sjukt kul


      
  

Alltså, jag bara måste tipsa om en sjukt kul sida!! Är det nån som varit inne på felsms.com?? Folk får skicka in sms som de har skickat fel. Oftast på fyllan! Så j***a roligt alltså. En del är väl förstås fejk men en del måste ha skickats!! Läs gärna den om den vita porslinselefanten som Lena fick av sin farmor. Jag skrattade så jag låg ner. Så. Jävla. Roligt. Precis min typ av humor.


Julhelg

Äntligen hemma efter ett intensivt julfirande i flera dagar. Det började med uppesittarkväll hos mamma och pappa den 23e. På julafton jobbade jag några timmar och sen bar det av hem till mormor och morfar. Och hör och häpna, för första gången på 7 år firade Tomas och jag jul tillsammans! God mat, mormors köttbullar - de bästa som finns. Och så julklappsöppning förstås. Jag fick massor av fina saker som jag önskat mig, bland annat förrättsbestick, filippa K-muggar, parfym, böcker, body butter, dörrmatta (som mamma sprungit över hela stan för att hitta, som pappa sa "det var den svåraste julklappen att hitta" haha!), sen fick jag prenumeration på tidning och tillsammans fick jag och Tomas en stavmixer som vi jag hade önskat oss.

På juldagen åkte vi till gården för att fira jul med Tomas familj. Lekar, mys och skoj. Jag har nog spelat Hyveltjuven-spelet ungefär 25 gånger hihi. Traditionsenlig lutfisk till lunch. Men mestadelen av oss äter annan fisk. Lutfisk är ingen hit alltså. Ännu mera julklappsöppning. Tomas och jag fick ÄNTLIGEN en vattenkokare som vi har saknat i flera år. Dessutom fick jag världens finaste vedkorg. Ingen sån där ful som vi redan har utan en som är gjord av bildäck.

Tyvärr har vädret inte varit det bästa. Snö och slask om vartannat. Jag har valt att inte vara ute särskilt mycket men igår hängde jag på Tomas syster in till Oskarshamn city för att spana rean. Som var ungefär... ingenting. Har jag sagt innan vilken tråkig stad Oskarshamn är eller??

Nu är vi i alla fall äntligen hemma och ska INTE äta nån julmat alls idag. Idag blir det vanligt käk. Dessutom håller jag på att styra upp vårt nyårsfirande som vi ska ha här hemma i år. Kikar över menyn och jag tror att den kommer att bli en hit!!


Färdigshoppat

Åh, är bara hemma och vänder typ. Har fixat de sista julklapparna bland 3 miljoner människor. Åkte förbi Citygross och handlade lite men egentligen fattar jag inte varför jag åkte dit för jag gillar inte den affären. För stor och bara massa konstiga grossiststorlekar på varorna. Men det känns skönt att ha handlat klart. Har även hunnit med att slå in dem. Snart ska jag iväg in till stan och hämta Tomas. Han har jobbat idag och han fick snällt sätta sig på bussen i morse då jag behövde bilen idag....

Men Gud!! Kollade precis ut för jag hörde en smäll. En bil körde rakt in i en snöhög här utanför i korsningen. Han kom nog lite för fort i sluttningen ner till vägen. Hahah! Det ser för roligt ut, gubben tar sig ingen stans. Man kanske ska gå ut och hjälpa honom att knuffa på? Näe fasen, är man så dum att man kör som en idiot när det är blötsnö ute får man skylla sig själv alltså!!

Ikväll blir det lilla julafton hemma hos mamma och pappa med nykokt julskinka och familjehäng. Vi har en tradition den 23 december och den bryter man inte så lätt.

Ha en underbar kväll!!!

Dan före dan

Wohoo! Ledig idag. Så skönt. Ska strax bege mig ut på tur för att jaga rätt på de sista klapparna. Hoppas att det inte är fööööör mycket folk på stan men det kan jag ju drömma om.. Nu väntar i alla fall en skön julledighet och det ska bli ganska underbart.

Wish me luck på stan säger jag bara....

Lördag med julförberedelser

Idag har jag verkligen varit effektiv. Gick upp vid 8 och bakade två sorters kakor. Har städat, griljerat skinkan och klätt granen. Några tomtar har åxå åkt fram från julkartongerna på vinden. Tomas har skottat, men det ärlika mycket snö igen. Det har fullkomligt vräkt ner hela dagen. Funderar på om jag ska gå ut och skotta fram gången så man tar sig ut.... Ja, så får det bli. Ut i snöstormen!!

Fredag

Jobbade bara till 14:30 idag. Så skönt att sluta lite tidigare. Tog en promenad till Tomas jobb och hämtade bilen. Åkte till MAXI för att handla. Det hade ungefär 3 miljoner andra människor också tänkt göra exakt samtidigt som mig så det var ganska trångt. Men jag fick i alla fall med mig några flaskor julmust och en liten julskinka hem. I morgon ska det griljeras!!

Åkte hem för att lassa ur och så in till stan igen för att plocka upp Tomas och åka och hämta en julgran som vi skulle få gratis. Och eftersom jag bor med århundradets mest ekonomiska människa så är det ju klaaaaaaart att man ska passa påååååå när man får en GRATIS, HELT FRI, KOSTAR INGA SOM HELST PENGAR-gran! Sagt och gjort, släppte av Tomas i farten som hoppade ut och trängde sig fram med alla andra för att hugga en gran. Tyvärr fick han inte tag på någon av de åtråvärda kungsgranarna så det fick bli en vanlig gran i år igen trots att jag önskat mig en kungsgran.... Skitsamma. Den var gratis och vi har sparat 300 spänn.

