Inställt lotteri den här månaden

        image493


Ikväll skulle jag ha varit på vinlotteri hos Camilla. Tyvärr blev det inte så för Camilla är sjuk. Och jag som hade sett fram emot det så himla mycket. Det var så länge sen vi sågs allihopa!! Men man kan ju inte rå för att man blir sjuk... Nu har jag istället messat alla girlsen och kollat om de har lust att mötas upp för en fika på lördag fm istället och det verkar som att de flesta är på.

Otur med paket...

Jag tror jag blir galen snart!! Som ni kanske vet eller har misstänkt så beställde jag ett paket från HM för ett tag sen innehållandes den svarta jackan som jag tidigare bloggat om. Jag tyckte det var lite lustigt att jag inte fick nån påavisering om att paketet kommit, skulle ha via sms, så jag går in på hemsidan och ser att paketet har gått tillbaka till HM. Det hade inte ens legat på utlämningsstället i 4 dagar!! Man tycker ju att det borde ligga lite längre än så... Jag blev jättebesviken förstås och ringde till HM. Tjejen sa att det måste blitt nått missförstånd.. Som tur var fanns grejerna i min storlek kvar så hon skickade ett nytt paket. Och som plåster på såren fick jag en värdecheck som jag kan använda nästa gång jag handlar på hemsidan. Ja det lönar sig att klaga!!!!

(och ni som har hängt med länge och läste gamla bloggen vet att det inte är första gången som det strular för mig med paket från HM. Jag tror fan jag blir galen snart alltså...)

Skvallerserien

                                            


Nån mer än jag som ska sitta bänkad i soffan klockan 20 i kväll för att spana in första avsnittet av Gossip Girl? Jag har inte läst böckerna och i ärlighetens namn har jag inte superstor koll på vad serien handlar om... Men det känns som en serie man bör följa, i alla fall ett par avsnitt för att se om den är något att ha.. Och sen är det ju så att Ugly Betty ligger nere pga författarstrejken over there... Det känns riktigt trist. Men tur i oturen så har ju Kanal5 nått annat att fylla ut tablån med. Efter Gossip Girl blir det Gynnings galna show.. Ha en trevlig tv-kväll!!!

Nått nytt till våren

Nån mer än jag som känner att det vore lika bra om våren kom nu med en gång? Det verkar ju inte precis bli nån riktig vinter.. Inte i dessa delar av Sverige i alla fall... När våren kommer skulle jag vilja gå runt i dessa och lysa upp vardagen.......

                
                              

Överst från vänster; Blommig tunika 199:-, Rutig tunika 299:.-, Blommig tunika i bomull 199:-, Klänning 349:-
Nederst från vänster: Rosa topp 129:-, Halsband 69.50.

Samtliga plagg kommer från Lindex och finns att köpa här.

Nya cremen i hyllan

Nu är jag hemkommen från stan med mina stövlar på släp. Såg riktigt bra ut. Skomakaren hade lyckats att fixa till det där jag nästan gått ner hela klacken. Vilken toppensnubbe! Han är nog nästan min nya favvis!!

                                                     image485

Nej, jag skulle inte köpa något särskilt i stan. Ja, jag har lovat Tomas att låta bli! Men i alla fall, på Kicks har jag presentkort som jag fick i julklapp och de var inte slut. Idag köpte jag en ansiktscreme från Lumene. Jag har inte provat dem tidigare, men denna verkar riktigt bra. Den heter Age Defying Arctic Cloudberry Vitamin C+. (jag vet, ett grymt långt namn på en creme..) Cremen är för tjejer på 25+ så den passar väl mig. Inte för att jag har en endaste rynka än, men vem vet, de kanske kommer snart. Lika bra att börja i tid. Köpte även ett lack från Maybelline. Forever Strong i färgen tender rose (nr 205). Hoppas verkligen att det håller vad det lovar, att naglarna ska bli starka. Mina naglar är just nu katastrof... (Jag lovar att återkomma med en rapport om lacket.)

Ponnylekar??

S.O.V.M.O.R.G.O.N. Fy vad skönt alltså!! Sov ända till nio idag och det behövdes verkligen. Fastnade i soffan igår och orkade verkligen inte att förflytta mig därifrån en endaste centimeter. Fastnade framför nån sjuk dokumentär på femman om ponyplay.. Har aldrig hört talas om nått liknande!! Vad fan, vem kan tända på att vara en mänsklig ponny och springa omkring med en svans och dra sin lover i en skrinda?? Näe fy fan vad tvistat... Ingenting för mig.. Ja men jag menar, hur kan man ställa upp i en sånt program och erkänna att man gillar att ikläda sig rollen som en ponny? Givetvis var det nån fet amerikanare på en ranch i Texas som skulle lära upp det svenska paret.. Usch och fy...

