En liten tripp till Götet

Jippie!! Tomas och jag har bokat in en resa till Tomas syster och hennes familj i Göteborg om några helger!! Åhh vad jag ser fram emot det. Tomas och jag har ju inte direkt rest nånstans på länge. Vi har liksom varit fast här på nått sätt. Sen är det ju svårt när man har nytt jobb att ta ledigt det första man gör. Men nu har vi i alla fall bokat tågbiljetter så vi bara kan sitta och lata oss på resan och slipper att köra!!! Vi längtar båda två!!!

Nya datorn är jävligt snabb

Ja jag får väl ge lite credd till min kära sambo då som har fixat en "ny" dator till oss. Herre min Gud vad fort det går säger jag bara. På 30 sekunder är man ute på nätet från det att man startar datorn. Tidigare tog det en kvart. Då fick man sätta på datorn och gå och göra nått annat en stund och sen komma tillbaka och förhoppningsvis hade den "laddat klart" då... Men det är en sak jag inte är nöjd med.... Måste den låta så förbannat?? Fläkten surrar skithögt. Ja faktiskt så högt att jag nästan får ont i huvudet. Och skärmen är så stor att jag får sitta som på en tennismatch och följa bollen, eller jag menar texten när jag skriver. Men förutom de här små felen så är jag som sagt toppennöjd. Puss och kram älskling för att du fixade det!!!!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Gisela, så det är väl bara att anta utmaningen och sätta igång. Nu får ni veta åtta saker om mig....


Regler:
Den som blir utmanad skriver ett blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer!!

1. Jag är sjukt besatt av skor. Antalet vågar jag inte tänka på, men det är i det närmaste tresiffrigt...

2. Jag har skithett temperament och kan bli arg för skitlite. Särskilt på min stackars sambo som oftast är i vägen för min ilska.

3. En av mina tyngsta laster är coca-cola light. Jag har försökt att dra ner på mitt intag per dag, men det är jävligt svårt. Blir kanske 4 liter i veckan. Minst.

4. Jag har varit otrogen en endaste gång i mitt liv. Det var när jag gick på gymnasiet. Mot världens snällaste kille dessutom. Det kommer jag ALDRIG att göra om, och jag skäms skitmycket än idag för det jag gjorde mot honom. Förlåt!

5. Ibland gömmer jag nya inköp för min sambo, sen när jag plockar fram dem säger jag att jag har haft dem skitlänge!!!

6. Jag älskar smågodis. Det ska vara lösgodis och det ska vara från Coops lösgodisavdelning. Karamellkungen går fetbort. De har inget gott godis.

7. Jag brukar röka cigaretter ibland när jag får lust, mest när jag är på partaj. Det är inget jag är stolt över och det är nått jag försökt sluta med, men det är inte jättelätt. Fast för nått år sen höll jag uppe skitlänge.

8. Jag backade in i en betonggris en gång med pappas bil, senså skyllde jag bucklan på min lillebror och sa att han skjutit en bandyboll i bilen......

Okej tjejer, jag utmanar Becca och Sofie!!!


Matlagning

                                       image409


Ja det är verkligen motiverande att ställa sig och göra en matlåda att ha med sig till jobbet klockan 10 på förmiddagen. En måndagförmiddag dessutom. Men men, det måste göras. Har ingen lust att handla nån sallad eller liknande på resturangen vid jobbet. Det är ju dessutom så mycket billigare att ha med sig en låda. Idag blev det pasta med tomatsås och parmaskinka till. Liksom lite av min paradrätt.

Sega söndagen

                                image408


Usch, jag var inte mig själv på hela dagen igår. Undrar vad det kan bero på?? Kanske på lördagens bravader även om inte särskilt mycket alkohol intogs... Var hur seg som helst. När jag sen vågade mig ut framåt halvsex-tiden tänkte jag att det är säkert inte en endaste människa ute. Så jag smög ut, bort till lilla Ica utan en endaste gnutta smink i fejjan och iklädd fula mjukisar och svart kappa. Så. Fel. Man. Kan. Ha. Det lilla centrumet där jag brukar handla var fyllt till bredden med firande fans till KFF som tog silver igår. Samt en och annan förvirrad AIKare som tagit sig dit för att käka på pizzerian. Det kändes inte alltför roligt. Varför lär jag mig aldrig att man inte ska gå ut utan smink????????????

I alla fall, hyrde en film. Blades of Glory. Den var sådär. Visst, man fick sig några skratt, men jag orkade inte se klart hela filmen igår, så jag kollade färdigt på den idag i stället. Var uppe tidigt. Börjar jobba vid 12. Känns som man får ut mer av dagen om man är uppe tidigt då!!

champagnelördag

                                       image407


Igår ja. Ja jag var ju ute som sagt. En utekväll. Med vin och allt. När hände det senast liksom?? Om jag inte minns helt fel så var det faktiskt i augusti. Kvällen började med förfest och singstar hemma hos mig. Vi sjöng så att det skallrade i rutorna. Man kan ju fråga sig vad mina grannar tyckte om det, men men, har man inte fest så ofta får de fan stå ut!! Kvällen i helhet var mycket bra, även om det inträffade en del incidenter som kanske kan klassas under mindre trevliga upplevelser. Bland de mindre trevliga upplevelserna är att det nog blev en cigg för mycket för mig. Detta straffar sig idag som sagt. Bland de mer trevliga incidenterna var att jag träffade en gammal vän "från förr". Fan vad kul det är när man träffar nån som man umgåtts med mycket förr, men som man tappat kontakten med helt!! Det var hur som helst jättekul att ses och vi hade massor att prata om. Han har dessutom flyttat från stan så man ses inte alltför ofta. Därför fick kvällen en lite extra guldkant igår.

