Shoppingtime

Åhh!! Nu är man ledig fyra dagar i rad! Det känns helt underbart!! Idag ska jag på stan med Camilla och Jenny och trängas med alla andra som, liksom jag, har jobbat torsdag - fredag och inte kunnat gå på stan då!! Ska bli mysigt.
Ha en fin lördag!!!

fredag - en helt vanlig dag på jobbet

            image454

Jaha, så var det då dax att ge sig av mot jobbet för att inbringa lite cash till kontot. Ännu en fredagkväll ska spenderas på jobbet. Hoppas verkligen på att det kommer att bli en lugn kväll. Men jag kan inte tänka mig att det är många som sitter hemma och ringer. Folk är nog mer på stan på alla reor. Än har jag inte varit på rea, om man inte räknar min och Tomas systers korta sejour i Oskarshamn för att spana rean där. Det var ju som bekant inte så mycket att ha. Men men, imorgon är det min tur. Då ska jag reashoppa ihop med Jenny och Camilla. Sen ska vi planera lite inför nyår..

Ha en fin fredag!!!

Senilåsa glömmer folks födelsedagar

Men jag vet liksom inte vad som har hänt med mig!!! Jag börjar allvarligt tro att jag håller på att bli åldersglömsk. På riktigt!!!! I söndags kväll satt jag hemma hos mamma och pappa. Vi började prata om födelsedagar och så och då precis i det ögonblicket slog det mig: JAG HADE JU FÖR FAN GLÖMT IDAS 25-ÅRSDAG!!!!! Herre mig je, vad är det med mig?? Shit vad dåligt jag började må. Där hade jag skickat julkort men minsann glömt ett födelsedagskort! För att rätta till mitt lilla snedsteg skickade jag blommor till Ida igår, och jag vill än en gång bara säga: Förlåt gumman för att jag glömde!!!!!

                                           image453


Lilltå-smärta

Under julhelgen har jag lyckats med att slå i min lilltå i bordsben. Två gånger!!! Jag tror jag dör alltså vad ont det gör. Första gången var på julafton hemma hos mamma och pappa. Där dunkade jag in min vänstra fot i mammas massiva ek-soffbord när vi satte oss ner för att spana på Kalle och hans vänner. Redan då trodde jag att jag skulle dö av smärta. Men som om inte det var nog lyckades jag med att slå i samma lilla tå i en stol igår. En stol som jag bara några sekunder innan flyttat tillbaka till sin rätta plats. Vad fan skulle jag göra det för? Efter det fick jag knappt på mig mina stövlar och sen hade jag skitont hela kvällen. Antingen är det en stukning eller har det blivit en spricka i tån. Men vem orkar gå till läkaren för att få en lilltå undersökt?? Nej jag ska knapra piller istället så jag överlever dagen på jobbet. Jobbar till 21 kväll...

Jul, jul, strålande jul!

Så var man hemma igen efter ett farande fram och tillbaka under julen. Julafton spenderade jag hemma hos mamma och pappa. God mat och trevligt sällskap i form av mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar och de två bröderna! (lite senare dök även mina bröders flickvänner upp). I mina julklappar fanns det bland annat FilippaK-muggar (dots), martiniglas från Intermezzo (samlar), böcker, cykelsadel (!), bodybutter x 2 och duschcreme från Bodyshop, mascara & läppglans, pengar, Greys Anatomy-DVD (ja, jag är nog den enda i hela världen som inte sett den serien, men nu ska det bli ändring på det!!), parfym (Dreaming från Tommy Hilfiger) och presentkort på Kicks på 800:- så nu kan jag verkligen handla smink. Sen fick jag en del annat åxå.. Det blev en sen julklappsöppning för mamma jobbade kväll ända till 21:30...

Juldagen spenderade jag med Tomas familj på gården i Oskarshamn. Åkte upp på förmiddagen. Jag lånade mammas bil så att jag slapp åka buss. Kom lagom till den traditionsenliga lutfisken (som jag inte äter, men som tur var fanns det annan fisk till oss som inte gillar den lutade varianten). Efter maten tog jag och Tomas en långprommis i skogen på typ en timme. Fasen vad jobbigt det är att gå i skogen, mycket jobbigare än att gå vanliga rundan här i stan!!! Men det var riktigt skönt och på kvällen kunde vi med gott samvete äta den hemmagjorda pizzan som hade tillagats i en av julklapparna, en pizzaugn. Lite lek hanns det såklart med, och jag tror minsann att Spiderman-kostymerna som Tomas och jag gav till tvillingarna var populära....

Idag har vi varit på mellandagsrean. I Oskarshamn. Det måste vara världens minsta och tråkigaste stad. Jag och Tomas syster letade febrilt efter ett Stadium, som Tomas tyckte sig veta att det fanns ett i Oskarshamn. Men nej, det fanns det inte. Vi stannade en riktig oskarshamnare och frågade!! Inte en endast sak / plagg köpte vi. Skandal.