Idag på min lediga dag ska jag in till stan en sväng och hämta mina stövlar som förmodligen är omklackade och fina!! Efter det ska jag bara slappa hela dagen. Tänk en hel dag utan att ha nånting inplanerat! Jag bara njuter!!

Helgrapportering + sömnad

Dålig rapportering den här helgen. Har verkligen jobbat hela helgen känns det som. Men det har varit helt okej för det har varit väldigt lugnt på jobbet. I lördags kväll var JennyK hos mig. Hon lagade supergoda kycklingwraps med sallad. Sen blev det mycket snack med. Det var länge sen vi sågs.. Igår efter jobbet var jag helt slut så Tomas kom och hämtade mig och så blev det hämtmat framför TVn. Fastnade framför nån film på 3an med Amanda Bynes.. Inte för att den var särskilt snyftig men jag blev helt sentimental och tyckte verkligen om det lyckliga slutet. Lite "En prinsessas dagbok" över filmen men ändå inte...

Ikväll blir det handarbete för hela slanten... Häromdagen på jobbet tyckte jag att (en av) min svarta kofta verkade lite "sladdrig" i armen. När jag kollar till ser jag att sömmen har gått upp.. Typiskt. Idag när jag tog på mig en annan svart kofta så ser jag att den hade spruckit i sömmen uppe vid armen. Dessutom håller knapparna att lossna i min kappa. Jag tror jag blir galen. Jag som inte ens är särskilt duktig på att sy. Alls. Får hoppas att jag lyckas.

Ha en skön måndagkväll!!!!!

Lördag - en hel dag på jobbet.

Usch! Det är min tur att jobba helg. Har jobbat hela dagen och kom nyss hem. Blir en lugn helg kan man säga. Tomas är i skogen så Jenny kommer hit och håller mig sällskap i kväll. Hon har lovat att fixa käk med!! Lyx. Ska bli riktigt mysigt. Hoppas att ni får en fin lördagkväll. I morgon blir det mera jobb. Jobb. Jobb.....

Städning

Sådär! Då har man avklarat en städning av lägenheten. På sin lediga dag!! Men nu känns det helt underbart och helt okej att komma hem till en städad lägenhet sen.

Idag ska jag möta upp Rebecca, som är i stan, på en fika alternativt lunch. Ska bli mysigt. Länge sen vi sågs. Men det blir så ibland. Vid jul fick vi aldrig ihop det.. Innan dess ska jag bara förbi skomakaren och ÄNTLIGEN lämna in mina stövlar så att de får klackas om.

Ha en fin fredag!!!!


Bank-väckning

Idag är min enda lediga dag den här veckan eftersom jag jobbar helg med. Hade tänkt att ha en liten sovmorgon. Inte så länge kanske, men i alla fall till 8. Tror ni att jag fick det? Näe... Vid halvåtta ringer min mobil och en käck kille börjar babbla om att jag har beställt väckning från Swedbank och att de ska väcka mina sparpengar och bla bla bla bla... Jaha? Jag har inte beställt nån väckning.. Men vänta nu.. Var det inte så att Tomas var inne på Swedbanks hemsida igår och meckade lite?? Jo minsann... Det är han som har beställt väckningen bara för att jäklas. Behöver jag tillägga att den inte uppskattades????

Telefonkö

                            image484


Huh! Idag är jag fortfarande helt slut trots att jag var tvungen att sova ända till halvnio för att över huvudtaget orka gå till jobbet idag. Vi hade såååå mycket att göra igår. Blev telefonen hela dagen lång. I genomsnitt nittio i kö hela dagen och jag låg på 135 samtal när jag gick hem. Vi brukar typ aldrig ha kö på jobbet, vi jobbar stenhårt för att inte ha det. (Inte som när man ringer till telia eller ticnet och får vänta minst 20 minuter på att komma fram). Fatta att jag har pratat med 135 människor på en dag. I telefon, sen är det ju arbetskamrater och så som man pratar med åxå. Jag var helt slut i huvudet så när jag kom hem la jag mig i soffan för att kolla på tv och krävde absolut tystnad från stackars Tomas. Han hade gått hemma hela kvällen och var jättesugen på att prata. Själv ville jag inget annat än att vara tyst. Förlåt Tomas för att jag var sånt otrevligt sällskap igår!!

Parfymerat VS Oparfymerat

                                  image483


Godmorgon darlings! Idag har jag varit uppe hela morgonen för att tvätta. Fy fan vad trist det är!! Och för första gången sen jag var typ tre och fick världens allergiattack har jag nu provat parfymerat tvättmedel (dock inte sköljmedel, det är fortfarande oparfymerat). Anledningen till detta är att när jag var och handlade sist fanns inte det tvättmedlet jag brukar köpa i oparfymerat så då tänkte jag att det får bära eller brista, rena kläder måste man ju ha. Ja det ska verkligen bli spännande att se om jag nu tål parfymerat tvättmedel. Lite som att spela på rysk roulette faktiskt....

