"Skit"jobb

Mitt jobb är inte det mest glamorösa precis. Ibland blir man faktiskt jävligt smutsig. Det är inte så kul. Det går bra när man bara står i kassan men så fort man ska göra nått annat så blir man direkt smutsig. Detta bör man akta sig för på jobbet:

köra truck (javisst, jag har oanade talanger. Jag kan faktiskt köra den "lilla" trucken som man står i och kör, den stora har jag inte gett mig på än...)

städa på lagret

plasta pallar som ska tillbax till leverantören (idag, tillexempel har vi plockat ihop 3000 överblivna fröpåsar, packat i kartongar, plastat in på pall och skickat iväg)

packa upp planteringsjord och krukor och sånt, och andra grejer som är helt smutsiga....

Idag har jag fått en stor oljefläck på mina Nudiejeans. Det känns INTE SÅ KUL. Om det är någon som vet hur man kan få bort besvärliga fläckar (typ olja) HÖR GÄRNA AV DIG i kommentarsfältet..... Kanske dax att börja använda arbetsbyxor i alla fall, fastän de är skitfula.....

Föräldrarskjuts

I bland kan jag ha en viss tendens (läs: superstor) att överdriva och förstora saker och ting och bara se det skitjobbiga, inte det enkla, liksom.... Igår bråkade jag med Tomas om en grej. Klockan var väl ungefär 22:35, jag var skittrött och utmattad och skulle precis gå och lägga mig...

Tomas: Jo, jag tänkte, när börjar du i morgon?

Jag: 8

Tomas: Jaha, för jag måste hämta mammas & pappas bil på ***** där den står, för de tog bilen dit. (Tomas föräldrar sticker till Kroatien idag. Samma resa som min mamma och pappa, faktiskt. Det är bara det att Tomas päron inte vet att mina föräldrar ska med. Ja det kan ju bli en trevlig överraskning, typ....)

Jag: Jaha..

Tomas: Jo så jag tänkte om du kunde skjutsa mig dit innan jobbet i morgon (läs idag).

Jag: Jamen du börjar ju vid sju?

Tomas: Ja men jag tänkte om du kunde åka tidigare till ditt jobb, det blir ju bara en timme eller så...

Jag: Tror du att jag tänker vara på jobbet en timme tidigare än jag måste?? Är du inte klok? Jag har hur mycket som helst att göra. Jag måste få sova. Jag ska ut på kvällen och jag har INTE lust att gå upp tidigare bara för att hämta dina föräldrars bil. Kan inte de ta en taxi som vanligt folk??

Tomas: Ja men lugna dig, jag frågade bara..

Jag: Ja men det går faktiskt inte. Nä, du får cykla och hämta bilen!!!!

Tomas: Jaha. Tack så jävla mycket då!!

Jag: Varsågod så jävla mycket! Jag ska bara ställa upp och ställa upp!! Jag måste faktiskt tänka på mig själv!! Dummo!!!!!

Idag vägrade jag att prata med Tomas, som förövrigt var som en sur citron när han fick sätta sig på cykeln för att cykla och hämta bilen. Men jag var snäll, han fick faktiskt låna min cykel.......


Kryddorna back on track

                                                   image227


Åhhh! Lyckan är gjord (ironiskt alltså, för er som inte fattar det!!)!!!!!!!!!!! Kryddtjejerna har bestämt sig för att återförenas! Kan det bli bra? Ehh... nej jag tror faktiskt inte det. Inte så "bra" som det blev på 90-talet... Men kanske är det så att det börjar bli tomt i plånboken hos några av flickorna. Kanske är det därför som de måste ge sig ut på turné.... Ett best of-album är åxå planerat.... Nån som kommer ihåg en endaste endaste en singel som de gjort förrutom Wannabe? Kanske är på sin plats att det kommer ut en best of-skiva så att folk blir påminda om vilken (skrikig) musik de sysslade med....

Det kom ett brev....

Igår kom det ett brev till mig. Hrm.. Spännande tänkte jag. Namnet var tryckt på, men adressen var skriven med bläck. Jag blev skitnyfiken och slet upp brevet med en gång. Men när jag öppnade brevet visade det sig att det inte kunde vara till mig. Brevet var nämligen från Ljudböckernas förbund (kommer inte ihåg exakt, har brevet hemma, och nu är jag på jobbet) som hade tagit beslut om att ge ut "min" bok som ljudbok. Ja det hade ju varit trevligt fall det var så att jag hade skrivit nån bok. Tyvärr har jag inte det. Brevet måste alltså vara till den andra Åsa som heter likadant som jag. Tror att hon kanske är författare eller så. Vi är ju inte så många som heter Åsa och sen det efternamn vi har, så jag gissar på att företaget har chansat och så har det kommit fel. Funderar på om jag ska ringa till dem, och be dem skicka brevet till rätt tjej. Känns ju som en kul nyhet som jag antar att författaren vill ta del av!!!

Gummistövlar är (livs)farliga grejer!!

Igår skulle vi komma fram till vad vi ska ha för lekar på festen i augusti. Det är ju både pensiosar och ungdomar (typ jag och Tomas) som bor i husen därför måste det vara lite blandat som funkar för alla. Jag föreslog helt enkelt att stövelkastning är väl en rolig lek!!

Jag: Skulle vi inte kunna ha stövelkastning som en lek????

Festkommitédeltagare 1: Ehhh...Jag vet inte... Det verkar farligt.....

Jag: Va? Farligt? Hur skulle det kunna vara farligt??

Festkommitédeltagare 1: Jo alltså, jag har läst att folk har dött av den leken...

Jag: Va?

Festkommitédeltagare 2: Du skojar??

Festkommitédeltagare 1: Nej jag gör faktiskt inte det. Jag har läst om folk som har halkat och slagit runt och brytit nacken. Leken är helt enkelt livsfarlig! Tänk vilket liv det skulle bli om nån dog på vår fest eller åsamkade sig skador för resten av livet. Det vill vi inte stå bakom...

Jag: Näe.. Det förstås. Jag har aldrig tänkt på att det kan vara farligt. Vi kanske ska ta hästskokastning istället.

Festkommitédeltagare 1: Ja fast nån kan ju få en hästsko i huvudet, och det gör nog ont....

Jag: Meh! Kom på några lekar själv då som inte är farliga. Mina lekar tycks ju vara värsta high chaparall.....

Sen kom vi inte fram till så mycket mer lekar, så vi står still.... Fast vi kom fram till mycket annat bra!!


                             image224             image225

                               Detta är farliga grejer!!!!

Gammal vet bäst

Fy fan. Ännu ett tecken på att jag håller på att bli gammal. Var hemma hos mamma och pappa igår och hämtade bilen, samt bjöd in mig själv och Tomas på middag. Pratade lite med lillebror om hans nya sommarjobb.

Jag: Men det var väl lite roligt att det är lite yngre killar med som jobbar på stället, och inte bara gamla gubbar. (Macce sommarjobbar på Liljas bil reservdelsavdelning)

Macce: Mehh. Du, dom som jobbar där är typ 24. Vet du hur många år det är mellan 18 och 24. Det är inte direkt som att vi har nått gemensamt precis. Dom är ju lika gamla som Robbe. (vår andra bror)

Jag: Men 24 är väl inte särskilt gammalt??

Macce: Ehhh... JO DET ÄR DET!!!

Jag: Men tack så jälva mycket för den då. Måste du kasta i ansiktet på mig att jag håller på att bli gammal eller? Vad glad för att du inte jobbar med gamla tjuriga gubbar runt 50 istället!!!!!!!!!!

Pappa: Jag är ju runt 50 år. Är jag gubbe??

Sen pratade jag inte med lillebror mer, utan åkte hem och drog igång festplaneringen istället. Nu har jag lite (läs ganska MYCKET) att fixa inför festen, men det ska bli kul!!!

Bilkörning

Tjohooo! Jag kunde hämta mammas bil redan ikväll! Vad underbart! Ska sticka dit direkt efter jobbet och hämta bilen och sen ska det köras!! Fast inte så länge. Har den där festplaneringen ikväll åxå. Måste verkligen komma ut med en inbjudan snart så att inte folk planerar in nått annat!!

                                    Ha en underbar eftermiddag!!!

Bloggtips..

Snubblade över den här bloggen idag. Så kul. Så ironisk. Så....bra. Hahahaa... Kommer definitivt att kvala in på "min" lista över mest lästa bloggar (av mig). Läser alltid hennes krönika som publiceras på lördagar i våran lokaltidning. Så skön tjej. Läs och skratta!!

på bättre humör + planerad shoppingtur

Nu har jag lugnat ner mig lite, och är lite gladare, men än har jag inte fått nån ursäkt, och jag lär väl inte få det heller, så det väntar jag mig inte.. Han är inte direkt typen som ber om ursäkt precis...

