"Glad Valborg"

Sitter och väntar på att sambo Tomas ska komma hem så att vi kan sticka iväg! Ska bli himla kul att fira valborg med sina vänner. Förra året blev det...sådär. Eftersom det var stor uppståndelse över att favvis-Theo hade kommit till världen glömdes liksom valborg bort. Annars brukar vi hålla hårt på traditionerna och inte dra fram grillen förrän idag!!

Är nu klar med alla mina grejer till buffén. Det blev en potatissallad med potatis, vinäger, vårlök, dijonsenap, gurka, vitlök och lite lite majonäs. Sen blev det en annan potatissallad med potatis, ruccola, körsbärstomater, rödlök, solrosfrön och fetaost. En tzatziki. En färskost med gräslök, vitlök, timjan och nymalen peppar. Ett bröd med olivolja och havssalt som är superlätt att göra och som man bara "häller" i en långpanna och gräddar. På plats där vi ska ha vår sammankomst kommer jag även att "bräsera" (eller vad fasen det heter, jag vet inte, är inte utbildad kock) charlottenlök i lite balsamvinäger = supergott. Hoppas att alla tycker att det blir bra. Jag har ju som tur är sluppit att göra sallad åxå. Och kött får alla ha med sig själva så att de får vad de vill ha!! 

Fick ett mess från "min lilla tjej" som jag är kontaktperson för: Glad valborg Åsa!! stod det. Supergulligt. Så varför inte?? Glad Valborg till er alla!


                                                    image60

Fina Favoriter

Bara för att jag är sånt himla Lindex-fan har jag valt ut några av mina favoriter som jag tänkte visa här i bloggen bara för att slå hål på myten om att Lindex (fortfarande) är en tant-affär! Jag är en av dem som har valts ut till att provshoppa i deras nya nätbutik som snart kommer att ha premiär för alla (om den inte redan har haft det). Okej, här är några nätfavoriter som går att köpa i affärerna åxå om de inte är slut:

   

armband 39:-          klänning 199:-           diadem 39:-         kofta 199:-

                                    

                                        topp 129:-                   topp 149:-


Se, det är inte alls bara tantkläder i den här butikskedjan. Dessutom är priserna helt underbara!!!!!

(bilder från Lindex.se)


Flitighetsmänniskan

Lilla flitighetsmänniskan Åsa är i farten och har cyklat hem i ilfart (med världens j***a motvind) från stan efter att ha varit på systemet med ungefär 10 000 andra människor för att köpa öl till sambo Tomas som "glömt" bort detta.... Nu är jag hemma och har precis satt degen till mitt egna lilla bröd som det ska bjudas på ikväll. Nu är det bara en potatissallad till som ska tillverkas.. Ja, man skulle kunna kalla mig perfektionist när det handlar om mat och liknande. Jag vill helst göra allt själv så att jag vet att det "blir rätt". Detta gör att det oftast är jag som åker på att fixa allt. Fast det hade vart skönt att bara köpt ett par påsar snacks och så hade det vart klart sen....

Kompis Ida insåg att hon inte skulle hinna hit över dagen. Synd. Men samtidigt ganska bra för min del, eftersom det betydde att det blir en sak mindre att göra. Men tråkigt. Saknar min Ida efter att hon flyttat härifrån pga jobb.

Och så några bilder från kalaset igår........

                 

Kalas och potatissallader

Idag har Tomas och jag varit på 1-årskalas hos min lilla favvis. Det bjöds på buffé och en supercool racer-tårta! Mest glad blev Theo över alla papper som paketen var inslagna i. Hade räckt med att köpa en rulle papper och ge bort... Näe jag skojar bara. Men när han blir lite äldre kommer han att fatta det här med presenter och då är inte pappret så himla kul längre...

Har även hunnit med att göra en potatissallad och en färskost som ska serveras på Valborgsbuffén i morgon. På nått jättelustigt sätt blir det alltid så att jag åker på att göra (nästan) allt. Jag ska göra potatissalladerna, baka bröd, fixa färskosten och göra tzatziki. Medan nån "bara" ska göra sallad, en ska göra dessert, nån fixa grillbriketter och ett par ta med sig snacks. Hallå, hur svårt är det att ta med sig snacks egentligen? Varför åker aldrig jag på de lätta grejerna för???? Känner på mig att det kommer att bli en stressig dag i morgon. Vi ska inte ta ledigt från skrivandet, även om jag hemskt gärna hade velat det. Sen kommer (kanske) kompis Ida hit på en snabbvisit och såklart vill jag supergärna träffa henne och då blir det antagligen att vi kommer luncha. Jag tar ALLTID på mig för mycket......

Nya växter i mina fönster

Nu har jag änligen städat klart. Och hunnit förbi Blomsterlandet för att inhandla lite nya blommor till köksfönstret. Mina sköldpaddstuvor såg inte ut att må bra. Det blir så fruktansvärt varmt i fönstret i köket att det måste vara ganska okänsliga blommor där, så nu köpte jag två stycken crassula. De är ju relativt tåliga.. Att få nya växter i fönstrena gör så himla mycket. Genast känns det mycket bättre än innan då jag var tvungen att stirra på två ledsna tuvor varje gång jag åt frukost.

                            1              2   

(och för alla er som inte har gröna fingrar och koll på blommor hit och dit, nr 1 är sköldpaddstuva och nr 2 är crassula)

Ikväll kommer kompis Jenny hit. Vi ska skvallra och kanske dricka ett (eller två) glas  vin. Hon har träffat en ny Mr Niceguy och jag behöver verkligen en uppdatering.

Jobb-dag

Jag.Är.Trött. Har jobbat hela dagen. Det var hur mycket folk som helst. Lördag + lönehelg + fint väder = jättedålig kombination. Okej, det är en bra kombination om man tittar i kassalådan, men det är jobbigt när det är FÖR MYCKET kunder samtidigt. Nu ska jag försöka få motivation till att städa. Och det är inte det lättaste. Men jag måste försöka och rycka upp mig och börja röja lite!

Btw, min nya idol och favvo-trollkarl Julien var med i Talang 2007 igår. Jag kommer att ringa som en dåre sen, när det är "folket" som får rösta. Ja, det kommer jag definitivt att göra. Han har, så att säga, förtrollat mig. Han har de mest intensiva ögon jag någonsin har sett!!!

Okej, nu får jag inte sitta här och slösa bort tiden. Dax att städa!


Fem saker jag inte gillar...

Det finns några saker som jag verkligen inte tycker om. Så här kommer min lista över grejer som jag verkligen avskyr..

? Bananer. Jag verkligen hatar bananer. De är inte goda. Dessutom luktar de.... APA! Jag kan inte ens vara i närheten fall nån "öppnar upp" denna äckliga frukt. Det var skitjobbigt när jag var barnvakt, för små barn äter bananer. Fick sitta och hålla för näsan, sen gav jag upp och köpte kiwisar istället och matade det lilla barnet med. Uppfinningen banankaka måste vara en idiot som kommit på, för det är ännu äckligare än bara bananer....

? Ljusa jeans. Nej - det är INTE snyggt. Jag kan sträcka mig till mellanblå men that´s it. Riktigt ljusa jeans är ingen hit. Ever.

? Utebliven tidning. Finns det nått mer irriterande och jobbigare än att komma upp på morgonen och upptäcka att tidningen inte kommit pga att nått litet tidningsbud försovit sig eller fastnat i snön. Ehhh - nej - jag tror faktiskt inte det.

? Försenade människor. Jag gillar inte när folk kommer försent. Okej nån gång men när samma människor (kompisar, vänner, släktingar) gör det HELA TIDEN irriterar jag ihjäl mig på det. Kom i tid för Guds skull. Hur svårt kan det vara? Om jag själv nån gång råkar vara lite sen är jag ändå alltid först för då - då är den andra människan ÄNNU senare. Störigt som bara den!!

?Begonier. Jag kräks nästan av dessa fula blommor. Vem vill ha dem i sitt hem egentligen? Borde utrotas snarast.

   

Förstora skor och gasoltuber

F**k. Mitt första skoköp över Internet blev.....Sädär. Skorna passade inte riktigt, de glappade lite och det känns inte okej så nu måste jag krångla och skicka tillbax dem. Typiskt. Jag som blivit så kär i dem. Istället ska jag sticka in till stan och se om jag hittar några andra skor istället!

Igår blev det riktigt segt på mötet...

HSB-representant
: Jaha.. Då ska vi bara gå igenom brandskyddet också!! (hurtig som hon är)

Långa, tysta suckar hörs på spridda ställen i lokalen...

HSB-tanten: Ni måste bestämma om det ska stå bör ej eller ska ej förvara gasolflaskor på balkongen..

Sekreterarn: Men vem fan är så dum att den förvarar gasoltuber på balkongerna där det kan bli upp emot 40 grader på sommaren??!?!?!!

