Doftar gott

Är det nån som vart på IKEA nyligen? Där har det kommit in doftljus med lakritsdoft, och herre vad gott de luktar. Jag tror jag svimmar. De är helt underbara. Sist Jennypenny och jag var på det stora möbelvaruhuset var de slut, men igår, när jag var där med Tomas, då hade de fått in dem. De luktar så grymt gott att jag knappt kan beskriva. Jag får minnen av nån lakritsglass som fanns när jag var en liten knodd. Glassen var väl sådär, men lukten av den var helt underbar. Spring och köp nästa gång ni ska förbi IKEA för jag garanterar att dessa är de doftljus som luktar godast. Ever.

                               image369
Tyvärr hittade jag ingen bild på lakritsljusen, dessa tror jag luktar typ kaffe eller nått, men de är från samma serie, som heter Tindra. lakritsljusen är i svart, grått och vitt och ligger förpackade tre och tre och kostar 49:-

Hjälp mig!

                                image368

Okej hörni, I need some help here. Den här stickade tunikan/väldigt mycket korta klänningen, är den en hiss eller diss, hit eller miss?? Jag skulle behöva er hjälp att bestämma. Just nu huserar den hemma hos mig, men jag känner verkligen att jag är i behov av ett smakråd här. Så snälla svara på detta:

a) Den där var verkligen skitcool. Tänk med en svart tight polo under och svarta stuprör. Tror jag verkligen kan bli en hit!!

b) Njaee.. det var inte riktigt min stil.. Men du skulle nog passa i den...

c) Ehhh... Vart har du hittat den där?? På en loppis med 70-talskläder eller? Lämna tillbaks den till affären genast om du inte vill riskera att bli tagen för att leva i fel årtionde/decennie! 

d) Jag skulle aldrig drömma om att ens köpa ett sånt plagg!!


(Jag vet redan vad sambo Tomas röstar på, utan att ens blinka svarar han att den är skitful och att jag ska lämna tillbaks den direkt. Han är mer för fjällräven och Haglöfs)

Facebookträsket

Nu har jag åxå trillat dit. Trodde att jag skulle klara mig att hålla mig därifrån. Men icke. Det gick inte. Nu är jag officiellt fast. Jag pratar förstås om Facebook. Denna community på nätet som nu har gjort mig beroende av att hitta gamla nära och kära. Ja herre, gamla ex och ovänner (och vänner med såklart) i en hel hög. Vilka minnen och vilka flashbacks det ger... Nån som vill bli min vän på facebook kanske??

Söndag

Igår fick jag definitivt leka av mig!! När vi kom hem till Tomas föräldrar och knackar på dörren stormar två små killar mot oss och så hör jag hur de säger "nu kommer skojiga Åsa!!" Ja mitt hjärta typ smälte. Sen var jag tvungen att brottas lite och leka. De är världens sötaste. Förrutom när en av dem, vet inte vem det var frågade varför jag hade stor mage. Men Gud, det är ju inte så att man får ångest eller så. Att få höra från en treåring att man har stor mage. Men tack så väldans mycket. Sen sa mamman att så säger de till alla. Hade tydligen sagt det till mormor åxå. Gullungar.

Idag händer inte mycket här... Ska eventuellt in till stan för att byta ett par skor åt Tomas, även om jag tycker att det vore bäst om han bytte dem själv. Det är ju skitsvårt för mig att veta vilken storlek han ska ha. Men Tomas har dragit til skogen och här är jag. Ensam och övergiven....

mellanlandning

Är hemma på en liten mellanlandning mellan IKEA och att åka hem till Tomas föräldrar. Herre min Gud vad folk det var både på stan och på IKEA. Det märks att det är lönehelg. Verkligen. Folk handlar som om det vore sista dan det gick att shoppa nått. Ever. Själv köpte jag inget särskilt på stan. En mascara blev det. Köpte Lancomes nya Virtuose. Har alltid haft L`Etreme innan, men kände för att prova nått nytt!

På IKEA var det så mycket människor överallt och så många jobbiga barn som sprang omkring. Varför kan inte folk ha bättre koll på sina ungar för, än att de ska ränna runt så att man håller på att köra över dem med kundvagnen. Rätt åt dem i så fall... Köpte present till lille bror som fyller år i veckan. Avslöjar inte vad, men jag tror att det kan bli bra till nån som nyss blivit med lägenhet.....

Lördag

Godmorgon! (eller snarare godförmiddag. Själv har jag varit uppe sen 8 typ). Idag har jag många grejer på G. Ska nämligen snart intill stan för en dejt med bästa Ida som är i stan över dagen och som jag inte sett sen i somras nån gång. Alldeles för länge sen alltså!!