Släppte av Tomas vid jobbet igen då de har jobbfest ikväll (means fri wiskey i mängder till alla som vill ha... Inte så kul att få hem en askalas sambo runt halvtre i natt...) och sen vidare hem. Själv skulle jag träffat en vän men jag kände att tiden inte riktigt fanns där så jag fick ställa in. Och det är inte ofta som jag ställer in, men ibland måste man tänka på sig själv.

Ikväll ska jag bara hänga i soffan och se hur det gick för bönderna. Ska bli spännande och se om det blivit nån löve mellan något av paren. Men det tror jag nog. Hon Thilde och han Stefan har ju helt klart sett ganska kära ut alltså!!!

Snö.

Snö. Jag har nog inte sett snö sen jag var på skidresa 2006. Men nu har det minst kommit 10 centimeter. Helt galet. Undra om det får ligga kvar en timme till eller om det kommer att smälta bort? Det känns ju som om klimatförändringarna kommer att göra så att vi här nere i södra delarna av Sverige aldrig mer får se snö (om vi inte packar oss iväg på en skidresa vill säga). Vilken tur då att Tomas och jag drar på skidsemester vecka 10. Hoppas hoppas att tiden går fort tills dess!!!

Movienight

Är klar med julgodis och lördagsmiddag (indisk kycklinggryta) så nu drar Tomas och jag på bio. Vi ska se luftslottet som sprängdes tänkte vi. Som vi har väntat på att få se fortsättningen på tvåan. (även om jag har läst böckerna...)

Ha en fin lördagkväll!

Movienight

Är klar med julgodis och lördagsmiddag (indisk kycklinggryta) så nu drar Tomas och jag på bio. Vi ska se luftslottet som sprängdes tänkte vi. Som vi har väntat på att få se fortsättningen på tvåan. (även om jag har läst böckerna...)

Ha en fin lördagkväll!

Julgodis


                                   


Medans Tomas som vanligt spenderar lördag förmiddag på skjutbanan så har jag passat på att städa och haft fikabesök. Mamma och pappa kom förbi och ville spana in mitt pynt så jag bjöd på kaffe och lussebullar! Nu ska jag snart göra julgodis. I år blir det som vanligt knäck och så de här som jag hittade recept på hos Linneas skafferi. Ser smaskiga ut!

Vem vinner ikväll?

Usch. Jag har trott att alla som fått knasiga åkommor av den där sprutan har bluffat och ÖVERDRIVIT big time. Men icke. Det visade sig vara sanningens ord. Jag har haft så ont i armen att jag inte kunnat lyfta den och igår var jag såååååå trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. jag kände mig frusen och stel och jag käkade panodil hela dagen.

Ikväll blir det IDOL-final och junkfood. Och eftersom Tomas beställer pizza får det bli det. Och inte vilken som helst utan från stället vi brukade köpa från när vi bodde i lägenheten. Nostalgi. Jag måste handla ett par grejer samtidigt och det ligger en ICA bredvid så det passar bra. Även om det är på helt andra sidan stan... I morgon ska jag nämligen baka och göra julgodis. Jag längtar faktiskt lite.

I onsdags hade vi vårt årliga julmys med vinlotteriet. Istället för vin hade alla köpt en julklapp. Sen lottade vi ut så att alla fick med sig en julklapp hem. Jag fick en fin skål med chokladgodis i.

Hoppas på en underbar fredagkväll med rätt vinnare ikväll. Vem vinner och vem kommer 2a? Oftast lyckas väl 2an bättre än 1an i alla fall. Förutom förra året. Ingen vet vart Alice tagit vägen....

Injicering i morgon...

Nu är det bestämt. Jag har väntat in i det sista. Jag har inte gått till vårdcentralen. Jag har väntat ut det. Jag har inte hört någon bli sjuk. Jag har bara hört rykten om eventuella svininfluensor men ingen som jag vet har blivit sjuk "på riktigt". Imorgon kommer det en sjuksköterska till jobbet och sticker sprutor i oss på löpande band. Shit, jag är faktiskt lite nervös. Vad är det för skit som kommer att injiceras i min arm i morgon? Kommer jag att bli deckad och helt slut som alla andra? Får man välja vilken arm? Jag menar jag hör ju till kategorien vänsterhänta. Vi är inte särskilt många men vi finns.. Usch...

2a advent

Söndag och andra advent. Tomas och jag käkade sen mysfrukost. Efter det gick vi ut och satte i en ljusslinga i vår lilla lilla gran som inte vuxit sig så stor än. Ser mer ut som att det är mer ljusslinga än gran men skitsamma. Det kommer att lysa upp lite på baksidan. Sen hade Tomas tagit hem enris som jag satte i två krukor på framsidan. Hade likadant förra året och nu har man ju liksom skapat sig traditioner så såklart är vi tvungna att ha det iår med!

Ieftermiddag blir det födelsedagskalas för mamma som fyller år. Släkt, god mat och tårta. Känns som en okej söndageftermiddag..

fredag

Egentligen skulle jag haft en ledig dag idag, men eftersom jag är "världens bästa Åsa" så hoppade jag in och jobbade några timmar på förmiddagen då det krisade. Men jag fick en sweet deal så jag är ändå ganska nöjd. Efter jobbet åkte jag in till stan och köpte födelsedagspresent till mamma och en julklapp till vårt årliga julklappslotteri som vi brukar ha med vinlotterigänget. Har käkat och funderar på att vila en stund. Var uppe före tuppen idag och det börjar kännas av rejält. Jag brukar inte bli så trött men just idag är jag det. Och det vore ju trist om jag är trött som en zombie ikväll för jag är bortbjuden på glöggmys!!

RSS 2.0