Bla bla bla

Här sitter jag framför datorn en lördagkväll och gör.....ingenting. Har jobbat hela dagen när det varit skitfint väder såklart! Tomas var hemma en snabbis och käkade och så åkte han iväg igen. Hade lovat att fixa en grej åt sin pappa i morgon men det ville inte jag för imorgon är jag ledig och då ville jag att Tomas och jag ska åka på tur till Öland och njuta av det fina vädret. Så han får fixa det där åt sin pappa ikväll istället. Stackarn. Först slita i skogen som en galning hela dagen och så hjälpa till ännu mera. Skönt att vi är lediga i morgon i alla fall.

Förresten, sen jag flyttade min blogg för ett tag sen så går det inte att få till min bloggtitel längre. Jag har försökt och försökt och försökt, men det står fortfarande Blogtitle och några konstiga tecken. Jag fattar inte varför det har blivit så. Nån som vet? Jag ska ge mig på ett försök till att ändra det. Annars får jag väl kolla med bloggsupporten....

Iakttagen

Det är verkligen underbart att vakna upp. Strålande sol ute och gå fram till fönstret och rulla upp och därutanför......EN MÅLARE!! Tur, tack gode gud, att jag hade anständiga kläder på mig när jag drog upp gardinen i morse. Annars kunde det blivit riktigt pinsamt. Jag hade liksom glömt bort att de håller på att kladda på lite färg på fasaden så att det kryllar av målare i skylifts precis utanför fönstret. Verkligen kul att känna sig iakttagen när man sitter vid frukostbordet och läser tidningen.....

Glömsk

Igår blev det inget mer bloggande för jag råkade anmäla att jag skulle flytta bloggen. Men nu är det i alla fall gjort så nu kan jag blogga på igen. Skönt.





Igår var jag som sagt inne i stan med Tomas på viktighetsmötet. Det gick bra och vi redde ut en hel del. Det är ju SÅ mycket som måste fixas innan vi flyttar in. Pappersgrejer alltså. Jag var helt borta i huvudet för en av anledningarna till att jag åkte in till stan var även att jag skulle köpa ny foundation. Men tror ni att jag kom ihåg det?? Icke. Och inte har jag möjlighet att åka in till stan heller på ett par dagar. Det blir till att skrapa på botten eller köra utan. Det går ju faktiskt nu när det är så fint ute....

Städdag + viktighetsmöte

Idag är jag ledig. Och som ni vet så betyder ledig dag = städa den förbannade lägenheten. Inte för att jag tycker att det är kul precis, utan mest för att jag måste. Det har inte varit någon ordning här på ett bra tag. Eftersom jag var i Piteå förra veckan orkade jag inte bry mig. Men idag har det putsats och fejats och nu känns det riktigt bra. Jag älskar ju som ni vet, när det är nystädat.





I eftermiddag ska jag in till stan och möta upp Tomas. Han har bokat in ett möte på ett försäkringsbolag. Allvarligt stuff inför husköpet. Jag måste därför leta fram alla mina försäkringspapper och liknande och ta med mig. Det är bara att börja leta i min stora låda, efter nått sånt papper. (det är vid sånna här tillfällen som jag önskar att jag hade mer ordning på mina viktighetspapper än att bara köpa en stor IKEA-box och vräka ner dem i. Men hey, det kändes som en bra lösning då.....)

Måndagskonversation

Tomas: Nu får du ge dig. Nu har du suttit vid den där datorn sen du kom hem!!

Jag: Mmmmm.....

Tomas: Du kan väl göra nån nytta? Typ bädda rent. Jag har fasen både tvättat och lagat mat!

Jag: Mmmm..

Tomas: Meh!!! Du kan ju inte sitta där hela kvällen!!!

Jag: Men har du kanske tänkt på att jag ÄR LEDIG I MORGON OCH VAD SKA JAG GÖRA DÅ???? JO JAG SKA STÄDA VÅR GEMENSAMMA LÄGENHET SOM SER UT SOM KRIGET!!!! HAR DU KANSKE TÄNKT PÅ DET ELLER???

Tomas: Ja men du är ju i alla fall ledig i morgon och det är inte jag...

Kommentar:
Näe, visst men så jobbar jag hela helgen åxå då alla andra, normala människor är hemma och grejar och fixar och är lediga från sina jobb!!!!