Stureplanshistorien har kommit till facebook

Jag har inte skrivit särskilt mycket om stureplansvåldtäkten och de två killar som kom att kallas stureplansprofilerna i media. Jag har känt att jag inte orkat skriva om det, det är det så många andra som har gjort det. Men det betyder inte att jag inte tycker att de de gjort är hemskt. Men nu måste jag bara skriva om det. Jag fick på min facebook ett sånt där uppror eller vad det heter. Att man ska sprida vidare killarnas bild och namn runt om för att visa sitt hat mot mäns våld mot kvinnor. Men där tycker jag faktiskt att gränsen går. Jag tycker att det de gjorde är jävligt lågt och jag tycker gått att de ska straffas hårt för det de utsatt tjejen för. Men, jag säger men, jag tycker inte att det är rätt att man ska sprida killarnas namn och bild på facebook för att visa sitt hat mot dem och våldet mot kvinnor. Det finns andra sätt att göra det på. Killarnas liv är ändå förstörda. Det borde de tänkt på långt innan de gav en försvarslös tjej en dubbelmacka trots att hon skrek nej. De behöver inte bli runtspridda på communities som facebook. I så fall finns det fler män som kan ge ansikte åt kvinnovåldet. Män som har gjort betydligt värre saker än att våldta. De borde få bli ansikte åt kvinnovåldet. Inte två kåta stureplanssnubbar som inte fattar när en tjej säger nej. Detta är min åsikt. Dela den eller tyck nått helt annat. Vi lever i ett fritt land.

Äntligen lördag!!!

Lördag!! Ja äntligen är det lördag!! Men tro inte att jag har legat och latat mig för det. Var uppe tidigt och städade. Sen var jag tvungen att gå iväg med huvudnyckeln och stänga av vattnet till en lägenhet där de ska renovera badrummet idag. Javisst. Det är sånt jag får syssla med i egenskap av ordförande i den här föreningen....

I alla fall, nu ska jag in till stan och köpa en födelsedagspresent (och kanske lite annat smått å gott med) och sen ska jag möta upp bästa Jenny för en fika eller kanske lunch.

Ha en fin lördag!!!!

Mingelfynd

    image405            image406


Det kanske är så att ni tror att jag inte hittade nått på mingelkvällen igår eftersom jag inte har skrivit om den. Men det stämmer inte. Jag hittade en hel del!! Köpte en sminkväska som man även kan ha som "gå ut-väska" typ en clutch, i svart. Heter Black Velvet Beauty-bag. Hittade ingen bild på hemsidan. Köpte även ny till ögonbrynen, det var välbehövligt. Den är typ den bästa som finns för ögonbrynen. Så blev det en pensel till det. Köpte även en ögonskugga i färgen Velvet. Finns inte heller på hemsidan (som tyvärr är mycket dåligt uppdaterad). Eftersom jag handlade en hel del fick jag en skugga och ett gloss på köpet. Skuggan heter Fuschia och glosset heter Zoom (har jag redan i och för sig, men det kan ju vara bra med ett till ;) Japp. Det var nog alles.


(glosset är inte så mörkt i verkligheten, det är mer ljusrosa.)

Fredag kväll hemma hos åsa

Jag. Är. Helt. Slut. Ja det stämmer. Fredagkväll och jag är helt slutkörd. Har varit en lång arbetsvecka, men äntligen är den över :) I kväll blir det slappt. Ska käka tacos med Tomas (standard, som vanligt, de e ju fredag) och kolla på Idol. Egentligen skulle jag hem till Jenny och hjälpa henne färga hennes hår. Hur jag nu skulle lyckas med det, det är ju hon som är frisören hihi... Men i alla fall, nu hade hon fixat det på jobbet, så jag avstod. Känner att det kan vara skönt med en kväll hemma. För i morgon ska jag UT!!!! Ja det stämmer åxå!! Jag ska ut. Ni kan inte tro det, men det är sant!! Har inte varit ute på ett tag men i morgon är det dax och jag hoppas att vi får grymt kul!!!


Och för alla er som undrar. Lilla fixar-Frasse är klar. Jag blev fasen imponerad. Nu har vi snart en "ny" dator. Tack Tomas. Du är duktig!! Puss puss älskling!!



         +   image404     = Min fredagkväll!!!

Trasig dator

Hemma har jag en liten fixar-Frasse. Han har gjort så att vi inte har nån dator hemma för tillfället. Min lilla fixar-Frasse har fått för sig att han ska "laga" sina föräldrars gamla dator som kraschade för ett tag sen och som han fått för de köpte en ny på momangen. Inte för att jag fattar hur Frasse ska få den att fungera igen, men det tror han. Så nu har vi två datorer i delar. Innan jag ens hann betala mina räkningar eller spara skolarbeten (som mitt x-jobb. Snälla!! Snälla!! Säg att Jonas har en kopia kvar!!!) eller en massa bilder som vi tagit med digikameran. Nej, som sagt, jag är inte särskilt munter över detta. Det betyder även att jag inte kan blogga eller kolla facebook hemma. Desperat läge. Ännu mera desperat kommer det att bli om alla som skulle ha pengar av mig den här månaden typ Telia, Tele2, en faktura från HM med mera inte får sina pengar. Då kommer de att jaga mig. - Mamma jag kommer hem i helgen och lånar er dator!!!!

Mingelkväll

image402
Ikväll är ingen vanlig kväll för ikväll ska jag på mingelkväll!! Det är Makeupstore som bjuder in till mingel (igen). Ska dit och kolla nyheter tillsammans med Jenny en sväng efter jobbet. Passar bra för jag har ändå några grejer jag måste köpa och på mingelkvällarna brukar det alltid vara 20 % off på det man köper!! Mycket bra. Ser fram emot kvällen!!!

Det var bättre förr

      

Alltså, är det bara jag som håller på att bli knäpp?? Men visst var balladerna bättre förr? Med förr menar jag såklart 80-talet.... Hur bra är inte denna liksom?? Det är ju förfasen balladernas ballad - alla kategorier.


