ha alla saker igår!! Dessa grejer skulle jag (kanske inte dö för men) göra allt för att lägga vantarna på just nu:

   Halsband från Angela Gotborn Accessora fr. 650:-


  Lipgloss från Too Faced (lip injection). 198:- finns på blush


  Nagellack från Essie i färgen Angel Food 110:- Åxå från Blush...

  Stelt armband 245:- från Kyssjohanna...


Vill ha!!!!!!!!!!!!!

Någon har haft det trivsamt i helgen...

Någon har haft "roligt" i helgen!! Fick följande SMS på morgonen innan jag skulle sticka till jobbet:

                       Tag med dig puder!! Jag måste ha. Det är kris. Kram

Det visade sig att en av mina kära arbetskamrater varit ute på dåligheter i helgen och träffat värsta igeln som typ sugit sig fast på hennes hals. Och i onyktert tillstånd hade hon inte tyckt att det var så farligt, men när hon kom till jobbet idag fick hon utstå många tråkigheter från övriga "arbetskamrater". Killen var i övrigt mycket trevlig och jag är mycket glad för hennes skull, men herre i våran ålder är det inte så kul att komma till jobbet och se ut som en fjortis på halsen....

Så jag fick agera sminkös direkt när jag dök upp och sminka över så gott det gick. Hon hade gjort ett tappert försök på morgonen hemma och sen glömt pudret med till jobbet. Som tur är har jag ALLTID ett puder i väskan, plus lite täckstift och grejer i min lilla "väskneccessär". (som förövrigt innehåller allergitabletter, plåster, panodil, spegel, skoskavsplåster, läppglans och tuggummi. Skratta inte, det är skitbra att ha en sån neccessär, för när man byter väska är det bara att flytta över neccessären och slipper hålla på och leta efter alla grejer hela tiden.... = mycket vuxet!!!)

Jag har klippt mig

Idag har Jenny vart här och klippt mig. Det var välbehövligt. Mitt hår har sett ganska slitet ut de senaste veckorna så det var verkligen kris. Nu fattas det bara en bottenfyllning av utväxten med men det ska fixas. Hoppas senare i veckan. Tomas tyckte inte ens att det syns att jag har klippt mig, men det tycker jag, två centimeter åkte av. usch. Jag kommer aldrig till att bli en tjej med långt hår så vida jag inte fuskar till mig det med extensions, men det brukar ändå alltid synas på tjejer som har förlängt sitt hår..

   
                                     

Jag ser verkligen allvarlig, sur och tråkig ut på bilden, men det är jag inte, jag är glad över att fått klippa mig...


Och så en misslyckad bild. Vem har sagt att det är enkelt att fota sig själv bakifrån???

                                                 

Städning och tårar

Puhh! Nu är jag klar! Eftermiddagen har jag tillbringat tillsammans med moppen och dammsugaren, men det finns inget som är så skönt som att veta att man har städat klart!! Jag fattar inte hur det kan bli så satans stökigt och dammigt med bara två personer i lägenheten. Det var inte alls länge sen jag dammsög sist, typ nån dag i veckan.... Känns som att jag outar mycket i bloggen om mitt städande men så är det. Det är jag helt enkelt. En idiotisk städbrud.

Ska sticka hem till Jenny-penny ikväll. Det blir antagligen movie, china och bubbel. Jag har två flaskor över sen midsommar. Fan alla är ju gravida, så det var ingen som ville hjälpa mig att dricka upp det då. Desto bättre nu, då kan Jenny och jag dricka oss lite berusade och prata skit...

Ha en fin lördagskväll i det (satans) härliga regnet!!!!!


Psst... Läste denna bloggen förrut, herre vad jag grät. Glädjetårar alltså. Vad har hänt med mig, är det min mamma-gen som gråter och längtar eller vad är det som spökar?? Hur som helst. Så fint!!!