Håll käften, hund-j***l

                                                 image587


Idag är jag trööööött. Våra, relativt nyinflyttade grannar, vägg i vägg med oss har skaffat en byracka (eller så är de bara hundvakter en vecka. Lite oklart där). Och som detta hundskrälle skäller. Jag tror jag blir tokig. I tre kvällar har den hållt på. Den börjar skälla runt 9 och sen håller det i sig resten av kvällen. Igår slutade den skälla typ vid 01. Jag tror jag blir galen. De kan omöjligt vara hemma, utan måste lämna hunden själv på kvällarna för jag kan inte tro att nån vill vara i samma rum som den hunden när den håller på och skäller hela tiden. Igår gick jag upp och bankade med en hammare (ja, alltså det är betongväggar och det märks knappt om man använder knytnäven) i väggen men inte fan slutade hundjäveln för det, den började bara skälla ännu mer. Tomas skrattade gott åt att det bara blev värre. Jag tyckte inte att det var lika kul. Om de inte får tyst på hunden så kommer jag garanterat att klaga. Som tur är flyttar vi ju snart.....

Obs! Det är inte hunden på bilden som håller mig vaken på nätterna, men jag kan tänka mig att det är nån sånn där agressiv typ, därför tyckte jag att bilden passade!!

Stockholmstripp

                       image586


Nu är det bestämt! Jag och pappa har äntligen lyckats hitta hotellrum i Stockholm (det är tydligen nått event där när vi ska dit så det har verkligen varit skitsvårt att hitta ett hotell som ligger runt Karlaplan och som har lediga rum) när mamma tar sin examen från Sophiahemmets högskola. Så nu kan vi åka dit och närvara på denna högtid. Det ska bli så kul.



Lina, om du läser detta och är ledig  på eftermiddagen eller kvällen den 9 juni så vore det skitkul om du har tid att träffas!!!!! Vi kommer upp till Stockholm den 9e och åker hem den 10e efter högtiden. (fast jag kan höra av mig på telefon med, det är ju inte säkert att du läser detta....)

Födelsedagsbjudning

                                       image585

Jag fyller snart år. Och i år har det bestämts att kalaset ska hållas hemma hos mig (eftersom vi snart flyttar från lägenheten). Annars brukar kalaset alltid vara hemma hos mamma och pappa, eftersom min lilla bror fyller år på samma dag som jag. Jag har nu kollat runt lite på nätet om vad jag ska bjuda på när jag fyller år och jag tror att det blir italiensk smörgåstårta. Den ser så himla god ut. Verkar inte så svår att göra heller.

The wedding

Åhh vad underbart bröllopet var igår. Brudparet var så fina och allt var så fint. Det var en dag i lyckans tecken!! Festen efteråt var åxå trevlig och mysig. Vårt tal vi i tjejgänget höllt blev åxå bra och när vi visade en film från möhippan så bröt nästan bruden ihop av skratt. Aldrig kul att se sig själv på film, och dessutom dansa magdans... Efter filmen ville alla såklart se ett smakprov på magdansen så bruden fick upp på dansgolvet och visa några moves. Vid halvtre var vi supertrötta och bröt upp från festen. Då kom min bror och hämtade oss så vi slapp åka taxi. Idag är både jag och Tomas lite sega, men jag ska snart hem till min kära mor för att fira morsdag..

Bröllopsdag

      
                              image584

Idag är det dagen B, Bröllopsdagen. Idag gifter sig min älskade vän CC. Det ska bli så roligt att få vara med om detta. Själv har jag varit hos min frisör och fixat mig. Igår gjorde jag mina naglar och snart är det dax för en make over. Jag har köpt både inhållande trosor OCH inhållande strumpbyxor, fan jag kommer inte att kunna andas, men shit, jag kommer tappa 10 kilo på studs (eller åxå inte.....hihi...).

Ha en underbar lördag, för det ska jag ha!!!

                                                             ♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Förberedelser

         image583


Idag är dagen fulltecknad. Ska snart in till stan för att fixa ett par ärenden. Skoskavsplåster och håll-in trosor samt strumpbyxor ska inhandlas inför bröllopet imorgon. Sen ska jag ut till stället vi ska vara på imorgon och hjälpa bruden med lite inför dukningen. Jag har även lovat att fixa brudens naglar (!). Japp, det stämmer. Jag har tagit på mig detta ärofyllda uppdrag. Nej det är bäst att dra. ♥

I´m back!!!

Nu är jag tillbaka från min Norrlandstripp. Tänkte att jag måste uppdatera lite om vad jag varit med om, så läs och begrunda...

