Dax att rensa i skåpen

Hemkommen från stan. Har vilat mina trötta fötter. Gick in i badrummet och började gräva runt i ett badrumsskåp. Det slutade med att jag rensade ur en hel ICA-kasse med gammalt smink, tomma burkar och flaskor, tomma hårspraysburkar och trasiga smycken och juveler inköpta på typ HM och Glitter för 100 år sen. Varför är man så dålig på att kasta tomma skönhetsbrylar för? Hittade ett nästan tomt läppglans som säkert är sen jag bodde i stockholm. Fy så äckligt. Varför sparar jag på sånt? Nu ligger det i alla fall i soptunnan och skåpen är urtorkade och rena.

Blev en aningens lite shopping idag. Köpte två nya, svarta kuddar till vardagsrummet och en ny lampskärm. Nu när vi har svart matta är det en del grejer som måste bytas ut. Köpte lite nytt smink med, mascara (Max factors false lash) puder från Max factor, ögonskugga (muffin från Makeupstore) och ny kajal, åxå den MUS. 

Lunchade på thai as always. Gäller att passa på när inte T är med eftersom han inte gillar varken thai eller kina. Lite trist, men så är det. 

Den här lördagskvällen kommer att spenderas hemma. Det var superlänge sen vi var hemma en lördagkväll så det ska bli ganska skönt. Ville att Tomas skulle hyra Män som hatar kvinnor men han har inte dykt upp från skogen än så det är nog försent, alla ex är säkert redan uthyrda...  

Godmorgon lördag

               


Godmorgon.

Uppe tidigt idag då Tomas väckarklocka skrek ut att nu är det morgon för nu ska han till skogen. Så han drog på sig skogsjackan och stack. Själv sitter jag kvar här hemma med en härlig lördagsfrukost (har hittat ett supergott GI-bröd på MAXI som de bakar själva. Trodde inte att det fanns...) och sen ska jag ta bussen in till stan och möta upp två av dom allra allra bästa för en fika och lite skvaller.

Eventuell shopping kan åxå skrivas upp på listan. Jag har nämligen inkasserat oväntade stålar. Slängde ut min gamla mobil på blocket i onsdags, tänkte att det är bättre det än att den ligger och skräpar här hemma. Och herre vad folk ringde, som galningar. Det kom en kille och mötte upp mig utanför jobbet i torsdags och köpte den utan att ens öppna kartongen och kolla om det var nån mobil i. Skulle lika gärna kunnat lagt i en sten och sålt den... Verkar som om jag hade en populär gammal nalle... I alla fall, skönt med oväntade extrapengar. Alltid välkommet!

Veckan som gått

Som vanligt rusar veckorna bara förbi en och man hinner inte med nånting. Idag är det till exempel redan fredag. Igår var vi i alla fall på IKEA och köpte en hylla till klädgarderoben i hallen som vi kan ha skor och väskor (mina) på så de slipper ligga slängda huller om buller på golvet. Så skönt att äntligen få lite struktur där inne. Vi köpte även ny matta till vardagsrummet. En svart. Vi har tidgare haft en brun och jag har hakat upp mig på att hela inredningen i vardagsrummet har måst kretsat runt den jäkla mattan och det enda vi kunnat haft till är naturfärger. Nu kan jag äntigen ha grått, svart och vitt i vardagsrummet.

Ikväll blir det Tacos, film och mys i soffan. Vi har hyrt senaste Wallander och nu sitter jag bara och väntar på att Tomas ska komma hem. Ute regnar det så det ska bli mysigt att krypa upp i soffan.


Hösten är här!

Usch, nu känns det verkligen som att hösten är här! Vaknade och det var kolsvart ute. Värsta ösregnet ever. Dax att rota fram busstidstabellen för det är inte aktuellt att cykla till jobbet i det här vädret. Suck.


Aj aj aj....