HSB-tanten: Säg inte det du, alla som bor i lägenheter är inte smarta!

Sen ängnas det ca 40 minuter till att diskutera huvuvida det ska stå bör ej eller ska ej i dokumentet. Viktiga grejer det där! Jag höll på att somna tre gånger. Vaknade till när de sa att INGA vätskor får förvaras i källaren. Vi har både bensin, båtmotorn, en motorsåg och lite annat i källarförrådet så jag hoppas inte att nån kollar in där! När jag blir ordförande så ska jag strukturera upp mötena så att vi kommer att vara grymt effektiva HELA tiden....

Nu ska jag snart in till stan och fika med CC och leta efter en present till Theo som fyller 1 år på söndag. Tomas och jag är bjudna på 1års-kalas då!

Nya bönder i rutan

De som läste min gamla blogg vet att jag är ett STORT fan av TV-programmet Bonde söker fru. Vem kan inte vara det alltså? Det var ju så sött! Nu har de utsett nya bönder som ska vara med. Jag tror att kandidaten Carl-Petter kan bli en favvorit (etta på bilden nedan....). Jag tycker att han är jättesöt.

Från förra årets säsong minns jag särskilt Helen. Shit vilken brud. Hon var verkligen kär i Andreas trots att det var så uppenbart vem det var han ville ha ända från början...Och Micke och Marita. Vad jag grät i soffan när deras bröllop kablades ut över hela Sverige strax innan nyår. Och Marcus och.. Vad var det hon hette...Magda? Skrattade i alla fall så att jag höll på att dö över deras resa då de mest satt tysta och glodde åt varsitt håll..

Nytt för i år är att det är både män och kvinnor som söker kärleken genom programmet. Det tycker jag är bra. Varför ska inte kvinnliga bönder få chansen, liksom!?!

               image44

Min kväll...

En sten har fallit från mitt hjärta. Efter dagens handledningstid så känns det riktigt bra! Vår handledare var nöjd med det vi skrivit och tyckte att det var ett intressant ämne. Hon hade inte något att anmärka på heller, så det känns jättebra just nu!!

Snart: Fixa käk. Het skinka med fullkornspasta. (jag vet, det låter kanske inte så gott, men det är det faktiskt)..

Senare: Möte med bostadsrättsföreningen. Nu jäklar ska jag ligga på om de nya blandarna!! Att det ska ta sån tid innan de installeras. Jag avskyr våra som vi har just nu, och bara längtar efter de nya.. Den som väntar på nått gott väntar alltid alldeles för länge...

Ännu senare: Slappa i soffan framför nya serien Kyle XY (kanal 5 kl 20.00). Såg första avsnittet förra veckan. Satt och skrattade för mig själv i min ensamhet. Ett program med min humor!

(Väntar på att Tomas ska komma hem. Undrar vad han säger när han ser min nya hårfärg. Han vill helst vara tillsammans med en blond tjej, och nu är jag blond igen, så nu kommer han att vara överlycklig och aldrig mera vilja släppa taget om mig...........)

Blondie + Parkeringsböter

Ni kan kalla mig Blondie nu! Blev grymt nöjd med håret! Det blev mer blont än jag trodde att det skulle bli, men det är bara postivt. Med tanke på att jag var brunett innan så!! Kanske kommer det ett bildbevis senare på att jag har bytt hårfärg..

Lyckades även att lägga vantarna på den lilla Osis-burken Dust it. Shit vilken dunderprodukt. Frisören använde den på mitt hår när hon stylade det, och jag var bara tvungen att köpa den. Idag är jag glad att jag inte bor i Stockholm för där verkar den vara slut överallt. Men här är det inte direkt nån som har upptäckt den så det var positivt för mig.

Snart ska jag iväg på handledningssamtal angående X-arbetet. Inte för att vi har fått särskilt mycket handledning innan.. Vi har klarat oss ganska bra själva, Jonas och jag.

Btw.. Glädjen infinner sig inte fullt ut. Upptäckte att jag fått en PARKERINGSBOT. Fucking jävla skit. Första gången i mitt liv som jag har fått det. Missade att det var betalning där jag ställde mig. Så typiskt. Har visst bara varit betalning där i nån vecka och det har jag missat. Innan var det gratis att stå där. Så jävla typiskt. Men det var bara hem och betala och se glad ut. Jag är i alla fall supernöjd med mitt hår.


                                                         

Färg-tajm

Och så har dagen äntligen kommit! Om en stund sticker jag till frisören. Wish me luck. Åhh.. Jag bara hoppas på att det verkligen går att fixa.. Hoppas att alla får en himla fin dag i den underbara solen.

Dagens outfit: Nya klänningen och tights. När hade jag det senast liksom? Ungefär när tights var inne förra gången på 80-talet. Nu har jag vågat på mig ett par till min nya klänning och det blev bra faktiskt!!


Lindex växer

En affär som har växt i mina ögon under den senaste tiden är Lindex. Deras kollektioner har blivit riktigt bra. Vet inte om det är Emma&Izabella-relaterat, men jag tror att det kan ha bidragit. Nu har jag fått reda på att de ska öppna en internetbutik! Perfekt för alla som gillar att shoppa på nätet. Deras priser är dessutom toppen. (men det är samma priser i butik som på nätet) Var inne och kikade runt lite nyss. Hade fått en inbjudan via mailen att förkolla lite. Och det kan jag säga - det ser bra ut! Var sugen på en skjortklänning idag, men den var slut så nu vänder jag mitt hopp till nätshoppen istället.

Och till alla er, som precis som jag hade, har fördomar om Lindex. Besök affären. Jag lovar - de har ändrat sitt koncept mucho!


Veckans låt (som snurrar på repeat och retar sambo Tomas till vansinne......) är den här!





                                Ni kan kalla mig Åsa - Lindex nya reklampelare....

Leggings VS Tights

Vad är leggings och vad är tights? Inte fan vet jag!!! Är det något som skiljer dessa två åt?? Själv använder jag båda orden till en och samma sak! Ibland leggings, ibland tights. Har funderat på om det kan ha med tjockleken på "byxorna" att göra. Om de är av strumpbyxmodell - heter de leggings då? Och om de är av bomullsmodell - heter det tights då? Fast denna teori spricker ganska fort eftersom det nu är inne med silvriga versioner, och de är definitivt inte tillverkade i bomull, utan mer nått material som man svettas kopiöst i...

I alla fall, idag har jag vart en supersnabb sväng på stan och inhandlat några nya grejer eftersom jag kände att jag var i starkt behov av dessa saker. Köpte ett par kortare tights/leggings, en svart klänning, en blå klänning, en mullvadsfärgad kofta (jag vet, det är skittrist nu när det snart är sommar och allt, men den kommer att bli skitsnygg på när jag fått lite bränna..) och en rosa topp. Ja! Jag behövde verkligen alla dessa saker och jag mår så mycket bättre nu när jag har fått köpa dem! Så det så! That´s it!

Om det är nån som har ett bra svar på min fråga angående leggings VS tights, skriv GÄRNA en kommentar så att jag slipper ligga sömnlös om nätterna och fundera på detta!

           

En grym TV-kväll

Tisdagkväll means TV-kväll! Wohoo, först Ugly Betty och sen Desperate Housewives. Kan en TV-kväll bli så mycket bättre? Ehh - nej - jag tror faktiskt inte det! För en sann TV-junkie som jag betyder detta nästan att jag är halvvägs till himmelen. (hahahhaaa.. ibland har jag en viss liten tendens till att överdriva, men det brukar nästan aldrig märkas............................)

Idag var min eftermiddagsfokus som bortblåst (vilket är ganska konstigt faktiskt, för idag är en av få dagar som det inte blåst i den här j***a stan). Jeez, på grund av det (eller kanske inte bara det, men det bidrog) slutade vi tidigare idag. Stack direkt hem och satte mig på balkongen (i strålande solsken) och läste nya numret av Glamour som landat på hallmattan som en trevlig liten överraskning när jag kom hem!! 

                                 


Äntligen nya skor

Ännu en otroligt effektiv dag. Detta börjar bli en (o)vana. Är hemma på en liten lunchrast på ca 1 1/2 timme.. Och på den rasten har jag hunnit att köpa ett par skor. Så himla söta. Tyvärr hade jag ångest och visste inte om jag skulle ha de svarta eller de röda. Men det fick bli de svarta. Om de sitter bra skickar jag efter de röda med. Bara en liten grej att oroa sig för. Har aldrig shoppat skor på nätet förrut, och just nu är jag lite orolig för storlekarna. På hemsidan stod det att det var "normala" storlekar. Vad sjutton är det? Vad är normalt när det gäller skostorlekar, liksom. Det är ju inte direkt så att det finns nån lag som har bestämt att ett par 38:or ska vara just så stora.... Aja, håll tummarna och wish me luck för att de passar.... (tyvärr funkade det inte att spara en bild och klippa in, men klicka på länken så ser ni hur mina nya skor ser ut!!!)