                                          image241

Par-singlar och nya inköp

Ja herre, Gudarna ska veta att det inte är det lättaste att promenera på stan med min sambo. Så fort vi närmar oss en affär blir han som förbytt och nästan tjurig. "Men för Guds skull, karl, det är ju till din far vi ska handla present!!!!!". Nejdå, han hade nog föredragit att jag skulle fixa det alldeles själv. Hur som helst... Om vi hittade nån present? Ehh.... nej, det gjorde vi inte.. Vi var ute efter Whiskeyglas men vi såg inga som vi fastnade för sådär direkt, så vi får väl leta vidare. Hur nu det ska gå till när Tomas kommer att vara borta hela veckan....

Aja, vi köpte i alla fall en supersnygg jacka till Tomas från Peak. Precis en sån som jag vill att han ska ha. Valde mellan den eller en "fritidsjacka" från TNF. Som tur är blev det Peaken. De som känner mig och Tomas förundras nog lite över att vi är tillsammans. Vi är ganska olika på både det ena och andra. Tomas klär sig i Haglöfs, Fjällräven, Peak och TNF. Det är ju inte riktigt min grej. Tomas gillar skog, natur och fiske. Det är ju inte heller riktigt mina "grejer". Men jag tror att det är därför som vi hänger ihop, just för att vi inte gör ALLT tillsammans utan har varsitt "område". Ja läste nån gång i en tidning att det kallas för "par-singlar", och det är nog precis vad vi är.....

I alla fall. Jag hittade några grejer att fylla garderoben med. (ja jag vet att jag har köpstopp, och nej, jag kunde inte hålla mig. Den här gången heller.........)


                     

(tunika/mkt kort klänning 199:- från Only, armband 59 kr för allihop Divided/HM, och scarf 59 kr HM. Deras scarfar är rena fynden så passa på, det fanns jättemånga snygga!!!)


Födelsedagspresent

Godmorgon! (eller mer god förmiddag faktiskt...) Idag ska jag och Tomas (!) in till stan!! Helt otroligt. När var han och jag på stan senast liksom?? Typ när vi skulle shoppa julklappar i december. I alla fall. Nu måste vi in till stan och köpa födelsedagspresent till Tomas pappa som har fyllt jämt nu när de varit iväg på semester. Nästa lördag blir det (stort) släktkalas för att fira honom.

Måste till Telia med. (idag igen). Fucking phone. Det går inte att skicka iväg SMS. Jag blir galen. Måste ringa upp så fort jag får ett mess för att förklara att jag tyvärr inte kan svara för att min dumma mobil vägrar att skicka iväg ett mess. Jag blir så trött.....

Ha en fin lördag!!!

Idioter

Idiotkunder.

Kund: Min fru har klubbkortet i sin plånbok, finns det möjlighet att efterregistrera kortet någon annan dag??

Jag: Nej, tyvärr det går inte, men vad du kan göra är att ringa det här numret XX-XXXXXXXX och beställa ett extrakort, som är kopplat till det andra, alternativt gå in på internet och göra det...

Kund: Ja men jag vill ha mina poäng nu!!

Jag: Tyvärr (medlidsamt litet leende) det går inte, (försöker att förklara så pedagogiskt som möjligt), jag är hemskt ledsen.

Kund: Men ni måste ju ha ett datasystem där alla klubbkort finns registrerade i er dator, då kan du ju plocka upp mitt nummer där!!!

Jag: Nej tyvärr, något sådant finns inte tillgängligt. Vi har över 2.000000 klubbkort runt om i Sverige, så det skulle vara en omöjlighet för oss att ha detta registret i vårt datasystem, men som sagt, om du ringer numret jag gav dig så.....

Kund: Jaha men då skiter vi i det då...

Jag: Jaha...

Kund: Det var det sämsta jag har varit med om. Inget register.

Jamen gå in i en annan affär och försök med det då. Ta ICA till exempel, tror du att de har koll på allas jävla kortnummer?? Jag kan väl inte rå för att du och din fru inte kan kommunicera eller skaffa ett till kort. DET ÄR KNAPPAST MITT PROBLEM!!!......sa jag INTE, men jag skulle så gärna velat förklara ett och annat för den här tjurskallige gubbfan.