                       



Gick ut i trädgården för att plantera några växter jag fått av mamma. Fixade med vår idiotiska vattenslang som jag aldrig får dit och blötte ner hela mina trädgårdshandskar. Tar av mig dem och fortsätter plantera och fixa. Får syn på lite ogräs i ett land, tar tag med händerna för att dra upp och FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN vad ont det gjorde. Det var visst nässlor som döljde sig under det andra ogräset så hela ena handen blev precis svedd. Spola spola spola med kallt vatten, men det hjälpte inte särskilt mycket. Så jag packade ihop och gick in och tjura istället. Jävla växt alltså.

Kräftskivan

Godmorgon. God förmiddag.

Oj vilken kväll. Vad kul det var att hänga med grannarna. Kul att träffa alla på samma gång! Vi gick inte in förrän efter 2 när det blev skitkallt. Någon konstaterade att det endast var 8 (!) grader ute då. Men jag hade varit inne tidigare under kvällen och hämtat två filtar som jag virat in mig så jag frös inte jättemycket. I ett mycket svagt ögonblick råkade Tomas lova bort sig till grannen mitt emot som ska bygga ut "men om du behöver nån hjälp är det bara att säga till så kan jag komma å snickra" "ja för fan, tackar, jag säger till". Som om inte T har fullt upp med tre hus redan. Nej då, ett till blir precis lagom! Haha!

Idag får bli en slappardag. Jag ska nog svänga förbi mamma och hämta ett gammalt bord som jag har spanat in mig på. Pappa är helt överlycklig över att bli av med lite grejer så jag fick mer än gärna plocka med det hem. Faktiskt så var det pappas idé att jag skulle ta det och det var verkligen en toppenidé så jag har väntat hela veckan på en lucka för att kunna hämta det. Tur att det bara blev en halv flaska vin igår så jag är körklar idag. Värre med T som ville åka till sommarstugan och fixa men tog en snaps för mycket igår. Han ska nog inte köra på hela dagen hihi. Och eftersom jag tycker att vi har fullt upp här hemma tänker jag inte köra till sommarstugan så han får stanna hemma!

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig...

                   


Näe, det blir liksom aldrig som på bilden. Gav mig ju som sagt på att baka moccacupcakes. Upptäckte att jag inte hade  muffins-formar så jag fick ta formar av metall istället, muffinsen blev mer som kladdkaka i konsistensen tycker jag, men det kanske ska vara så? Sen var det supersvårt att spritsa frostingen fint och tillslut upptäckte jag att de strösselhjärtan jag trodde att jag hade var slut. Ringde Tomas för att han skulle köpa på vägen hem men då kommer han hem med vanligt strössel istället. Aja, det går väl det med. Hoppas att de är goda i alla fall....

Nu, dax att göra sig iordning inför kräftskivan!

"Bröllopsvals"

Kanske något för kommande bröllop? Haha, måste bara skaka fram sisådär 15 tärnor och lika många marschalker (stavas det så?) för att täcka upp all dans. Men ärligt, är det nån som vet, är det Chris Brown som gjort låten? Måste veta, snälla hjälp mig nån!


                     

Årets första kräftskiva

Ikväll är det kräftskiva på vår gata. Det är knyte så alla ska ta med vad de vill äta. Eftersom jag inte äter kräftor ska jag göra en paj som jag (och Tomas) kan käka. Tomas har köpt kräftor till sig. Sen håller jag på och bakar bröd och nu ska jag göra cupcakes och överraska med ikväll. Jag har hittat världens mest inspirerande blogg med massor av roliga recept och fina bilder. Linneas skafferi heter den och jag ska göra moccacupcakes till ikväll.

Överraskning

Vaknar upp på morgonen, fixar frukost, slår upp tidningen och ser att Tomas satt in en förlovningsannons i tidningen! Vilket överraskning. "Jamen du fixade ju aldrig så då var jag tvungen att sätta in den". Mycket trevlig överraskning. Kolla här:

                         

Man slutar aldrig att förvånas hihi.....