Måndag

Flygresan mellan Stockholm - Luleå var hemsk. Jag och min kollega satt bredvid varandra och var skiträdda och skrämde upp oss ännu mer.. Det var inte kul. Dessutom fick jag lock för öronen som höllt i sig i tre dagar. Detta resulterade i att jag inte hört ett smack typ...Väl framme hittar vi vår taxi. Chaffisen är en riktig Norrlandsambassadör och berättar ALLT om Norrland och lite till. När vi kommer fram till Piteå håller vi på att dö av hunger så vi försöker hitta nått ställe att käka på. Vi stoppar ett par locals och frågar och de hänvisar oss till ett ställe som heter Thai Garden (!). Vi går in och ställer oss och ropar, stampar och försöker locka till oss personalen som sitter och häckar i köket. Men ingen dyker upp, det skriks bara några fraser på thailändska som ingen av oss fattar. Efter 5 minuter ger vi upp och traskar vidare. Stoppar ännu en local och tillslut hittar vi ett nytt thaihak och sätter oss för att äta. Efter det går vi till företaget och träffar alla där. Det blir en lång eftermiddag. På kvällen bestämmer vi oss för att utforska lite och hamnar på ett ställe som heter Kalles hörna. Jag tror inte att det kräver någon vidare beskrivning. En måndagkväll. I Piteå. På stans sunkigaste pub. Vi sätter oss i alla fall ner för att sammanfatta dagen och blir utstirrade av alla de andra fem gästerna (alla locals) som finns på puben.

Tisdag

Skitmycket att göra och skitmycket att ta in. Dessutom hinner jag och min kollega att spana in några affärer som vi vill gå i på lunchen så vi planerar hela förmiddagen hur vi ska hinna lyckas med att smita iväg till dem... På lunchen käkar jag den godaste Ceasarsalladen jag nånsin ätit. I Norrland liksom.. Hela eftermiddagen jobbar vi på som galningar och när vi går hem och kommer till hotellet är jag helt slut i huvudet. Det resulterar i att jag missar att gå av hissen och får åka ner igen då jag inte är tillräckligt snabb. Detta räcker för att jag ska få ett hysteriskt skrattanfall som inte går över... Jag får gå och lägga mig på mitt rum en timme. Efter det så går vi på finresturang. Supergod mat verkligen. Jag åt vitlöksspäckad kycklingfilé med någon varm sallad och en supergod sås. Norrland har verkligen överträffat sig själv vad det gäller maten. Jag är mycket positiv!! Vi har även en genomgång av dagen.

Onsdag

Lika mycket att göra idag. Men, som tur är (eller ja, tur och tur. Om min chef läser detta så är det inte tur....) så säger han som har hand om oss att han måste vara hemma vid klockan 5, han har beställt en säng från IKEA som ska levereras då, så vi får sluta vid fem. Jag och min kollega rusar ut på stan för att hinna med några affärer och checka utbudet. Jag hittar en cremefärgad kuvertväska till bröllopet på lördag så jag blir superglad. Jag har annars haft lite panik över detta, men väskan jag hittar är perfekt.

Under hela onsdagen har alla killar varit som galna över nån jäkla fotbollsmatch som tydligen ska vara skitstor. De har till och med bokat bord i hotellbaren för att kunna samlas och kolla.. Jag är måttligt intresserad. Är mest med för att få sällskap. Innan dess har vi rusat ut för att få lite käk i oss. Blev Norrlands stolthet, MAX. Inte världens nyttighetsmat, jag vet. Men fan vad gott det var!!!! Promenaden till och från MAX är ca 2 minuter per tur, men min kollega har sina nyinköpta skor på sig och får skoskav direkt. Hon får liksom halta hem och vi skrattar gott när vi kommer fram till att hon och en av de manliga deltagarna i vår lilla delegation har samma skostorlek. Alltså kan han gå ut skorna åt henne. Fan vad kul det var att se honom spatsera i hotellkorridoren iförd ett par blommiga ballerinas med gulddetaljer. Asgarv igen!!

Tyvärr vinner tydligen inte det lag "vi" håller på. (jag måste hålla mig väl med denna killen för han kan konsten att byta lösen på min dator. Han har mandat till det.....hihi....) Det blir lite deppigt såklart, men de bestämmer sig för att gå till Kalles och dränka sina sorger. Men inte jag. Jag går upp och lägger mig....

Torsdag

Sista racet fram tills att vi ska åka. Jag oroar mig hela tiden för att inte taxin ska komma och mina kollegor har skitroligt åt mig. Som tur är kommer taxin och vi lämnar Piteå för att åka till flygplatsen och resa hem. Fy fan vad skönt att komma hem. På flygplatsen i Kalmar hämtar Tomas mig och vi åker direkt till stämman i bostadsrättsföreningen. Jag ska avgå eftersom vi flyttar och nya ska väljas in. Tar tid och när jag väl är hemma är jag helt slut. Kollar lite på kvalet. Blir glad att Charlotte går vidare och sen snark mot kudden!!!!