Filmkväll

                                                  image237


Ikväll funderar jag på att ha en lugn och skön hemmakväll för mig själv. Tomas ska ut och fira semestern med sina polare, och jag känner att jag inte har nått behov av att följa med. Eftersom jag inte har nån semester att fira så blir det mest deppigt att hänga på... Jag känner att jag istället behöver en lugn hemmakväll där jag somnar tidigt och inte gör nånting alls. Funderar på att hyra Dreamgirls (inte direkt en film Tomas vill se, så jag känner på mig att ska jag se den så får jag göra det när inte han är hemma...), köpa lite fredagsgodis och sjunka ner i soffan. Herre alltså. Jag ser redan fram emot det...

Tele-facts

Det går inte så himlans bra med den nya telefonen faktiskt. Tomas och jag hade en mindre brottningsmatch igår om vem som kunde fixa vad. Efter att jag låtit (högst motvilligt) honom kolla lite på min mobil, eftersom jag inte riktigt redde ut alla finesser själv så typ vägrade han att släppa den!!

Efter jobbet idag måste jag sticka till Telia-butiken och inhandla ett minne samt fråga något så pinsamt som:

"HUR FAN FÅR MAN KNAPPLÅSET SÅ ATT MAN INTE RÅKAR RINGA TILL SVÄRMOR AV MISSTAG????!!!!"
(svärmor står först i min telelista. Hon har ett namn som börjar på a.....)

Jag har läst hela jävla instruktionsboken. Den förklarar en massa krångliga grejer, men inte något så simpelt som hur man aktiverar knapplåset. Jag upplever detta som mycket jobbigt....

Min nya fina mobil (är skitenkel. Not)

Idag fick jag min nya mobil. Äntligen. Den är verkligen jätteenkel att förstå och jag fattade precis hur man gör på direkten. Not.

Jag: Kolla här!!!! Min NYA MOBIL!!! Åhhh vad fin den är!!

Tomas: Ja det var den (inte överdrivet intresserad)

Jag: Åhh den är huuuuuuur bra som helst!! Är du avundsjuk på att jag har mycket nyare mobil än dig??

Tomas: Inte direkt. (här plockar Tomas upp mobilen för att kolla lite på den)

Jag: NEEEEEJ!!! SÄTT INTE PÅ DEN!!! JAG SKULLE JU GÖRA DET!! ÅHHHH! LÅT BLI!!!! DEN ÄR MIN!!!

Tomas
: Men Guuud, låt mig kolla på den, måste du överreagera!!!

Jag: GE HIT!!

Tomas: Jaja...

Efter en stund när jag meckat med den och inte kan koppla in så att jag kan ringa måste jag ändå krypa till korset....

Jag: (med min allra lenaste röst...) Tooooommmmas.... älskling, tror du att du kan hjälpa mig, jag får inte igång den. DUMMA TELEFON. Vad fan? Hur gör man jag tror jag blir galen!!!!!!!

Tomas: Vad var det jag sa? Förr eller senare så visste jag att du skulle behöva min hjälp, du behöver inte hålla på och gapa och skrika....

Jag: Hmpf......Tack då......För hjälpen......

Nu sitter Tomas och leker med telefonen i köket och jag har redan gett upp att lära mig alla finesser. Det får komma efter hand......

Auktionsvinnare

Tjohooo! Jag har "vunnit" min första auktion på Tradera. (ett tack till Jenny som gjorde att jag vågade!!)Ja jag vet att jag är hemskt efter och att alla redan har handlat där i typ 100 år. Men jag har inte vågat innan. Jag har vart så feg helt enkelt. Men nu har jag gett mig sjutton på att jag ska lyckas. Nu är det bara och vänta och se i fall saken (en plånbok) kommer efter att jag har statt in pengarna på säljarens konto.. Hrm.. Ytterst spännande....

Väderrapport
Och regnet det bara fortsätter att ösa ner. Jag tror snart att jag emigrerar till fucking Spain snart och det inte slutar!!!!!!

Filmkåt

Idag på lunchen diskuterade vi olika sexualiteter. Bland annat kom metrosexuell upp. Några av herrarna på jobbet visste inte riktigt vad det var för nått så jag förklarade helt enkelt vad det är!! Sen fortsatte diskussionen...

Man 50+: Jaha det har jag ALDRIG hööööört taaaaaalas om..... Det var det lustigaste jag hört!! Ja men vad finns det mer då???