Är i alla fall lite glad för jag har fått med mig kompis Jenny på en shoppingtur till Växjö på lördag. Inte för att stan är särskilt stor eller så, men jag behöver miljöombyte och det som ligger närmst är antingen Växjö eller Karlskrona. Men på lördag faller valet på Växjö. Ska bli superkul med en heldag och jag ser redan fram emot det!!

Btw, sjönk ner i soffan igår för att spanan in Morden i Midsommer. Om jag fick se programmet? Nej, det fick jag inte. Två telefonsamtal, en tvätt som skulle hämtas och en sambo som "kom och störde med massa frågor hit och dig hela tiden" gjorde att jag missade ungefär hela programmet. Men skitsamma. Det är ju tur att det är fristående avsnitt.....

Jävla skitmorgon....

Jaha, den här morgonen började ju jävligt bra!! Rök ihop med en surgubbe på jobbet. Han typ är sur och otrevlig mot alla, och så gick han på mig om en grej som jag inte har med att göra, bara för att han inte "vågar" ta det med nån av de ordinarie. Det blev ett jäkla liv ska jag säga. Jag har temperament,  och jag TÅL verkligen inte när folk går på mig om saker som jag "inte orsakat" eller har med att göra för fem fucking öre alls. Nu går han och surar och jag och surar. Min andra kollega blev skitsur på han för att han gick på mig och frågade vad fan han höll på med. Jag blev tacksam att jag fick nån på min sida, men jag kan försvara mig själv, och det, det gjorde jag med råge!!!!


Allsångspremiär

Igår när jag skrev min roliga-lista glömde jag ju för sjutton att det är Skansen ikväll!! Som jag har längtat. Har väntat ett helt år på att ska börja. Och efter det så är det Morden i Midsommer. En annan sommarklassiker. Med andra ord, TV-kvällen är räddad. Eftersom jag inte slutar förrän 18 ikväll ska jag bara hem, käka och sen slänga mig i soffan och bara slappa!!

                                                image223

Bröllopsplaner....

Mycket att göra på jobbet idag. Har inte kommit åt någon dator förräns nu. Det är världens ösregn ute, så då ska alla till affärerna och handla. Finns ju inte så mycket annat att göra för de som har semester när det regnar. Jag menar, det är ju inte direkt läge att åka till beachen....

I går umgicks jag med CC. Hon ska gifta sig till våren, i maj, så vi pratade lite bröllopsplaner. Så kul. Jag blev jätteinspirerad, även om det inte är dax för mig än på länge. Men det var roligt att få komma med lite idéer och så och bara träffas.

Kul grejer att göra....

Jag har abstinens på att det ska hända roliga saker. Jag bara måste göra några "kul" grejer. Förslag mottages tacksamt!! Den här veckan är inte särskilt mycket kul, men några gejer är inplanerade.....

♥ Date med CC ikväll. Ska bli kul. Det var evigheter sen vi sågs sist! Ser fram emot det a lot!!!

♥ Festplanering på onsdag!! Vår bostadsrättsförening fyller 60 år i sommar och vi planerar en STOR fest, och självklart är jag med i festkommitén. Vem annars? Just nu håller vi på att strida om huruvida vi ska bjuda på alkohol eller inte på festen. Personligen tror jag inte att det blir nån hit att vi köper in alkoholhaltiga drycker för medlemmarnas pengar. Jag tror att det kan bli ett jävla liv fall vi gör det, medans vicevärden tycker att det är väl inte så faaaarrrligt. Men hey, det är jag som är ordförande, det är jag som bestämmer!!

♥ Utekväll med tjejerna på fredag kväll. Förra året när vi hade 25-årsfest, jag och tre kompisar, fick vi ett presentkort på en resturang. Det har tagit ett helt år att fixa en kväll som alla vi fyra kan. Skandal! Men nu ska det äntligen bli av!!

♥ På lördag hoppas jag att det händer nått kul. Ska försöka få med min nån vän till Växjö för lite shopping och god mat tror jag.. Men man vet aldrig. I alla fall. Jag ska låna mammas bil (som tur var hade jag inte sönder den sist) för de sticker till Kroatien på fredag! Alltid trevligt att ha bil....

Men jag vill att det ska hända mer kul grejer. Nått förslag någon???? Resten av veckan är nämligen bara fylld med jobb, jobb och åter jobb....

Jag + fula plastskorna = sant

                                             image222
 


Eftersom mina tidigare två inlägg har varit (lite väl) negativa så tänkte jag lätta upp stämningen lite. Jag har en bekännelse att göra.. Håll i er nu. Jag vet att jag sa att jag aldrig skulle. Jag tycker fortfarande att de är skitfula, men :

                             - Jag har gått och köpt mig ett par Crocs.

Javisst, det är sant. Jag var tvungen. Det går liksom inte att stå på jobbet hela dagarna med ett par ballerinaskor bara för att man tycker att det ser fint ut. Ballerinaskor + betonggolv + stå upp HELA dagarna = inte särskilt bra för fötterna.

Därför har jag nu gett med mig och köpt de fula plastskorna (jag köpte svarta, inte nån ful neonfärg, även om jag sneglade lite på de chockrosa....). Men Herre vad sköna de är!! Min fötter bara jublar. De är hur glada som helst nu, över att slippa ha på sig skor med tunn sula hela dagarna. Och är mina fötter glada så är jag glad!!

                                             Förlåt!

Semester....

Jag skulle så gärna vilja ha semester. Jag skulle göra vad som helst för att få fyra (eller fem, det spelar ingen roll) veckors BETALD semester. Jag är 26 och jag vet inte ens vad semester är. Fy fan vad jag är less på det!! Semester is the shit just nu, och jag bara måste jobba. Det känns inte alls kul. Nej, verkligen inte. Om det är någon som har lite semester som han eller hon vill bli av med, är jag tacksam och tar emot. Hör av er så kan ni ta över mitt (sommar)jobb....


(nej då, jag är inte alls deppig över att behöva stå inne när det är så jäkla fint väder ute och varenda människa är ledig....)

Jag hatar un-packing

Det värsta med att komma hem när man har varit borta är att PACKA UPP. Fy fasen vad trist det är. Inte har jag lust att ha väskorna ståendes i hallen en hel vecka så att man måste snubbla på dem varenda gång man kommer innanför dörren. Därför var jag tvungen att ta tag i det direkt. Så nu har jag spenderat eftermiddagen med att packa upp och prata i telefon. Var tvungen att höra med vännerna hur deras midsommar hade varit!! Alla hade haft det bra, förrutom pissvädret som rådde över (typ hela) södra Sverige, och kanske i resten av landet åxå.

Nu ska jag gå och fixa nått käk. Och sen ska jag bara slappa i soffan för i morgon börjar en ny arbetsvecka. *suck*

Midsommarhelgen

Regn, regn och åter regn! Nu är jag hemma från vårt midsommarfirande på Öland. Vi stack ganska tidigt idag, för vi (läs: jag) ville ABSOLUT inte hamna i någon bilkö på Ölandsbron. Jag tvingade till och med Tomas att tanka bilen full tank innan vi åkte från sommarstugan och den lilla byn, bara för att om vi skulle råka hamna i en bilkö, så ville jag inte riskera att få bensinstopp med!!

I alla fall. Det har varit en mysig helg, trots att vädret inte har varit det bästa. Men den började kanske inte sååå bra. När vi hade kommit halvvägs till sommarstugan så frågar jag Tomas:

Jag: Tog du korgen som stod i vardagsrummet??

Tomas: Näe...

Jag: Nähe...

Tomas: FAAAAAAAAAAAAN! Däri ligger ju nycklarna till sommarstugan!!!!!!!

Jag: Fy fan vad typiskt. Du hade EN sak, EN SAK att hålla koll på, jag har typ 100, och så GLÖMMER DU DOM!!!!

Tomas: Jaha.. Det är bara att vända då....

Så vi fick vända och hämta nycklarna. Och jag tjurade hela vägen tillbaka till stan och hela vägen till sommarstugan, sen blev jag på bättre humör. (men det var inte enda gången vi var över till stan, Tomas fick sticka i väg på fredagseftermiddagen och åka hem och hämta min TV för det funkade inte med TVn i sommarstugan och en boxer.. Och utan TV ville vi (läs: jag) inte vara i fall det skulle regna hela helgen. Tur att det inte är så långt till stugan.....) 

Vi hann i alla fall med att grilla i fredags, men sen var det stopp. Så fort vi skulle beträda gräsmattan för att spela kubb och crocket så började det störtregna, så det var bara att gå in igen.