Nu sticker jag...

Nu kommer snart taxin och hämtar mig för att köra mig till flygplatsen. Gissar på att jag inte kommer att vara i närheten av internet under hela veckan eftersom jag varken äger en bärbar dator eller nått nät till den.

Vi ses igen i slutet av veckan. Då är det bröllop för hela slanten!!

Ha en underbar vecka ♥

Vem ska hämta filmen??

                      image582

                                       (filmen vi har hyrt är supersugen...)


Tomas och jag har hyrt film tills ikväll. Det vill säga vi har suttit vid datorn och bokat. Och sen måste nån av oss släpa sig bort till Ica för att hämta ut filmen. Eftersom vi bokade i Tomas personnummer tycker jag att det är på sin plats att han hämtar filmen. Men han orkar visst inte. Han har bara legat och sovit tre timmar i eftermiddag och "vilat", eller som han sa "När du blir lika gammal som jag kommer du åxå att vara såhär trött!!". Men herregud det är ju inte som att han är mellan 80 och graven precis. Han har ju inte ens fyllt 30. Jag får väl gå och putta lite på honom. Själv ska jag försöka att styra upp min packning lite. Väntar bara på ett par jeans som håller på och torkar i tvättstugan.


Update
Tomas masade sig iväg (på min cykel) och hämtade filmen så att jag kunde packa (nästan) klart. Snart blir det mys i soffan.

Norrland here I come

        image581

Jag håller på och packar. Men jag har inte en aning om vad det är jag ska ha med mig. Jag försöker ta in alla smarta tips om light-packning och så vidare, men det slutar ändå alltid med att jag får hoppa på väskan för att få ihop den, och då ska jag bara vara borta i 4 dagar. Jag hade som tur var tvättid idag, och det är ju bra för man vill ju gärna ha rena kläder på sig när man ska besöka Norrland för första gången i hela sitt liv.

Jag faktiskt längtar lite till imorgon....

Update

Igår var jag bjuden till en tjej på jobbet. Vi var några stycken som träffades och käkade lite. Ganska skönt att träffas privat och inte bara på jobbet, trots att det blev en hel del jobbsnack med såklart. Ända gången det finns chans att skvallra lite om sina arbetskamrater ;)

Idag ska jag in till stan. Ska fixa ett par ärenden och träffa bästa Natalie. Måste även hämta ut fler droppar till mitt öga. 16 dagar till ska jag hålla på och klabba med det. Men när jag var på återbesöket igår så sa de att det går framåt och att jag troligtvis slipper brillor. Ja det vore så himla skönt om jag gör det!!!

Kram på er ♥

Utvald

Tjolahopp!! Jag har fått ett nytt arbete! För ett tag sen sökte jag en tjänst inom samma företag som jag jobbar på sen tidigare. Idag fick jag reda på att jag fick den! Lycklig och stolt! Känns väldigt bra måste jag säga. Bara en liten detalj, på måndag ska jag åka till Piteå (av alla ställen på jorden) för utbildning inför jobbet. Jag som inte ens vart högre upp än Dalarna? Är inte allt norr om Stockholm Norrland eller nått?? Näe, jag skojar bara. Men det ska bli väldans kul att plocka fram vinterjackan och stövlar igen, såhär när det nästan är sommar. Enligt rykte har jag hört att det är snö uppe i Pite.

Vad blir det för mat?

                                        image580


Kom hem från turen på IKEA och tänkte i mitt stilla sinne att kanske kanske har Tomas förberett nån mat... Han var ju trots allt hemma tidigare än mig. Men icke.. Han har legat och kollat  på teve. Tänkte annars att jag kan utnyttja att jag inte mår så bra, men det verkar inte funka det heller... Frågade vad han ville ha / om han kan fixa nått att äta. Svaret blev fiskpinnar. Ehhh... Låt mig tänka, jag tror jag hoppar över detta delikata erbjudande av mosade och malda fiskrester panerade i färgämnesgult ströbröd. Yuk! Näe, det får bli en klassiker vid det här laget, lax med quinoa. Snabbt, enkelt och gott.

Galningen

Idag när jag vaknade såg jag ut som en galning. Pupillen i mitt inte så friska öga är cirka 100 gånger större än pupillen i mitt högra. Detta gör att jag ser lite lätt galen ut. Anledningen till detta är att jag måste ta pupillvidgande droppar, annars så kan pupillen frysa fast. Och det vill man ju inte!!!

Idag ska jag jobba till 17, sen ska jag följa med CC till IKEA. Jag har lovat att hjälpa henne med ett par saker inför deras bröllop. Det börjar närma sig med stormsteg minsann. Mindre än två veckor kvar nu!!