Tjej på jobbet: Ja sen finns det ju bi, homo, hetero och så vidare....

Man 50+: Bio sa du? Vad är det för nått??

Tjej på jobbet: Nej inte bio, jag sa bi!!!!!!!!!!!

Man 50+: Jamen bio vad är det för nått?

Tjej på jobbet: (i mycket trött ton....) Ja det är en sånn som tänder på filmer!!!!!!

Jag: Hhahahahahhahahahahahahaaaaa (jag typ dog av skratt... det kanske inte låter så himla kul, men det var det just då!!!)

Regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn....

För några år sedan var det en stor översvämning i dessa delar av Sverige. Denna översvämmning bidrog till att min arbetsplats blev en liten insjö. Hela den dagen fick vi städa upp vattenmassorna som rann in. Jag skojar inte när jag säger att det minst var 10 centimeter vatten på vissa ställen. Detta hände bara några veckor efter att vi hade haft nyöppning efter en större renovering. Det var inte så kul att komma till jobbet den dagen och bli fullkomligt plaskvåt. Och nu, nu har det hänt igen. Kanske inte lika mycket som förra gången, men nog fan regnar det in. Upptäckte det när jag kom hit vid sju och sen har vi hållt på att torka upp ett bra tag. Nu får det fan sluta regna i dessa trakter. Solen please,  visa dig för oss, inte bara för alla som bor i Norrland!!


                                                 image236


Inga jobb i sikte....

Idag är en sånn där jäkla deppdag!! Känns som att jag aldrig kommer att hitta nått jobb.. Det finns inga lärarjobb lediga. Inte ens ett sketet vikariat. Dessutom vill ingen annan anställa en då man har en utbildning att falla tillbaka på, för de tänker som så att hon kommer ändå inte att jobba kvar här särskilt länge om hon får en lärartjänst. Så tänker de. Jag blir galen. Fattar inte folk bara att jag vill ha ett satans jobb. Om det är någon som  har ett jobb över är det bara att höra av sig innan jag bli alltför desperat!!!!!!

Karlar (läs: sambo) som inte säller upp på befallning

Ibland älskar jag min sambo jättemycket. Ibland vill jag strypa honom. Autentisk SMS-kontakt för ungefär en timme sen:

Jag skickar messet: Hej älskling, tror du att du skulle kunna laga middag ikväll och se till att ha den klar när jag kommer hem?? Puss puss ;-)

Får tillbaka från T: Jag ska klippa mig efter jobbet!

Jag skickar: Ja men jag tror nog att du hinner i alla fall, du slutar nästan 2 ½ timme innan mig, så du hinner nog både klippa dig och fixa käk. Kan du vara snäll och göra det??

Tomas skickar: Om jag har lust

Jag skickar: Fy fan för dig, du är så jävla LAT. Jämt är det jag som ska fixa och fixa. FY FAN alltså. Jag blir så trött!! Skit i det då! Jag får väl laga mat ikväll åxå då som ALLA ANDRA KVÄLLAR DET HÄR JÄVLA ÅRET!!!!!

Jag får inget svar. Han blev nog sur. Skitsamma. Jag blev åxå JÄVLIGT pisst off på honom. Komma och tro att han bara kan avfärda min befallning på det där sättet. Han ska nog få se på annat. När jag kommer hem i kväll ska jag bara laga mat till MIG SJÄLV!!!!!!

Att krocka med ett hångel

En av de jobbigaste grejerna jag vet är när man stöter på nått gammalt hångel typ på stan eller så. Eller när nån kommer in i affären där jag jobbar. Det hände idag. Jag har ju varit tillsammans med Tomas gansak länge nu (5 år faktiskt).. Men det är ändå lika pinsamt när man möter nått gammalt hångel även om det var hur länge sen som helst. Jag undviker till exempel fortfarande en affär i stan där ett gammalt hångel jobbar... Det uppstår en ganska pinsam konversation när man liksom "måste" prata eftersom jag står här i kassan och ska ta betalt. Det känns som att vår kortmaskin är segast i hela världen och man vill bara att han ska gå, så att man slipper ses. Om man stöter ihop ute på krogen är det inte samma sak, för då kanske man har lite alkohol i sig och alkoholen tar ju liksom bort det pinsamma i det hela...