Bondesällskapet

         image401


Åh!! Äntligen är det kväller!! Ännu en fullspäckad TV-kväll. Är man sjukligt besatt om man har gått med i ett Bonde söker fru-sällskapfacebook??? Antar det. Men det vara bästa Anna som bjöd in mig. Och vi är väl kanske lika besatta båda två!! Ska spana in lille Fredrik som jag nästan tycker lite synd om. Tycker att alla är så elaka mot honom. Först en massa tjejer som skickade brev till honom fastän de redan hade en snubbe, och sen bara skrattar alla åt honom. På jobbet får jag jämt försvara honom när alla pratar om honom och skratta. Jag känner liksom en konstig moderskärlek för den lille killen. (fast det var skitkul i förra avsnittet när han hoppade in i Cadillacen som han alltid drömt om att få köra och typ glömde bort sina tjejer hihi...)

Error

System is off. Jag fattar inte vad som händer, men hela datasystemet på jobbet har lagt av idag. Igen. Som tur är verkar det som att det ska bli ett nytt system. Ja det kan ju verkligen behövas. Så här kan man ju inte ha det. Man kan ju inte alls sköta sitt jobb. Det enda man kan göra just nu är att kolla runt på nätet. Det är ju skandal.....

Grymma TV-kvällen


           image399



Det är väl ingen som har missat den grymma TV-kvällen ikväll???? Först har Ugly Betty säsongspremiär och sen ett nytt avsnitt av Desperate Housewives. Som jag har väntat Bettan. Hela sommaren har jag gått och längtat efter att få skratta lite åt henne på tisdagkvällarna, och nu äntligen sätter det igång. Om ni inte bokat in er TV-kväll än så gör det. Tisdagkvällarna är grymma!!!!

                image400

Dagens goda gärning

Idag har jag utfört en god gärning. När jag kom hem från jobbet och parkerade min cykel såg jag att grannen hade glömt nått svart i sin cykelkorg. Jag vågade inte ta upp det och titta vad det var. Det var ljust ute och det stod massa folk utanför vår trappuppgång och väntade, och jag ville liksom inte snoka. Men nu när jag kom hem från affären såg jag att saken låg kvar, så jag tog upp den och såg att det var grannens dotters plånbok. Slarvig flicka det där!! Så jag gick upp och knackade på för att överlämna. Men tror ni att man fick ett tack?? Näe, inte ens ett tack. Hade typ förväntat mig en liten hittelön eller nått liknande. Men icke. Mina grannar är snåla grannar. That´s it.

Nyheter

Har nyss varit och hämtat mina efterlängtade HM-grejer. Det blev ett litet missförstånd, så jag har väntat på dem JÄTTELÄNGE. Jag hade råkat kryssa i att jag ville ha alltihop i ett paket, och det är så att jag väntar på en väst som inte levereras förrän i vecka 47, därför fick jag inte heller de här grejerna tidigare, men så fort jag upptäckte det lilla missödet så rättade jag till det, och nu har paktet landat hemma hos mig.

                                 
         (Kjol 198:-, Kofta 249:-, Halsband 39:50.)


Slapp eftermiddag på jobbet

I eftermiddag har det varit skitslappt på jobbet. Hela telefonsystemet i hela huset la av. Det pratades om att det var nån sladd eller nått som gått sönder, men jag vet inte riktigt. Detta gjorde att hela eftermiddagen blev till en enda lång kafferast. Man kunde inte komma in på nätet för det var skitsegt och våra andra datasystem fungerade inte heller riktigt, så det fanns inte så mycket att göra än att sitta och prata och glo ut i intet. Tur att jag slutade för en stund sen. Hoppas verkligen att de får igång det tills i morgon. Fatta vad sura alla kunder är nu. De vill väl typ halshugga oss eller nått, och så kanske det är så att det är en liten råtta som har bitit av sladden....Usch, stackars de som jobbar kväll fall det kommer igång igen...

Dagens rätt:
Nu ska jag gå och laga middag, är jättehungrig. Idag blir det italiensk kasslergratäng med vildris. Låter kanske inte så gott men det är det. Man bara skär kassler i tunna skivor, lägger i en form (som tål att stå i ugnen), skivar lök tunt, tunt och lägger ovanpå och toppar med basilika. Sen ringlar man ett paket Kelda italiensk tomatsås över allt och ställer in i ugnen. Det blir jättegott. Och såsen är inte särskilt fet, endast 4 % fett..

Datortrassel

Jag fullkomligt hatar när datorer "hänger sig" eller inte gör som man vill. Nyss gjorde vår dumma dator det. Jag blev förbannad jättefort och skrek och gormade åt år dumma dator. Det stod bara "Du kan inte gå in på den här söksidan". Gud, jag hatar verkligen sånt!! Skrek på Tomas med en gång, han låg och vildade för han mår inte så bra...

Jag: Jävla k*k-dator, jag tror fan jag blir knäpp. Nu kommer det nått lustigt felmeddelande. Jag ska fan ringa till Bredbandsbolaget och skälla ut dem (jag borde förstås veta bättre eftersom jag själv arbetar på en kundtjänst, men ibland går det inte att hålla känslorna tillbaka, det säger jag bara...)

Tomas: Lugna dig..

Jag: Näe, nu ringer jag, jag blir vansinnig. Jag ska inte in på nån söksida ens, jag ska kolla facebook!!!!

Tomas
: Flytta på dig då så får jag kolla!!

Och så, i ett kick har Tomas fixat så att det går att gå in på internet!!

Jag: Hur gjorde du??

Tomas: Det säger jag inte. Tjejer förstår sig ändå inte på sånt....

Jag: Tack så mycket för det förtroendet!!!

Tomas
: Du kan väl vara lite tacksam när jag fixat internetet till dig??

Jag
:.......


Men jag är faktiskt ganska tacksam, annars hade jag inte kunnat gå in och blogga eller gå in och kolla på facebook!! (som är min nya drog).