Ögonsjukdom, j***a skit!

Det var inte pollen i mitt öga, som varit helt rött hela helgen.... Idag på jobbet stod jag inte ut längre utan ringde till läkaren. Det har kliat och varit helt rött hela helgen. Jag tänkte att det måste gå över, men det har det inte gjort. Fick en tid på vårdcentralen vid 15, så jag cyklade dit. Idag har det liksom blivit värre för jag har blivit väldigt ljuskänslig. På jobbet kändes det som att jag bara ville ha solglasögon på mig hela tiden, även inomhus. Jag har alltid varit ljuskänslig i ögonen, men inte på detta sättet. Fick såklart sitta och vänta skitlänge och lyssna på två pensiosar som satt och smågnabbades, frugan ville inte stanna hemma medan mannen skulle till läkren, och så satt hon och grälade på honom hela tiden....

I alla fall, jag kom in och läkaren undersökte mitt öga, sen sa han att han skulle gå och ringa ögonmottagningen på sjukhuset så jag fick sätta mig i väntrummet. Innan dess hade han hällt en orange vätska i mitt öga så typ allt såg orange ut... När han kom tillbaka sa han att de ville att jag skulle komma upp direkt, det kunde inte vänta. Såklart blev jag nervös och rädd, men jag cyklade bort till sjukhuset som ligger nära vårdcentralen. På sjukhuset fick jag vänta skitlänge innan jag fick träffa en sköterska, hon kollade min syn och synen på vänster öga är försämrad. Sen skulle hon göra ett trycktest, men det gick inte. Jag fick panik. var rädd och började nästan hyperventilera. Jag är skitskraj för sjukhus och jag är livrädd för att peta med nått i ögat!!!!!

Fick sätta mig i väntrummet igen och vänta på en läkare. Efter ett tag fick jag komma in. Han undersökte, sen bedövade han ögat. Han var väldigt pedagogisk och skitlugn så han lyckades att mäta trycket på mitt öga. Men innan dess höllt jag på och svimma. Fick sätta mig med huvudet mellan benen. Tror att det var min oro över att de på vårdcentralen så brutalt skickat iväg mig till sjukhuset utan att säga vad det egentligen handlade om.

I alla fall så har jag en inflammation i regnbågshinnan. Och hade jag inte gått till läkaren idag kunde det slutat illa. Detta kan jämföras med typ reumatisk värk, fast i ögat. Nu måste jag droppa i ögat en gång i timmen. På kvällarna måste jag åxå droppa en vätska som gör att inte pupillen fryser fast. Det kan hända annars. Detta kommer att gå över, men det kommer alltid att ligga latent och kan komma tillbaka. Det smittar inte och det kan drabba vem som helst. Just nu känns det inte så roligt, men det går väl över. Jag som alltid haft perfekt och felfri syn har helt plötsligt fått ett öga som jag inte kan se ordentligt med... Nästa måndag ska jag på återbesök, tills dess ska jag droppa en gång i timmen. Snacka om jobb.....


Idag ska jag jobba..

      image579

Det känns som att det här med pingsthelgen går obemärkt förbi nu när det inte längre är någon långhelg. Snåla politiker vi har som inte kunde ge oss både annandag pingst och min födelsedag som röda dagar (6 juni). Aja, för mig spelar det ingen roll, jag ska ändå sitta inlåst på jobbet hela dagen. Men men, det blir cash, och det behövs mycket nu när vi blivit med hus!!


Jag trodde vi skulle hänga i eftermiddag, Tomas!

Idag när jag har en ledig dag så ville jag såklart umgås lite med min sambo i eftermiddag. Han slutar nämligen alltid tidigare på fredagar. Men se nej, det fick jag inte. Jag hade på förslag att vi skulle åka till sommarstugan, ha med en engångsgrill och lite käk och ha en mysig eftermiddag (samtidigt kunde ju Tomas passa på att klippa gräset där). Nähe.. Istället ska Tomas på några skitnödiga möten med nått försäkringsbolag samt träffa mäklaren för nu är lägenheten SÅLD! Fanns det ingen annan dag att göra detta på??

                                                   image578


Typiskt. Istället har jag tillbringat eftermiddagen på balkongen läsandes en bok. Har äntligen köpt min gamla "arbetsgivares" debutroman. Jag har ju tidigare berättat att jag arbetat som barnflicka i stockholm. Har inte läst så jättemånga sidor än, för jag fick så ont i det ena ögat (som redan är helt rödsprängt. Det liksom värker bakom kan man säga...)

Vidrigt SVT!!!!!