Tomas och en annan kille var de enda som snappsade. Därför blev de därefter åxå. Vid klockan elva (på kvällen) tyckte Tomas att det skulle ju vara en skitbra idé att gå ner till stranden och bada!! Så han tvingar en av de andra killarna att åxå gå i, medan vi andra stod och tittade på. Jag badar inte i 15 grader och ösregn!

Kvällen tillbringades inomhus i stugan spelandes Yatzy. Jag fullkomligt utklassade de andra genom att få Yatzy nästan det första jag kastade. Jag vann!!

Mest användbara plagget den här midsommarhelgen har varit gummistövlar. Jag är sjukt tacksam över att jag packade ner dem, och jag är superglad att jag fick gummistövlar i födelsedagspresent av Tomas. Hur har jag klarat mig innan, liksom???

I går var det bara Tomas och jag hela dagen, för de andra åkte hem. Vi hade det mysigt och jag satt och läste en bok medan Tomas målade lite. Sen fick vi sticka iväg till en liten lanthandel och köpa strumpor till mig för jag höll på att frysa ihjäl om fötterna. Vem tänker på att packa ner strumpor när man inte haft det på typ två månader, liksom..

Men det har varit skojigt (och kallt) och mysigt. Och ett stort GRATTIS till kompisarna J & K som kläckte nyheten vid midsommarmiddagen att de ska ha barn . Det var en trevlig överraskning!!

Glad midsommar!!!

Glad midsommar alla människor! Snart sticker vi till sommarstugan på Öland. Antagligen blir vi borta till söndag, men det beror på vädret. Just nu ser det inte så bra ut. Men det spelar ingen roll, vi ska ha trevligt i alla fall!!

                                                     Puss & Kram

image218  image219  image220  image221 

Trevligt intiativ...

Idag bjöd jobbet på jordgubbstårta med anledning av att det är midsommarafton imorgon. Trevligt intiativ, jobbet, måste jag säga. Själv jobbar jag till klockan sex idag.. Skittrist.. Men jag började inte förrän 10 så jag var supereffektiv på morgonen och åkte bort till Ica MAXI för att handla inför midsommar på morgonen. 8.00 var jag där och hängde på låset för att handla tillsammans med stadens (alla) pensionärer. Men det känns så jäkla skönt att ha det gjort så att jag slipper stressa med det ikväll!!! Ikväll ska jag bara packa lite och göra en tårta och ta det lugnt för vi sticker tidigt till sommarstugan i morgon och hoppas på fint väder HELA helgen!!!

Eventuell drunkningsolycka på jobbet....

Kom till jobbet för en stund sedan och upptäckte att chefen beställt hem nya arbetströjor till oss! Tack för det chefen. Blev skitglad ända tills jag såg dem. Han hade bara beställt L i Tennis-tröjor av herrmodell till alla oss tjejer som jobbar här..Hur stora tror han att vi är egentligen?? Så nu står jag här och drunknar i en superstor tenniströja. Inte så fint. Tack för det, chefen!

Tjallaren

I går var kompis Jenny och jag ute på en late night prommis. Vi gick runt "ön" och när vi kommer ner till stranden ser vi ett gäng ungar i 13-årsåldern som har ordnat en liten egen majbrasa ungefär en månad försent. De eldar på massor med torra grenar och det är MYCKET nära en liten skogsdunge med massa torra träd. Det råder eldningsförbud här så Jenny och jag tycker att det är skitonödigt fall dessa ungar eldar upp hela stranden. Det var inte särskilt länge sen som bryggan brann upp bara för att några glömt kvar en engångsgrill. Därför bestämmer vi oss för att ringa polisen! Ja! Det är sant, vi ringde till snuten som värsta pensionärerna. Det kändes som att vi var typ 100 år igår, men vad fan, vi vill inte ha nån skogsbrand i vårat område!!! Poliserna var mycket nöjda med vår rapportering och skulle genast åka ut och säga till (snor)ungarna. Sådär! Nu har vi gjort vår första goda (pensio)gärning för den här sommaren. Undrar om det kommer att bli några fler.....






Pågenfamiljen

                                                 image217

Mina föräldrar har en god vän som jobbar på Pågen. På Pågen håller man just nu som bäst på att utveckla sina produkter så att de bli ännu bättre, än vad de redan är... (nej, jag har inte fått några tjugor för att skriva det där...). I alla fall, på grund av detta (den gode vännen och produktutvecklingen alltså) så har mamma och pappa blivit utsedda till testfamilj. Detta innebär att de får (stora mängder) bröd och kakor som de ska provsmaka och sedan bedömma. Idag hade pappa fått 48 kartonger med citronmuffins, chockladmuffins och vaniljgifflar. Pappa var smått hysterisk då han insåg hur mycket det var som de fick. Han trodde att det skulle röra sig och kanske 5. Detta resultarade i att pappa kom förbi oss för en stund sen med en hel Icakasse full med Pågenmuffins. Och vad ska jag göra med dem?? Pappa var bara glad att bli av med dem, så han brydde sig inte särskilt mycket. Han hade redan varit över hos grannarna med några kartonger. Pappa lät nästintill desperat över att kunna bli av med några muffins....

Pappa: Hej, kan jag komma förbi en sväng??

Jag: Jaha, jo det går väl bra...

Pappa: Jo vi har fått massa grejer nu igen som vi ska testa och mamma och jag kan inte äta allt själva... Inte får vi plats med det i frysen heller.. Tror du att du skulle vilja ha lite??!

Jag: Joo... det kanske vi skulle kunna ta....

Pappa: BRA! Jag kommer med en gång...

Jag: Okej.....Hejdå!

Pappa: Hej hej.


Om det är nån som är sugen på en citronmuffins är det bara att höra av sig.. 


                                                   image215

Onödiga inköp och ny (pålurad) mobbe

Precis som en del andra flickor, har jag åxå lyckats att handla saker som jag inte borde köpt. Jag skulle ENDAST till Systemet (för inköp av bubbel till midsommar) och till apoteket (för inköp av allergitabletter). Och sen INGET MER!! Men jag kunde visst inte motstå... Råkade bara gå förbi Lindex, och jag råkade bara gå in, och där så bara snubblade jag över några saker som jag kände att jag behövde ha... Har inte fotat mina inköp utan jag har lånat bilder från Lindex hemsida istället.... Detta råkade jag snubbla på:



                       

                                       

1. Behå i balconettemodell endast 199 kr, ett riktigt superfynd för en bra behå är oslagbart.
2. Capribyxor i lite glansigt material, endast 249:-. Förrut har jag varit lite kluven inför capribyxor, har inte tyckt att det varit fint, men nu börjar jag faktiskt att ändra mig...
3. Vitt plastarmband. 39:-
4. Grå "mys"klänning för 199:-
5. Kleinblå topp i A-modell. Endast 179:-

(jag hade faktiskt ett mess som gav mig 10 % rabatt på hela köpet, så jag tjänade faktiskt en hacka. Och det tycker jag är bra!!)

Har även lyckats att bli pålurad en ny mobil. Det ringde en snubbe från Telia för ett tag sen (i dag alltså). Mitt abonnemang håller på att gå ut, och jag brukar alltid teckna ett nytt då, och så får man en mobil till abonnemanget som man (nästan) inte behöver betala nått alls för!! Så det tog jag. Fråga mig inte om telefonen är bra, för det vet jag inte. Om det är nån som har den och läser min blogg så får du/ni gärna skriva en kommentar om vad du/ni tycker om den. Det är en Nokia N73.

          image213

Jag kom på nu att jag glömde att fråga killen vilken färg jag får på mobilen.. Hrm.. Ja det löser sig väl.. Hoppas bara för hans skull att det är den silvriga, annars blir jag sur.....

Bra betalt för bloggare

Det har kommit till min kännedom att om man bloggar på (nya) Metrobloggen så får man betalt per sidvisning, alltså inte per unik besökare utan per sidvisning. Hrm.. Det låter ju jättebra det där!!!! Ja precis, ända tills jag scrollar ner och ser att det man får betalt är 3 öre per visning. Ja tre öre är ju supermycket pengar. Säg att man har 500 sidvisningar / dag, då skulle det betyda att man får 15 kronor om dagen! Jamen jag menar, 15 kronor. Det är ju mycket pengar. Fatta vilken bra timpenning. Jag behöver nog inte ens jaga nått jobb längre, jag kan ju leva på mina 15 kronor om dagen, fall jag flyttar min blogg till metrobloggen!!

Segdag

Åhhhhhhhhhhh! Vilken segdag!! Håller på att städa lite hyllor på lagret på jobbet och det BEHÖVS verkligen! Men det är inget kul jobb. Dessutom ser det ut som fan när man har slutat här sen, för det är inte många som jobbar här som är vänner av ordning så att säga....