Världens tråkigaste Åsa

image394


Näe, jag ber om ursäkt. Jag måste typ ha varit världens tristaste bloggare den senaste tiden!! Vad har hänt?? Jag som alltid haft inspiration till att skriva har liksom den senaste veckan tappat den. Det känns inte bra. Men nu verkar det som att jag är påväg upp igen. Jag ska sluta vara trist och börja skriva igen. Tråkighetsmänniskan har jag skickat iväg.

Nu är jag tillbaka i stan

Så, mina vänner, då var man tillbaka i staden igen. Känns skönt!! Det har varit mysigt och roligt, men åxå lite sorgligt. Idag har jag lekt med Tomas systers tvillingar. Jag har tydligen gjort starkt avtryck i deras liv, då de kallar mig för busig hela tiden. De tar mig inte på allvar hihi, de tycker bara att jag är en busig tjej ;o).

Ikväll blir det en lugn och mysig hemmakväll med Tomas. Känns som att det inte finns nån engeri över till något annat. Tänkte slappa lite i soffan framför Svensson Svensson och Babben!!

Ha en mysig lördagkväll!!

bortrest

Oh my! Dagarna de bara rusar iväg. Det är högtryck på jobbet just nu, så man är ganska trött i huvudet när man kommer hem. Suck. Inte blir det lättare av att man ska fixa och greja när man kommer hem. Typ tvätta och städa, eftersom man aldrig hinner med det annars. Usch vad jag beklagar mig.

Kommer dessutom att vara osynlig på bloggen i helgen. Tomas och jag ska resa bort ett par dagar. Jag vet inte om jag är tillbax till lördag eller söndag. Har i alla fall tagit ledigt från jobbet i morgon. Garanterat är åxå att det inte finns nått internet dit vi ska.

Därför; ha en underbar helg och njut av varandra!!

mamma på nätet

God kväll!!

Här sitter jag i väntans tider. Eller ja, det där lät ju som att jag är gravid. Men det är jag INTE. Jag väntar på att min kära mor ska dyka upp här. Hon ska lämna några grejer och så skulle jag hjälpa henne med nån beställning på nätet. Mamma är inte en fullärd internetanvändare. Än. Men hon kan bli. Och jag har lovat att hjälpa henne. Mina bröder har liksom inget tålamod. Men det har jag. Lite i alla fall. Så nu kommer mamma hit. Förhoppningsvis hinner vi kolla på Bönderna med. Det kan man ju inte bara missa.


(sorry för dålig uppdatering men det är så satans mycket på jobbet. Hela tiden. Jag vet knappt vad jag heter hihi...)

Noll koll på 80-talet

          image393


Man vet att man är (jävligt) gammal när den som sitter bredvid en på jobbet inte har en aning om vilka Lili & Sussie är!!! I mitt fall är den som sitter bredvid mig Matilda, som jag jobbar med varje dag och som jag tycker är en trevlig och rolig tjej.

Jag: Åhh... Kolla här!! Det står på Aftonbladets hemsida att Lili & Sussie kanske ska göra comeback i Melodifestivalen 2008!!!

Matilda: Ehh... Okej. Men vilka är det??

Jag: VA?? VET DU INTE VILKA DET ÄR???

Matilda: Ehh.. Näe, jag har aldrig hört talas om dem...

Jag: Men Gud, är det sant?? Du vet alltså inte vilka de är??

Matilda: Nej.

Jag rotar raskt fram en bild på de stora 80-talsikonerna på nätet för att visa för lilla Matilda som knappt är född på 80-talet..

Jag: Kolla här då. Här är de!!!

Matilda: Nej, de känner jag inte igen....

Jag: Mehh... Ja då har du verkligen missat nått.
(Sen börjar jag och en tjej till att nynna på Oh mama can´t you tell så att alla bara vänder sig och glor.)

Matilda är sju år yngre än mig. Jag har inte märkt av det särskilt mycket. Förrän idag.

En del vet inte hur det ska uppföra sig.

Ibland kan det hända att man får prata med en del upprörda människor på mitt jobb. En del är inte så glada helt enkelt. Och vem är det som får ta skiten?? Jo jag och mina kära medarbetskamrater. Ett litet axplock på vad jag har blivit kallad idag:

- idiot

- hjärntvättad

-hora

- jävla hjärndöda människa


Ja de har sannerligen bra fantasi och de tycker att de har all rätt att kalla mig hora eller så. Ja för det är ju verkligen det jag är. En hora som försöker att hjälpa dem med sina problem. Ibland lackar jag nått vansinnigt. Tyvärr kan man inte visa det alls, utan måste le och verka så trevlig som det bara går. Fast idag hade jag lust att skjuta skallen av en människa. En idiot.


Facebook-träsket del 2

Vad är det egentligen med facebook som gör att man blir fast?? Jag hade lovat mig själv att aldrig fastna i det. Ja det har jag ju skrivit om tidigare. Lika förbannat kan jag lätt bli sittandes på sidan i en timme för att leta efter gamla vänner eller så. Vilka ska man adda liksom och vilka ska man inte adda?? Sen får jag massa andra grejer, typ vampyrbett, bollar, gåvor, knuffar och gud vet allt. Hur fan funkar det?? Hittills har jag ignorerat det för jag fattar inte vitsen med det.

Facebook. Är det helt enkelt så att den med flest vänner vinner? Inte fan kan en människa ha 2347 vänner som man känner bra?? I så fall ligger jag i lä. Långt efter. Jag har inte 2347 vänner. Jag har inte ens 400 ytligt bekanta. Eller ja, det kanske jag har, men då är det så att dessa 400 ytligt bekanta inte är så intresserade av nätet och därför kan jag inte adda dem som mina vänner.

Shit. Är det nån som vill bli vän med mig?? Adda mig på facebook.