Det finns säkert de där ute som inte alls tycker att det är pinsamt att stöta på gamla hångel, men det tycker jag att det är...

"Sluta svära så jävla mycket"

Tomas tycker att jag svär alldeles för mycket. Han tycker att jag som nu är lärare (fast utan jobb) måste ha en vårdat och städat språk. Såhär låter det ofta hemma hos oss.....

Tomas: Du svär alldeles för mycket!!!!

Jag: Det gör jag fan inte alls det!!!!

Tomas: Nu gjorde du det igen!!!

Jag: Men vad fan sluta klaga hela tiden, du svär åxå!!

Tomas: Ja men det är skillnad jag är kille!!!!

Jag: Typiskt!! Fy så typiskt, alltid ska det vara kille - tjej, kille - tjej, så jävla uppdelat!! Vi lever i Sverige, det är ett jämställt samhälle, alltså får jag svära hur mycket jag vill!!

Tomas: Men det låter inte fint!!

Jag: Skit i och lyssna då!!

Och sen tjurar jag ett bra tag och svär lite extra mycket bara för att retas liksom. Men jag tror jag har det efter min far. Han kan svära när han blir förbannad eller när han pratar i telefon, så jag hävdar att det är en skada från hemma, det är därför som jag svär så mycket nu, jag vet liksom inte bättre....

"Nej, jag ska inte handla nått, jag har köpstopp!!"

Fick ett mess efter jobbet. Jenny undrade om jag var sugen på att möta upp henne i stan för en glass i solen. Klart jag var. Fick även vara smakråd när Jenny skulle shoppa bikini. Jag skulle inte köpa nånting. In fact har jag köpstopp. Yeah right. Vem försöker jag övertala liksom. Gick ner på HM en sväng och där hittade jag ett jättesött halsband som jag bara var tvungen att ha, jag samlar typ på halsband, liksom. Sen hittade jag ett par supersöta hårspännen (när använder jag hårspännen ?) som jag bara var tvungen att inhandla. De är verkligen superfina. Efter det hittade jag ett par grå mjukisbyxor i trekvartsmodell. Det borde liksom vara lag på att varenda tjej ska äga ett par sånna för Gud vad sköna de är. Tyvärr hade jag inga sånna innan, så jag var tvungen att köpa dem med. Men nu ska jag verkligen verkligen inte handla nånting mer. I promise.

Nu ska jag sätta mig ner och läsa boken och världens mest kända porrstjärna. Ever. Kan bli intressant läsning. Jag vet någon här hemma som kommer vilja kolla på bilderna i boken, men tyvärr, Tomas, boken är förbjuden för killar!!!

Snigelinvation

                                                   image235


Alltså, jag har ingen trädgård eller så, men jag jobbar ju på ett ställe där folk med trädgårdar kommer in för att handla. Och jag har förstått att det är GRYMT MYCKET sniglar i år. Det är typ skitmycket sniglar på vägen när jag cyklar till jobbet, och det är ganska läskigt att köra över dem tycker jag! Sånna här äckliga mördarsniglar. De är typ hur läskiga som helst. I år har det kommit lite nya grejer som man kan använda sig av för att ta död på dem, annars har jag ett par knep för att bli av med de äckliga djuren (hoppas bara att jag inte får nån jäkla djurskyddsförening efter mig nu....)

ο Klipp dem mitt itu så käkas den döda snigeln upp av sina kompisar eftersom de äter av varandra...

ο Strö salt på dem så att de "exploderar". Kanske inte det mest humana sättet att dö på, ungefär som att vi skulle få syra hällt på oss, men vad gör man inte för att bli av med dem???

ο Barrikadera din trädgård genom att sätta upp ett superlågt elstängsel som får sniglarna att brinna upp när de nuddar stängslet..

ο Lägg ut snigeleffekt. Ett medel som sniglarna äter och tycker är jättegott. Det är bara det att de inte känner nån hunger sen och så svälter de...

ο Testa järnsulfat. Åxå ett medel som sniglarna skyr..