I eftermiddag ska jag ta en sväng förbi systemet! Måste fixa lite bubbel till midsommar. Tänkte även hinna med att städa lite hemma - det är välbehövligt! Kände att det kan ju vara lite trevligt att få det städat och fräscht till midsommar, även om vi inte ska vara hemma!!

Rutinkontroll

Slutar snart. Skönt. Måste hem och fixa käk innan ikväll. För ikväll är det inspektion av våra två hus som ingår i bostadsrättsföreningen, och i egenskap av ordförande måste jag närvara. Det är ordförandeskapet börjar onekligen visa sig. Ikväll ska jag gå omkring och titta på olika rör, sopprum och liknande och humma och se ut som att jag har stenkoll fast jag egentligen har noll koll tennisboll på det. Men jag ska lägga på min allra mest viktigaste min, och verkligen se viktig och ordförandeaktig ut!!


En sommar utan reggae (tack)!

Alltså. På mitt jobb har vi radion igång. Hela dagarna. På en av Sveriges kanske största stationer. Men nu är jag trött. Hittills idag har de spelat ingen sommar utan reggae typ 100 gånger. Fattar de inte att jag tröttnar snart. Jag kommar aldrig mer att vilja höra den låten om det ska fortsätta såhär. Snälla Rix, spela nått annat ett tag!!!!!


                                         image206

Det onda fortsätter....

Ahhh.. jag fortsätter på den onda banan idag igen. Stackars mina fötter. De tror säkert att jag vill ta livet av dem, men så är det inte, det är bara det att jag tycker att det är fint med ballerinaskor och inte klumpiga, fula träskor med stålhätta.... Kanske ska ta och köpa mig sånna där fula plastskor som fullkomligt har invaderat Sverige på senaste tiden.. Inte för att jag vet om de är särskilt sköna, inte så snygga heller för den delen...

                           Ha en fortsatt underbar dag i solen!!!

Dassrengörning

Vi hann till sommarstugan innan det började regna igår. Tomas hann till och med att klippa hela gräsmattan innan himmlen öppnade sig och vräkte ner 7800000 liter vatten på just oss (och alla andra runt ikring). Men det var väldigt lokala skurar, för när vi kom hem till fastlandet igen hade det inte regnat nått alls. Fatta, det regnade på Öland. Det brukar ALDRIG regna på Öland. Håller mina tummar för att det kommer att bli superfint väder på fredag. Jag har i alla fall städat ur hela stugan. Putsade fönstrena rena från äckliga, döda flugor, dammsög upp döda spindlar, städade dasset (japp, det är riktigt primitivt, med dass och utedusch och allt!!!). Så nu är det skinande rent överrallt. Jag fattar inte att det kan bli så smutsigt när ingen ens är där på hela vintern.....

                                       image205

(obs! dasset på bilden är inte vårt, vårt är mycket fräschare!!!)

Aj, aj, ont, ont!!

Det gör ont att stå i ballerinaskor en hel dag.. Mina fötter värker. Vi har ingen stol i kassan. Det är skitjobbigt. Tur för mig att jag ska gå hem om en halvtimme... I morgon ska jag INTE ha ballerinaskor, men det heter ju som bekant att den som vill vara fin får lida pin, och det är precis vad jag får göra för att jag inte vill ha de fula arbetsskorna vi har!!!!!



                                           image204

(obs! Det är inte skorna på bilden som sitter på mina fötter idag....)


"Gissa åldern"

När jag står på jobbet och har skittråkigt brukar jag roa mig med att "gissa åldern på kunden". Det är skitsvårt!!! De som ser skitsunkiga ut kan vara typ tre år yngre än mig och de som ser skitfräscha ut kan vara typ 64. Det är verkligen JÄTTESVÅRT att sätta åldern på en människa. Det tror man inte, men det är det. Därför har jag kommit fram till att jag i fortsättningen ska vara glad när de frågar mig om leg på systemet. Det betyder ju bara att de tycker att jag ser ung ut och att de är osäkra på huruvida jag får handla av deras alkoholhaltiga drycker eller ej!!!!!

Ett erbjudande...

Hrm.. Fick just ett erbjudande som jag var tvungen att tacka "nej" till... Står i kassan på jobbet. Då kommer det in två killar och ska lämna tillbax några grejer de köpt tidigare på mogonen som inte passar:

Killen: Jag måste byta dessa, det var fel..

Jag: Okej. Det blir lite pengar tillbax för hydrauloljan är billigare än hypoiden.. (mina kunskaper om motorolja och liknande är gigantiska....not...)

Killen: Vad bra.. Alltid trevligt med pengar tillbaka..

Jag: Mmm.. Varsågod 874 kronor tillbaka!!

Killen: Ja då kanske du kan ringa mig i helgen om du vill gå ut eller nått...?

Jag: Hmpf?? Ehh....

Killen: Ja du kanske vill ha mitt nummer...

Jag: Ehhh....Jag undrar vad min sambo skulle säga om det....

Killen: Ja du kan ju tänka på det...

Jag......??....

Ehh jag måste tillägga att det är inte varje dag som jag får ett sånt här erbjudande. Jag blev mycket förvånad och tappade faktiskt fattningen ett tag... Hehe.. Men jag ska leva på det länge...... Hahahaha... den här killen har gjort min dag!! Tack så mycket!!

Jobb-dag

Första dagen på jobbet för den här sommaren!! Jag är uppe tidigt. Började redan sju idag. *znark*. Känns lite segt men det ska nog gå bra. Bara jag kommer in i det så är det inga problem!! Ha en fin dag alla ni som är lediga!!

I eftermiddag hoppas jag att det INTE regnar, för Tomas och jag ska åka till sommarstugan och fixa till inför midsommar. Måstee klippa gräset och städa lite, så det får verkligen inte bli dåligt väder idag. Tyvärr är utsikterna för en solig dag ganska dåliga just nu....

Gummistövlar, traktor och lösa skruvar

Javisst. Visst blev det en tur till landet idag. På med gummistövlarna och ut i skogen för att köra traktor. Det är möjligt att det kommer bildbevis senare... Sen har vi varit och hälsat på Tomas farmor med, som är 90 och bor i en stad inte långt från där Tomas pappa har sin gård. Ja jag ska inte klaga, för det har varit en mysig dag..

Igår kväll tog vi det bara lugnt. Käkade kinamat och hyrde film, The Guardian, herre, vad sorglig den var i slutet, jag hade lugnt kunnat skippa slutet och bara sett typ halva filmen eller nått.... Det är möjligt att vi även lyckades med konststycket att ha sönder mammas bil. Jag hade lånat den den här helgen och när vi igår skulle sticka och köpa kinamat så (tror vi) att det lossnade en skurv från bilen som sedan trillade ner på gatan eller så. Det var inte så kul att förklara för pappa idag. Det är inte så att mammas bil är nån gammal skruttbil heller, utan den är nästan ny, men det är så himla typiskt att det händer MIG! Vad händer inte när jag sitter bakom ratten i en bil liksom??

Är lite deppig. I morgon börjar jag jobba.. Ska sedan jobba åtta veckor i sommar. Fast det är i och för sig bra, för efter det kan jag titulera mig arbetslös.. *suck*.

                                         image203

(traktorn  på bilden är inte Tomas, men han har nått liknande.....)

Otacksamma Åsa

Tomas påstår att han har en överraskning till mig. Jag brukar alltid vara ganska skeptisk mot hans överraskningar för det han tycker är kul tycker jag är....mindre roligt...

Tomas: Jag har en överaskning till dig!!!!

Jag: (mycket misstänksamt) Jaha, vaddå för nått?!?

Tomas: Det får du se....

Jag: Jaha, då ska vi antingen ut med båten och fiska eller åka till din pappas gård och grilla korv i skogen... *suck*

Tomas: Jag säger ingenting...

Jag: Men jag vet redan vad det handlar om... Jag vet att det blir så, så är det alltid när du ska överraska. Kom med nått nytt. Typ en resa eller en middag!!

Tomas: Nu tycker jag att du är otacksam!!

Jag: Jaha.. Men det är inte mitt fel att du aldrig kan komma upp med nått nytt!! Så det så!!


Så här i efterhand kan jag faktiskt ha lite dåligt samvete och kanske visade jag min otacksamma sida, men men.. Jag vill att det ska hända nått spännande.....