Kändishäng

Mitt jobb är som värsta kändishaket. Kanske inte de mest kända A-kändisarna. Men i alla fall. För ett tag sen jobbade en person från Big Brother på mitt jobb. En av de mera färgstarka människorna i såpan kan jag tillägga. Och nu, idag, började vår nya chef. Personen i fråga har varit deltagare i Idol. Ja alltså en av de personer som tagit sig ända fram till fredagsfinalerna. Okej, jag fattar ni är skitavundsjuka på mig nu. Men så är det. Ni kan kalla mig kändishängaren om ni vill, bara för att jag får hänga med kändisar hela dagarna.. Ehhh... eller inte. Jag hoppas att alla förstår att jag är ironisk....





Stjärnranking

                                        image392


Kollar på programmet Ranking the stars. Ehhh.. Vad ska man säga?? Första gången jag hörde en reklamsnutt för programmet tyckte jag de sa "Runking the stars". Kalla mig pervo om ni vill, men det var vad jag tyckte att de sa. Hur som helst, programmet är helt galet. En massa kändisbrudar som ska ranka varandra på en lista från 10 till 1. Och så programledaren Andreas Lundstedt som dansar konstig disco så fort nån av tjejerna ska väljas för att komma fram och presentera sin lista. Just precis så höllt det på att bli en liten girlfight. Hanna Rosander (eller Widell, vem orkar hålla koll på hennes efternamnbyten hit och dit hela tiden??) och Hannah Graaf hade inte direkt samma åsikter!! Sånt är aldrig kul att se.

Om ni inte har nått för er en söndagkväll: kolla, om ni har nått annat för er: ni missar inget särskilt...

Vem vill gå med trasiga skor??

       image391


För ett tag sen köpte jag nya skor... Jag har inte använt dem särskilt många gånger, kanske två bara faktiskt. Och jag är alltid mycket försiktig med mina grejer. Men så häromdagen fick jag se att hela (nästan i alla fall) sulan höll på att släppa från den ena skon. Det var mycket oskönt och det kändes inte så fräscht. Tyvärr hade jag skorna på mig när jag upptäckte det, så jag fick gå runt med trasiga skor en hel dag på jobbet!! I alla fall, idag var jag och skulle reklamera dojjorna. Tänkte att jag skulle få ett nytt par eller åtminstone cashen tillbax. Men icke, det enda jag fick var ett kvitto som jag kunde använda för att lämna in skorna hos en skomakare så att han/hon kan fixa sulan. Typiskt. Men jag orkade inte strida, så jag får väl skylla mig själv...



Kallt

God förmiddag. Just nu sitter jag och segar på jobbet. Det är inte särskilt många som är pigga på telefonen så här en lördagmorgon. Skönt för mig!! Fryser gör jag med. Jag trodde fan jag skulle frysa ihjäl när jag cyklade till jobbet i morse. Vår termometer visade på -3 grader. Det är fan inte klokt. I oktober!! När jag slutar har jag beställt skjuts hem, så jag hoppas på att Tomas kommer ihåg det!!

stängt

Näe jag ger fan upp alltså!! När jag öppnade tidningen nyss fick jag se en stor annons angående premiären av butiken! Tacka fan för det, de öppnar inte förrän 12 idag. Va vad är det för dålig stil? Inte vet jag, men sur blev jag!! Kommer aldrig att komma dit...

Men jag sticker till stan i alla fall, har som sagt andra ärenden att uträtta..

Svarta kjolen

Idag tänkte jag göra ett nytt försök, och sticka in till stan innan jobbet för att spana runt lite i den, förhoppningsvis, nyöppnade butiken. Måste även inhandla en svart kjol till ett tillfälle som kommer lite längre fram. Jag skriver inte vad, för jag har lovat att inte göra det. Men, men, det måste vara en "proper" kjol med rätt längd osv. Vart fasen ska man hitta den?? Kollade lite på HM i tisdags men hittade bara en i glansigt material och den passar sig absolut inte.. Detta är verkligen mitt i-landsproblem just nu...


Obekvämt under

                                       

Häromdagen (ja, typ i tisdags) var jag på HM för att införskaffa mig ett par nya mjukisbyxor. Jag har haft ett par älsklings, men de börjar inte se så roliga ut längre, därför tänkte jag att jag skulle köpa ett par nya. Hittade ett par i plysch (hur nu det stavas) som är hur mysiga och gosiga som helst. Men, dessa byxor var inte det enda jag hittade på HM. Jag hittade åxå ett paket med 5 (!) par hipstertrosor i blandade färger för endast 98:- Shit, vad billigt tänkte jag, och köpte paketet. Det skulle jag aldrig gjort. Trosorna är typ i världens sämsta kvalité helt tunna och sladdriga, och i går när jag hade ett par på mig trodde jag att jag skulle bli galen. De kasade ner hela tiden, det var liksom ingen resår i dem. Helt värdelöst. Det jag vill ha sagt med det här är att köp aldrig ett 5-pack med undiesar bara för att det är billigt. Kvalitén suger... Vad trodde jag liksom?? Att de skulle sitta som värsta dyrtrosorna eller??

Butikspremiär

                      


Idag skulle en ny butik öppna här i stan. Med betoning på skulle. Jag hade planerat att sticka in till stan innan jobbet för att kika runt lite, men så när jag går in på hemsidan ser jag att butiken inte öppnar förrän i morgon. Överallt har jag hört att den skulle öppna idag!! Falsk marknadsföring. Så nu sitter jag här. Hemma. Och har inte alls nån lust att åka in till stan. Så det får bli en förmiddag hemma istället innan jag börjar jobba.


(Butiken som skulle öppnat idag är Lagerhaus. Nu får jag vänta till i morgon istället...)

Trött och sliten

Bjudningen igår blev lyckad!! Jag vann andra pris dessutom, så nu är man några flaskor vin rikare. Igen. Vinden har vänt, jag har turen med mig på varenda vinlotteri. Känns helt okej. Lite pinsamt att vinna varenda gång bara hihi...