Filmkväll

Nu börjar jag äntligen kunna andas igen efter en vecka med täppt näsa och svårt att prata. Suck. Men nu är det fredag och jag ska inte vara grinig över det mer. Ikväll blir det en ensamkväll. Tomas har dragit till skogs och jag tror inte han kommer hem förrän i morgon så jag ska hyra En shopaholics bekännelser och softa i soffan. Tomas vill ändå inte se den filmen. Hrm, undrar varför?

Vinden har vänt. Igen.

När man cyklar till jobbet - motvind som blåser en rakt i ansiktet och håret står som en vit kon efter huvudet. Skönt tänker man, när jag cyklar hem kommer jag ha världens medvind. Men nej, så är det icke. För under den tid det tar för en normal människa att vistas på sin arbetsplats för att dra in pengar till hushållskassan, på den tiden har vindjävlen hunnit vända och lik förbannat har man motvind när man cyklar hem. Ibland är livet bara för bra. Och som om det inte vore nog, en inbetalning jag gjort till ett företag har kommit bort. Hej vad roligt jag har! Och, kanske toppen på allt jävla elände. Jag är snorförkyld. Igen.

Tack för mig.

Lite allvar och lite glatt

Från det ena till det andra så måste jag tipsa om några bloggar som jag läser dagligen. De är helt skilda och den ena är mycket munter och delar med sig av lantliga inredningstips som är to die for om man gillar lantligt (hade jag haft ett stort hus med tillhörande bondgård hade jag definitivt satsat shabby chic! Läs inredningsfruns blogg här.

De andra bloggarna har en helt annan betoning och gör att man inte känner sig särskilt väl till mods. Hur kan detta öde drabba någon som endast är 23?? Ibland är livet för jävligt. Jag beundrar Malin av hela mitt hjärta!! Läs Malins blogg här och läs hennes mans blogg här. Han skriver om hur det är att leva med någon som har en allvarlig sjukdom.

Mej går det inte att lura så lätt...

Kom hem och öppnade fakturan från vår TV-leverantör. Vadnu? En höjning på utbudet som inte verkar rimlig!! Ringer upp företaget och kollar och ojdå, mycket riktigt har de råkat debitera oss för halva augusti igen, som vi redan betalat i slutet av juli. Jaha, men kan ni kreditera då? Jag gav mig inte förräns de plockade bort avgiften. Jag ska fasiken inte betala dubbelt alltså. Killen tyckte nog jag var dum, det handlar ju inte om astronomiska summor men rätt ska ändå vara rätt. Tänk om det är fler som fått såhär med dubbelbetalning, fatta vad företaget drar in pengar från folk som inte har en aning om vad de betalar för. Gaaahh! Det hela gjordes inte bättre av att jag har ont i halsen. Igen. När ska jag nånsin bli bra, känns som jag varit förkyld ungefär hela 2009.

Söndag

                     

                                   (utsikt från sommarstugan nere vid stranden)


Jösses. Här sitter jag alldeles vindpinad. Det blåste friska vindar vid sommarstugan om man säger så. Försökte att sitta ute 5 minuter igår men det gick inte så bra. Först blåste det så in i helvete sen började det regna. Inte så kul för Tomas som bestämt sig för att måla vindskivor och röja sly kring stugan. (minsann, det händer mycket när vi inte är på hemmaplan så att säga:) Han fick ge upp målarplanerna och röja istället. Själv hade jag tagit med mig en bok på 500 sidor som jag påbörjade igår och avslutade idag på förmiddagen. Det kanske låter som jag inte gjort annat än läst och det stämmer. Enda gången jag slet mig från boken var för att fixa käk igår och frukost idag. En liten minisemester kan man säga.