Nu ska jag lysa upp hela världen

Senaste tiden har jag känt mig så himla......grå. Bara svarta och grå kläder i garderoben. Bara svart och grått ute. Så idag tänkte jag att nu får det fan vara nog på den här svarta depp-perioden. Det är ju inte precis som att denna delen av Sverige är upplyst med snö. Nä snarare regn och slask. Därför rotade jag längst in i garderoben och hittade den här sommarkoftan. Så den får det bli idag. Hoppas att jag kan lysa upp tillvaron för nån annan grå på jobbet. 

        image482

                                                        Ha en fin tisdag!!!

Lunch vid halvtio

Det känns väldigt inspirerande att ställa sig och laga lunch/middag klockan halvtio en tisdagförmiddag. Men det är bara för att jag har bestämt mig för att spara in pengar och inte köpa lunch på jobbet. Och eftersom jag har så dumma arbetstider den här veckan får jag fixa mitt käk på morgonen. Idag blir det kasslergratäng. Superenkelt och supergott. Tomas blir nog glad när han kommer hem och upptäcker att jag har fixat både middag och en matlåda till honom... Min stackars Tomas som var och spelade bandy igår och vred om hela benet. Först verkade det inte som att det var så allvarligt men han har typ inte sovit på hela natten. Sen väckte han mig vid halvfem och sa att jag måste köra honom till akuten. Men sen lugnade han sig och somnade en stund. Haltade upp till jobbet. Nu har jag ringt och ringt och ringt och inte fått tag på honom. Jag undrar hur han mår... Stackars. Hoppas det blir bättre.

Äckel-TV

         image481


                                (kvinnan på bilden har ingenting med texten att göra)


Igår när jag kom hem från jobbet fastnade jag framför TVn och ett program på 4an som handlade om kvinnliga bodybuilders och deras fans. Alltså vad var det för jäkla program? "Kvinnorna" (ja om man kan kalla dem det eftersom de mer ser ut som män eftersom de har knaprat lite för många piller) reste ut på Europa-turné och träffade sina fans. Fansen kom till deras hotellrum där bodybuildar-kvinnan mötte upp i bikini och sen lät hon det manliga fanset taffsa och känna på henne i en hel timme. Männen var helt till sig och de flesta var "i ganska upphetsat tillstånd" (ja det syntes alltså, om man säger så). Det var skitäckligt. Vad är det för skillnad på detta och att "hora"? De tog betalt. Dessutom rejält betalt. Plus att på deras hemsidor stod det vilka smycken de gillar så de flesta männen hade med sig ett dyrt smycke med. Fan, usch, jag mådde faktiskt lite illa.

Försovning

                                                


Idag började min morgon med att Tomas försov sig. Jag vaknade vid kvart över sju och upptäckte att han fortfarande låg och sussade sött bredvid mig. Puttade genast till honom. Fick höra en svordomsramsa över väckarklockan som inte ringt, men jag tror att Tomas av misstag stängt av den. Det blev i alla fall fart på honom och han blev nog bara en halvtimma sen till jobbet tror jag. Men det värsta med att försova sig det är ändå att hela dagen blir upp och ner... Själv börjar jag inte förrän 12 idag. Jobbar kväll hela veckan + helgen...

Ensam-middag

Där fick jag för att jag trodde att Tomas och jag skulle få en myskväll med god middag tillsammans. Nähe... Som vanligt när Tomas är i skogen så "händer" det något och han blir givetvis supersen!! Fick sitta själv i min ensamhet och äta. Kändes inte alls okej. Men men.. Jag ska inte sura.... Ojdå.. Nu ringde det visst på dörren.. Bara en och en halv timme sen den här gången. Måste vara rekord....

This boots was NOT made for walking

    image479

Näe det kan man verkligen säga. Klackarna höll inte ens en säsong på dessa stövlar. Nu måste jag verkligen masa mig iväg till skomakaren och lämna in dem. Har dragit mig för det några veckor men nu börjar läget bli akut. Sulan på klacken är nästan helt borta och jag har börjat gå på själva träklacken. Inte bra, jag vet. Igår fick jag en utskällning av mamma för att jag inte har fixat det tidigare. Jag trodde verkligen att man kunde förvänta sig mer av ett par skor i 1500kronors-klassen, men icke. Dessa var inget vidare. Och då har jag inte ens gått långpromenader i dem utan haft dem till vardags på jobbet eller när jag varit på stan...

Slut på ärtor

Nu har jag ägnat dagen åt att röja upp lite här hemma. Jag hinner ju ingenting i veckorna. Köpte lite nya blommor igår som jag har placerat ut. Fick två jättesnygga ljuslyktor av mormor som hon inte ville ha/hade plats för. De är ca 35 centimeter höga med smal fot och en "kupa" längst upp i rökfärgat glas. Mamma blev minsann lite avundssjuk för att jag fick dem och inte hon... Tack mormor!!