Nu är vi i alla fall hemma och i morgon är det jobb igen för mig. Tomas är ledig. Kvällen ska vi spendera i soffan tittandes på en film som vi har hyrt. Hoppas alla har haft en riktigt fin jul!!!

God Jul!

                                   image452


Ho Ho Ho på er!!
Tänkte bara önska alla en God Jul innan jag sticker hem till mor och far för fortsatt firande. Åkte hem igår för jag hade inga grejer med mig till att sova över + att mamma och pappa håller på med renovering av våra gamla rum.. Men idag får jag och bror (som kommer ner från Växjö) slåss om vem som ska sova i sängen och vem som måste sova på en madrass. (min gamla säng står kvar medans Roberts rum mest ser ut som en byggarbetsplats för tillfället. Jag ska slåss för att få sova i mitt gamla rum så får Robert sova på byggarbetsplatsen på en madrass. Hey, jag är ju trots allt äldst!!)

Nu ska jag käka lite julfrukost för mig själv. Ganska skönt faktiskt. Sen ska jag förbi kyrkogården och tända ljus innan jag åker hemåt!!

God jul till er alla från mig!

Uppesittarkväll

Sitter och väntar på att pappa ska komma och hämta mig. Skulle åkt buss ut till mamma och pappa eftersom Tomas tog bilen men pappa tyckte synd om mig så han kommer och hämta mig istället. Inte mig emot, att slippa sitta på en buss och tängas känns helt okej. Ikväll blir det mys hemma med god mat och trevligt sällskap. Kanske plockas det enligt tradition fram en och annan bingolott med. Vi får väl se vad som händer. Hur som helst jag hoppas på vinst!!!

Ha en mysig kväll!

Bättre än orginalet



Är inte denna mycket bättre än orginalet?? Och jag som tycker att orginalet är bra. Men detta är bra. Riktigt bra!! Hihi, precis min stil!!

Nu har jag dessutom städat klart och plockat upp den sista stackars tomten ur kartongen som jag inte hunnit orkat på hela veckan.. Ska bänka mig framför Bonde söker fru-reprisen nu och göra ett nytt försök. Det gick ju som bekant inte att se det programmet här i onsdags på grund av nått tekniskt strul hos Terracom som drabbade hela denna region av Sverige. Så. Fucking. Typiskt.

Mycket folk på stan

Igår var jag nästan död, utmattad och helt slut! Jag cyklade in till stan precis till klockan 10 för att vara där när de öppnade. Så hade typ alla andra åxå tänkt. Men jag fick i alla fall tag på det jag skulle ha. Fast det var svårt att hitta till pappa. Skulle köpa ett par birkenstock i strl 45, men de verkade vara slut överallt. Som tur var lyckades de i den sista skobutiken skaka fram ett par! Tack så mycket!!

Vid 12 kom Tomas in och mötte upp mig. Vi fixade de sista gemensamma julklapparna och gick och fikade. Det var jättemysigt. Inte ofta som vi är på stan, och inte ofta som vi är och fikar!! Var inte hemma förrän 16. Jag var helt slut, men det var bara att ställa sig och slå in allt. Nu för tiden finns det ju knappt en endaste affär som slår in fina klappar! Var inne en sväng på Cervera. Där har de sånna där nummerlappar. Killen som tog lappen innan oss tog nummer 21, de var på nummer 70. Vi vände i dörren. 50 stycken som skulle få hjälp innan oss kändes lite mycket! Gick till Inspiration istället.

Igårkväll var vi sedan bjudna till Camilla, Micke och Theo. Tomas och jag köpte ett badlakan med figuren från Cars på. Theo gillar Cars! Sen köpte vi en tröja med. Fick jättegod mat och fika och glögg. Tusen tack, det var supermysigt.

Idag har Tomas redan åkt till sin familj i Oskarshamn. Själv ska jag plocka och städa lite, det har liksom inte blivit gjort i veckan eftersom vi båda har varit dunderförkylda.. Sen sticker jag hem till mamma och pappa på uppesittarkväll!


God Jul på er alla!!!!

Julledighet

Åhh!! Nu är det ÄNTLIGEN julledigt. Jag är ledig ända fram till torsdag i nästa vecka. Det känns underbart skönt! Tomas hämtade mig efter jobbet idag, vi hade tänkt att åka och handla på MAXI. Det kunde vi liksom glömma. Fanns inte en endaste ledig parkeringsplats. Helt galet. Vi fick ta lilla dyra närbutiken istället. Tur att vi inte ska vara hemma så mycket under jul!

Snart ska vi iväg på julfika hos Tomas morbror och hans fru. Tomas kom på igår runt 22-tiden att vi var visst bjudna dit och det hade han glömt bort att tala om för mig. Men tack så väldigt mycket för det!! Jag hoppas att Tomas har förvarnat dem om att vi är förkylda så att de vet om det. Aja, det blir väl inte jättelänge. Känner mig ganska trött och sliten och i morgon är det upp tidigt som satan för att hänga på låsen istan klockan 10 när affärerna öppnar för att köpa de sista klapparna!!!!