Igår när jag kom hem från lotteriet kollade jag på Debatt. Ju mer jag tittade desto argare och mer illa till mods blev jag. De debatterade nämligen det här med att SVT ska direktsända lilla Englas begravning i morgon, lördag. Sen när är det okej att man direktsänder ett mördat barns begravning i SVT som vi alla betalar tevelicens för att de ska kunna gå runt?? Och vart ska man dra gränsen? Vilka begravningar är okej att sända i teve? Jag minns att de för några år sen direktsände Fadimes begravning, jag vet att jag tittade och jag vet att jag grät floder, men jag vet fortfarande inte om jag tycker det är rätt att de sände det hela i teve? Ärligt talat fattar jag att folk inte betalar licensen om det är sånt här våra pengar ska gå till. Ungefär 90 % är emot att det direktsänds!! Vad händer om det är många som kollar på det? Ska de då ha Englas begravning bland topp 10 mest sedda programen under veckan, bredvid så ska det låta och körslaget? Fy så makabert. Jag har irriterat mig så pass mycket att jag faktiskt tror att jag kommer att lyfta luren för att ringa radiotjänst och kolla vad fan public service egentligen står för. Jag tycker det är vidrigt. Är det nån som tänker kolla?????

Solsken, vinlotteri och fortsatt pollenskadad

Igår blev verkligen en intensiv dag. Camilla hämtade upp mig vid 10 och då åkte vi direkt och inhandlade bröllopspresent (vågar inte skriva vad, fall bruden kikar in här). Efter det åkte vi till en stor skoaffär som har byggts om och fräschats till otroligt mycket, på andra sidan bron. Där hittade jag ett par cremefärgade pumps med en rem runt vristen och hel tå framtill + en liten rosett. Jag tror de blir jättebra till min klänning.

Efter det bar det av över bron igen och tillbaka in till stan. Jag förslog att vi skulle gå till butiken där jag hittade min klänning men Camilla var först skeptisk, vi brukar inte handla i den butiken någon av oss. Men direkt när vi kommer in får jag syn på världens läckraste ceriserosa klänning och tvingar in henne i hytten. Och gissa vad? Den satt perfekt så den fick det bli!! Vi som hade inställt oss på en lååååång dag på stan för att hitta en klänning. Det kändes faktiskt skönt att vi hittade en med en gång.

Jag hade lovat Camilla att jag skulle vara barnvakt åt Theo på eftermiddagen då hon hade ett ärende att fixa så vi åkte hem till dem, åt en glass och sen somnade Theo med en gång. Så det var lätt barnvaktning. Jag satt ute i solen och läste tidningar under tiden hon var borta.

På kvällen var vi på vinlotteri hos Natalie. Hon bjöd på supergod kycklingrätt. Till efterrätt hade hon gjort vit chokladmousse med hallon. Så gott. Den här gången vann jag inga flaskor, men det var nästan skönt. Jag har vunnit de senaste gångerna, så det var dax för någon annan att vinna nu.

Idag hade jag tänkt städa, men det är så himla fint väder ute. Gissar på att jag kommer ta ett varv med dammsugaren och "fuskstäda" lite för sen vill jag ut i solen. Varför är det alltid så att jag åker på att städa på mina lediga dagar?

För övrigt är mitt vänstra öga helt rött. Jag ser inte klok ut. Kommer få ha solglasögon hela dagen. Det är helt rödsprängt, ungefär som jag har krökat i tio dagar i rad. J***a pollen alltså. Jag nyser och jag snorar och jag känner mig tung i huvudet. (sen läste jag på biverkningar för mina allergitabletter att viktuppgång kan vara en av dem. Kan man få en värre nyhet?? Inte direkt vad jag behöver om man säger så.)

Ut i det fina vädret

Här sitter jag och väntar. Jag ska snart ge mig ut på tur. Idag är min lediga dag. Jag väntar på att Camilla ska komma och plocka upp mig. Vi har lite ärenden idag. Bland annat ska bröllopspresent inhandlas och klänning till Camilla köpas. Det blir en rolig dag på stan i det fina vädret. ♥

Rabarberpaj framför teven

                                   image577


Vet ni vad jag har gjort? Jag har gjort en rabarberpaj. Bara för att jag blev så sugen. Och bara för att vi pratade om det på jobbet idag. Och bara.... därför att jag kände för det. Jag har inte varit hemma en endast kväll på jag vet inte hur länge. I torsdags när vi var på middag hos farmor så kommenterade Tomas mina arbetstider när mamma frågade med att "Åsa måste få ett annat jobb snart så hon är hemma på kvällarna, det blir ingen mat annars". Ja - sant faktiskt. Ingen som lagar käk om inte jag är hemma och fixar. Så ikväll slog jag på stort. Först het skinkpasta och sen en rabarberpaj. Den ska Tomas och jag äta samtidigt som vi kollar på Barnmorskorna. Det är faktiskt ett program som vi följer (och förfasas över - vi ska fan aldrig ha barn, det säger jag bara efter att ha sett dessa close ups på blivande mammor som skriker för sina liv) tillsammans faktiskt.