Love is in the air...

Fick för en stund sen följande sms: Nu har jag fått min drömprins på den vita hingsten, i framtiden kommer ni att få kalla mig för fru Nordén. Kram Efter ungefär två minuter börjar min mobil ringa.

Jenny: HEEEEEJJJ!!! Har du åxå fått mess??? Har jag fattat det rätt?!!? Har CC och M verkligen FÖRLOVAT sig???

Jag: Ja jag tror att vi ska tolka det så...

Jenny: Jaha, då har jag fattat det rätt. Då var det inte jag som var "blond" då.

Jag: Näe, det stämmer!!

Jenny: Fasen vad kul. Du jag måste hålla koll på vägen här nu, sitter i bilen, ringer dig om en stund. Ciao!

Jag: Ciao!!

Skickade ett mess till CC för att gratta. Hoppas att de får en helt underbar kväll!! Den som ändå var tillsammans med en Mr Romance!

                                              image37
      

Update: Spisproblemet

Och förresten: Update angående min trasiga spis. Johodå, Tomas kom hem och fixade och donade lite. Visade sig att kontakten åkt ur lite när jag hade haft fram spisen för att städa bakom den, så det var det ända som behövdes för att den skulle funka igen. Skit åxå. Jag hade verkligen velat ha en ny spis. Ja, det hade jag verkligen velat!!!!

Äckligt effektiva + romantiska killar

Idag har vi varit så äckligt effektiva, jag tror knappt att några andra studenter har fått lika mycket gjort som vi idag. Not. Hrm.. Började dagen något senare än vanligt ( = vi tog en sovmorgon). Startade sen direkt med X antal koppar kaffe och snack om helgen och annat. Sen kom vi på att vi nog måste jobba lite med. Så vi skrev tre rader och länkade ihop med en bok som bara måste vara med i X-arbeten; Forskningsmetodikens grunder, grymt rolig bok som knappt går att lägga ifrån sig................ Ja...och det är ungefär allt som vi har åstadkommit den här måndagen..

Till en rolig grej. Jag tror att en av mina bästa närmsta vänner kommer att bli friad till ikväll!!! Japp, det är sant!! Jag är helt övertygad. Träffade bästa älskade CC när jag var i affären förrut. Hon var helt uppjagad. Hennes sambo hade dykt upp på hennes arbetsplats med rosor och ett kuvert som skulle öppnas kl 15. (när CC slutade). Hon var ganska "nervös". För ett tag sen ringde hon. I kuvertet hade det legat en bilnyckel och lite instruktioner. Hon ringde mig för att ventilera och kolla smakråd för vad hon skulle ta på sig! När hon kom hem hade det legat ytterligare ett kuvert med instruktioner om att hon skulle vara på en viss plats vid en viss tid. Gud jag tror jag dör av spänning. Det är CCs och hennes killes 7-årsdag idag, så nått är det han har hittat på!! Jeez, om min sambo kunde vara hälften hälftenromantisk en enda gång så skulle jag jubla av lycka. Nej, romantik för Tomas är att grilla korv i skogen, och det är inte direkt my cup of tea. Men men, vad får man inte ställa upp på ibland för den man älskar?

Good luck CC. I love you!!


Akutsamtal

Jag har just haft en panikupplevelse!!!! Superhungrig som jag är, efter bara en liten sallad på hela dagen skulle jag precis sätta igång med att fixa middag. Sätter på ugnen, men det händer INGENTING. Ringer Tomas, som inte är hemma, på direkten.

Jag: VÅR SPIS ÄR TRASIG!!!! Du måste komma hem genast! Jag är superhungrig och den funkar inte!!!

Tomas: Lugna ner dig.

Jag: JAG KAN INTE!! Den har aldrig gjort så här innan. Åhhh.. Fan. Typiskt. Jag är superhungrig och nu händer detta med!!

Tomas: Det är inte hela världen...

Jag: Kom hem genast och laga den!!

Tomas: Ta det lugnt. Gå till proppskåpet i hallen, öppna det och se om det är en säkring som har gått.

Jag: Hur fasen ser man det då?

Tomas: Kolla om det är nån röd plupp som har skjutit ut.

Jag: ??

Tomas: Ser du nått?

Jag: Näe.. Kom hem genast, och köp med dig mat. Det är inte säkert att jag lever tills dess. Jag har antagligen dött av hungersnöd innan dess....

Tomas: Dramaqueen. Jag kommer om en kvart.

Och nu sitter jag här. Superhungrig, med en trasig spis, och väntar på att Tomas ska komma. Det är nu exakt sju minuter till han ska komma hem. Hoppas de går fort!!


                                                 


Inga pengar spenderade

Nu är jag tillbax från vår lilla biltur. Hittade verkligen ingenting att köpa.. Fast det var i och för sig ganska bra. Där sparade jag de pengarna. Just nu känner jag att jag bara måste ta tag i att röja undan lite här hemma. Det är ganska stökigt, och eftersom jag är en hugh städfreak så bara måste jag, trots att det är söndag kväll och jag bara borde ta det lugnt.

Nu: städa som en galning...

Sen: Middag med Tomas. Kyckling i ugnen med grönsaker och en kall sås till.

Ännu senare: Softa i soffan ihop med Wallander och kompani...

En liten tur..

Godmorgon! Idag ska Tomas och jag sticka iväg på en liten tur eftersom jag fullkomligt längtar efter att få göra nått. Jag håller på att dö av tristess snart. Vi ska till ett köpcentra i en annan stad en bit härifrån och sen ska vi hälsa på Tomas lilla farmor, som inte är så värst pigg. (men okej, hon är 90 år, och det är en ganska aktningsvärd ålder).

Det blev en lugn hemmakväll igår. Såg filmen Lucky number Slevin. Kan rekommenderas. Den var bra faktiskt. Ha en fin söndag i det härliga vårvädret!! Jag återkommer med en update och dagen som gått!!

Nya skor + supergod efterrätt

Jag har kommit fram till att jag behöver ett par (eller flera)  nya skor. Jag tror att det är det som behövs för att muntra upp mitt ganska dystra humör idag. Och då skulle dessa passa mycket bra, eller dessa. Eller varför inte dom här?

Eller de som är på bilden. De får åxå gärna hitta hem till mig och min skogarderob.

                                                     

Det får gärna bli sommar snart! Har kommit på att jag mycket hellre köper små fina sommarskor än klumpiga vinterpjucks. Dessutom brukar sommarskor vara lite billigare och därför kan man köpa flera!! En mycket enkel ekvation.

Nu: Fixa lite lördagskäk till Tomas och mig. Till varmrätt blir det lax med en kall dijonsenapssås och sallad och till efterrätt "Natalie special". Fick denna supergoda (och superenkla) efterrätt när jag var hos kompis Natalie senast.
Tag små glas alt formar (jag använder de små glasen från IIttala) och fyll till hälften med hallon. Lägg ca en matsked Kesella vanlij ovanpå och toppa med krossade Digestivekex. Så enkelt och så gott!!!


En riktigt dålig dag

Den här dagen har inte varit bra. Alls. Hade massor av sura kunder på jobbet. Efter ett tag kunde jag inte hålla mitt egna goda humör uppe längre, utan smittades av alla tjurkärringar och surgubbar och blev sur som en citron själv. Jag hatar till exempel när kunden kollar på kvittot direkt efter bara för att se efter så att man har slagit in rätt. Det är så störande. Själv gör jag aldrig så, skulle inte komma på tanken att ställa mig och granska ett kvitto med varor för 150 kr bara för att se om kassörskan ha gjort rätt, och sen bli besviken för att jag inte får klaga eftersom hon faktiskt gjort det. Rätt alltså. Näe.. Det har varit en riktigt dålig dag. När mamma kom förbi en sväng till jobbet var jag nästan gråtfärdig och ville kasta mig om halsen på henne som ett litet barn och be henne ta mig med bort från de hemska människorna. Men det fick förstås inte för sig, jag är ju en vuxen kvinna!

Sen när jag kom hem och skulle fixa och städa lite, tappade jag all lust och la mig i soffan och tjurade lite. Men nu känner jag att det är dax att jag rycker upp mig, tar tag i mitt liv och går ut på en powerwalk så att jag piggnar till lite. Har ringt till Tomas och sagt att han måste komma hem. Det var inte alls kul att ha en "egen" helg med inte nån ting inplanerat. Jag börjar få abstinens efter nått att göra. Sitta still är inte riktigt min melodi (om det inte är nån serie på TV som jag bara måste se!).


Uppdatering

Och en otroligt intressant fakta! På torsdag kommer jag (förhoppningsvis) att bli blond igen! Wohoo!!

Blåsa bort

Om man känner att man är sugen på att bara blåsa iväg och bort en bit är det en bra idé att gå utanför dörren idag. Fy vad det blåser. Jag hatar när det blåser! Håret blir helt tillruffsat och fastnar i läppglanset på läpparna. Inte så fräscht!