Min hatmat-lista från förr

När jag var en liten flicka så var jag ganska petig i maten. Det fanns många grejer som jag absolut inte tyckte om och som jag typ aldrig skulle kunna tänka mig att förtära. Saker och ting har ändrats, jag har blivit äldre och vissa saker bara fullkomligt älskar jag idag. Men dessa är några av de grejer som fanns på min "hatmat-lista" när jag var liten:

fetaost - fy alltså, jag tyckte det var skitäckligt ända tills jag var typ 22 år, nu gillar jag det skarpt!!!

potatissallad - gillades verkligen inte. Nu tycker jag att det är gott med en fräsch potatissallad med vinägerdressing till (inte den geggiga med majonäs)

Coca-cola - när jag var liten drack jag fanta de få tillfällen det bjöds på läsk. Idag är jag en storkonsument av Cola-light och jag skyller det hela på mamma som aldrig köpte hem cola när vi var små, därför fick jag aldrig lära mig att dricka det när jag var liten..

skaldjur - jag är väl inte överförtjust i skaldjur nu heller, men nån enstaka räka går väl ner då och då... Ibland får man faktiskt tvinga sig lite, men jag är inte direkt typen som betalar för en skaldjursbuffé

frukt - nej, jag vet, jag är fortfarande ingen storkonsument av frukt, men vissa sorter kan jag käka idag, om jag måste... Typ gröna äpplen, bär av olika slag och clementiner, men sen är det stopp, frukt är inte min grej fortfarande...

mineralvatten - lärde jag mig dricka för typ ett år sen... Jag vet, jag är sent ute, men jag har alltid tyckt att det är så...salt...

brödkanter - tog ALLTID bort kanterna på brödet när jag bodde hemma, och detta starade oftast en diskussion vid frukostbordet.. Lärde mig äta kanterna typ när jag var 23. Det sas vara det nyttiga på brödet.. Nu äter jag sällan bröd så jag slipper käka de hårda kanterna..


Fråga: Vad avskydde du när du vad liten men gillar idag?? Skriv gärna en kommentar och berätta!!!!!

Konsten att dela med sig

Följande konversation utspelade sig mellan Tomas och mig angående den (super)äckliga tandkrämen som han köpte sist han var och handlade:

Tomas: Jo jag såg att du hade köpt en ny tandkräm.....

Jag: Mmm, den du köpte var ju så äcklig att jag kräktes när jag skulle borsta mina tänder!!!!!!

Tomas: Så farligt var det väl inte??

Jag: Joooo det var det visst!!

Tomas: Ja jag håller med, den var inte god, det känns som att man inte blir riktigt "ren" i munnen!

Jag: Mmm

Tomas: Kan jag ta av den du har köpt eller??

Jag: Näe det får du INTE. Det var du som köpte äckeltandkrämen så nu får DU använda upp den. Du får inte ta av min tandkräm förrän äckeltandkrämen är SLUT!!

Tomas: Amen kom igen, löjla dig inte!!

Jag: Jag sa: Du får INTE ta av min tandkräm den ska jag ha!! Jag har cyklat och köpt den för mina egna pengar!!!

(Nu har jag gömt min tandkräm. Mycket moget, jag vet!!)

Ingen uteservering i kväll....

Återigen, tusen tack kära vädergudarna för att ni har bestämt att det ska vara kallt och molnigt idag!! Tomas och jag skulle gått ut och käkat ikväll och suttit och myst på nån uteservering men vi avvaktar tills en kväll som är lite varmare och solen skiner. Typiskt bara, vi är typ aldrig ute och äter och så bara för att vi ska göra det så förstör det satans vädret alltihop. Nu får vi väl istället sitta inne och käka våra fredagstacos och hyra en rulle istället. Eftersom jag är uppvuxen i självaste tacoträsket (där jag kommer ifrån kallas för det) så är det inte så lustigt om jag vill hålla fast vid traditionerna att käka tacos på fredagar!!!!

To do-list

Alltid när jag ska iväg på saker eller har mycket att göra, lyckas jag fastna framför datorn ett par timmar. Likaså idag, och nu har halva den här dagen gått typ. Detta måste jag göra idag:

♣ Lämna tillbax en tröja som inte var bra

♣ Hämta en av mina klockor som varit inne på lagning. På något lustigt sätt så släppte glaset. Fråga mig INTE hur. Jag har inte en aning, men jag hoppas att den är klar idag, har varit inlämnad i mer än två veckor!!

♣ Hämta ut examensarbetet som har varit på tryckning. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet!!

♣ Storhandla på MAXI. Jag har mammas bil den här veckan, så det är lika bra att passa på, så slipper jag ligga och kräla på knä och böna och be Tomas om att få låna hans bil!!

Nu måste jag alltså sticka. Nu kan jag inte sitta här längre (även om jag vill....)

Tears in my eyes

                                               image202


Vad är det för fel på mig? Att jag brukar bli sentimental och är allmänt gråtmild, det är känt. Men att sitta och snyfta framför den gamla high-school movien She´s all that från sent 90-tal är inte okej. Men det gjorde jag igår (gick på kanal 5 21:55). Jag satt och grät och hade nästan lite ont i hjärtat över hur illa de behandlar tjejen. Alltså, jag har sett filmen innan, men jag kan inte minnas att jag reagerade så då. Det hela måste bero på att jag börjar bli gammal, för nått annat kommer jag inte på.

Sjukt. Spännande. Bok.

                                                 image201

Har just läst ut boken Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson och Herre vad spännande den var. Dock var inte slutet riktigt vad jag hade förväntat mig. Är sjukt sugen på att läsa fortsättningen så det lutar åt att jag åker in till stan och köper luftslottet som sprängdes typ om en sekund!!!! Är man sugen på spännande (och superbra) böcker är Milleniumserien verkligen värd att läsa!!

Barnvakt och turksvett

Som den goda och snälla vän jag är (nåja, ibland så bjuder jag till), ställde jag idag upp som barnvakt åt lille Theo när hans mamma skulle på en läkargrej. Jag följde med och tanken var att jag skulle underhålla Theo i vänrummet medans hans mamma var inne hos läkaren. Det gick bra, men i väntrummet satt även en familj som jag tror hade sitt ursprung i Irak och inte kan ha varit bosatta i Sverige särskilt länge. Pappan luktade grymt mycket svett. Det var nära att jag gick fram till fönstrena för att inhalera lite frisk luft. Pappan i familjen försökte sig även på en konversation med Theos mamma på sin mycket knaggliga svenska medans mamman i familjen langade upp ett gigantiskt bröst och började mata deras lilla bäbis. Jag tycker typ att man har rätt till att amma på offentliga platser, men varför inte göra det lite diskret???

Svettpappan: Vaaad eter hn??

Theos mamma: (mycket tydligt) H a n h e t e r T h e o ! (så att pappan skulle fatta)

Svettpappan: Tyo?

Theos mamma: (extra tydligt) NEJ, HAN HETER THEO

Svettpappan: Treo?

Theos mamma: (tröttsamt) Nej, Theeeeooooo!!!!!!!!

Svettpappan: Svenska nam, svååårt!

Ja hon visade upp en ängels tålamod. Själv visste jag inte vad jag skulle ta mig för så jag satt mest tyst, men inombords bubblade jag lite av skratt. Treo.. Inte särskilt kul att bli kallad för....

"Sjung om studentens lyckliga dar......"

                                                   image199
 

Idag tar min kusin studenten!! Mamma och pappa plockar upp mig om cirkus en timme. Då ska vi till skolan och hänga på honom blommor och diverse tramsiga gosedjur i gula och blå färger som man endast ser såhär i studenttider. Sen bär det av hem till hans mor och far (min mammas syster) för studentskiva.

Jag blir nästan lite sentimental när jag ska gå på någons student. Jag skulle så gärna vilja uppleva min egen student en gång till. Inte hela skoltiden på gymnasiet såklart, men just det där ögonblicket när mas springer ut och
inte har en aning om vad som kommer ske i framtiden. Det skulle jag vilja uppleva igen!!

                                                       image200

(på bilden syns ett tramsigt gosedjur som hängs runt halsen på en nybakad student....)


Äckligaste tandkrämen

Tomas har köpt en äcklig tandkräm. Varför kan man inte lita på karlar för? När jag hade skrivit tandkräm på handlingslistan menar jag ju såklart den vi ALLTID har. Den han nu har köpt är vidrig. Jag klarar liksom inte av den. Den är så äcklig att jag kräks varje gång jag borstar mina tänder. Därför måste jag nu avvara några av mina dyrbara minuter i solen för att cykla bort till affären och införskaffa en "riktig" tandkräm som jag itne mår illa av. Fy fan alltså. Testa aldrig den här tandkrämen:


    
                                                   image198

Värsta dåliga förloraren

                                                  image196


Igår kväll var Tomas och jag hemma hos mamma och pappa på middag. Efter att vi ätit kom mamma på den briljanta idén att vi kunde ju faktiskt ta och spela lite Kubb!! (Kubb är fan skitkul om man vinner. Jag ha dessutom nöjjet att känna en VM-medaljör i Kubbspel. Ja visst, det är sant, han har jobbat på mitt jobb och faktiskt lärt mig ett och annat trix!!!) Okej, visst. Alla var med på noterna och vi delade in oss i två lag. Jag och mamma på ena laget och pappa och Tomas på andra laget. Hrm... Jättebra konstallation, verkligen. Världens två sämsta förlorare på varsitt lag (det kan inte blir bra. Någonsin). Första ronden vann jag och mamma, pappa såg ut som att han ville gå av planen vilken minut som helst. Andra ronden vanns av pappa och Tomas och jag hade stor lust att kasta kubbpinnarna i huvudet på dem när de stod där och fjantade sig över att de hade vunnit!!! Mamma och jag var tvungen att ta revansch, och sen slutade vi inte förrän pappa och jag hade vunnit exakt lika många gånger var. Då gick vi in och drack kaffe.