                                 image478

Idag tänkte jag laga det här till middag. Låter gott och enkelt tycker jag. Förutom att jag saknar en ingrediens. Igår när vi var och handlade missade jag min inköpslista. Glömde den hemma. Därför blev det inga sockerärtor igår. Var borta på lilla ICA här där vi bor för en stund sen, men där var de slut så det ser ut som att jag får klara mig utan sockerärtor. Orkar inte ta mig bort till MAXI... Till Tomas glädje får jag anta.. Han är inte så förtjust i sockerärtor.....

Vad ska ni göra ikväll????

Snälla stormen ta inte min kille

                                                   


     (första bilden: skogen i Oskarshamn, andra bilden: min duktiga skogshuggare)

Ja så var det då dax igen. Ytterligare en jäkla storm som dragit in över vårt avlånga land. Inte lika allvarlig som tidigare år, men troligtvis har ändå en del träd trillat. Jag blir så less. Tomas stack vid halvåtta i morse för att inspektera skadorna. Här hemma sitter jag och är orolig. Orolig för att det ska hända något såklart. Tomas pappa kunde inte följa med för han är sjuk. Vi var där hemma en sväng igår för Tomas skulle hämta sågen. Det var ändå skönt att få ha honom hemma en dag. Det var så mysigt att få hälsa på Johan & Kajsa och deras lilla Elly. Hon somnade så fint i min famn och det kändes lite innerst inne. Visst är man själv sugen på en liten.....

Efter att vi varit hos dem var vi hos mormor på middag. Hon och morfar bjöd på svensk oxfilé som de köpt i en gårdshandel. Jag har aldrig i mitt liv smakat så god oxfilé, inte ens på resturang. Det var riktigt gott. Till efterrätt hade mormor gjort egen hallonglass. Jag tog lite glass men hoppade kakorna till fikat. (Stolt).


                                             

Om man ska hänga med Tomas är det antingen träden eller traktorn som gäller ;)

Lägesrapport - Lördag

God förmiddag!! Igår blev inget mer bloggande. Direkt när jag kom hem från examensfesten kastade jag mig i soffan för att se slutet på Let´s Dance. För en gångs skull åkte rätt person ut först. Var rädd för att folk skulle rösta på Uffe bara för att han är så kass, precis som det blev med Lasse Brandeby förra året. Men jag tror att Lasse är mer folkkär än Uffe och det var därför han höll sig kvar så länge.

Idag har vi ett fullspäckat schema, jag och Tomas. Först har jag lurat med mig Tomas att hjälpa till och handla så det ska vi alldeles strax åka och göra. Sen ska vi möta upp Micke och Theo (Camilla jobbar) i stan för att fixa present till Johan och Kajsas lilla Elly som föddes dagen innan julafton. Vi är bjudna dit klockan 14. Efter det ska vi försöka hinna förbi ett annat par som åxå har fått barn och i kväll är vi bjudna till min mormor på släktmiddag. Ja vi har att göra idag. Och för en gångs skull håller sig Tomas hemma. Går inte att vara i skogen när det stormar. Nu håller vi bara tummarna för att det inte ska rasa för många träd den här gången. Det finns ju fan ingen skog kvar snart!!!

Ha en fin lördag!!

Nya strumpbyxor

Nu har jag uträttat mitt ärende. Cyklade in till stan i panik då jag upptäckte att inga riktigt tjocka svarta strumpbyxor fanns att tillgå. Vart fasen tar de vägen? Tycker jag köper och köper men sen när jag ska ha finns det ändå inga nån stans. Nu köpte jag ett tvåpack. Ska ha med mig de ena paret som reserv. Vill inte uppleva samma som på mammas 50-årsfest där mina dyra, svarta strumpbyxor sprack. I panik fick min kusin skjutsa hem mig till mamma och pappa från festlokalen där jag fick hämta ett nytt par. Detta vill inte upplevas igen, jag lovar.

Nu ska jag käka lite lunch och sen sticker vi. Ha en fin fredag!!!

Växjövisit

      image473

Idag är jag ledig. Har bytt pass med en kollega. Och varför har jag då gjort det? Jo för att jag ska hänga med mamma och pappa till Växjö. Min brors flickvän tar sin examen idag på Växjö universitet så vi ska åka dtit på cermonin och sen gratulera henne. Ska bli mysigt. Jag har inte hunnit med att spana in deras nya lägenhet heller så det ska åxå bli kul. Förra helgen köpte jag inflyttningspresenter till dem och examenspresent till Annika.

Men innan vi åker till Växjö har jag en del ärenden att uträtta så det är lika bra att sätta igång.