Förkylningen håller i sig

Usch vad vi mådde risigt igår, Tomas och jag. Ringde till pappa och fick veta att både mamma, han, och en del av festdeltagarna från i lördags åxå hade blivit förkylda. Dessutom ringde Tomas pappa för att berätta att han blivit dunderförkyld han med, så det verkar inte bättre än att det var någon på festen som smittade ner oss. Vi låg helt utslagna igår kväll, men efter ett tag kom vi fram till att vi var tvungna att ge oss ut, bort till apoteket för att köpa mer nässpray. Trots att vi bara bor fem minuters promenad från apoteket tog vi bilen dit. Sen åkte vi och köpte hämtmat bara för att vi inte orkade laga själva. Var hemma lagom till klockan 20 och bänkade oss framför TVn för att se Bonde söker fru. Det gick inget vidare. TV4 funkade inte i detta område igår. Själv orkade jag inte ringa in och klaga, men det var det tydligen väldigt många andra som gjort. Stod om det i lokaltidningen idag. Får väl se reprisen på söndag istället... *Suck*.

Idag mår jag lite bättre men känner mig ändå seg. Ska försöka göra våran julskinka ikväll så jag slipper det i morgon / i helgen. Skönt att få det gjort! Tänkte även slå in en del julklappar så att det åxå blir gjort.
 
Julkortsstatus
Idag trillade det in fler julkort... Nu har vi fått 10 stycken!!

Julkortsterrorn uteblev..

                       image451


I år skickade jag och Tomas över 30 julkort till alla våra nära och kära. Vi har hittills själva fått fyra julkort. Fyra stycken!!! Ett från min mormor, två från Tomas kusiner och ett från min vän JennyG. Sen har vi inte fått några mer. Det är fan skandal. Jag ska sluta att skicka julkort. Tänkte att vi skulle bli bombaderade med julkort, men den bomben har verkligen uteblivit. Det är liksom två dagar kvar att få julkort på och jag skulle inte tro att det kommer trilla in ca 26 julkort på dessa två dagar...Kanske är vi inte populära att skicka julkort till längre, Tomas och jag......

"Nejdå, jag blir väl aldrig sjuk!!"

                                                  image450



Men vad är detta liksom???? Jag hann inte mer än skriva klart den där snodda listan igår och skryta om hur jag ALDRIG någonsin blir sjuk och att jag minsann aldrig åker på en förkylning!! Och vad fan händer?? Jo jag vaknar igentäppt as hell med huvudvärk och ont i halsen. Det straffar sig alltså... Fy så typiskt. Dessutom är Tomas åxå sjuk. Han ligger i soffan och tycker synd om sig själv. Jag har stängt in mig i sovrummet och vilat en timme efter jobbet men jag får ändå ingen ro. Ska försöka fixa lite käk snart... Tomas hade råkat sno med sig nässprayet till sitt jobb idag, vi hade bara en, så när jag kom ut ur duschen och han stuckit iväg till jobbet fick jag lite småpanik. Fick sitta och snörvla på jobbet ända tills Tomas hade lunchrast och kunde komma förbi och lämna sprayet till mig. Jag hatar att vara sjuk!!


(Som en liten trevlig bonus hade mina växlar frusit fast på cykeln när jag kom ut, det är minusgrader här. Självklart hade jag den på ettans växel och fick trampa som en galning för att komma hem! Som ytterligare en liten trevlig bonus hade batterierna tagit slut i mitt cykellyse. Som tur var stötte jag inte på några cops...)

Jag har åxå snott listan

1. Är du snygg? Näe det känns inte direkt som det just nu....
2. Är du fet? Ínte värre än andra....
3. Är du smal? Inte direkt, men fan efter nyår då jävlar!!
4. Är du en tönt? Tönt? Jag? Skulle inte tro det ;)
6. Är du sjuk? Nej, jag blir (nästan) aldrig sjuk, inte ens en vanlig liten förkylning kan jag lyckas med att dra på mig..
7. Är du feg? Det beror på vad, gäller det höjder är jag sjukt feg!!
8. Är du törstig? Ibland är jag så törstig att jag tror att jag har fått diabetes...
9. Är du 15 år? Plus minus 11 år sådär, det beror på hur man ser det...
10. Är du rik?Tyvärr inte
11. Är du fattig?Jag har så jag klarar mig, men mera cash tackar man ju aldrig nej till!
12. Är du smart? Jag kan hellre lite om mycket än mycket om lite om man säger så!
13. Är du shoppingsugen? Alltid. Att shoppa är att finna lycka!!
14. Är du retsugen? Inte just nu...
15. Är du saknad av någon? Ja det är mycket möjligt....

Fyra SKULLE;
1. Skulle du vilja vara längre? Jag hade inte sagt nej till att vara ca 4 centimeter längre men jag är ändå nöjd med mina 166.
2. Skulle du vilja väga mer? Nej tack inte som det känns just nu!
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Nej tack. Jag är ingen kändissucker...
4. Skulle du dricka dig full nu? Onsdag kväll, jag är sjukt trött och jag ska jobba vid åtta i morgon.. No thanks I don´t think so...