ο Gå ihop med grannarna och gör en gemensam insats för att bli av me de små äckliga djuren!!!

ο Köp en snigelkäpp. Även kallad för gilijotinen. Funkar så att den halshugger snigeln och sen skjuter ner den i marken så att man slipper att se den mer!!

Okej, det var några tips som jag brukar ge kunderna på jobbet. Hoppas att jag slipper dem på min balkong och i  mina krukor där!!!!

Väntan...

Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen, Den som väntar på nått gott väntar alltid alldeles för jävla länge!!! Just nu väntar jag på min nya mobiltelefon. VIll. Ha. Den. Nu. Tack!!! Väntar åxå på ett jäkla bokpaket från Bokus som verkar ha kommit bort på vägen eller så!! (och det är ju inte första gången som ett paket försvinner på posten för mig i så fall.....) paketet ligger två av de böcker som jag har på min sommarboklista. Den tredje boken var tydligen slut på Bokus, Snabba cash av Jens Lapidus verkar typ alla vilja läsa just nu... Men den kommer väl nån gång. Får börja med de andra två böckerna först.....

Smärta

Nä fy fan alltså. Jag är som en gammal jävla pensiokärring på 89 bast. Sen jag gick på gymnasiet har jag haft problem med Ischias. (alltså nerven). Den sitter lite "i kläm" på mig pga mitt bäcken. Det låter skitkonstigt, jag vet, men så är det. Alla som vet hur det känns när en nerv sitter "i kläm" vet att det gör helvetiskt ont. Detta drabbar mig lite då och då. Jag har inte ont konstant. När det är som värst brukar jag gå till en sjukgymnast. Nu har jag inte haft ont på ett tag, så jag har varje dag tackat min lucky star. Ända tills igår..... då jag skulle resa mig ur soffan hemma. Då "small" det liksom till och den satans nerven hamnade ikläm igen. Tog mig knappt upp ur soffan utan Tomas fick hjälpa mig. Idag var det knappt att jag kom ur sängen (vår säng är ganska låg). Och nu går jag här på jobbet och haltar omkring. Ser så lagom kul ut. Både fullproppad och inkrämad med Voltaren som för tillfället är min bästa vän. Må denna jävla smärta gå över snart annars vet jag inte vad jag gör.......

Outlet...Nej tack!

Jag orkade verkligen inte IKEA. Det var så mycket bilar på parkeringen när jag svängde in att jag vände igen. Känns som att jag kan åka dit vilken dag som helst, men inte idag när typ alla sommarölänningar var där för att fylla på förråden av värmeljus till sina små stugor...

Åkte istället bort till den nya outleten de har byggt här i stan. Hrm.. Hade nog liiiite för höga förväntningar. Outlet i all ära, men det här var ingenting att ha.. Inga direkt kända märken, några överblivna jeans från Seven och Rock and Republic typ 2005 års modell, lite från Svea, några fula tröjor med STORT DKNY-tryck på och så vidare. Det blev inget inköpt för mig. Utbudet måste bli bättre och priserna med. 100 kr off för en tröja på outlet tycker inte jag är särskilt billigt...

Istället blev det Blomsterlandet och inhandling av nya blommor till köksfönstret. Kändes som att det behövdes efter att ha städat hela dagen. Då såg jag liksom hur risiga växterna såg ut, som stod där innan..

Nu ska jag hem till Tomas föräldrar. Jag hoppas att han har dragit igång grillen.. Ska grilla entrecote. Hoppas på att det blir gott..

Ha en fin söndagskväll....

Mitt nya jag blir inte arg (lika lätt)

De flesta som känner mig vet att jag har ett ganska hett temprament. Den som får utstå detta mest är Tomas... Eftersom det är han jag bor med och han som jag ibland tycker "gör fel" så råkar han ut för min ilska. När jag bodde hemma var det mamma och pappa som fick ta emot den då och då. Som tur är går det över ganska snabbt igen. Men nu har jag börjat tänka över det hela. Kanske man skulle ta och vara lite snällare... Så det har jag bestämt mig för, jag ska inte brusa upp sådär för småsaker längre. Idag när Tomas välte ut (nästan) ett helt paket Oboy i köket så att det blev kladdigt och klistrigt och rent ut sagt förjävligt, log jag bara lite och sa att en olycka händer så lätt. Det hade inte hänt om jag inte bestämt mig för att lugna ner mig lite, då hade jag gapat och skrikigt och gått an som värsta ragatan. Detta är mitt nya, mognare jag, jag gapar inte och skriker!!! Jag känner mig så stolt.. Får se hur länge det varar bara....