                            GRATTIS TILL EXAMEN ANNIKA!!!!!!

Fina priset





                        image472

Tjolahopp Tjolahej!! Jag vann gårdagens individuella tävling på jobbet. Priset är valfri DVD-film. Eller valfri och valfri, jag hade sett de flesta som det fanns att välja mellan, så tillslut föll mitt val på Die Hard 4.0. Jag vet att det kanske var ett kasst val, men hey, bättre att välja en rulle man inte har kollat på. (Förresten, man kanske inte kan kalla filmer för rullar längre... Dete kunde man ju förut när det var gamla hederliga videoband, vad ska man säga nu?? Skiva??) Jag är hur som helst mycket stolt över mig själv.


Nytt uppdrag på jobbet

Så var det då dax att hoppa på cykeln och ge sig av till jobbet för ännu en knegardag. Jag har fått ett nytt, mycket viktigt uppdrag på jobbet!! Jag har blivit ansvarig för anslagstavlan med aktuell info. Varje dag skriver jag dit ett nytt datum och dagens namn samt om det är någon på jobbet som fyller år. Mycket viktigt! Ja man avancerar ju, om man säger så... (eller så kan det vara för att jag stör mig på att ingen fixar rätt datum utan att det kan stå fel i en vecka och för att jag sitter precis bredvid anslagstavlan. Men det behöver inte vara så.)

Tjejer VS Killar

          image471

På mitt jobb pågår just nu en tävling. Tävlingen går kort och gott ut på att se vilket kön som är bäst. Vi tävlar tjejer mot killar. Detta kan ju ses väldigt gammalmodigt och förlegat men så är det. Vi tjejer har haft en överlägsen ledning nästan hela tiden. De gånger som killarna kommit ifatt oss har vi dragit iväg med en väldig fart!! I morgon klockan 12 avslöjas vilket kön som vunnit. Förlorarna ska baka till de som vann. Och det räcker inte med en simpel sockerkaka. Nej avancerat ska det vara! Hela veckan har det mailbombats med recept i inkorgarna på mailen. Vi tjejer har placerat ut recept lite här och var på jobbet. Killarna kontrade med att trycka upp flyers med en kvinna från 50-talet som näst intill är kedjad vid spisen och med texten "På fredag är allt som vanligt igen". Detta uppskattades inte av oss tjejer!! Lagledaren för killarna rotade även fram ett gammalt chat från Aftonbladet med vår lagledare (ja, alltså hon har varit med i Idol) och ändrade svaren lite här och där så det skulle passa in på bakning. Det uppskattades INTE. Idag ledde jag individuellt tävlingen när jag gick hem och jag hoppas vid min gud att ingen som jobbar kväll går om mig (Hör du det Terese????) Är det löjligt?? Ja visst! Men fan vad kul det är att tävla mot ett gäng nervösa karlar med noll koll på bakning!!!

Tisdagkväll = TV-kväll

                                             


Fler än jag som vet vad de ska göra ikväll?? Jag ska sitta bänkad i soffan framför kanal5. Först Ugly Betty och sen I huvudet på Gynning. Ett program som bara måste spanas in. Det kan nog bli hur galet som helst!! Såg att hon skulle vara i en 8-barnsfamilj ikväll. Hur ska det gå????


(sorry över tre inlägg på raken. Brukar ju inte bli så.. Men fasen var svårt det är att catcha upp med bloggen när jag jobbar hela dagarna och internet är spärrat på jobbet. Funkar endast för Aftonbladet, Expressen, Mailen, Veckorevyn och så Arlas hemsida som jag upptäckte idag. Behöver jag tillägga att jag har hittat många nya, bra recept....?)

Sena kommentarer om galan

Men Jesus, Josef och Maria, var det någon mer än mig som spanade på Idrottsgalan igår? Jag vet att det kanske är sent att kommentera, men jag har ju jobbat hela dagen. Har ett par funderingar efter galan...

♣ Hur kommer det sig att Helena Seger kunde flyga jetplan när hon är höggravid? Är inte det typ förbjudet efter en viss vecka? Nån gravid som vet??

♣ Zlatan, avslöjade inte han på bästa sändningstid att även kommande bebis kommer att bli en kille? Han sa ju "det här året har varit bra jag har fått min första son!! Var det bara jag som hajjade till lite i tvsoffan??

♣ Shit vad jag rös när alla ställde sig upp för fröken Bergqvist. Det kom nästan en tår i mitt öga därför att när man såg på Kajsa såg man hur rörd hon blev över ögonblicket!!

♣ Johan Rheborgs danssession. Jag skrattade så jag tjöt. Det var klockrent!!

♣ Zlatan är het. Jävligt het!!!

♣ Avslutningsvis, hur jävla bra var inte
denna combo? Fler än jag som gissar på en bra placering i festivalen, kanske till och med vinst om jag får vara så fräck och gissa en gång till!!!!