Sju KAN
1. Kan du vifta på öronen? Nej.
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Nej inte det heller...
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Nej det skulle nog aldrig hända att jag var tyst så länge.
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? Självklart, jag kan verkligen ha roligt utan sprit. Det är inget som behövs för att jag ska kunna slappna av och ha kul!
6. Kan dina vänner lita på dig? Ja det kan dem och det hoppas jag att de vet!
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Nej tack, fy så äckligt.

Fyra ANTINGEN ELLER
1. Pierca tungan eller näsan? Inget av det tack så mycket. Jag är mer för tatueringar.
2. Vara seriös eller rolig? Seriöst rolig
3. Brinna upp eller drunkna? Om man måste välja tror jag att jag vill drunkna...fast det är klart man svimmar ju av först av brandgaserna så det kanske är bättre att brinna upp, det känns ju ändå inte...
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Mamma och pappa såklart. Varför hänga med folk man inte gillar??

Snart 6 dagar kvar

Oj vad tiden går, nu är det snart bara 6 dagar kvar till julafton. I kväll har vi plockat ner lådan med lite pynt. Glömmer alltid varje år vad det är vi har så det var verkligen dax att uppdatera sig. Och det var många grejer jag glömt bort att vi har!! Kvällen har även tillbringats med att koka mera knäck. Av den jag kokade förra veckan finns inte särskilt många kvar hihi.. Och inte är det jag som ätit av dem..

Kvällen ska tillbringas i TV-soffan tittandes på Inför Let´s Dance. Längtar tills det sätter igång igen.

Mammas stora fest

Oj oj oj vilken lördagkväll jag hade igår!! Igår firade vi att mamma har fyllt 50 år. 100 personer var bjudna till festen som hölls i en festlokal i närheten av där mamma och pappa bor. Det var verkligen lyckat! Jag och mina två bröder var hos en fotograf för några veckor sen och tog ett syskonkort (eller ja, fotografen tog över 100 bilder på oss och till slut kunde vi enas om ett som vi gillade) och det var vår present till mamma. Presenten fick hon efter att jag hade hållit ett tal till vår kära mor. Det kom lite tårar i ögonen... Var mycket nöjd med mitt tal som var på rim. Har vaknat mitt i natten flera gånger då det har kommit olika verser till mig som jag har fått skriva ner, papper och penna vid sägen har varit ett måste :)

Kocken hade lagat jättegod mat, och tack vare min kära vän JennyG och en vän till henne flöt hela festen på superfint med servering och allt. Tusen tack tjejer!!!!

Bandet som var på festen och spelade höll en liten tävling, ett schlagerquiz. De spelade 10 intron och så skulle man gissa år, artist och låttitel. Vi var indelade i lag. Jag hamnade i det "unga" laget tillsammans med Tomas, mina bröder, deras flickvänner och våra kusiner Stina och Emil. Självklart vann vi tävlingen med 22 poäng av 30 möjliga. Inte helt otippat kallade vi oss som lag för "Schlagerkungarna". Priset var att vi fick inleda karaoken som bandet höll i. Jag och mina bröder bestämde oss för karaokeklassikern Eloise. Och efter uppträdande fick vi stående ovationer hihi... Vi sjunger hellre än bra!!!!

Inga missöden sådär på festen. Förutom en av damerna som gick emot en marschall med sitt byxben så det tog eld! Som tur i oturen var hade damen ifråga druckit några glas vin och kände antagligen ingen smärta igår kväll, värre lär det ha varit idag när hon vaknade. De som band om såret och tvättade rent sa att det inte såg så bra ut... Hoppas att det fixar sig. Tänker även på min ena brors lilla flickvän som inte mådde helt bra. Vi hade hela kvällen trott att hon drack vatten och fanta, men det visade sig vara vitt vin i glaset som vi trodde var vatten, och fantan hade min bror haft den vänligheten att "spetsa till lite" så när det stackars flickebarnet reste sig blev det lite för mycket för henne så de fick gå hem!

Själv mådde jag prima hela kvällen. Tomas och jag tog bussen hem vid kvart i två. Var hemma vid halvtre och somnade väldigt snabbt!!! Idag har vi varit på stan och inhandlat julklappar och ikväll blir det paketbyte för min del med tjejgänget hemma hos JennyK. Ska bli supermysigt att få träffa alla tjejer innan jul!! Verkar som att alla kunde komma med!!


             image449

Lussefirande + glittrande kläder

Åhh usch! Jag har ett uppdrag idag innan jobbet. Jag MÅSTE hitta den perfekta koftan att ha över min klänning. Annars vägrar jag att ha den på mig. Hade tänkt en lite "glittrig" kofta, inte sånn med tantvarning utan en med lite glitter-light. Vart fan kan man hitta en sånn i den här stan liksom??

Dessutom är jag lite deppig. Igår kom Matilda och jag fram till att vi jobbar tre av fyra fredagkvällar i december!! Hur kul är det liksom??? Men vem ska man klaga till. Det är bara att bita ihop och se glad och trevlig ut!