Alzeimers light

Åhh... Passar på att skriva ett inlägg nu, medans det funkar, det verkar inte riktigt göra det idag. Är hemma en snabbis för att byta om och sticka iväg till jobbet. Har suttit med X-arbetet hela förmiddagen, men eftersom jag fått en liten släng av Alzeimers light och glömde våra papper, böcker samt att maila det vi skrivit igår till Jonas, så har vi inte kunnat jobba så mycket idag. Jag erbjöd mig givetvis att sticka hem och fixa allt, men Jonas tyckte inte att det behövdes så vi har mest suttit och druckit kaffe hela morgonen. Nu är det liksom kört för mig. Jag är officiellt en person som numera är BEROENDE av kaffe. Ja! Det är sant! Nu bara måste jag ha en kopp (eller tre) vid niotiden för att jag inte ska tappa min förmiddagsfokus som är jättevikig för att vi överhuvudtaget ska få nått gjort. Sen behöver jag en kopp (eller tre) på eftermiddagen för att inte tappa mitt eftermiddagsfokus! Jeez, hade ju verkligen looooovat mig själv att NEVER EVER bli en sån där kärrning som bara måste ha en kopp för att komma igång...

Eftersom den här dagen har startat i glömskhetens tecken kommer jag inte att bli förvånad om jag slår fel i kassan, eller glömmer att ge pengar tillbax eller nått idag. (tro mig, det har hänt förr) Därför ska jag ikväll endast SLAPPA och inte göra nånting. Egentligen har jag ingenting inplanerat på hela helgen (förutom jobb i morgon) och det är grymt skönt. Tomas är i väg hela helgen så jag är helt ensam med, och det är.....helt underbart att bara få en helg för sig själv. När hade jag det sist??

På väg hem...

Åh förresten (bara ett till inlägg, sen ska jag ge mig för ikväll...) äntligen är halsbandet som jag längtat efter påväg hem från Accessora. Min fuskjordgubbe har äntligen kommit in i lager igen efter att ha varit slut hur länge som helst. Jag struntar i om den är fusk eller om de är ute, jag bara måste ha en. Så är det. Basta. Ett nytt Duwop är åxå påväg. Jeez, snacka om att en tjej kan bli såld på ett läppglans. Jag kommer aldrig att byta ever. Detta är mitt märke, så är det bara!! 

                                                     image32

Det går inte att cykla med tandvärk

Någorlunda autentisk diskussion vid middagsbordet idag:

Jag: Tomas, varför har du inte cyklat en endaste dag till jobbet den här veckan? Du tjatar ju på mig att jag ska cykla överallt. Dubbelmoral!

Tomas: Jag har ont i tanden. Det isar när jag cyklar...

Jag: Hmpf... Det var fan den sämsta ursäkten jag har hört. Cykla med stängd mun för guds skull!! Du cyklar väl inte runt och ler som värsta dummot heller?

Tomas: Ge dig, du vet att jag har ont. Jag ska till tandläkaren den 3 maj.

Jag: Det är du som ska ge dig. Du är lat och hittar minsta lilla kryphål för att slippa cykla. Lathuvve!

Tomas: Lägg ner...

Jag: Ame - det är ju inte jag som är la..

Tomas: Ge dig människa, jag cyklar när jag känner för det, och förresten det är min bil och det är jag som betalar bensinen.. Det gör inte du när du haft bilen..

Jag: ........(tyst)

F*****g rättstavningsprogram

Meningen tycks inte ha något verb. Ordet verkar en aningens gammalmodigt och byråkratiskt. Försök om möjligt att ändra på det. Om möjligt byt tempusform. Meningen är för lång. Försök att kort meningen. Jag hatar när det blir grönt under texten som man skriver i Word. Det är ALLTID samma saker den påpekar på. Vad är det för fel på ord som ej, förtära, förtäljer, intetsägande, dock, skall och så vidare? Det är ju ord som används dagligen i det svenska språket då man skiver en uppsats som ska vara sådär lite lagom svår för vanligt folk att fatta.... Näe jag tycker verkligen att det är bra med stavningsprogram på datorn. De är till jättestor hjälp. Idag har jag bara brytit ihop åtta gånger när Jonas och jag försökt att få fram lite mer moderna synonymer för våra gammaldaxa och byråkratiska ord!


Svarta märken på kinderna

Det finns en grej som jag stör mig skitmycket på! Det är att jag inte kan ha sånna fina silverringar i öronen. Det spelar ingen roll om det är äkta silver eller om de är köpta på HM för 29:50. Jag får ändå två svarta ringar på kinderna efter ett tag. Det är inte särskilt snyggt! Vad är det för fel på mig? Jag vet en gång då kompis Jenny och jag köpte EXAKT likadana örhängen. Hon kunde ha sina hur länge som helst, medan jag blev "svart" efter bara en stund? Vad fan är det som inte stämmer med mig? Tänker om det kunde vara pudret som på nått kemiskt sätt reagerar med örhängerna (men vad vet jag, jag är ingen kemiexpert). Men Jenny och jag har puder från samma märke, så det kan det inte vara. Ibland tål inte smycken att komma i kontakt med parfym, men det kan det inte heller vara, för vem fan sprutar parfym på kinderna.. Jag kan bara inte fatta varför det bara blir så på mig. Jag får hela tiden springa till en spegel och checka av när jag har sånna örhängen, för rätt vad det är så har jag två svarta märken på sidan av kinderna och på örsnibbarna.. Om det är nån som har liknande problem och som klurat ut varför det bara blir så på vissa människor, hör gärna av dig så att jag kan sluta fundera över detta och kunna börja sova om igen, för detta fenomen håller mig vaken hela nätterna(och förbannad, vill ju åxå kunna ha fina hängande örhängen). (eller okej, det kanske var lite överdrivet, men hur som helst är jag i alla fall irriterad och detta får bli mitt I-landsproblem för ett tag framöver....

                                                   

Back to blond....

Och för att övertyga mig själv om att jag kommer att göra rätt sak när jag go back  to blond again slänger jag in två bilder på mig, blond och med aningens slitet hår från förra sommaren. Håret klipptes kort och förvandlades till brunt kort där efter.....

                                           

Snälle gode Gud kan du fixa ett jobb, tack!

Jeez, vad jobbigt det var att komma tillbax till gamla praktikplatsen idag. Träffade så många och alla undrade om jag har nått jobb på gång. Vad fan tror ni? Det finns inga lärarjobb. Inte här i alla fall. Och jag har ingen lust att flytta till varken Karlstad eller Ängelholm för att få ett (förlåt alla som bor där, det är säkert inget fel på era städer, men jag känner lixom bara att jag inte kommer att platsa in där nån stans...). Näe.. Detta gav mig grym ångest. Så jag åkte genast hem och satte mig i soffan och deppade i två timmar. Vad ska det bli av mig när jag blir stor. Fem år på högskola är ändå ganska mycket. Känns just nu som att jag har valt fel. Och det känns JÄTTEKUL att känna så nu. Jag har inte alls slösat bort 5 f*****g år av mitt liv för att upptäcka att jag är inne på fel bana och lirar. Hjälp mig någon. Gud kanske? Har du ett jobb över till en flitig och ambitiös tjej som klarar det mesta....? (okej kanske inte allt, typ sport, flugfiske, datagrejer, tala tyst och lågmält, ha långa naglar och klippa folks hår är jag inte så bra på, men det mesta kan jag nog ändå greja!!)

Och så till en rolig grej. Vann första pris i vinlotteriet igår. Antagligen eftersom kompis Natalie inte kunde närvara. Hon har så att säga tagit över min tur (är helt övertygad om att det är så, för de gånger hon inte är där så vinner jag!!) Det var välbehövligt med några xtra flaskor. Mycket att fira framöver!

Och så till en annan rolig grej (mest rolig för mig själv antar jag...). Jag har efter mycket moget övervägande bestämt mig att go back to blond. Ja det är faktiskt sant. Efter ett kort gästspel som brunett känner jag nu att det är dax att gå tillbaka till min "egen person". Japp. Nästa vecka hoppas jag att kommer det att ske. Frisör-Hanna får det inte lätt. Men det ska gå på nått sätt. Hoppas jag...


Månadens sammankomst

Ikväll är det dax för månadens sammankomst med tjejmaffian och tillhörande vinlotteri. Jag hoppas på storvinst och supergod mat även ikväll. Men maten är inget jag behöver oroa mig för. Alla brukar alltid laga jättegott. Har nästan blivit en form av tävling där alla ska bjuda på det godaste....