(egentligen skulle det varit ett klipp från Youtube här men det ville sig inte, därför har jag länkat till det i texten...)




             

Jag behöver shoppingstöd!!

Behöver jag tillägga att Tomas inte gillar alla mina inköp av kläder och skor?? Det är inget som han stöttar eller supportar. Alls. Never. Inte en chans. Så igår när vi gick och la oss hade han (givetvis) läst min blogg.. (Är det dax att flytta nu när han hittat mig eller ska jag lösenordsskydda??)

Tomas: Det är inget som du vill berätta??

Jag: Näe!

Tomas: Nähe det är det inte??

Jag: Inte vad jag vet...lalala...vissel...vissel....

Tomas: Okej.. Nähe.. Då vet jag...

Jag: OCH FÖRRESTEN!! DU HAR JU REDAN LÄST I BLOGGEN SÅ DÅ BEHÖVER DU VÄL INTE FRÅGA I ALLA FALL???

Skitsamma, jag är hursomhelst jäkligt nöjd med min jacka, även om den inte har landat än....

Ciderkletigt golv

                             image467

Näe... Här sitter jag och degar framför datorn när jag egentligen har viktigare saker för mig. Till exempel ett pass på crosstrainern eller en seriös skurning av köksgolvet. I lördags när C var hos mig på middagsmys så öppnade vi en flaska cider. Resultatet blev en ciderkaskad utan dess like över HELA mitt kök. Svabbade upp det mesta tyckte vi i lördags kväll. I går morse när jag klev upp fastnade strumporna i golvet när jag gick in i köket. Inte så fräscht, men ändå orkade jag inte svabba undan igår. Tog istället på mig ett par innetofflor (Herregud, det låter som om man är 85 år... Innetofflor!!) och tassade omkring med. Men nu känner jag att det inte håller längre. Måste. Torka. Golvet. I. Köket. Ett mantra som liksom upprepar sig i mitt huvud hela tiden....


(Obs! Cidern på bilden är inte samma cider som förekommer i texten!!)

Jacka påväg hem

Tidigare år har jag haft ett jäkla problemas med att hitta en bra och fin vårjacka. Mitt problem är att alla varit så tighta över mina boobs. De sitter jättebra nertill men sen går det liksom inte att knäppa ända upp. Detta kan man ju kalla ett dumt i-landsproblem om man vill, men så är det. Det har varit mitt stora issue de senaste åren. För något år sen hittade jag en på VeroModa som är lite A-linjeformad och den har funkat ganska bra, men nu kände jag att det var dax för en ny. Och det gäller ju som sagt att vara ute i god tid, så nu är denna på väg hem till mig:

                                          image466
Gissa om det kommer att vara 3 miljoner andra tjejer i detta land som åxå kommer att ha denna jacka?? Från HMs webshop och till det nätta priset av 298 riksdaler. Ett riktigt fynd alltså..

Sjungade bin på söndagkvällar

Nu är vi nyss hemkomna från svärföräldrarna. Mycket riktigt serverades det vilt. Både hjort och älg. Riktigt gott. Kanske inget man lagar till själs sådär men det är alltid trevligt att bli bjuden på!!


Kollade även in nya programmet Singing BeeTV3 med Hanna Hedlund som programledare. Jaaa visst, vad ska man säga, helt okej söndagsunderhållning, lite lagom löjligt sådär.. Killen som vann var i alla fall grym på sångtexter. Sen var det en tjej med, hon sjöng bara för hemskt. Stackars henne!! Även om programmet inte är en tävling för att sjunga bra så tänker man ändå att de som tävlar kan sätta nån ton, men det kunde verkligen inte hon!!!


(och här skulle det ha varit en bild på ett litet sjungade bi, men eftersom blogg.se vägrar ladda upp bilder just nu så kan jag bara glömma det. Detta får bli ett bildlöst inlägg....)

Middag hos svärmor

Efter mitt förra, kanske lite arga inlägg, kände jag att jag behöver lugna ner mig lite. Jag ska inte tjaffsa mer nu, men det är så lätt att man retar upp sig och blir förbannad över att kvinnor måste gömma sig. Dagligen.

Sitter och väntar på att Tomas ska dyka upp från skogen. Vi ska på middag till hans föräldrar lite senare. Tomas mamma har fyllt år. Gissar på att det kommer att serveras vilt av något slag. Tomas pappa är en flitig jägare. Ha en skön söndagkväll!