Nu är vi i alla fall hemma. Jag hittade några inredningstidningar i sommarstugan och satte mig genast och bläddrade och surade för att alla har det så fint hemma men det inte känns som att jag kommer nån stans med inredningen här så när vi kom hem flög jag in och bytte gardiner i gästrummet, bytte lampa i fönstret, krukor, överkast och kuddar och det blev mycket bra så nu kan jag lugna ner mig igen. Någon liten förändring har skett här hemma i alla fall!! Nu - middag, recept från senaste buffé, en slags pastagratäng med tomatsås och halloumi.

fredag

Men snälla nån. Jag måste verkligen få mer datortid. Jag hinner knappt aldrig uppdatera. I förrgår var vi på kalas hela kvällen hos farmor och farfar. Det bjöds på egenrökta flundror och det är verkligen sjukt gott alltså! Vi har städat och plockat här hemma för att få det fint inför helgen. Idag ser det ut som oklahomabombaren varit hemma hos oss eller nått. Fasen, varför kan man aldrig hålla det cleant längre än 3 minuter?

Just nu väntar jag på att fredagskäket ska bli klart. Tomas och jag har haft diskussion om huruvida vi ska åka till sommarstugan ikväll eller i morgon. Jag röstade på imorgon så imorgon it is. Det blir för stressigt att packa och fixa som en galning. Nej tack en fredagkväll. Vi åker imorgon istället!

tisdag.

Okej, tisdag och jag vet inte riktigt vad som hände med måndagen.. Jobb såklart och sen hem, fixa käk och sen iväg på en "hälsa-på-föräldrar-tripp-med-bilen-som-jag-inte-åkt-på-evighet-för-att-tomas-bestämt-att-den-ska-bo-i-garaget". Hem till Tomas föräldrar på fika och för att droppa av några grejer som vi hade hemma och sen till mina föräldrar för att spana på ett staket som pappa byggt under semestern. Mamma blev överlycklig. Gissar på att jag är hemma alldeles för sällan. Idag har jag (såklart) jobbat, fixat käk, bakat och nu har jag landat framför datorn. Shit vilket tråkigt liv man kan leva ibland.

Därför avslutar jag med några bilder från torsdagens stalking. Håll till godo. Det är verkligen inte varje dag jag lägger upp bilder i bloggen!! God damn it, han e snygg alltså!!!

           

            

Sliten

Ja, jag erkänner. Det var länge sen jag var ute och partajade. Att jag sen hade spenderat hela dagen på playan med mycket sol och för lite vatten bidrog nog till min trötthet och huvudvärk idag. Men det var en rolig kväll igår, även om vi kunde konstatera att åldersgruppen ute inte direkt var vår. Antigen ganska mycket yngre eller typ 40+. De i vår ålder är väl hemma och föder barn. Ja jag ska inte säga nått, jag är inte heller ute särskilt ofta.

Det var vinlotteri med. Vi drack vin och åt god mat hemma hos Camilla som numera går under namnet efterrätten då hon är grym på tårtor, pannacotta och hitta smarriga efterrätter att bjuda på. Igår var det mjölkchockladmoussetårta med varm hallonsås. Den var grymt god och gav vissa andra i lotteriet prestationsångest. Meningar som "jaha, och vad ska jag bjuda på nästa gång, en våningstårta???" droppades när Camilla ställde efterrätten på bordet!

Idag är jag trött. Har läst ut Mari Jungstedts senaste bok och slappat i solen. Snart blir det grill.

"omg, jag tror jag dör snart"

Inte många timmar vid datorn, solen skiner och jag jobbar.

Igår var jag och bästaste Jenny på RixFM-festivalen i stan. Spanade in folk, förfasades över hur 14-åringar ser ut idag (kortare kjolar får man verkligen leta efter), åt glass och lyssnade på musik. När festivalen var slut på Stortorget gick sprang vi till ett annat torg där Scotts uppträdde, jag drog i Jenny och hade henne i släptåg hela vägen genom allt folket.
Ni vet väl att jag har en crush på Henrik, sångaren i bandet? I alla fall. Vi knäppte kort som galningar och Jenny och en annan tjej peppade mig som fan att vi måste ju ta en bild med Henrik.... Så vi gick bakom scenen när det var paus och väntade in honom, och där kommer han i den vitaste skjorta jag sett och med ett stort leende. Jenny slet tag i mig och tvingade mig med på bilden tillsammans med henne och Henrik "men ställ er närmre nu och lägg armen om Åsa!!!". Ohhh herregud, jag trodde jag skulle dö. Musiken skiter jag i, det är inte alls min stil. Men ögonen, leendet. Hahhahaa. Stackars Tomas. Det är inte så att han är utmanövrerad eller så men titta måste man ju få! Tog även en bild på mig vid bussen hahha! 