                                   image24

 Men innan dess ska jag sätta mig på bussen ut till mor och far för att hämta/låna mammas bil. Ska sticka iväg till min gamla praktikplats i morgon för att dela ut "enkäter" till mina gamla elever. Enkäterna ska Jonas och jag sedan sammanställa och använda oss av i vårt examensarbete. Först hade vi hoppats på att slippa enkäthelvetet, men vår examinator tyckte att vi borde ha med det för att få en "bred" undersökning. Okej, okej, vad har man att sätta emot när en examinator tycker nått?? Ehh..typ ingenting.

Ha en fin kväll i det härliga vårvädret som fortfarande inte lämnat denna sida av Sverige....

10 sätt att irritera en människa med

Det finns många sätt att irritera en medmänniska på. Det finns åxå många sätt att göra sig av med folk i sin omgivning. Till exempel om man har nån jobbig människa som hänger efter en hela dagarna. (X: praktikanter på jobbet som inte kan ta egna intiativ och bara springer efter en hela tiden. De kan man lätt bli av med genom att irritera dem lite så att de blir missmodiga och går därifrån och undrar vad det är för konstiga typer på den arbetsplatsen. Dit vill de aldrig komma igen!) Här kommer några tips som kan vara väldigt effektiva om man känner att man bara måste irritera någon:

♥ Fråga människor vilket kön dom är.

♥ Betala lunchnotan med 50-öringar.


♥ Bryt aldrig ögonkontakt.

♥ Börja alla dina meningar med "ooh la la!"

♥ Börja varje måltid med att demonstrativt slicka på all din mat och berätta för alla att det är för att ingen skall sno    din mat.

♥ Använd endast kläder i flourocerande rött

♥ Använd signalraketer på en födelsedagstårta.

♥ Avtala möten den 31 september.

♥ Be servitrisen om en extra plats till din låtsaskompis.

♥ Avböj bord vid resturangbesök, stå kvar vid kassaapparaten och ät upp alla mintkarameller

Hrm.. Nej jag har inte direkt kommit på dessa själv. Men om man kollar här så finns det jättemånga roliga listor!


Den inre kretsen

Utlovade en recension av boken Den inre kretsen av Mari Jungstedt för ett tag sen. Har inte hunnit läsa ut den förrän nu. Shit vilken bra författare (som jag har missat fram tills nu). Spännande bok rakt igenom. Handlar i stora drag om rituella mord inom asatron. Och eftersom jag ska bli religionslärare så tycker jag att detta är intressant. Tycker ibland att en del böcker kan tappa fokus, men det gör inte denna. Kommer definitivt att köpa fler böcker av Mari.
 Betyg: ÅÅÅÅ 

                     image22      image23

Ingen avslutning - skandal!!!

Diplomering, vad är det för något?? Ibland kan jag undra varför jag inte har pluggat på nått universitet istället för en vanlig gammal högskola. När det kommer till det här med storstilade avslutningar till exempel. Just nu vet inte jag och mina kära "klasskamrater" om vi ens får nån "skolavslutning". Här har man pluggat 5 f*****g år på högskolan och så får man inte ens nån avslutning på det hela. Jag är grymt besviken!!! Pratade med kompis Lina som läst 5 år på KTH och tar examen i början av juni. De har diplomering, bal och hela kitet! Vad har vi?? Inget. Nada. Nothing. Lina var förvånad som få. "Vaaa!?!?!! Får ni inte ens nån avslutning?!?!" "Näe det är inte säkert" sa jag. Känner att jag måste ta tag i detta snarast. Vi lärarstudenter är tydligen inte så viktiga eller prioriterade på Högskolan i Kalmar. Jag ska fan protestera. Kanske ska jag strejka med. Jag VILL ha en avslutning. Basta.

Flummigt...

Jag.Är.Så.Trött. (och ofokuserad). Idag satte vi igång med X-arbetet igen efter vårt lilla "lov". Jonas hade minsann snackat med några som inte FATTADE hur vi bara kunde ta en vecka ledigt sådär, så nu hade han ångest. Hallå?Jag har ingen ångest alls. Det kommer att gå hur bra som helst det här. Fattar inte folk att man måste jobba lite ibland åxå?? Men så trött som jag var idag, så fick vi ändå inte så mycket gjort. Dessutom började vi inte förrän tolv. Jamen det är ju måndag, och vi måste ha en mjukstart på veckan. Men det kan åxå berott på att Jonas var tvungen att lämna blod vid klockan 10. Han är bra, han. Drar sitt strå till stacken, och ser till så att sjuka människor får nytt blod och kan leva vidare. Själv kan jag inte bli blodgivare. Ja inte för att jag har HIV eller så, nej, jag har några tatueringar, och då får man tydligen inte lämna. Inte om man har piercings heller. Men det har jag inga, men i alla fall. Oj, hoppsan vad detta inlägget blev flummigt... Det var inte alls meningen...

Är hela ESC hotad?

Som den melodifestivalfantast jag är, kan jag bara inte låta bli att skriva ett inlägg om detta. Förra året var det monstren som vann, vad blir det i år? Vampyrer? Kan mycket väl hända. Har lyssnat på denna twice, och jag blir inte helt förvånad fall det skulle gå och vinna hela alltet bara för att, liksom! Inte för att jag tycker om den... Näe, vinner den så kan likaväl hela ESC läggas ner......

          image20             image21

Amputera en tå

Nu när det fina vädret har kommit till stan så är man ju såklart sugen på att ta på sig ett par fina ballerina. Tyvärr är det samma sak för mig VARJE j***a år. Skoskav så att det bara smäller om det!! Lilltån på höger fot är numera trekantig istället för rund av att ha tryckts ihop i sommarskor i flera år. Jag har inte särskilt stora fötter (strl 38) inte är de så breda heller. Men det är den där förbaskade lilltån som ställer till det för mig. Just nu är den helt röd och svullen och det liksom värker HELA tiden. Igår gick jag i ballerina hela dagen och pumps på kvällen så det bidrog, kan man säga. Inte blev det bättre av att jag idag invigde mina leopardballerina som jag köpte i mars. Näe. Kan man amputera en lilltå med motiveringen med att man inte kan ha alla ballerinaskor som man vill ha?? Jag blir helt knäckt snart. Detta är mitt I-landsproblem just nu och jag står inte ut längre. Lillebror lever utan ett pekfinger (fastnade med fingret i kedjan på mopeden, och det "slets" av, kanske inte behöver skriva så mycket mer om det, ni fattar vad som hände, det gick inte att sy fast igen) och han klarar sig himla bra. Alltså borde väl jag klara mig utan min förbaskade högra, numera trekantiga lilltå???

Trollkarlsfoto..

Okej, slänger in en bild på trollkarlen med, så att ni inte tror att jag bluffar, utan han finns verkligen IRL!!!!
     image19

Näe, men jag är helt såld. Synd att jag har pluggat till lärare i typ fem år. Jag borde blivit trollkvinna istället. Jag känner det nu. Kanske Joe Labero tre, till och med! Det är bara att börja öva nu, så kanske jag kan ett trick lagom tills jag pensioneras som lärare. Det kan bli mitt extraknäck när jag är pensio och inte har så mycket att syssla med!!!

Lättlurad

Personalfesten igår. Vilket ös. God mat och glatt sällskap hela kvällen! Innan middagen var det en magiker som underhöll oss. Julien heter han och skulle tydligen vara den nya Joe Labero. Duktig var han alla fall. Så duktig att han kunde trolla av mig min klocka utan att jag märkte nånting! Javisst! Det är helt sant. Jag och min sambo och några andra stod ute på kvällen för att "ta lite luft", det var grymt varmt i lokalen. Då står trollkarlen där och röker. Jag tycker att det är en god idé att gå fram till honom och berätta för honom hur duktig han är! Följande händer:

Jag: (efter X antal glas vin) Vad duktig du var! Det krävs mycket jobb för att bli magiker va??

Trollkarlen: Jo det gör det ju, och ett stort intresse för det man håller på med!

Jag: Ja det är klart! Du har övat länge då?

Trollkarlen: Kan du trolla?

Jag: Näe.....

Trollkarlen: Kom hit ska du få vara med om ett trolleri!

Jag: (går fram till trollkarlen och ställer mig framför honom och ser väldigt förväntansfull ut) Okej! Ska bli himla kul det här! Tomas, kolla nu, jag ska få vara med om ett trick!

Trollkarlen: (tar fram två hopskrynklade vita servetter) Håll den ena i din hand nu. Håll hårt, knyt näven hårt. Den andra har jag här i min hand!

Jag: Jaaa okej, jag är med!!!!!!!!!

Trollkarlen: Okej! (så tar han mig om båda mina handleder och håller hårt) Nu räknar vi till tre. Ett. Två. Tre. Nu kan du öppna din hand!

Jag: Va??? Nu ligger båda tussarna i min hand. Gud jag fattar ingenting!!

Trollkarlen: Näe, det brukar vara så... Men titta här, du har nått där... (säger Trollkarlen till min sambo. Och bakom hans öra plockar han fram min klocka!!!!!!)