Idag har jag varit grymt trött. Vet inte vad det är med mig, men jag har lite ont i halsen och känner mig allmänt risig. Det känns inte helt okej. Ska snart iväg till jobbet. Eftersom mitt jobb går ut på att prata skitmycket hela dagarna måste jag nog förbi affären först och köpa några halstabletter eller så, så att jag inte får värsta ont-attacken mitt i ett samtal..

Middagsbjudning ikväll

När man ska ha middagsbjudning, som jag ska ha ikväll, tror man alltid att det tar typ 5 minuter att svänga ihop en liten dinner. Fel, fel FEL!! Det tar ALLTID längre tid än man tror. Själv har jag hållit på hela eftermiddagen med att fixa och dona och förbreda käket. Jag hoppas att det kommer att bli bra. Tänkte bjuda på soyamarinerad fläskfilé med ugnsrostade grönsaker till och min fetaoströra som jag brukar göra (haha!! Det rimmade!!) Till kaffet blir det några chokladgrejer som jag hittade i senaste numret av Buffé. Passar skitbra eftersom en av tjejerna är glutenallergiker!! Tänkte ha en hallonsås med passionsfrukt till. Hoppas hoppas att de är goda...

Min stora (nya) kärlek

                                   image380


Jag börjar allvarligt bli rädd för mig själv!! Håller jag serious på att bli en tant?? Typ en medelålders kärring som har fått en crush, och fan vad kär jag är alltså!! Det här är det bästa jag hört på....ja jag vet fan inte när alltså. Jag är såld. Det är jag och Bruce alltså. Vi är så här --!! Bruce, jag älskar dig!!!


Bristande kommunikation

En sak som funkar väldigt bra är kommunikationen mellan Tomas och mig. Not. Idag hade jag lagt in om att få ha bilen till och från affären och undrade därför om Tomas kunde cykla till jobbet. Efter lite gnäll, och att han fick låna min cykel gick han med på det. Men ett villkor var att jag kom och lämnade tillbax bilen innan Tomas slutat jobba och tog cykeln hem, för Tomas skulle iväg på nått efter jobbet.. Okej, fine. Jag gör så tänkte jag. Så jag stack i väg med bilen till Tomas jobb

Jag: Hej, nu är jag här med bilen. Går det bra att den står där utanför??

Tomas: Men du behövde inte komma med bilen!!

Jag:??

Tomas: Näe, jag kan cykla hem!

Jag: Meh!! Varför ringde du inte och sa att jag inte behövde komma med bilen, då hade jag ju inte behövt stressa hit.

Tomas: Jag trodde inte att du skulle komma med bilen. Så jag planerade att cykla..

Jag: Jaha, så mycket litar du på mig!! Men nu när jag är här kan jag lika gärna cykla hem.

Tomas: Näe, jag gör det. Men nu måste du betala soppa för att du körde en extra runda!!


Jag: Snålhuvve!!


Hur skulle jag kunna veta att jag inte skulle komma med bilen när han inget sagt!! Vi är sannerligen bra på att kommunicera med varandra i vårt förhållande.




Parkeringsbucklor är inget man vill ha

                    image378


Okej Tomas!! Jag ger mig. Hädanefter ska jag aldrig ta lätt på det här med parkeringsbucklor på bilen!! Näe det är sant. Idag på min lediga dag så har jag varit på Ica och handlat för att jag ska ha en middagsbjudning ikväll. Det är min tur att ha vinlotteriet. I alla fall, när jag hade parkerat längt bort på parkeringen och börjat gå de ungefär tre kilometerna fram till vagnssjulen och ingången så får jag syn på en fet gammal gubbe glida in med sin bil och parkera bredvid en annan (tack gode Gud för att det inte var bredvid Tomas bil!!!) och smälla upp dörren hårt, så hårt rakt in i den andra bilen som står parkerad bredvid att det blir värsta bucklan!! Jag blängde skitsurt på gubben och ett tag var jag faktiskt påväg att lägga mig i, och tala om för gubbfan att så där gör man faktiskt inte, om inte han kan kliva ur sin bil utan att dra dörren rätt i sidan på en annan bil kanske han bör tänka på att skaffa sig ett handikapp-pass och parkera på handikapp-parkeringarna som är lite bredare. Men jag höll tyst. Tänkte att gubben annars kanske skulle lokalisera min (alltså Tomas) bil och sen dra en hammare rakt i huvven på den eller nått. Så jag lät bli. Men nu ångrar jag mig lite faktiskt. Jag skulle fan sagt nått. Inte nöjt mig med surt stirrande....


måndag, ny vecka.

Idag är jag sådär segt trött... Vet inte varför, men jag tror att det beror på att jag jobbar kväll den här veckan. Inte en endaste kväll hemma förutom i morgon, då jag är ledig. Men men, nån måste jobba kväll åxå och den här veckan är det min tur.


Söndag

Jaha, så har hela den här dagen gått (nästan). Har städat och fixat och grejat. Rensade badrumsskåpet (efter ett flertal påtryckningar och ilskna önskemål från min sambo), det blev ungefär en Ica-kasse full som åkte ut, rakt ner i sopnedkastet. Massa gamla bodylotions, torra nagellack och hårprodukter som sett sina bästa dagar... Känns faktiskt skönt att ha blivit av med skräpet!!!

Hängde även upp mina nya gardiner i sovrummet. Blev nöjd, trots att de inte är några panelgardiner. Ja, alltså, panelgardiner är ju på väg bort och man vill ju liksom lägga ribban och vara först ut och lite trendig, därför är mina nya gardiner i sovrummet 70 cm breda!! Jag känner mig mycket nöjd och helt enkelt ett steg före alla andra med dem!! (jag lovar att det kommer en bild, men batteriet var slut i kameran för tillfället, så håll ut kära ni, den kommer inom det snaraste).