Igår var det Luciatåg på jobbet. Vår operation-manager var stjärngosse. Hrm.. Det var....fint. De gick runt och lussade och bjöd på lussekatter, glögg och pepparkakor. Uppskattat av alla anställda.

Och så vill jag bara medge att jag sprängde 100-gränsen på jobbet igår. Första gången sen jag började. Mer än 100 samtal på en dag. Jag var ganska slut när jag kom hem, la mig i soffan och vägrade prata med någon, inte ens stackars Tomas som jag förpassade in i sovrummet. Jag ville bara vara ifred. Ibland blir det så.

Mera knäck någon??

                                    image448


Så var den lediga dagen över. Idag är det jobb igen. Kvällsjobb. Bara det inte är nån hockeymatch som strular i kväll igen, jag orkar inte mer!! Jag är seg och jag är trött och jag har ett helt berg med stryktvätt att fixa efter gårdagens tvätt (och förra veckans med, som legat ihopknölad i en stor hög i garderoben...) Funderar åxå på att koka mera knäck. Idag var misstänksamt många borta så jag gissar på att någon sitter på sitt jobb och mumsar knäck hela dagen lång....

Luciabak

Idag har jag då varit och klippt mig!! Blev riktigt nöjd. Längden blev bra och färgen blev toppen. Inget grått dock då färgen var slut den här gången med, blev istället en lite bredare mörk slinga på höger sida och lite invävt på vänster sida. Tycker det är fint när det inte ser likadant ut på båda sidorna.

Efter klippningen gick jag en sväng på stan. Köpte en sidenklänning som jag tror att jag ska ha på lördag, på mammas fest. Men jag har inte riktigt bestämt mig än. Måste prova lite här hemma först. Klänningen är svart, ganska rak i modellen utan axelband med sånna där insydda "skenor" från märket Soya. Får se om jag bestämmer mig för att behålla den.

Kvällen har spenderats i köket. Jag har kokat knäck, gjort julköttbullarna, bakat Leilas saffransskorpor (som verkligen är skitgoda) och gjort dom där RockyRoad-godisarna jag skrev om tidigare. är riktigt nöjd med mig själv nu. Synd bara att det inte finns så många knäck kvar. Har en sambo som är fullständigt galen i knäck och jag känner starkt på mig att de kommer att vara slut när jag kommer hem från jobbet i morgon. Smällar man får ta! Kul att han gillar det jag gör!

Lugna ner dig, Anna Book!

                                          image447

Jag har tänkt på det här med Anna Book ett tag nu. Har inte hon blivit väldigt överskattad som kändis?? Alla säger att hon haft en livslång karriär, men förutom att hon var med i Solstollarna och sjöng ABC på 80-talet, vad gjorde hon sen ända fram till Let´s Dance 2006? När hon var med i Let´s Dance tyckte jag att det var bra, hon fick revansch (stavas det så??) på något sätt och det var kul att hon kom tvåa. Men sen ställde hon upp i skitprogrammet Ranking the stars på 5an och bråkade med Ann Söderlund! Nu ska Anna Book skriva en bok, om sig själv. Boken om Book ska den heta (ja väldigt orginell titel faktiskt....) Och till alla Sveriges kändisar säger hon nu: "Håll i er säger jag bara, jag kommer att avslöja en hel del". Men herregud, vad är det hon ska avslöja egentligen? Vart hon höll hus under cirka 20 år när hon var borta från rampljuset? Och så måste jag bara skriva om en sak till... Det här med att hon gick ut i tidningen och pratade om sin abort. Hallå, jag säger bara ett ord: Private! Eller vad? Vem vill veta hur mycket hon led under den här tiden och att det inte var planerat och bla bla bla bla bla... Klart att en abort är skitjobbigt, men det finns ju ett sätt att slippa, att skydda sig för guds skull!! Sen behöver man ju inte basunera ut det över hela svenska folket heller. Jag tycker att hon har varit lite föööör öppen med sitt privatliv i media.. Skärpning Booken!!!

Höga berg och djupa dalar




Ja jag är fan kär!! I låten alltså!! Skitsamma om det är en kärringlåt. Jag tycker den är så jäkla bra så det finns inte!! Vilken grym röst hon har alltså!!!!!!!!!!!

Julkortsknåpet fortsätter

Åhh vad dagarna rullar på fort mot jul, och herre min je, jag har inte införskaffat en endast liten julklapp (förutom till julklappslotteriet med tjejgänget hos JennyK på söndag). Det är verkligen inte likt mig. Men jag håller på med så mycket annat känns det som. Pysslar med mina julkort varje kväll, igår räknades det ut hur många som ska skickas i år, och de 20 julfrimärken som jag inhandlade förra veckan räcker inte långt, så jag har skickat Tomas att köpa fler. Tomas har många fastrar och mostrar och de måste ju alla ha ett julkort + alla i min släkt och vänner. Ja det blir några stycken!!!

Imorgon är jag ledig och det ska bli riktigt skönt. Har klipp och slingtid i morgon. Då tror jag faktiskt att jag ska ta steget ut och lägga i några grå slingor. Sist jag var där var den färgen slut så då tog hon mörkare och "vävde" in i underhåret, men nu ska jag fasen ha grått (det låter kanske skitfult, men jag har sett det irl på en annan tjej och det såg jättefint ut!!)