Jag: (ett ända stort ?) Hur fan lyckades du med det där? Du snodde min klocka utan att jag ens märkte nånting. Gud jag måste vara den mest lättlurade någonsin. Han hade lätt kunnat försvinna med min fin-klocka från DKNY utan att jag hade märkt nått som helst!!

Jag: (igen) Jag är grymt impad!!!

Trollkarlen: Näehe nu ska jag ut på stan...

När han gått står det några killar utanför som verkar avundsjuka på den fingefärdige typen...

Killarna i kör: Jaha, nu ska väl han ut på stöldturne....

I alla fall! Det var en grymt rolig kväll! Och idag är jag faktiskt ganska trött. Har inte gjort nånting vettigt faktiskt....

Äntligen helg!

Jeez. Står här på jobbet. Det har varit hur mycket folk som helst fram till nu. Nu börjar det att lugna ner sig lite. Folk är helt galna. De handlar som aldrig förr bara för att det har blivit lite fint väder ute. Igårkväll var jag så trött när jag kom hem att jag inte orkade nånting. Satte mig i soffan och kollade in nya programmet Talang 2007. Sickade Tomas att köpa chevapcici för jag orkade inte ens fixa till nån fredagsmiddag... Vid två sticker vi till Växjö och personalfesten. Det ska bli så kul!! Hoppas att alla får en fin helg i solskenet!!!!!!

Otursdag

En tanke slog mig just - idag är det ju fredagen den 13:e! Om jag är skrockfull? Ja till en viss del. Inga nycklar på bordet, inte gå under stege och så. Annars är det inte så farligt... Bara man inte råkar ut för nån otur idag eller någon annan som jag känner! Hoppas att ni klarar er från olyckor idag!


                                                            image18

Seg blogg

Idag verkar det som att bloggen har segat. Kom inte in på den förrän nu...  Vet inte vad det är som vart fel.. I alla fall. Idag är det en helt underbar dag med strålande sol! Väldigt härligt för mig som måste stå inne på jobbet hela dagen. Lagom till jag ska cykla hem har solen gått i moln... Har inget roligt alls att rapportera. Händer inte så mycket när man jobbar. Står och funderar på vad jag ska ha på mig på personalfesten. Vad alla ska ha på sig/ inte ha på sig är dagens stora fråga här.. Får väl hem och prova runt i kväll!!


Vill ha just nu!

Vill ha!                           

image15       image16image17

Detta är tre av mina favoriter på Leshop just nu. Skulle så gärna vilja ha dem. Som present från någon kanske??

Armband: 399:- (359:- medl) Design Pilgrim
Klocka: 1299:- (1169:- medl) Design Pilgrim
Ring: 139:- (125:- medl) Design Hultquist Copenhagen

Om ni inte spanat in Leshops hemsida innan, så gör det, ni kommer inte att bli besvikna, bra priser och supertrevlig personal. Servicen är åxå på topp!!

5 saker just nu...

Jag lyckas alltid att fasta vid vissa saker. Sen håller jag tag i dem så hårt det bara går ett tag framöver. Sen tröttnar jag och går vidare. Dessa fem saker klamrar jag mig fast vid just nu:

A-linjeformen på toppar och klänningar. Gud vilken bra modell! Varför har det dröjt så länge innan den blev modern? Nu har nästan alla mina toppar den modellen!!

Stora väskan. Hur bra som helst. Nu kan man bära omkring på massa nödvändiga och onödiga prylar. Jättebra! (och ibland jättetungt med, eftersom ju större väska desto mer grejer...)

♥ Bodyshops nya bodybutter grape. Luktar underbart gott. En variant som jag definitivt kommer att köpa fler gånger!!

♥ Schampoo från Graham Webb. Luktar supergott. Dessutom verkar det bra på ett slitet hår!!

Sahara Hotnights. Lyssnar på dem jämt. Sambo Tomas hotar med att flytta! "Ame gör det då! Vi får väl bli särbos då, fall du inte kan stå ut med att lyssna på lite sahara då och då (läs: ca tre timmar varje dag..)

Knäppa saker som sagts

Två av mina favoriter från tjuvlyssnat. Det är så grymt roligt att läsa om vad folk har sagt. Ibland undrar jag om en den verkligen kan vara sant. Säger folk verkligen så knäppa saker??

Centralstationen, Malmö

Två städare håller på att plocka upp skräp vid en av perrongerna.
Städare 1: Oj, vad mycket skräp!
Städare 2 (extremt irriterad): Ja, man kan ju undra om folk beter sig så här hemma hos sig själva, slänger skräp överallt och hela tiden.
Förbipasserande resenär ~50 (stannar till, tittar på städarna med storögd blick och säger till slut): Om vi ?folk? inte slängde skräp överallt, så skulle ni inte ha något jobb!

Radical Sports, Malmö

En riktig wannabe-kille glider in i butiken som om han ägde den och greppar tag i ett par skor.
Killen (skriker): Har ni dessa i 43, eller?
Butiksbiträdet (svarar snabbt högt och tydligt): Nä, jag brukar inte beställa så stora storlekar på damskorna.
Killen lämnar snabbt butiken.

(båda historierna är hämtade från sidan www.tjuvlyssnat .se)


En timme försent...

En timme försent, fast ändå inte. Så går det när man ska vara snäll och byta arbetstider med sina arbetskamrater. Det blir aldrig bra. Lovade en tjej på jobbet att vi kunde byta torsdag - fredag. Och vad får man för det?? Jo bara skit. Hon hade skrivit fel i schemat på en timme. Så när jag pigg och utvildad dök upp på jobbet klockan nio idag, som jag hade uppfattat det, så var det fel!! På schemat stod det att jag skulle börja åtta. Fan. Det blir alltid strul. Aja.. Det är i alla fall inte mitt fel...

En annan jobbrelaterad händelse som jag laddar inför är den stora personalfesten som kommer att äga rum lördag - söndag på ett hotell i Växjö. Ska bli skönt att komma iväg lite. Men det ska åxå bli kul att träffa alla arbetskamrater "utanför jobbet". Just nu har jag mest ångest för vad jag ska ha på mig. Men det brukar alltid vara så. Har med mig typ 100 outfitar och min väska brukar sprängas innan jag har fått i allt som jag vill ha med mig. Jag är ingen mästerpackare precis..

Att klaga lönar sig (oftast i alla fall)

Köpte en tröja på Gina Tricot för ett tag sen som jag varit supernöjd med ända tills.....jag tvättade den förra veckan. Den tappade färg och krympte hela tre storlekar (och det är GANSKA mycket). Fan vad förbannad jag blev. Så idag efter jobbet bestämde jag mig för att leka jobbig kund. Kan andra så kan jag, även om jag inte är typen som går tillbax och klagar i första taget. Sagt och gjort. Satte mig på cykeln och cyklade (ja det är väl klart, det var ju cykeln jag använde mig av...) till stan. Inne på Gina försökte jag med mitt bästa leende charma den rätt stiffa expediten och förklara mitt lilla dilemma. Först tyckte de inte att det var nått fel alls. Ja men herre, hämta en likadan tröja ska ni få se då, sa jag. Hon hämtade en och jämförde med och då såg till och med den stiffa expediten att den hade krympt. Fick inte pengarna tillbax men fick välja andra varor så jag tog ett par "långa" svarta tights och en marinblå tunika med sidenband (har den redan i svart, jag och sådär 5000 andra tjejer...) istället. Nu är jag på mycket bättre humör och den här eftermiddagen slutade riktigt bra!!

Ikväll ska jag endast softa och spana på Men in trees. Missade förra avsnittet (ve och fasa). Inte för att det är nått nytt SATC, men i alla fall. Det är ganska bra i brist på annat...

                                                         image14
                                                        Anne Heche

En klänning till, tack!

Åhh.. Fattar inte vad jag höll på med igår när jag skulle visa några favoriter från HMs sajt. Dels så blev inlägget jättefult. Inte alls så som det visade sig för mig när jag gjorde det... I alla fall. Idag när jag (hrmm inte hade så mycket att göra på jobbet...hrm..) kollade sajten igen hittade jag en superfin klänning. Beställde den med en gång. Nu ångrar jag bara att jag inte tog den i två olika färger. Kommer att bli supersnygg med ett par tights til, tror jag.. Eftersom det är ganska dött på jobbet idag så har jag tid med att kolla runt lite här och där, och det brukar aldrig sluta på ett bra sätt, snarare är det så att jag har handlat nått på nätet......

                                                                                                  
image13                   

Månadens mest lästa...

Måste ha med månadens mest lästa bloggar i min "nya" blogg! Dessa bloggar läses flitigt av mig just nu: (utan någon som helst inbördes ordning...)

Jennies blogg. Tokiga upptåg och många outfitbilder. Gillas skarpt...

♥Annas "nya" blogg. Eftersom vi båda är TV-junkies och för att jag bara måste läsa om hennes liv!