Och vad ska man då unna sig när man har städat och fixat en hel dag?? Jo en kväll i soffan såklart. Har hyrt två filmer som jag tänkte att vi skulle se. Nina Frisk, och så en Beckfilm såklart. Vad annars? Vi har ju en hangup på Beckfilmer, jag och Tomas....


                                image376    image377

Ha en mysig höstkväll!!!

Kalastajm

                            image375



Nu är jag hemkommen från stan. Shit, har lite ont i armarna efter att ha burit runt på ett par tunga ljuslyktor som jag köpte. Hittade även gardiner till sovrummet. Ska fixa och dona lite med det i morgon. Kanske kommer det en bild på hur det blev.

Ikväll ska jag och Tomas på kalas. Min bror har fyllt år. 24 närmare bestämt. Fatta att jag känner mig gammal när min bror fyller 24!! I alla fall, vi kunde inte fira honom i veckan eftersom han har flyttat till Växjö och bor i världens minsta lägenhet för tillfället, medans de (min bror och hans tjej alltså) väntar på att få sin lägenhet renoverad, så då tyckte mamma att det var ju bättre att Robbe kom hem i helgen så att vi kunde fira honom här!! Eller ja, inte här, utan hemma hos mamma och pappa såklart. Jag hoppas på god mat och en trevlig kväll!!!

Härliga lördag

Vädergubbarna spådde en sista solig helg... Sorry vädersnubbar, men det ser ut som att ni har fel. Igen. I alla fall i den här delen av landet. Här lyser solen med sin frånvaro. Det är riktigt grått och trist höstväder. Men det hindrar inte mig från att spendera en hel dag med bästa Jenny på stan!! Vi ska kolla runt lite och fika. Jenny har antagligen köpstopp, för hon sticker till London på torsdag på frisörmässa hela helgen (och, nej, ni som tror att jag är avundsjuk. Det är jag INTE!!!!) och jag har åxå lite köpstopp... Så vi kommer nog inte att tappa så många kronor idag....

En egen bil tack!

Jag hade verkligen planerat det här skitbra!! Jag hade planerat att Tomas skulle hämta upp mig med bilen efter jobbet när jag slutar vid 19 så kunde vi åka förbi affären på vägen hem, handla lite och sen ha mysmiddag i soffan framför Idol. Men nähe, nu kommer det inte att bli så, för Tomas har bestämt att just idag ska han tvätta bilen och fixa och i morgon ska han göra nån jäkla lackrecond så då kan man minsann inte ut och köra med bilen ikväll för den kan ju bli smutsig. Alltså, jag får värsta kruppspelet snart. Så fort jag lägger in en liten anhållan om att få ha tillbång till bilen så är det a) nått som ska fixas, b) Tomas ska ha den, eller c) det är onödigt jag kan ju cykla. Näe jag ska fan investera i en egen bil....



       image374


Den här kanske vore något??? (bilden är lånad på nätet, det är inte Tomas bil...)

Listad

Fick en lista mailad till mig från bästa Natalie. Här är mina svar på listan....

* Tre jobb jag haft i mitt liv*
Barnflicka, Butiksbiträde, Kundserviceagent 

*Tre platser där jag har bott*
Lindsdal, Stockholm, Bragegatan   

*Tre serier jag gillar att se på tv*
 Desperate Housewives, Bonde söker fru, Ugly Betty 

*Tre platser där jag semestrat*
London, Cypern, Svenska fjällen every year  

*Tre av mina favoriträtter*
Tacos, Farmors fläskfilé, Hemmagjord pizza med parmaskinka o mozzarella

*Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu*
 I solen, på ett spa eller i en storstad och spendera mkt pengar 

*Tre personer som jag tror kommer att svara på detta mail*
Lite svårt att säga eftersom jag publicerar den i bloggen, men feel free to svara på frågorna i kommentarsfältet. Förhoppningsvis är det någon som gör det ;o


Finsk väckning - inget att rekommendera

Igår måste min kära sambo har varit väldigt väldigt trött. För idag vaknade vi till finska radiokanalen. Ja det är sant! Han hade ställt in sin (jävla) väckarklocka så att den skulle ringa, men istället börjar en finsk bastukärring att väsa finska stavelser. Ett helt underbart sätt att vakna!! Finskan måste ju ändå vara ett av de finaste språk som finns. Not. Sorry alla finländare men jag tycker det låter förjävligt. Inte blir det bättre av att man blir väckt av skiten. Nu återstår bara en sak;


Jag längtar jävligt mycket efter helgen!!!!!!!

Seg i huvudet

Gudars vad seg jag är i huvudet. Har varit på utbildning hela eftermiddagen. Känns ändå skönt att veta att företaget sattsar på en... Det som känns segt är att jag vet att dagen inte är slut än.. Vi har möte med bostadsrättsföreningen ikväll och i egenskap av ordförande måste jag infinna mig. Så det är bara att stressa upp på cykeln när jag slutar här vid sju och skynda iväg till mötet som redan börjat... Men jag har infat om att jag kommer att bli sen. Åhhh.....Det kommer bli en lång kväll!!!

Ta en bulle idag!

                 image373
     


Idag är det Kanelbullens dag!! En sånn högtid kan man ju bara inte missa! Därför uppmanar jag alla att äta en liten bulle idag. Happy kanelbulledag!! (Fast jag är liiiiite besviken. Jag gillar mera kardemumma i bullarna, så jag skulle vilja att det hetta Kanelbullens OCH kardemummabullens dag)

Trivsel

Läste förr ett tag sen (ja det var den här veckan i alla fall) en artikel i aftonbladet. I artikeln stod det att om man längtar mycket till helgerna och ser fram emot det så trivs man inte på sitt jobb och då måste man byta!! Men hallå? Jag trivs på mitt jobb, det gör jag absolut, men det hindrar mig inte från att se fram emot helgen (förutom de helger jag jobbar, då kvittar det). Det är ju på helgerna man har chansen att göra roliga saker. Det är ju då man har tid nu när man är hårt arbetande heltidskvinna. Det var skillnad när man var student. Om man ville kunde man ha helg hela veckan (det enda som fick lida var studierna, och det var i och för sig inte så bra, men man hade i alla fall valet). Med detta vill jag bara säga att jag trivs på mitt jobb OCH längtar till helgerna samtidigt. Gör det mig onormal nu eller??