Ibland får man skämmas för att man är svensk.

         image465


Har precis läst ut en av de böcker jag fick i julklapp. Och aldrig förr har jag blivit så jävla förbannad på det svenska rättsamhället. Eller snarare avsaknaden av det svenska rättssamhället. Jag skäms fan!! Boken jag har läst heter Mias systrar (en bok av Mia Eriksson, ni vet hon med Gömda, Asyl och Mias hemlighet). Mias systrar handlar om tre kvinnor som upplevt ungefär detsamma som Mia. Alla är de förföljda. Antingen av sina x eller som i Leilas fall, hennes egen far. Att läsa om hur dessa arma kvinnor får kämpa för att bli trodda får mig att må illa. Poliser som inte bryr sig eller inte har tid, åklagare som inte tror på kvinnan utan på mannens lögner, socialtjänsten som är så jävla lat att de inte orkar lyfta ett finger för att hjälpa till trots att det mycket väl vet vad det handlar om! När jag läser om hur det går för en av kvinnorna trillar mina tårar. Jag tänker på barnen! Jag hoppas dessa jävla män kommer att brinna i helvetet. Något annat är de inte värda!!

Har ni inte läst någon av böckerna; läs dem genast!! Visserligen får böckerna en att skämmas för att bo i Sverige och vara svensk men de ger åxå insikt. Var tredje vecka dör en kvinna av våld i hemmet, begått av någon närstående........











Lördag eftermiddag

Åhh nu är jag hemma från stan!! Shoppade en del grejer och sen var vi och fikade. Träffade en gammal pluggkompis som ska ha barn. Här går det undan kan man säga. (Ida om du läser detta, det är de som gifte sig i oktober förra året som ska ha barn!!!!!) Var kul att träffa henne.

Hittade både inflyttningspresent till bror och hans flickvän Annika och sen examenspresent till Annika. Jag tror att de kommer att bli nöjda. (Kan inte skriva vad ifall bror nosar reda på bloggen hihi). Köpte en blommig tunika i rosa till mig själv på VeroModa. Tyvärr gick det inte att låna bild från deras hemsida... Orkade inte vänta på att jag kan ha bilen ut till Blomsterlandet nån dag heller så nu köpte jag nya blommor i stan till mina krukor i köksfönstret där det stått amaryllis. Var så himla trött på julblommorna och allt nu!!

Får se vad det blir ikväll vi har inte riktigt bestämt oss än, men Camilla kommer hit så får vi utgå härifrån..

En bra start på dagen

God förmiddag!

Här har man varit uppe sedan länge. Har till och med hunnit köra ett pass på crosstrainern. Riktigt skön start på morgonen. Nu ska jag bara orka fixa till mig åxå för en heldag med Camilla. Vi ska på stan och sen blir det middag på ute nånstans och förhoppningsvis åxå bio. Ska bli jättemysigt. Själv måste jag till stan för att fixa en examenspresent till min brors flickvän som tar sin examen nästa fredag. Måste även köpa födelsedagspresent till svärmor eftersom Tomas inte "orkade" göra det själv... Han har lämnat stan tidigt idag för att åka till skogen. Dealen var att om han stannade hemma och umgicks med mig igår så skulle jag fixa present så nu får jag göra det...

Ha en fin lördag!!

Äntligen fredag!!

                      image463


Åhh vad skönt! Äntligen är det fredag och den här arbetsveckan är över. Jag har faktiskt längtat tills idag. Idag är det ju Let´s Dance-premiär. Åhh vad jag älskar det programmet. Och som sig bör en fredagkväll blir det även tacos för mig och Tomas. Jag har tvingat honom att stanna hemma med mig, egentligen skulle han åkt till skogen redan idag. Tror att han kommer att tycka att det är så där kul att kolla på Let´s Dance, men det hjälps inte. Jag ska se programmet!!!

Träningsmaskinen har äntligen landat hos mig!!

I kväll har vi äntligen hämtat min crosstrainer. Tvingade Tomas att montera den medans jag fixade käk (lax och torsk med grönsaker i ugnen och kall currysås..). Nu har han äntligen fått ihop den. Körde en liten stund men upptäckte att det inte är särskilt smart att träna preciiiis efter att man ätit så jag avvaktar nu en liten stund och kör igång på riktigt sen. Nu jävlar!!!! Nu kan jag inte undvika träning eftersom jag blir påmind om maskinen varje dag.

Lägesrapport

Fy vad trist. Igår gick det inte att blogga! Och nu när man är så sugen efter lilla uppehållet under min sjuktid!! I alla fall. Gårdagen spenderades till största del på jobbet. Kom hem och fixade käk till Tomas och mig, Quinoa med grillad paprika och soltorkad tomat och sen kycklingfilé till. Var lite spänd på vad Tomas skulle tycka om quinoan men den gick ner!! Tror till och med att han tyckte att det var gott!! Efter det hjälptes vi åt att städa. Shit vad fort det går när man är två!! Gick på ett litet kick. Nu är verkligen alla julsaker ett minne blott. Måste bara orka gå upp med kartongerna på vinden nån dag...