Glamourbloggen. Hur fasen kan man bli så "framgångsrik "med enbart en blogg, har hört ett rykte om att det bästa ur bloggen även ska bli en bok...

♥Old friend Beccas blogg. En gammal god vän jag knappt haft kontakt med på 10 år, men efter klassfesten för några helger sen, så fick jag tips om hennes blogg, och nu läser jag den så ofta jag kan...

Nheas blogg. Tack för att den återuppstod!

♥Englas showroom. What to do utan alla internetshoppingtips jag får på den bloggen???!?

Ebbas. Bara för att liksom.....

En tidig morgon

Back on track...Tillbax på jobbet. Tidigt även denna dag, fast det är ganska skönt faktiskt. Då kommer man hem tidigt med. Efter min neggo-dag igår känner jag att jag måste vara lite positiv idag. Därför ska jag inte alls gnälla över att det inte fanns NÅNTING att göra igårkväll. Desperate Housewives gick inte att se på för det var hockey. Missade den nya serien på trean med, för den kanalen hade nått frispel hemma hos oss igår. Hoppade och hackade och hade sig. Hoppas att det är fixat idag.. Istället rotade jag fram en bok som jag inte läst innan. Av Mari Jungstedt. Positivt överraskade, hon skriver fantastiskt bra. Kommer inte ihåg vad den heter just nu, och jag har inte läst ut den än, kom halvvägs igår. Hoppas på att kunna avsluta den ikväll. Isf utlovar jag en recension på den i bloggen i morgon!! Kanske dax att börja jobba snart och inte bara hänga på nätet......

Releaser

Näe men jag kan tydligen inte sluta blogga idag. Så är det bara, tydligen.. Sitter här och spelar min favorit number 1 alla klasser. Sambo Tomas har blivit galen sammanlagt tre gånger nu, på att den snurrar på repeat på datorn. (Hrm..kan nått "snurra" på repeat på datorn, mer en CD-skiva som gör det va??) Men bara en gång till snälla, sen loooovar jag att jag inte ska spela den förrän i morgon. Bara kanske en gång innan jag går och lägger mig. Eventuellt. Längtar till releasen av deras nya platta den 18/4. Då ska jag vara den första in på CDON och köpa.

En annan release som jag LÄNGTAR efter.. Camilla Läckbergs nya deckarroman Tyskungen som släpps (preliminärt än så länge tror jag) den 27/4. Fullkomligt älskar hennes böcker!!

HM-favoriter just nu

Har plockat ihop några favoriter från HMs hemsida. Inte det lättaste.. Det mesta är slut där.. Men i alla fall. Här är några av mina favvisar just nu..
image7             image8image9


image10image11image12
Dessa sex saker kostar alla under 200:- Det tycker i alla fall jag är värsta fynden. Synd bara att det är så mycket på hemsidan som är slut....















Neggo-Åsa är på framfart (hrm...som vanligt kanske?)

Shit, mitt förra inlägg kanske lät lite väl neggo... Hrm.. Jag menade inte att klaga på mitt arbete. Nejdå, jag är nöjd med att jag överhuvudtaget har ett xtraknäck. Inte alla studenter som har det (öppen fråga till er: Hur fan klarar ni er utan att jobba xtra?? Det övergår mitt förstånd. Antagligen har de inga xtravaganta intressen alls...) Men okej..Jag ska faktiskt fortsätta på mitt neggo-tema ett tag till. Idag är det nämligen inget Desperate och det kan ju få vilken TV-junkie som helst att deppa ihop totalt (typ jag...) Istället är det trist hockey. Ja jag menar inte att all hockey är trist, bara när den sänds på samma tid som nått av de program jag följer slaviskt uteblir. Då blir jag förbannad. Ungefär lika förbannad som jag blir när tidningen uteblir på morgonen för nått tidningsbud har försovit sig eller fått punka på sin cykel. Skiter väl jag i. Jag SKA ha min tidning på morgonen, så är det bara. Basta. Okej. Nu har jag klagat allt för länge. Kanske beror det på att jag inte fått nån mat än. Väntar på att min (hemmagjorda, inga färdigrättar i mitt hem) fiskgratäng ska blir klar, vilket jag hoppas att den blir om typ 30 sekunder, annars svälter jag ihjäl....


Efter jobbet...

När jag kommer hem efter att ha jobbat en dag brukar jag:

*ha jävligt ont i fötterna, eftersom jag envisas med att ha mina "vanliga" skor på mig, och inte de fula arbetsskor (som är SÅÅÅ fotriktiga) som vi erbjuds att ha på oss..(fan, man vill väl vara liite flashig på jobbet, trots att man måste ha en ful skjorta på sig "så att alla ser likadana ut")

*vara förbannad på alla dumma kunder som passerar kassan under en dag. Hur dum kan en människa vara egentligen???

*ha ont i huvudet..

*hört kommentarerna "oj vilken slö kortmaskin ni har", alt "är det kö till banken?" alt "jaha, den här maskinen är inte vaken eller?" Jamen vafan. Vad tror dom? Att vi har kopplat ur vår kortmaskin bara för att jävlas med dem? Näe, det är väl inte mitt fel att chefen inte investerat i en ny, men det är ju jag som måste ta kommentarerna. Och det är inte EN gång per dag man får höra dem, utan ca 250 gånger...I TIMMEN.

*velat gå hem ungefär vid lunchtid.

*snackat skit om konstiga kunder med A på jobbet...

Näe men alltså jag trivs bra på mitt jobb. Det är därför jag ställer upp så ofta. Ja, det är verkligen superbra att jobba inom handeln...

Snö (del 2)

Vanligtvis brukar jag vara jätteduktig och cykla till jobbet! (en sträcka på ca 4 kilometer), men idag när jag tittade ut och såg att det snöade blev jag sur som en citron och helt plötsligt var det inte så lockande att svänga sig upp på cykeln för en tur i snöslask. DÄrför utspelade sig följande diskussion hemma hos oss ca kl 6.30 i morse:

Jag: Tomas vakna då!! (till en sömnig Tomas som fortfarande sover gott)

Tomas: Öhh va? Vad?

Jag: Kolla ut, det bara vräker ner..

Tomas: Öh, jaha..jag hör inte att det regnar...

Jag: Ame e du trög, det SNÖAR faktiskt. Snälla snälla kan du köra mig till jobbet..

Tomas: (tittar ut genom fönstret) Såå dåligt väder är det faktiskt inte.. Det finns inget dåligt vä....

Jag: (avbryter) Jag fullkomligt HATAR när du säger så. Dummo!

Tomas: Vi har inga vinterdäck på, och då får man inte köra när det snöar. Jag har inte lust att betala några böter...

Jag: Du är bara taskig. Jag fattar inte varför du måste vara så dum. VIll du ha på ditt samvete att jag kanske kommer att cykla omkull i snöslasket, bli helt kall och blöt, min frisyr helt förstörd OCH min mascara helt rinnig?!?!?!!

Tomas: Lägg ner, det är inte så farligt..

Jag: HEJDÅ ditt dummo. Hoppas du mår bra av att plåga dina nära och kära!! (sen stormade jag ut och fick cykla till jobbet....)


SNÖ!!

Jag blir galen! Trodde att våren äntligen var här. Men nejdå. Idag har det f***ing j****a snöat här. Dessutom jobbar jag den här veckan och hade en trevlig cykeltur till jobbet supertidigt i morse i full snöstorm (okej, kanske inte storm, men det snöade i alla fall...) Våren kom tillbaka!

Som sagt, jobbar hela den här veckan. Känns som om det var dax att jobba lite nu. Har haft så fullt upp med praktik och x-arbete att jag inte har hunnit hoppa in xtra på jobbet knappt nånting. Men nu är det ändring på det. Jobbar hela veckan + alla lördagar fem veckor framåt. Skönt med lite xtra klirr i kassan.. 


                                                                 image4

Bifogar en liten bild på snömassorna som bara dök upp från ingen stans.. (eller förresten, bilden är antagligen tagen mitt i vintern, men ändå... ibland har jag en viss tendens att överdriva som den värsta dramaqueen jag är!)

Helgrapport

Jag.Är.Helt.Slut. Shit vilken helg. Även fast Theo typ är världens snällaste bäbis så har det ändå varit tungt. Man måste vara på sin vakt hela tiden, så att han inte trillar eller stoppar nån överbliven smula från golvet i munnen... Men det har varit mysigt åxå. I går var vi på stan Theo och jag, tillsammans med kompis Jenny. Eftersom påskhelgen är en helg då många kommer hem och hälsar på i sin hemstad träffade jag många som jag inte sett på ett tag, och det var faktiskt en och annan som tittade lite förvånat när jag kom dragandes med en barnvagn.. Igår kväll hade vi lite middag här. Underbara vän Lina var hemma från Stockholm, så det var kul att vi hann ses lite, även om det blev lite mer spontant, i och med barnpassningen... I alla fall, idag var det två väldigt utvilade och mycket tacksamma föräldrar som hämtade sin lille son. En mycket trött Åsa (har pratat om mig själv i tredje person hela helgen, så jag kan lika gärna fortsätta) sitter vid datorn och väntar på att maten ska bli klar. Sen ska jag slänga mig i soffan och kolla på Casino Royal... Ha en fin söndagkväll!!