Det finns en anledning till att jag inte håller på med sport och sånt. Jag kan helt enkelt inte. Jag skulle aldrig kunna ta att det andra laget/personen vinner över mig. Eller jag skulle kanske kunna ta det. Men jag skulle inte kunna ta att JAG hade förlorat. That´s it.


Det blir en dag på stranden.....

Wohoo!! Camilla ringde just och undrade om jag skulle med till Öland för en dag med sol och bad!! Ehh... JA TACK!! Det ska bli helt underbart. Måste bara komma ihåg att ta det (jävligt) försiktigt med solen. Jag lyckas alltid att bränna mig!!

Ikväll blir det middag hos mamma och pappa för att de har bröllopsdag. Bilden är med i tidningen idag och texten blev riktigt bra. (jag trodde ju att det var ett formulär av nått slag som man fyllde i, men det var det inte, man var tvungen att skriva helt själv!!! )

                             Ha en underbar dag i solen!!!

Boktips inför sommaren

                                             image195
          

Nu när sommaren är här och de allra flesta kommer att ha semester (tyvärr inte jag) så kan det ju vara roligt att hinna med och läsa lite böcker. Dessa skulle jag vilja hinna med att läsa i sommar, trots att jag inte kommer att vara ledig särskilt mycket....

Brunstkalendern av Emma Hamberg

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (håller på att läsa flickan som lekte med elden just nu...)

Snabba cash av Jens Lapidus

Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz

Att älska som en porrstjärna av Jenna Jameson (haha..nej, det är inte i utbildningssyfte som jag kommer att läsa boken utan mer av nyfikenhet på hennes liv!!)

Fallet avslutat av Michael Connelly

Om jag hinner läsa ens två av dessa böcker under sommaren så kommer jag att bli jätteglad!! Och om det är någon som har ett tips på en bok som bara måste läsas under sommaren så skriv gärna en kommentar. (jag gillar kommentarer trots att det inte varit så många på sistone.....)


Tack solen!

Fy så typiskt!! Så fort vi kom in till stan började solen gassa som aldrig förr. Puh! Kom just hem dösvettig = inte så fräscht. Hittade i alla fall några nya grejer som fick följa med hem, en farfarströja med kort ärm i benvitt och en svart klänning med fickor framtill från 365 sunshine hos MQ, en mönstrad hängselklänning från Gina tricot som är så ful att den blir fin och ett par benvita leggings till det. Hittade även ett brett benvitt armband i plast som åxå fick följa med hem. Köpte åxå en "vaxduk" på Åhléns till lilla bordet på balkongen. Vaxduk tänker alla nu, är inte det sånt som bara tanter har?? Jo kanske det, men den jag hittade var faktiskt fint mönstrad i limegrönt och så är den inte så där vaxig utan bara lite...

Nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa en stund, sen ska jag gå till affären och köpa jordgubbar!!

Tack vädergudarna, tack så j***a mycket!!!!

Idag hade jag sett fram emot att bara ligga och bättra på (den nästintill obefintliga) brännan. Och vad händer då??? Jo det är världens största moln som täcker solen. Tack så mycket vädergudarna och du på TV4vädret som lovade sol idag när jag tittade på vädret! Tack för att du gav mig falska förhoppningar. Inte nog med det. Jag gick upp skittidigt idag för att städa. Eftersom det inte går att göra det när det är så hett tänkte jag att jag skulle få det avklarat på morgonen för att sedan lata mig i solen hela dagen, men icke. Så kommer det inte att bli. Istället ska jag in till stan och luncha med Camilla och lille Theo. Och det är inte heller fy skam, så nu känns det hela med vädersituationen mycket bättre!!!

Torgny Melins - "grabbar" jag missat

Igår snubblade jag över ett program på TVn. Torgny Melins, från Säffle till stureplan hette det. De här "grabbarna" är tydligen superheta. Det hade jag inte en aning om. Själv har jag missat detta band big time. Tydligen har de gjort sig kända genom att göra dansbandscovers på Teddybear STHLMs låtar. (som man förövrigt undrar vart de har tagit vägen?? Nån som vet??) Jag är inte särskilt imponerad.... Men så är jag inget dansbandsfan heller!

                                        

Blommor och svett

Idag när jag hade fått nog av att sitta i solen och stirra fick jag för mig att jag skulle ta en tur till Blomsterlandet för att inhandla lite växter till balkongen så att det blir fint där. Öhh..Det var verkligen ett jättebra beslut. När jag väl var hemma med tre kassar blommor, en säck planteringsjord och en kruka så hade jag typ svettats ihjäl. När jag hade planterat allt var jag helt slut. Jag måste verkligen vila hela kvällen nu. Den ska tillbringas i soffan tittandes på Marie Antoinette (stavas det så??).


                                  Men det blev fint, Åhh så fint det blev!!!!

Stopp i lagens namn

Herre alltså. Jag tror jag håller på att smälta bort! Det är så varmt! (men jag ska INTE klaga, för när det är kallt tycker jag inte heller om det...)

Gårdagskvällen tillbringades på en (mycket) stor balkong med utsikt över vattnet, vitt vin, glada vänner och en kille som var skitduktig på att spela gitarr!! Kort sagt: det var en trevlig födelsedagsfest vi var på. När klockan började närma sig 12-slaget fick vi för oss att dra in till stan. Sagt och gjort. När vi kom in till city och går på en gata där blir vi stoppade av polisen.

Den stränga polisen: Stopp i lagens namn (okej, han kanske inte riktigt sa så, men jag tycker att det låter coolt..) Här får ni inte gå förbi, det brinner i en lägenhet inne på gården där!!

Jag: (förvirrad och lite full) Mehh!! Hur ska vi då komma fram??

Matilda: (kompis på smällen) Jamen min pojkvän fick ju gå förbi!! (med gråtfärdig röst, antagligen för att hon är gravid)

Den stränga polisen: Ni får gå runt hela stan för att komma till Larmtorget, här är i alla fall avspärrat från och med nu!!!

Jag: Fan, det är tur att vi inte bor i en större stad för då hade vi fan aldrig kommit fram om vi skulle gått runt HELA!!!

I alla fall, vi hittar de andra, och både jag och Matilda lider med de stackars människor vars fina vindsvåning blev helt totalförstörd igår!!

Senare på kvällen, när Tomas och jag bestämmer oss för att "cykla" hem är Tomas aningens dragen och får för sig att det inte går att cykla utan cykellysen för det är "dryga" böter om man bli stoppad. Därför "måste" vi gå hela vägen hem, och det, mina vänner, tar ett tag om man släpar på en full sambo och två cyklar. Tomas tröttande efter halva vägen och kastade iväg sin cykel så att den gick sönder. Idag är han inte så glad och faktiskt ganska ångerfull. Tur att man har en sånn vuxen och mogen kille!!

Men jag hade i alla fall toppenkul igår och det är det som räknas!!

Jag vill hem!!

Fy fasen vad det känns tråkigt att stå inne på jobbet när solen bara skiner ute!! Tur att jag slutar om 45 minuter. Då ska jag cykla som en galning hem, för att lägga mig på balkongen och läsa min nya bok som jag fick i födelsedagspresent. Ha en underbar lördagseftermiddag i solskenet!!!!!!!!!!!!!

                                               image193

Thank Good!

Prisa Gud! Mina böner från igår vart hörda. Tomas ångrade sig angående festen med jobbet. Han tog det väldigt lugnt!! Vi vart bjudna på grill hos ett par kompisar istället!! Supergott, grillad kycklingfilé med tzatziki och en blandad grönsallad!! Kvällen avslutades med en cykeltur hem på 8 kilometer. Det är inte bra att cykla hem genom skog och gräs och sly när man är värsta pollenallergikern. Det fick jag uppleva igår. Idag står jag här på jobbet och snorar. Men det kan åxå bero på att jag cyklade till jobbet i morse bland björkar och annat tjaffs.

(I och för sig, anledningen till att Tomas tog det VÄLDIGT lugnt igår är för att vi ska på födelsedagsfest till en kompis till Tomas ikväll och de människorna brukar definitivt aldrig spotta i glaset!)