Sommarens kanske roligaste kväll!

Nu väntar vi gäster. Ska käka pizza, umgås och sitta på altanen och dricka barcardi breezer. Det är jag värd efter den här veckan!

/ Åsa stalker nr 1

Rush hour

Men jösses! Halvtid i arbetsveckan och det känns som det var söndag igår! Om varje vecka kunde gå såhär fort. Jag har inte gjort särskilt mycket vid sidan av jobbet den här veckan, bakat lite och haft lilla mormor på besök. Hon ville spana in vårt färdigställda kök och kolla våra ringar. Annars har det inte hänt mycket.


Rent hus

                       



Vart kom inspirationen ifrån? Idag bara kände jag att det här går inte. Jag måste putsa alla fönster på vårt hus och jag måste göra det NU så jag ut med skrapa och svamp och tvättade rent samtliga fönster. Nu ser man helt plötsligt ut igen. Hur har jag kunnat låta det gå så långt? Varenda gång det kommit hem nån så har jag liksom ursäktat de smutsiga fönstrena istället för att ta tag i dem. Men nu så. Nu skiner och glittrar de!!

I eftermiddag har jag bara slappat. Läst en tidning och tagit det lugnt. Tomas är på fotboll, Kalmar FF - Elfsborg. Vet inte hur det har gått men sist jag hörde stod det 2-1 till FF.

Tomas mamma har varit här och plockat av våra vinbär. "Skandal att vi inte använder dem". Tydligen utlovades det en flaska saft. Jag tar gärna emot saft om jag slipper plocka bären och koka saften men dricka den, det kan jag göra.

Nu soffan igen och ladda batterierna för en fullspäckad arbetsvecka med nya arbetsuppgifter. Ska bli spännande och lärorikt. Jag ser fram emot morgondagen!

Tack så mycket!

Man kanske skulle förlova sig fler gånger med tanke på alla de fina presenter vi fick igår. Vi fick både presentkort, blommor, ljuslykta från Paradisverkstaden (jag älskar deras grejer) och nya köksstolar till köket (som mamma visste att jag ville ha). Dessutom god mat och trevligt sällskap. Det här måste vi göra om ;)

Förlovningsmiddag

            
              


Nu drar Tomas och jag till sommarstugan för att fira förlovning, kärlek och lycka med nära och kära och god mat! Ha en underbar lördagskväll! ♥

to do

Och som vanligt befinner jag mig inne och har 1000 saker att göra trots att solen skiner ute. Men det hjälps inte. Jag har städat och plockat och strykt en årsförbrukning av t-shirtar som Tomas hittat lite överallt. Tror minsann att både han och jag blev förvånade över hur många t-shirtar han äger! (ja alltså jag strök min egen tvätt med). Nu har jag skickat iväg Tomas för att inhandla lite lunch (men han tycks aldrig komma hem) och lämna tillbaka en film som vi hyrde igår (Wallander - Tjuven). Det är triatlon i stan och de cyklar förbi där vi kör ut från vårt område så det kan vara svårt att komma ut.

Chokladhjärtan

Vet ni hur svårt det är att göra snygga hjärtan av smält, vit choklad? Jag har nämligen gjort det nu. Först gjorde jag tårtan till i kväll (hallonpannacottapaj) och sen tänkte jag ha färska hallon och chokladhjärtan på. Men det var visst inte så enkelt. Tillslut fick jag i alla fall ihop några. Resten av chokladen bredde jag ut med en bakpensel. Får se om jag ska använda det. Står i kylen nu i alla fall.

RSS 2.0