Barnvakten

Jaha, då var man barnvakt då! Gick jättebra att hämta honom, var inte alls ledsen när mamma och pappa skulle åka för att roa sig i storstan. Mer jag som var ledsen tror jag. Jag vill åxå åka till storstan över påsken. Avundsjuk.

Just nu har Theo fastnat för ett gäng PET-flaskor. Tydligen en superkul leksak. Här behövs inga dyra fischer price-leksaker, det duger gott med ett par gamla plastflaskor....Aja...det ska nog gå bra det här. Har redan varit ute och gått två timmar idag. Det blir i alla fall mycket motion till mig!!

Glad påsk!!

Maratonbarnpassning

Hrm... Imorgon är det fredag. Långfredag. Det betyder åxå att det är imorgon som jag ska börja min maratonbarnpassning som sedan kommer att sträcka sig ända fram till och med söndag. Shit. Vad har jag gett mig in på? Det finns säkert dem som tycker att jag har sålt min själ....vara barnvakt HELA påsken. Vad gör man inte för sina vänner? Det är bara det att det finns några nackdelar med att vara barnvakt hela helgen...

*mina kläder kommer inte att vara sig lika mer, nerkletade, nerkräkta och allmänt skrynkliga. Ska leta i garderoben ikväll efter kläder som är mest lämpade att ha när man umgås med barn..

*jag måste barnsäkra mitt hem. Inga farliga saker som diskmaskinstabletter och vassa knivar inom räckhåll. Bäst åxå att flytta undan mitt älskade fat från Royal Copenhagen, annars har jag en känsla av att det inte kommer att vara helt mer...(det är ganska skört..)

*jag får inte sova hela natten..

*jag kan inte gå ut på påskafton (alltså festa på kvällen) eller hålla min traditionella påskmiddag för mina vänner som ALLTID brukar ske på påskafton..

Fördelar:

*jag får leka en hel helg

*jag kommer att få mycket motion då jag kommer att vara ute med barnvagnen ungefär...hela tiden.

*jag får prova på hur det känns att bo i lägenhet, två trappor upp (utan hiss) OCH ha ett litet barn

*jag ställer upp för en vän i nöd (och bara att se hennes tacksamhet som hon visade när jag sa ja, är värd det hela!!!!)

Näe, men det ska nog gå bra det här.. (pepptalk, pepptalk till mig själv...) Jag är inte orolig. Men bli inte konfundrade över fall jag inte bloggar på hela helgen, antar att jag kommer att ha fullt upp anyway!

Beroende

Det finns några grejer jag inte klarar mig utan just nu. Är typ beroende.

* doves summer beauty för ansiktet. Så bra. Funkar kanske inte om man har problemhy, men på mig fungerar den alldeles utmärkt. Ger en fin färg i ansiktet, utan att man ser orange och öjämn ut!

* Duwops läppglans. Jag säger bara det. Detta läppglans är THE läppglans. Just nu är jag beroende och tror inte att jag någonsin kommer att kunna vänja mig av med det. Finns att beställa på accessora.....

*Eyeko Cream. Är cremen verkligen så bra som alla säger att den är? Ehh..JA det är den. I alla fall jag är helt såld på den nu. Ta inte i hela ansiktet men dra lite över kinderna med den. Det står att den ska funka som vanlig ansiktscreme, fast jag kör min vanliga under och sen bara lite på de ställen jag vill framhäva...

*Loreals Telescopic-mascara. En ny favorit faktiskt. Faktiskt till och med bättre än min gamla trotjänare Lancomes L´Exteme.

*Mavalas silvriga nagellack som jag ÄNTLIGEN lyckades fånga i lördags. Helt klart den färg jag kommer att köra mest på naglarna just nu....

Okej, det var några av mina favoriter i necessären just nu. Kanske finns det nån därute som har ett och annat beauty-tips att ge mig såhär inför våren. Det tipset tas tacksamt emot isf ♥

rapportering

Jeez alltså. Vad mycket folk det var på banken. Har de inte hört talas om bankomatkort?!? Varför måste alla pensionärer ge sig ut samtidigt som alla hårt arbetande människor för att göra sina ärenden??! De har ju typ hela dagen på sej, men nähe då, de måste absolut ut i värsta rusningstid när alla andra åxå ska på banken. Och det de gör där är att ta ut kontanter. Varför kan man inte bara ge alla gamla ett VISA-kort så att de åxå kan plocka ut pengar i en automat som alla andra. Känns som att detta helt plötsligt blev dagens I-landsproblem.

I alla fall, som vanligt när jag är på stan brukar jag oftast (läs ALLTID) handla något. (Why oh why kan jag inte hålla mig ifrån shoppandet för??) Handlade en liten påskpresent till min kära sambo. Till mig själv köpte jag det jag inte klarar att leva utan, (vad drastisk jag är idag då...) nämligen Mavalas Minute Quick-finish. Det gör så att mitt nagellack torkar på bara nån minut (som namnet anger). Eftersom nagellack typ är mitt andra namn klarar jag mig inte utan detta lilla överlack. Måste ha så att det inte blir kladdigt och fult. Kostar endast 39:- Spring och köp, fall det inte redan står i badrumsskåpet! Hittade två toppar med (för ovanlighetens skull...not.). Det går åt många toppar med trekvartsärm att ha under mina nya hängselklänningar. Hängselklänningen är just nu mitt paradplagg. Och jag som tyckte att det inte fanns nått fulare innan (förrutom ljusa jeans). Ja man vänjer sig fort vid vissa grejer....

nära döden-upplevelse

Jag har nyss haft en näradödenupplevelse. Fy fan alltså. Som den Cola-lightfantast jag är (hrm..lite för stort fan ibland) så tänkte jag att jag måste testa deras nya statsning Coca-cola Zero. Men fy alltså. Den smakade inte gott. Och där klunkade jag i mig som bara den för att jag trodde att de skulle smaka likadant. Men zero sugar, zero taste. Inget jag rekommenderar till lightfantaster som jag själv. (ja, ja jag vet, det är INTE bra att dricka cola-light, men det är så fruktansvärt svårt att sluta, bara).


                                                 image2 


Se detta som en varning. Och är det nån som lyckats göra sig av med sitt colalightberoende. Hör gärna av er. Jag vill veta hur man gör!!

En trevlig överraskning

Beslutade oss för att sluta tidigt idag. Så här är jag, hemma redan. Känns helt underbart. Nu har jag över en veckas ledigt från X-arbetet.. Fast det kommer nog inte att bli så. Antagligen kommer vi att snegla lite på det då och då, och komplettera lite hit och dit. Men men, det känns i alla fall grymt bra att det är påsk. Även om jag (kanske enligt många) sålt min själ eftersom jag ska vara barnvakt åt mitt underbara gudbarn HELA påskhelgen.. Men men, vad gör man inte för sina vänner??!?

Så till den glada överraskningen. Fick en utbetalningsavi med posten idag. Pengarna kommer från skolan. Har fått tillbaka en del av de pengar jag fick lägga på busskort när jag gjorde min sista praktik nu tio veckor innan X-arbetet. Det känns som ett härligt tillskott vid påsk och jag blev superglad. (även om det inte är några "nya pengar", har ju redan lagt ut dem en gång...fast det känns bra att jag fick tillbaks lite iaf)

Måste sticka in till stan och fixa ut dem innan banken stänger idag. Antar att de stänger tidigare eftersom det är "röd dag" i morgon....

Glad påsk!

Glad påsk alla läsare! Stor kram till er!


TV-junkien

Illa...Upptäckte just att jag har missat avsnittet av Men in trees. Shit. När hände det senast lixom? Har fastnat vid datorn. Känns som att det blir en ful ovana ibland. Har i alla fall satt på TVn i bakgrunden för att slänga ett öga på TM. Men nej, det finns intressantare saker att göra än att se det programmet. Lost-fan har jag aldrig varit, men jag har förstått att det är viktigt att man inte ringer mitt i till bland annat kompis C och kompis J, som är grymma Lost-fan. Jag tappade bort mig nånstans efter typ fjärde avsnittet. Inget för mig med några vilsna typer ute på en ö, som aldrig lyckas ta sig därifrån heller....

Min nya blogg!

Välkommen till min nya blogg! Jag har haft en annan blogg innan, men kände att det var dax att "dra vidare", så hädanefter kommer ni alla att finna mig här!! Hoppas att alla ni som läste min gamla blogg kommer att fortsätta att läsa den här!!

Kram till er!! ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0