Pollensäsongen är här - fly den som kan...

                                                     image576


Jahapp. Så var det då dax igen. Den här förhatliga pollensäsongen har dragit in som ett stort dammigt moln över vårt avlånga land. Och alla förfasar sig. Själv har jag blivit pollenallergiker-light på senare år. Det är inte precis så att ögonen svullnar igen och jag inte ser nånting, det är mer det här med kliandet. Det kliar i ögonen och det kliar i näsan så jag blir tokig. Jag blir täppt och jag nyser. Åhhh.... Fy så trist. Imorgon måste jag fixa tabletter för såhär kan jag inte ha det en dag till. Jag står inte ut med kliandet i näsan!!!!!

Dax att fixa matlåda

                                      image575

Hur inspirerande är det att ställa sig och göra en matlåda till jobbet klockan 9 på morgonen? Näe just det. Inte så inspirerande. Men jag jobbar kväll denna veckan (eller bara två dagar, i morgon jobbar jag tidigt och sen är jag ledig torsdag, fredag!!!!) och då kan det ju vara bra att ha nått att äta. Jag är så himlans trött på alla sallader man kan köpa i diverse butiker och hämtmatsställen. Igår blev det lax, quinoa och en sallad. Idag får det bli kyckling, quinoa och sallad. Jag har hört att det är bra med variation. Sen är det ju skitbra om man vill spara en slant, att ha med sigmatlåda till jobbet.

Sommarstuga VS Landet

                            image574

Det finns en grej som jag har stört mig skitmycket på!! Det är att alla som bor i en storstad säger att de ska ut på landet när de ska till sitt sommarställe. Jag har några exempel, bland annat gänget i Rix Morronzoo. Roger har en sommarstuga nära Knutby, han säger varenda fredag att han ska ut på landet, Titti har ett sommarställe i Södertälje kommun, hon åker åxå ut på landet vareviga helg och nu senast hade Gert varit i sin lilla stuga i skärgården, men även han sa att han kommit hem från landet. Är allt annat än storstaden landet? Läste i någon tidning om ett par som skulle ut på landet, de hade sitt sommarställe på Gotland. Är hela Gotland ett enda stort land?? Jag fattar inte detta. Jag säger aldrig att vi ska åka ut på landet när vi ska till Tomas mammas sommarstuga på Öland. Jag säger att vi ska ut på landet om vi ska ut till exempelvis en bondgård eller om vi åker till Tomas pappas gård. En liten tanke bara.... Eller... Låter jag tjurig???

Jag har åldrats över en natt.

                                       image573

Jag var nyss inne på facebook. Där fanns det ett sånt där vuxentest. Jag kände att jag bara var tvungen att prova. Och hur gammal blev jag då?? Jo jag blev fan 39,2 år!! Och då tyckte jag ändå att jag inte valde pensio-alternativen som fanns, utan de som kändes lite mer som jag. Inte för ung, inte för gammal. Och då är man alltså 39,2 år!! Jag kan lika väl kasta bort typ 12 år av mitt liv och direkt hoppa över till år 2020 eller nått. Deppigt att börja sin måndagmorgon på detta viset.

Kalasdax

                                     image572


Nu har jag rykt upp mig lite efter att ha legat i soffan hela dagen och kollat på repriserna av Talang 2008 (fan vad duktig ryskan var med pianot, det kom faktiskt en liten tår...) och Körslaget. Vi ska nämligen på barnkalas, så jag hade inte så mycket val mer än att gå och göra mig i ordning. Idag ska vi fira mitt gudbarn Theo som fyllde två i veckan. Sitter bara och väntar på Tomas som är påväg hem från skogen.

Möhippa

Okej, nu ska jag berätta vad jag var ute på för äventyr igår. Vi hade nämligen MÖHIPPA för vår bästa och allra mest älskade CC. Vi började morgonen med att mötas upp runt halvnio, sen skickade vi upp en tjej till CC i lägenheten, som hade bestämt en tidig morgonpromenad. Efter henne dundrar alla vi andra in. Hon blev inte så överraskade som vi först trott. Både hon och den blivande maken hade minsann anat att någonting vart på gång, men de har inte sagt något till oss! (den blivande maken blev åxå haffad igår för sin svensexa). Väl uppe så hade vi med oss bubbel och frallor så att vi kunde bottna dagen med lite käk. Efter det fick hon jättefina kläder på sig - ladugårdsoverall, stövlar och keps eftersom blivande maken driver bondgård och hon kommer att bli en liten bondmora. Sen bar det iväg. Första aktiviteten var magdans. Ja det var ju en upplevelse. Magdansläraren hade med sig en äkta outfit som CC fick ha på sig. Vad fin hon blev. Och magdans var verkligen skitsvårt. Vi stod i en ring och gjorde en massa olika övningar. Men det var kul och uppskattat och värt att rekommendera.