Min sambo kommer att bli full ikväll (and I hate it..)

Ungefär fyra gånger om året går Tomas ut och "festar" med jobbet. De sitter där ett gäng grabbar och dricker öl, whiskey och vodka/redbull och inga tjejer what so ever är välkomna. (det jobbar bara en "tjej" på företaget och det är chefens fru. Hon är för övrigt runt 60 så jag tror inte att hon är så sugen i alla fall...). Jag verkligen hatar dessa kvällar. Tomas har liksom svårt att säga nej, "det är ju liksom chefen som bjuder, och då får man inte säga nej!!" Därför kommer han ALLTID hem SKITFULL efter dessa fester.

Jag hatar det. Jag hatar att torka spya efter nån annan och jag är inte så förtjust i hans nakna fylledanser ("Åschsa, kolla in då, jag schtrippar ju för dig nuuuu, ame, kolla då!!!") i sovrummet, när han tror att han strippar för mig, fast egentligen ser det ut som....ja....vad fan ser det ut som!?? Så snälla chefen: SUP INTE MIN SAMBO UNDER BORDET IKVÄLL!!!!! Jag tror faktiskt att jag ska fly fältet och sova hemma hos mamma ikväll så kan Tomas städa efter sig bäst han vill.....

(Fotnot: Allså, jag unnar VISST min sambo att gå ut och festa, och han får gärna intaga alkoholhaltiga drycker hur ofta som helst MEN det är inte okej att dricka supermycket, och sen inte kunna ta sig hem, bara för att man inte kan säga nej till chefen..)

Mina tånaglar är svåra att måla fina

Jag har ett litet problem. Nu när solen skiner och det verkar som att sommaren är här är det ju väldigt fräscht att ha fint målade tånaglar. Men mitt problem är att jag har så himla små tånaglar på alla tårna utom stortån. Det är skitsvårt att måla fint, så att det inte ser ut som att man har doppat hela tån i en färgburk. Jag vet inte vad jag ska göra och detta känns just nu som dagens i-landsproblem för mig. Är det någon som har nått tips?? Jag kan ju inte gärna låta tånaglarna växa ut för jag vill inte gå omkring och se ut såhär:

                                   
(Stackars flicka, hon kan inte ha några som helst hela skor i framänden ju!!!!)


    image191   +   image192    =  jättesvårt att få fint om man har små, korta tånaglar....

Jag vill sitta ute nu!!

Ett stort TACK! till alla som gratulerade mig på min födelsedag!! Det blev en helt okej dag, trots att jag nu är ett helt år äldre än jag var innan...

Ute skiner solen och här sitter jag. Inne. Vid datorn. Jävla x-arbete. Det känns som att vi kan hålla på och ändra i alla evighet. Vi kommer liksom aldrig bli färdiga om vi inte sätter stopp nån jäkla gång. Igår hade vi dessutom fått några kommentarer av vår examinator som han tyckte att vi bör begrunda.. Igår liksom!! Han är verkligen ute i god tid må jag säga. När ska jag hinna få nån bränna?? Större delen av sommaren kommer att spenderas inomhus eftersom jag måste jobba. Huuh så deppigt....Jag kommer att förbli blek som ett lakan om jag inte gör nått åt saken och typ lägger mig 8 timmar i ett solarie, för nån "verklig" sol känns det aldrig som att jag kommer att få uppleva
....

Min (och lillebrors) födelsedag!!

                                            image187


"Idag är ingen vanlig dag, för det är Åsas födelsedag, Hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra!!!"

Godmorgon
(sent godmorgon, jag vet, men ändå..)!! Idag fyller jag år!! Blev väckt av sambon på morgonen som kom in och sjöng med paket och allt. Jättemysigt. Just nu håller jag på att fixa iordning mina jordgubbstårtor som det ska bjudas på på kalaset. Sen bär det av hem till mamma och pappa för att fira. Måste verkligen fira lillebror med, som fyller 18 år idag!! Så, GRATTIS på födelsedagen, lillebror!!


                           image188   image189

(egentligen hatar jag ballonger!! Jag gillar inte när de smäller, men idag offrar jag mig. Det är ju trots allt födelsedag...)
                       



Inga rabatter mer + Åsas tårtbotten

I morgon, mina damer och herrar, är jag officiellt inte längre någon ungdom. Jag fyller en 2 och en 6. Det betyder att alla ungdomsrabatter kommer att försvinna ur mitt liv. Ingen billigare telefonräkning längre, dyrare tidning, inga billiga flyg- eller tågbiljetter (inte för att jag är ute och flyger särskilt ofta, men hey, när jag väl gör det är det ju trevligt att kunna göra det till rabatterat pris). Fy fasen, nu är jag snart gammal.

Har tillbringat kvällen med att göra två tårtbottnar och en färskost. Tårtbottnarna är världens enklaste, nästan enklare än att sticka till affären och köpa egna faktiskt. (Ja jag har ju erkänt det tidigare, jag hatar halvfabrikat, skulle aldrig få för mig att köpa färdiga tårtbottnar...) Vispa 4 ägg och 2 dl socker pösigt. Blanda 1 dl mjöl, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver i en liten bunke. Blanda ihop med äggsmeten. Häll i smord och bröad form. Ställ in i ungen på 175 grader i ca 20-30 min. Hur enkelt som helst. I morgon ska jag fixa ihop och dekorera med jordgubbar.

Chip chip!

Idag när vi hade lite tråkigt så satt vi och kollade runt på Youtube. Hittade detta klippet och jag skrattade så att jag höll på att dö. Hade glömt att det är så otroligt kul. Spana särskilt in ungen i brillorna och han som står bredvid och inte har någon som helst taktkänsla!! Gud jag tror jag dör!!!!!

En trevlig överraskning

Igår var en trevlig kväll. Jag blev utbjuden på middag av mina vänner för att fira min examen/födelsedag!!! Det var supermysigt och det var mycket god mat, känns som att jag fortfarande är mätt!!! Jag är så tacksam över mina vänner!! Fick presentkort på Makeupstore. De vet verkligen vad jag tycker om. Tack tjejer!! ♥

Idag har Jonas och jag fortsatt på vår rättningsgrej. Just nu har vi lunch. Jag var tvungen att cykla ner på stan. Igår var ett av mina ärenden att gå till tidningen med en bild på mamma och pappa. Faktiskt är jag hur senil som helst för jag glömde bilden hemma igår, och fick sticka ner idag istället. Men nu är det fixat. Skrev ihop en liten text med!

Några bilder från igårkväll.

                      
                Natalie & Camilla            Jenny & Cissi                     Jag

Paris in prison

Vill bara önska Paris Hiton lycka till under sin vistelse i finkan (har för mig att det var idag som hon skulle infinna sig på fängelset för att börja avtjäna sitt straff). Hoppas att det går bra för henne och att hon får tid på sig att tänka över sitt brott....... Good luck in prison, Paris!!

                                            image182

Surprise nr 2

Ikväll är det tajm för överraskning nr två. Ska bli skitspännande det med. Vet bara om att jag blir hämtad ca 18.45 och att jag ska vara "finklädd". Därför har jag bestämt mig för att ha nya klänningen, svarta leggings, mina svarta lackballerina, nya väskan och min skinnjacka. Tror att det kan bli lite lagom uppklätt. Ahhh....pirrigt. Jag lovar att återkomma i morgon med en rapport om vad som hände!!!!!

Jag är inte fast i latteträsket

                                         image181


För ett tag sedan kom jag till insikt med en grej: jag gillar inte kaffe latte. Nä det är sant! Jag dricker mycket mycket hellre en vanlig kaffe med liiiite mjölk än ett (super)stort glas/kopp med sötsliskig latte. Kaffe har kommit att bli min allra käraste vän, men dit hör inte latten utan bara "vanligt" kaffe.

För ett tag sen var Natalie och jag och fikade. Vi beställde varsin latte. När vi skulle gå stod båda lattarna kvar typ orörda. Jag var bara tvungen att fråga:

Jag: Natalie, varför har du inte druckit upp din latte för??

Natalie: Nämen jag är ju laktosintolerant, ibland glömmer jag det, och om vi ska ut ikväll är det inte så kul om jag istället måste ligga hemma och ha ont i magen...                               

Jag: Nämen Gud, justde ja, det tänkte jag inte på...

Natalie: Men varför har inte du druckit upp din latte då??

Jag: Näe jag kom på att jag inte ens gillar latte...

Så går det när man försöker tvinga sig på en trend (som i och för sig har funnits i typ 10 år nu, men ändå!) Jag ska aldrig mer tvinga mig själv att dricka latte. Så det så!!