Imorgon tänkte jag även fixa till lite julgodis och köttbullar så att det finns i kyl och frys nu när julen närmar sig. Om jag får tid tänkte jag även baka några saffransskorpor. Wish me luck!!!!


Sköna söndag med marshmallowsletande

Idag har minsann inte varit någon vilodag. Steg upp och gjorde mig i ordning. Åkte in till stan för att lämna tillbax en kjol jag insåg att jag inte kommer att få någon användning för... Stack ut till IKEA för att spana lite. Blev arg på IKEAs sortiment. Skulle ha tag på en grej till mammas födelsedagspresent, men det verkar vara lögn att hitta det där, så nu måste vi tänka om lite, jag och mina bröder...

Efter IKEA var det dax för MAXI. Tänkte handla lite att göra julgodis av i veckan. Tydligen fler en jag som sett Leilas jul på TV4+ och Rocky Road-godisarna hon gjorde. Ingen minimarshmallows och inga dumlekolor nån stans, slut överallt!!!!! Fick jaga dem över hela stan. Det slutade med att jag köpte stora som jag ska klippa sönder med sax tänkte jag... Typiskt..


                                     

Ikväll blir det mysmiddag med Tomas. Ädelostgratinerad fläskfilé och potatishalvor. Tycker att vi är värda det. Vi har inte setts på hela veckan och Tomas har varit borta hela helgen, så nu tänkte jag överraska honom med en fin middag när han kommer hem. Tror nog att det kommer att uppskattas!!!

Ohh what a night!!

Åhh vilken mysig lördagkväll det blev. En riktigt lyckad julfest med jobbet. julbordet kanske var sådär, det kan inte riktigt mäta sig med det julbord vi åt förra söndagen, men skitsamma, det var kanske inte maten som var det viktiga ;) Vi dansade som aldrig för och jag tror minsann att jag dansade slut på både Matilda och Terese trots att jag är 7 år äldre än dem!! Vi hade verkligen skitkul ända tills ett psyko kommer fram för att prata med Matilda och mig. Han frågade mig om jag pluggat på högskolan.. Ehh vad ska man svara på det?? Ja bara i fem år typ... Han sa att han hade sett mig på kåren, det är bara det att det är typ 100 år sen jag hängde på kåren. Vart vi än gick var fanskapet efter. När vi gick till rökrummet kom han efter och kläcker kommentaren : "Jag trodde bara att det fanns rökrum på psyket" Ja och det vet väl du din idiot för det är där du hör hemma!!! Fan vad lack jag blev. Sen precis när vi skulle gå hem kom han fram till mig och Matilda igen och frågar om jag skulle våga byta nummer med honom... Ehhh.... Låt mig tänka en stund... Nej, jag tror faktiskt inte det!! Men mina vänner, storyn är inte slut här. Vi hämtade våra jackor och sen skildes jag och Matilda åt, hon skulle till bussen och jag gick in på en innegård för att hämta min cykel och cykla hem. Då har väl det jäkla psykot följt efter mig in dit!!! Jag låtsades ringa till Tomas och prata, killen försökte få till en konversation och närma sig men jag tror aldrig att det har hänt i världshistorien att någon har fått en så svart blick!! Fy fasen vilken blick jag gav killen!!! Sen vände jag mig om, hoppade på cykeln, ringde Matilda och cyklade som en jäkla dåre, en riktig omväg med, hem till mig, sprang upp och låste dörren. Och vet ni vad det värsta är?? Killen jobbar ju fan på samma jobb som jag, fast på en annan avdelning. Nu ska jag behöva se idioten varje dag... Usch!!!


Lördag

Nu är jag hemma efter en dag på stan. Inhandlade en "kort" kofta i svart med lite glitter i, typ som en bolero fast med kort ärm, tänkte ha den ikväll på julfesten med jobbet. Köpte även en ny pyjamas i svart på HM. Det var verkligen välbehövligt!! Det var mycket trivsamt att träffa Jenny. Vi hade inte setts på länge!!!

Nu är det typ dax att gå och göra sig vacker inför kvällen. Vi ska ha lite förfest här hemma innan och alla kommer redan runt 5, bara för att vi ska hinna. Julfesten börjar vid 19.

Lovlla

För ett tag sen var jag på en middag. Då kom vi fram till ett nytt ord: Lovlla. Visst är det ett fint ord? Vet ni vad det betyder?? Jo om man skriver in ordet kn**la i mobiltelefonen ( i alla fall en nokia) och har T9 på blir det Lovlla. Visst är det gulligt. Så nu uppmanar jag alla att börja använda ordet Lovlla istället. Det låter så mycket bättre än kn**la, som låter så väldigt hårt, tycker jag!! (detta kanske är skitgammalt, alla kanske redan visste detta utom jag. Skit samma i så fall, jag tycker det låter fint!!!!)

Mer lovlla åt folket!!!!