Vi hade egentligen tänkt oss att sitta ute i det gröna och äta lunch, men det regnade hela dagen igår, så de planerna fick läggas åt sidan. Vi hade en plan B och det var att inta lunchen hos en av tjejerna som var med på möhippan för hon bor mitt inne i stan. Så dit åkte vi efter dansen. Jag och några till svängde förbi och plockade upp sallader som vi förbeställt och så mötte vi upp de andra i lägenheten där vi åt lunch och hade en liten paus. (dock var det dricka HELA tiden. Jag vet inte hur vi räknat men när kvällen var slut hade vi nog ändå två baginbox kvar, och då hade vi inte snålat med drickat....).

Sen var det dax för fotografering. Det finns en jätteduktig fotograf i stan som stylar och fotar. Vi hade bestämt sen innan med fotografen att vi ville ha CC i lite Marilyn Monroe-stuk för det är så långt CC man kan komma. Hon fick lösögonfransar och hela kitet och Gud, hon var verkligen gjord för att posera. Hon var skitduktig och fotorgrafen fick många fina bilder. Vi tog även en gruppbild på alla oss 14 som var med på möhippan tillsammans med CC.

Dax att hasta vidare. På med lagårdsoverallen och en superfin sminkning och ut på stan för att gå vidare. Nästa anhalt var sexparty i en butik som heter Dynamite Jet Saloon (namnet säger väl ändå allt). Tjejen som har butiken är mycket kunnig (!). Hon hade dukat upp ett långbord med allehanda lustiga och olustiga ting, mest läskigt tyckte jag att en liten anka var, ser ut som en badanka, men det är det INTE. Den heter I rub my duckie tydligen och var framtagen av Playboy när de gjorde nån filminspelning i poolen på playboy mansion. Men jag tyckte fan att den var lite pervo. Vem fan vill ha sex med en anka liksom?? Eftersom vi redan druckit en hel del så var det ingen som var direkt blyg, men jag kände ändå att här passar det med några glas vin till så jag svepte i mig och blev nog lite väl fnissig mot slutet. Men det var mycket uppskattat och kassaapparaten fick gå varm innan vi gick därifrån.

Nu var klockan typ halvsju och vi tog oss till en lokal som vi hyrt och pyntat fint (det gjorde vi redan i fredagskväll). Där käkade vi, vi hade beställt italiensk planka så det var bara att duka fram. Ingen som behövt stått och laga någon mat eller så. Det var verkligen välbehövligt för lagom tills detta så var det ett par av oss som fått lite huvudvärk - inga namn nämnda. Vi hade även förberett några frågor till CC om den blivande mannen, typ som ett litet husförhör. Sen hade vi alla köpt en present till blivande bruden. Hon fick inte veta vilken present som var från vem utan när hon öppnat skulle hon gissa vem den var ifrån. Detta var mycket uppskattat och ett tips till alla som håller på att arrangera en möhippa. Vi lekte även den galna bondgården, en teater där alla saker spelas av människor. Sjukt kul. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv. Jag, till exempel, fick agera slaktarbänk och få en skrikande gris på mig... Ehhh... I skrift kanske inte detta låter så kul men det var det.

En lyckad kväll alltså. Och gud vad trött jag var när jag kom hem. Och det är inte utan än att jag har lite huvudvärk idag alltså...

We love you CC ♥


fulltecknat

Idag är dagen helt fullspäckad med roliga saker!! Jag återkommer imorgon med alla detaljer. Ha en underbart regnig lördag!! ♥

1 maj - kallt som vanligt

                                           image571
          
Idag är det 1 maj. Det känns fan inte om man går utanför dörren om man säger så!! Kallt och duggregn. Tisdagsvädret kom tillbaka!! I tisdags hade vi skitvarmt och värsta solen! Jag cyklade bort till ett köpcenter på förmiddagen för att inhandla en liten blomma till min farmor som fyller år och som vi ska på kalas till senare i eftermiddag och då höllt jag faktiskt på att frysa ihjäl. Vantar på! Solen kom tillbaka!!

RSS 2.0