Ärenden och shoppingplan

I dag har jag varit på stan (efter att Jonas och jag tillbringat ett antal timmar med att "rätta" vårt arbete. Shit vad självkritiska vi blivit helt plötsligt, nu vill vi typ ändra allt...). Jag hade fem saker som jag skulle fixa/handla. That´s it! Dessa grejer var på min to do/shop-lista:

♥ huvudvärkstabletter

♥ leggings i nylonstrumpsmaterial

♥ födelsedagspresent till lillebror + ett födelsedagskort.

♥ gå till lokaltidningen med bröllopsfoto på mamma och pappa så att det kommer med i tidningen nästa vecka när de har bröllopsdag

♥ trycka upp en extranyckel till styrelserummet i bostadsrättsföreningen

Först går jag till apoteket. Åhhh...Nämen titta. Där står ju deras sommar-bodylotion (limited edition) som luktar skitgott. Den måste nog få följa med hem. Och den där rengöringscremen ser ju bra ut, den köper vi med. 

                                                

HM lyckades jag hålla mig ifrån att handla något annat än det som skulle köpas, nämligen leggings. Sen vidare och fixa present till lillebror. Tänker inte outa vad jag köpte ifall han råkar läsa. Inte för att han vet att jag skriver blogg, men ändå, man vet aldrig. Gick vidare och skulle fixa nyckel. Väl där kommer jag på att det faktiskt kan vara bra att göra en extranyckel till min cykel med. Har inte gjort nån sen jag tappade den ena för typ 4 år sen. Medan jag väntar på nycklarna går jag in på Wedins. Men Gud, där hänger ju en skitsnygg clutch. Tänk vad het jag kommer att vara med den i sommar. Och det bästa - endast 149:-. Den fick följa med hem. Sen råkade jag slinka in på Lindex. Oj där hänger det ett par svarta shorts och en svart kjol, dom skulle passa utmärkt på jobbet i sommar eftersom vi måste ha svart undeldel, en topp hittade jag åxå, den gick åxå med hem.... Varför är jag sånn här?? Varför kan jag inte hålla mig till planen?

                            

Nejdå, jag känner ingen press..

För en stund sedan ringde Tomas från jobbet. Typ för en kvart sen:

Tomas: Hej, det är jag.. Jo du, har du sökt några jobb??
(Tomas vet att jag hatar när han ställer denna frågan därför gör han det bara för att jävlas..)

Jag: Nä hur skulle jag ha hunnit det?? Jag har plockat och fixat hela morgonen och snart kommer Jonas hit och vi ska fixa "felen" i vårt X-arbete. MÅSTE DU RINGA OCH STRESSA MIG????

Tomas: Ja men jag skulle bara kolla...

Jag: NEJ DET HAR JAG INTE. Du stressar ihjäl mig, jag SKA söka jobb. Men nu nu orkar jag inte prata med dig mer!!!

Tomas: Du överreagerar..

Jag: Hejdå!!!!!

Och sen la jag på. Jag veeeet att Tomas har rätt. Jag måste söka massa jobb, men jag liksom bara........orkar inte.. Jag vet inte vad det är med mig. Men i morgon, då jävlar. Då ska jag söka jobb!!!!

En lugn söndag

Idag har det varit en lugn dag. Kollade på reprisen av Talang 2007. Jag tycker att trollkarlen Julien skulle ha vunnit, men det är lite för att jag har typ blivit hans allra trognaste fans. Har hunnit med en powerwalk med Tomas men det går inte särskilt snabbt när han är med. Mer som att jag släpar honom efter mig liksom. Det måste se roligt ut när vi kommer och går och jag hela tiden ligger tre meter före honom. Trevligt sällskap liksom.

Har precis käkat hemmagjorda chevapcici, och har ni aldrig provat det så måste ni göra det för det är hur gott och hur enkelt som helst. Dessutom är det relativt nyttigt med!!

Ikväll ska jag bara slappa i soffan och ladda inför min tid som arbetslös. Har hyrt den svarta dahlian med bla Scarlett Johansson. Får se om den är nått att ha!!

                         
                                Ha en lugn och fin söndagkväll. Puss & Kram

Picknick i solen

Igår fick jag en supermysig kväll!! Camilla och Jenny kom och hämtade mig runt 17 och de hade med sig världens största picknick-korg. Vi cyklade ner till vattnet och satte oss mot slottsmuren. Solen lyste och det var helt underbart. De dukade upp med bubbel och jordgubbar först och sen mat med grillad kyckling, färska frukter, kex och ost. Det var så härligt. Där satt vi sedan tills det började bli kallt. Då gick vi hem till Jenny och värmde oss och drack upp resten av vinet. Det var en underbart mysig kväll och det uppskattades supermycket av mig!!

                                           

        Jenny och Camilla - tack för att ni finns. Vad skulle jag ta mig till utan er??
                                                                    Puss

Nervig

Är faktiskt lite nervös just nu. Fjärilar i magen idag igen. Jag vet inte vad som kommer att hända snart och det gör mig lite (läs: jävligt mycket) hispig!! Det ända jag vet är att Camilla kommer och hämtar mig 16.30. Jag vet inte om jag ska ha med mig nått. Jag vet bara att jag inte behöver vara "superuppklädd". Men vad fasen ska jag ha på mig?? Tänk om jag klär mig helt fel?? Vad har de hittat på och vilka av mina vänner är med på detta? Herre, detta ska bli sjukt spännande!! Jag återkommer med en rapport i morgon!!

                                               Puss & Kram 

                                                

På stan med pappa

Tillbax från city. Har vart med pappa på stan. (inte precis varje dag det händer.... Inte ens en gång om året faktiskt). Mamma och pappa har snart jämn bröllopsdag och pappa ville ha lite hjälp av mig när han skulle köpa en present, så jag fick agera smakråd idag. Jag tror att mamma kommer att bli jätteglad för det hon får......

Hann med en snabbrunda åxå. Införskaffade en ny bikini. Det var VERKLIGEN välbehövligt. Det blev en mönstrad i brunt och lite andra färger. Det kanske låter skitfult, men den är faktiskt jättefin. På nått sätt gillar jag mönstrade bikinisar. Antingen det eller svarta, och en svart har jag redan, därför fick det bli en mönstrad!!

Hittade även klänningen som jag har sökt efter hur länge som helst. *Är så himla glad just nu.* Typiskt bara att jag inte kunde hitta den innan examen i går, men aja, det kommer fler tillfällen då jag kan ha den så jag tvekade inte att slå till!!

                                         

Lärarinna

Godmorgon. Nu är jag inte längre student. Nu är jag (en arbetslös) lärarinna. Det känns helt okej faktiskt. Gårdagen blev lyckad. Bra tal i kyrkan. Glada studenter. En student var så ledsen över att behöva komma ut i verkligheten att hon grät sig genom hela cermonin.... Fick en jättefin ring i vitguld av mamma och pappa i examenspresent. De hade graverat in datumet med, så att jag inte ska glömma!! 

 
                             

På första bilden ses en lycklig jag med massor av blommor. På andra bilden är ringen, tyvärr blev bilden lite suddig. På tredje bilden är tårtan som mamma hade beställt till igår. (den var supergod)

Jävla regn

Alltså, jag har ett litet problem. Igår panikshoppade jag ett par vita stuprör till examensoutfiten. Tyckte att jag behövde ett par nya, för de jag köpte förra sommaren var inte riktigt kritvita. Men idag när jag vaknade så är vädret hur pissigt som helst, och jag hade verkligen velat ha dom vita stupisarna. Det är bara det att det kommer att stänka upp smutsigt regnvatten när jag går och de kommer bli helt fula. Fuck, kanske måste tänka om min outfit. Alternativet är att trippa fram på tå mycket mycket försiktigt så att det inte stänker upp nått smutsigt gammalt vatten. Jonas och jag har i alla fall bestämt att vi ska åka buss till stan (1.5 kilometer typ). Bara för att det regnar. Vi brukar inte vara så lata i vanliga fall....


(Förtydligande: Vill bara förtydliga mig, jag har tidigare berättat om hur jag askyr riktigt ljusa jeans. Vill bara berätta att jag inte innefattar vita stuprör under kategorin ljusa jeans....)

Examensdag

Idag är det examensdag. Jag är lite nervös faktiskt. Nu ska jag helt plötsligt ut i verkligheten efter 5 år på högskolan. Fjärilar i magen!! Hade egentligen tänkt mig en sovmorgon idag, men jag kunde inte sova. Högtiden är inte förrän tre i eftermiddag, men jag och Jonas ska ses innan och käka lunch och fira att vårt examensarbete är klart!! (förrutom några små ändringar som vi ska fixa på typ måndag...) Efter examen idag ska vi ha middag hemma hos mamma och pappa. De bor mycket större än vad vi gör, så det är bättre att vi är där än här. Det är åxå bra för att mamma fixar käket!

                                    

RSS 2.0