              

                                   image234


Update: Jag var på bra humör jäääättelänge.... Ända tills jag upptäckte att massa bilder har försvunnit från den jävla datorn. Igen. Då ringde jag till Tomas och var apförbannad. Jaha...Så länge gick det innan jag blev pisst off. Ungefär 4 timmar för att vara exakt....Jag måste nog öva mig lite på det tror jag.......


Helgen

Hoppsan. Var visst borta från bloggen (och datorn) hela dagen igår. Sånt kan faktiskt vara ganska nyttigt ibland. Har i alla fall haft en bra helg såhär långt!!

Fredag
Mötte upp girlsen på resturangen där vi fått vårt presentkort för att käka, dricka, prata och ha mysigt. Tyvärr var en av tjejerna sjuk så det var lite tråkigt, men vi som var där hade trevligt. Gick sen vidare till mitt och Camillas all time-favourite under sommarmånaderna. Där satt vi sen och drack och snackade lite "skit". Var hemma i hyfsad tid och somnade som en liten gris direkt när jag la huvudet på kudden. Det känns att det varit jobbarvecka!!

Lördag
Uppe tidigt för att sticka på shoppingtur med Jennypenny till Växjö! Vårt mission var i första hand att hitta skor till Jenny. "Alltså jag har inga platta, hela skor att ha när det regnar, liksom". Vad är det första Jenny får tag i? Jo ett par high heels i lack. Ehhh....Det där var väl inte riktigt det som skulle inhandlas tyckte jag, och gav antagligen Jenny dåligt samvete för hon köpte dem inte. Istället blev det ett par skitcoola svarta ballerinas och ett par andra svarta LÅGA skor. Själv så köpte jag (åxå) lite grejer. Såklart. Jag som inte skulle handla NÅNTING. Har i princip köpstopp faktiskt. Men några saker blev det.....


                       

                     

1. Remsandaler från skopunkten. (tack för tipset Nhea, på din blogg...) Ett grymt fynd, endast 99 pix. Men vilka små storlekar skopunkten har, jag fick gå upp en storlek. Tur att jag inte beställde på nätet....
2+3. Svarta skor. På rean hos Lindex. Endast 149:- Dessutom hade Lindex köp en accessoar på rean och få en på köpet. Skorna var åxå med där, så då tog jag de röda skorna med eftersom jag i princip fick dem "gratis".
4. Svart basgarderobskofta från Ginas höstkollektion för 199:- Kände att jag inte riktigt hade nån bra svart kofta som inte såg sådär urtvättad ur som de blir efter ett tag...
5. Rosa topp från HM divided, som jag ALDRIG handlar från annars, för att deras avdelning ser så fruktansvärt trist ut här i stan.. (129:-)
6. Illrosa kofta. Åxå HM divided. 198 kr. Kunde inte motstå. Jag blev helt enkelt kär.

Ja, det var ju några saker fler än jag tänkt mig att köpa. Inhandlade även lite smink och några "inredningsdetaljer". Lördagskvällen spenderades i soffan tillsammans med Tomas och en Beckfilm. Jag var supertrött vid typ 22 och gick och la mig.

Söndag
Hittills har jag bara slappat och tagit det lugnt. Sov ända till 10. Kan inte komma ihåg när det hände senast. Ska ta och städa gärnet här nu, stryka och fixa, sen ska jag nog en sväng förbi IKEA och sen hem till Tomas föräldrars hus. Tomas är där och målar lite, han hade lovat dem att fixa det nu när de är på semester... Ska nog grilla lite tror jag. Det gäller att passa på när man har fri tillgång till hus. Det är inte lika kul att grilla när man bor i lägenhet....



RSS 2.0