Idag har jag jobbat hela dagen. Hur mycket att göra som helst. Är lite tung i huvudet. Dessutom har en viktig mapp med massa papper som jag samlat på mig försvunnit för mig under tiden jag varit borta. Fy vad jag blev sur. Det är så himla typiskt att man aldrig får ha någonting i fred!!

I kväll ska jag hem till bästa Cicci! Det var jättelänge sen vi sågs och jag ser verkligen fram emot det massor!! Ska bli kul att få prata om allt mellan himmel och jord och få en liten update på hur det går med hennes bröllopsplaner!!

                                          Ha en fin onsdagkväll!!!!!

Åsa väljer

Alltså. Häromdagen fick jag nya HM-katalogen. Ja där fanns det verkligen mycket fint!! Jag har hittat hur mycket som helst!! Här är några av mina favvisar:

                 


Kjol 249:-, Halsband 59:-, Kappa 298:- (!), Klänning 298:-, Kofta 249:-, Tunika 298:-, Väska 179:-

Ingen träningsmaskin nu heller....

Nu är jag hemma. Och sur!! Drog med Tomas till Intersport för att vi skulle köpa den där crosstrainern till mig. Trodde jag ja. Den som jag skulle ha var slut och kommer inte hem mer igen!! Nähe, det var ju typiskt!! Istället fanns det en annan modell som kostade 700 kronor mer. Efter en titt i plånboken (eller ja, mina julklappspengar ligger där, så jag vet vad jag har) så konstaterade jag att det får bli den för 2500 kronor istället. Då är den åxå slut!!!! Killen i affären säger att de har en, men den är det någon som lagt undan, som kanske ska köpa den i morgon. Så. Jävla. Typiskt. Antingen ska man väl köpa en träningsmaskin eller så ska man det inte??? Vad finns det att fundera på? Killen ringde till det andra Intersport i stan men de hade åxå slut men skulle få in på onsdag så nu har jag bokat en där. Håller nu tummarna för att de verkligen kommer att komma in på onsdag igen!!!!

Träningsmaskin

Tack gode Gud!! Nu börjar jag känna mig som en människa igen. Skönt! Idag är jag ledig. Ja alltså det är min lediga dag eftersom jag skulle jobbat helg om det inte var för att jag blev sjuk. Faktiskt skönt med en extra ledig dag innan man går till jobbet i morgon.

Jag måste verkligen åka och handla idag med. Det ekar så tomt i kylen att jag inte vet vad. Min diet har de senaste dagarna mest bestått av blåbärssoppa, jordgubbssaft och ett par salta kex. Inte mycket och det märks. Jag som ska börja en låååång resa nu.. Det här var (kanske inte en perfekt, men ändå..) en "bra" start på den. Eftersom jag har bestämt mig nu för att droppa ungefär 10 kilo till att börja med så var detta en liten morot. Även om jag inte skulle vilja bli sjuk igen och jag vet att så fort man börjar äta går man upp kilona man tappat när man vart sjuk. Men ändå. I eftermiddag ska Tomas och jag köpa en träningsmaskin till mig. Wish me luck. Det kan behövas!!!!



                                            

Typ nått liknande denna ska jag köpa. Jag har redan sett ut en på Intersport.

Jag har varit sjuk!!

Nej, jag har inte slutat blogga. Jag har varit sjuk. Och fy fan vad sjuk jag varit!!! Först var det ju nyår och allt det där. Matlagning och firande och skålande och taxiletande för att komma hem. Gick till jobbet i onsdags och kände inget särskilt men vaknade på natten och mådde sååååå illa. Sen har jag i princip bott på toaletten. Varför har ingen talat om för mig hur hemskt det är att ha vinterkräksjukan. Jag trodde allvarligt att jag skulle dö!! Inte ens två munnar vatten druckna från ett glas med sugrör (som sig bör när man är sjuk) fick jag behålla. Då började jag bli allvarligt orolig. För det är ju skitjobbigt att vara törstig men det är åxå skitjobbigt att veta att om jag dricker lite vatten kommer jag med all säkerhet att få krama min vän toalettstolen ytterligare en gång... I alla fall, nu är jag på bättringsvägen och först idag känner jag mig lite bättre. Det var min tur att jobba helg men det gick inte.. Har sjukskrivit mig hela helgen. Bättre att vara hemma idag också och ta det lugnt än att gå till jobbet en dag för tidigt och få gå hem igen.

Och vad har jag då lärt mig av detta?? Jo att jag ska hålla käften och absolut inte gasta Hej innan jag ens nått första stenen i den berömda bäcken. Som bekant skrev jag för ett tag sen att jag (nästan) aldrig blir sjuk. Och vad händer? Jo först drabbas jag av världens förkylning och nu detta. Från och med nu ska jag knipa käft om sånna här saker!!!

RSS 2.0