Tomas är en riktig partyhaj

Så var det då dax igen. Igår var Tomas ute för andra gången det här året. Igår var det med grabbarna i innebandylaget. Japp, de var hemma hos en kille och festade som aldrig förr. Det hörde jag nämligen när Tomas ringde mig för att försöka vara lite romantisk och säga godnatt. Ett 10-tal killar i bakgrunden som sjunger karaoke är inte att rekommendera. Jag hörde inte ett ord. Sen gick jag och la mig och somnade och sov vackert ända tills klockan 03. Då rumlar det in någon i hallen packad som ett svin.

Tomas: ÅSCCCAA!!!!!!!!!! Nu kanske du vill ligga i alla fall?? Ha?? Ha?? Jaentefullalls!!!!

Jag: Ge dig, tack för att du väckte mig!!!!

Tomas: Ratta, Ratta, Raaaa!! (tänk sällskapsresan så fattar ni...)

Gudars alltså. Det var ett himla projekt att försöka få in han i sovrummet och lägga honom i sängen. Innan dess höllt han på att trilla rakt i fönstret och välta både en och två krukor samt en hög ljusstake. Men i samma sekund som huvudet föll mot kudden somnade han. Jag själv låg vaken till klockan fem. Nu har Tomas fått stiga upp för hans pappa ringde och ville ha med honom till skogen. Han kommer att vara helt död idag. Rätt åt han!

Vilken tråkig vecka det har varit....

Men herre min Gud vilken riktigt tråkig vecka jag har haft. Jag har som sagt jobbat kväll hela veckan. Eller kväll och kväll, jag börjar ju vid 12 så det kanske inte kan räknas som kväll, snarare känns det som att man jobbar hela dagen!! Fy så trist det känns. Däremot ser jag grymt mycket fram emot helgen och lördagkvällens julfest med jobbet. Innan dess ska jag hinna träffa bästa Jenny som jag inte sett på evigheter (sen hon blev med pojkvän, hihi) och så ska vi ha lite förfest här hemma hos mig, innan julfesten. Vi ska ses redan vid klockan 17...

Men som sagt, dagen är fylld med jobb. Ska sätta mig ner en stund nu och ta det lite lugnt.. Har köpt färdigskivad julskinka, hoppas den är god. Tänkte äta en bit ihop med lite julmust bara för att få lite stämning.

See you!!


Många många grattis

                                  image445


Idag fyller min mamma år. 50 år!! Grattis på födelsedagen mamma!!!!

Julkortsfix

              image444


Idag tänkte jag sticka iväg in till stan innan jobbet. Har nämligen planerat att fixa mina (eller ja, våra, Tomas och mina menar jag) egna julkort i år. Lite pyssligt, men jag ska inte lägga ner värsta tiden. När vi var i Göteborg köpte jag själva korten, men nu behöver jag lite grejer så jag kan snygga upp dem, lite pennor och sånt, så det tänkte jag fixa nu.

en förlorad bilvecka

Jag skulle verkligen haft en underbar vecka. Jag skulle fått låna mammas bil den här veckan, för de sticker till fjällen idag, in fact sitter de nog redan i bilen påväg dit. I morgon fyller min kära mor 50 år, och hon vill inte vara hemma på sin födelsedag. Fira henne ska vi göra nästa lördag då det blir stor fest!! Men i alla fall, jag hade tänkt låna mammas bil och kunna åka runt och fixa en massa grejer hit och dit, men nu går inte det, för min lillebror ska ha bilen. Dumma han. Först skulle han med till fjällen, men nu har han ångrat sig och dessutom sålde han sin ena bil typ för en vecka sen (den andra får endast användas på sommaren.....) Och nu vill han ha mammas bil till skolan så han slipper åka buss. Ja herregud vad jobbigt att åka buss, det har ju inte jag gjort i 6 år till skolan, varje jäkla dag!!! Aja, snäll som man är lät man honom ha bilen, så nu får jag vackert fortsätta att cykla... Fuck....

Trött (som vanligt)

Igår när vi kom hem från julbordet var det någon som somnade och sov tre timmar. Denna någon var inte jag, det var min kära sambo. Antagligen blev det liiiite för mycket av det goda för honom eftersom vi hamnade vid chefsbordet och han och Micke var tvungna att snappsa ikapp med bossen hela tiden.. I alla fall, när Tomas sovit sina tre timmar och var skitpigg var det typ läggdax för mig. Men det tyckte inte Tomas som låg och puttade och buffade på mig hela tiden. Tillslut fick jag ett vansinnesutbrott. Det är inte kul att precis somna in och sen bli väckt ungefär fem gånger. Tillslut är man inte trött mera. Jag kapade på i alla fall och det slutade med att Tomas la sig i soffan eftersom han ändå inte kunde somna. Vad har vi då lärt oss av det här??

1. Ha skilda sovrum om den ena vill sova och den andra inte, då är det ingen som störs..

2. Sov INTE tre timmar på kvällen....


Gäääässsspppp......

Mätt, mättare, mättast!!