Har våra kunder dött?

Idag har det varit grymt dött här på jobbet. Det finns ingen som behöver vår hjälp idag.. Dessutom var min telefon trasig i en timme på morgonen så då kunde jag bara sitta och glo in i väggen = trist... I alla fall. Slutar om en timme typ. Ikväll är det verkligen TV-kväll som gäller. "Mina" bönder är ju i rutan ikväll = längtar.


Nytillskott

Vill bara säga grattis till våra vänner Crille och Matilda som fick en liten Leo i gårkväll kl 18.52. Välkommen till världen, Leo!!

Väckarklockan from hell

                                     image372




Jag tror fan att våra grannar hatar oss alltså. Jag menar de grannar som bor vägg i vägg med oss och har sitt sovrum mittemot oss.. Såhär är det: I julas fick Tomas en ny väckarklocka av mig. Den gamla lät bara för hemskt. Därför gick jag på en rekommendation när jag köpte hans nuvarande klocka. Den skulle inte låta så högt och den var fin och trendig (och dyr!). Men guuuud så fel det blev. Klockan låter värre än en armé på frammarsch alltså. Den tjuter så himlans högt att jag vaknar every time den ringer. Dessutom är Tomas inte typen som går upp första gången klockan ringer heller. Jag har haft mina misstankar om att det nog har låtit in till grannen när den ringt, även om vi har rätt tjocka betongväggar emellan. Nu är det så att vår granne har gått och köpt en väckarklocka som låter ännu värre än Tomas. Jag hör hans väckarklocka som om den stod bredvid mig vid sängen. Inte heller han går upp första gången den ringer, så nu får jag stå ut med först Tomas alarm, och sen grannens. Det är förjävligt. Jag funderar på att gå över till grannen, be om ursäkt och fråga om han kan ta tillbaka sin gamla som inte hördes så mycket, för då lovar jag, då köper jag en ny till Tomas omedelbart!!!!

Kvällssvammel

Åhhh... usch, klockan är alldeles för sent egentligen. Fastnade framför datorn och Facebook efter Desperate Housewives... Detta med Facebook alltså. Sorry om jag tjatar.. Det går inte att gå in på det på jobbet, vilket är mycket bra, annars är risken att jag skulle kunna fastna där ganska stor. I alla fall. Hur är det med "gamla" vänner och gamla klassisar? Vågar man "adda" dem att bli en "friend". Alltså jag vet inte. Sitter och kollar runt och det känns skitlöjligt att fråga nån som man inte har sett på flera år. Men det kanske är precis det som facebook är till för?? Usch, näe, jag känner bara att jag svammlar. Men om det är nån som vill ha mig som vän på Facebook, feel free to ask, jag tror inte att jag bangar.

Godnatt!!

Argt och förbannat

Herre min jö, alltså. Igår var folk inte glada. Det var som att alla jordens mest irriterade och arga människor hamnade hos just mig. Folk som inte betalat sina räkningar och var förbannade för att vi har stängt av deras programutbud, en kille som satt inne (ja det är sant, han började med att presentera sig och beskriva sitt ärende och att han hamnat i fängelse så att han inte kunde betala), killen ville att jag skulle stryka hans fakturor. Ehh..Nej, jag tror inte det. Därför blev han arg och slängde på. En annan människa var förbannad för att klockan som visas i ena hörnet under fotboll/ishockeymatcher på TVn är så jäkla liten. Men vad fan köp en större TV, eller ny brillor, eller sätt dig närmare TVn då! Herregud alltså. En del är verkligen sånna nötter.

Idag tar vi nya tag och går till jobbet med ett leende!! Iklädd den grälla tunikan med silvertrådar!!

Ha en fin dag!!

Chokladtjuven

                                 image371



För ett tag sen fick jag en ask med lite lyxigare choklad. Jag är inte särskilt förtjust i choklad, men jag tänkte att det kunde ju vara bra att spara den fall man får oväntat besök eller nått. Så igår tittade jag ner i asken, och döm om min förvåning när jag ser att det bara är ett fåtal bitar kvar...

Jag: Tomas, vart har chokladen tagit vägen??

Tomas: Inte vet jag...........

Jag: Meh!! Erkänn att det är du som har käkat upp den!!!!

Tomas: Nu är det bara äckliga kvar!!

Jag: Men ååååhhhhh!! Då kan jag likaväl slänga. Vem fasen vill bjussa på äckelpraliner!!!

Så nu ska jag kasta asken där det bara är äckliga godisar kvar. Så kan det gå om man lever ihop med en godisråtta.

Igenkännande

                                   image370




Har ni nån gång tittat på en film och liksom känt igen allt ni ser lite, fast inte minnas att ni ens en enda gång sätt filmen?? Så var det för mig igår. Bänkade mig i soffan framför ....och så kom Polly. Hela filmen igenom verkade den bekant, men jag kunde inte förutse vad som skulle hända, förutom att Ben Stiller och Jennifer Aniston skulle bli ett par i slutet. Så uppenbart. Men i alla fall, till slut insåg jag att jag hade sett den här filmen innan, men det måste har varit flera år sen, och filmen kan verkligen inte ha satt sina spår hos mig, för då skulle jag kommit ihåg den.. Vad är det med mig? Börjar jag tappa minnet eller. Jag som alltid haft värsta minnet. Idag kan ni kalla mig senilåsa...

RSS 2.0