Åhh nu är jag verkligen supermätt efter årets första julbord!! Julskinka är min absoluta favvorit alla kategorier på julbordet! Med en riktigt god senap till är det gudomligt gott!!! Tomas och jag satte oss med Micke (som jobbar på samma jobb som T) och hans tjej Camilla (som jag brukar hänga rätt mycket med) vid ett bord med plats för sex personer. Så fick vi sällskap med VDn (tillika ägaren) på företaget och hans fru. Kändes som att det blev lite stelt och jag hade ett falskt leende på under hela middagen, men de är ändå väldigt trevliga människor!

                                    image443

(till höger i bilden skymtar restaurangen som vi var på.. Väldigt fin utsikt över vattnet. Den här bilden är dock tagen vid ett soligare tillfälle.)

Julstämning

                      image442




Idag har jag varit på Blomsterlandet en sväng och inhandlat årets julblommor. Köpte vita julstjärnor till köksfönstret. Sen skulle jag ha tag i en vit amaryllis, men de var slut så det fick bli en röd istället. Typiskt, men så är det när man är sent ute. Det var grymt mycket folk. Köpte även lite hyacinter och annat att göra arrangemang med. Så det har jag fixat och donat med nu ett tag.

Snart ska vi på julbord, Tomas och jag. Det är med hans jobb. Årets första julbord. Har en känsla av att det inte kommer att bli årets sista... Men, men, trevligt ska det bli!!


Animerad vuxenfilm

Igår var Tomas och jag hemma hos ett par kompisar för käk och sen bio. De ska ha barn snart. Bara några veckor kvar. Men vi håller tummarna för att det lilla knytet inte ska dyka upp på självaste julafton. Fast i och för sig, det blir ju en väldigt fin julklapp i så fall!! Efter att vi käkat gick vi som sagt på bio. Det var mannen i det andra paret som bestämt film och bokat biljetter. Till Beowulf. Ja så mycket kan jag säga att det är inte en film jag hade sett om jag fått välja. Dessutom var den animerad. En vuxenanimation... Angelina Jolie var med som nått monster, eller ja, de hade ju tecknat av henne lite... I bilen påväg hem hölls följande konversation: 

Tomas: Fan vad snygg hon är, Angelina. Vilken kropp!! Åhhh *suck* (och så drömmer han sig bort en stund)

Jag: Men för helvete kom tillbaka till verkligheten, tror du på fullaste allvar att det är så hon ser ut, det var ju för fan animerat, de har ju justerat i en evighet för att få henne att se ut sådär!!!!

Tomas: Näe, tror du verkligen det??

Jag: Ehhh... Låt mig tänka en stund.... JA!!!!


Pyntet som tar tid

Vilken tid det tar att fixa adventsfint hemma alltså!! Jag har hållit på hela dagen, förutom en kort stund då jag var borta på affären... Det är inte klokt. Känns som att jag aldrig kommer att bli klar, men fint blir det. Stjärnan i fönstret i köket (även om vi brottades ett jävla tag för att få den att hänga rakt!!), en stjärna på fot i vardagsrummet och en stake i sovrummet (ja inte vilken stake som helst hihi.. Ingen sånn där ful traditionell utan en i ek..). Har hängt upp mina röda gardiner och fixat mossa i en stake. Nu har jag bara lite kvar... Wish me luck...


Förkyld, någon? Du kan få en näsduk av mig i så fall..

    image441
Fick ett nytt paket från Buzzador igår. Paketet innehöll åtta förpackningar med Lambi näsdukar med 6 stycken mindre förpackningar i varje. Fatta vad mycket näsdukar jag har nu, och fatta hur mycket förkyld jag måste bli för att kunna testa dem. Tänkte ta med mig några till jobbet på måndag och se om det är någon som är förkyld där.. Då kan de få testa en av mina näsdukar för att sen få säga vad de tycker. Det var två olika modeller, en med balsam och en med cool mint, som stinker mint och som ska ge en uppfräschande känsla... Hrm.. Ska bli spännande och se vilken folket tycker bäst om. Dessutom var man tvungen att hålla koll efter näsdukarna i sin närbutik, så jag måste komma ihåg att spana nästa gång jag är på Ica....

Städning och fixning

Första dagen på evigheter som jag känner mig utvilad. Och då vaknade jag ändå vid halvåtta i morse. Har sovit själv i natt för Tomas stack till gården och skogen i går eftermiddag. Ingen som har puttat och vänt sig bredvid mig utan jag har fått sova helt ostört. Ibland behöver man det med.

Och eftersom jag är så utvilad och pigg idag finns det inga hinder som kan stoppa mig för att börja städa och fixa. Ska hänga upp mina röda linnepanelgardiner i köket. Dock ser jag inte fram emot att stryka dem. Minns att jag inte var så väldans försiktig när jag vek ihop dem efter förra julen (japp, det är sant, jag kommer att hänga upp samma paneler som förra julen, men då var de nya. Tycker att julgardiner kan man nog återanvända ett par gånger innan de läggs åt sidan, de hänger ju inte uppe särskilt länge....)

RSS 2.0