Ikväll är vi bjudna till Tomas mamma på skördemiddag (!), ja jag ställer mig lite frågande till vad det är som kommer att tillagas och bjudas på.. Pumpa? Potatis? Morötter? För det är väl sånt man skördar nu?? Näe, men jag tror att det kommer bli himlans trevligt. Planerar även en liten leksession med Tomas systers tvillingar!! Grymt mysigt!!


Ha en fin lördag i den underbara solen!! (som inte visade sig från sin bästa sida igår, faktiskt. Ingen sida alls. Det ösregnade HELA kvällen när Tomas och jag åkte omkring på Öland och skulle mysa i mörkret med alla tända marschaller. Men de slocknade ju hela tiden i regnet, så det blev liksom inte så mysigt som jag hade tänkt mig....)

Fynden

Tomas bestämde sig för att sticka iväg och träna innan vi ska käka och sen åka, så då tänkte jag att jag ändå kan passa på och fota mina inköp jag gjorde idag. Jackan är jag grymt nöjd med. Tyvärr tycker jag inte att bilden gör den någon rättvisa, men det går liksom inte att fota sig själv så bra...



                

Jacka från VM för ca en tusenlapp. Skitbilliga skor, fyndade på Öland för endast 300 pix. Fodrade är de med så jag kommer att kunna ha dem i vinter. Och så en liten tunika utan ärmar från Gina Tricot som jag planerar att ha en svart långärmad tight top under, kostade 199 tror jag att det var.

Thank God it´s friday

Kom nyss hem från ICA. Herre min Gud vad folk det var där. Givetvis också en massa folk man känner = skitjobbigt för att man måste stanna och prata och vara trevlig hela tiden. Dessutom lyckades jag (som vanligt) tappa bort Tomas. När jag sen hittar honom ser jag att han har fått tag i nån annans kundvagn men trodde att det var vår, så där står han med nåns blipper och blippar sina bananer. Killen som hade kundvagnen tittade lite konstigt på Tomas, som inte fattade alls, förrän jag sa till honom att han var vid fel vagn. Gud som han skämdes, hi hi... Näe, det är därför som man ska handla ensam. Ingen risk att man tappar bort någon....

Har som sagt hängt lite med Camilla och Theo idag. Vi var en sväng på Öland för att Camilla skulle köpa ett par skor. Hon hittade ett par jättefina. Jag skulle inte köpa några skor. Det gjorde jag inte heller *vissel* vissel*.....Hittade en superfin jacka, eller kappa, med. En svart A-linjeformad, skitsnygg, som det stod Åsa på, så den fick följa med mig hem... När ska jag lära mig??

Snart ska Tomas och käka tacos och sen bär det av mot ön igen. Det ska bli så himlans mysigt. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så att vi kan fota lite...

Ha en fin fredagkväll!!!!

Hösten är här

                                      image364


Var uppe tidigt idag (på min lediga dag) för att städa. Skönt att ha det gjort nu på morgonen så har man hela dagen på sig till annat. Och det är precis vad jag ska. Ägna dagen åt annat alltså. Jag ska på tur med Camilla och Theo. Vi ska över till Öland en sväng för att spana lite. Det är nämligen skördefest på ön hela helgen. Efter det sticker vi tillbaks till fastlandet för att käka lunch. Ska bli jättemysigt. Det var så länge sen jag träffade Theo.

Ikväll blir det tur nummer 2 till Öland. Tomas och jag ska åka på konstnatten. Den arrangeras varje år under skördefesten. Det är grymt mysigt. Hela Öland lyses upp med marschaller och på alla ställen där det finns nån aktivitet eller kafé eller konst eller nått är det skyltat med pumpor.

Nu känns det verkligen att det är höst!!

En liten lista

Godmorgon!! Minglet igår gick bra. Det var inte sååå många grejer som fick följa med hem. Endast ett litet läppstift (har inte använt läppstift på år och da men Jenny inspirerade mig till att köpa ett) och ett genomskinligt lipgloss köpte jag...

Fick denna lilla lista mailad till mig. Tänkte att jag kunde svara på den här i bloggen....

1. Ditt namn:
Åsa

2. Ditt gangsternamn (De tre första bokstäverna i ditt riktiga namn, plus izzle):
Åsaizzle (haha, inte så kul faktiskt...)

3. Ditt detektivnamn: (Favoritfärg och favoritdjur, på engelska):
 Black Dog (om jag måste välja ett djur, annars är jag inte särskilt förtjust i dem....)

4. Ditt såpoperanamn: (Ditt mellannamn och gatunamnet, där du bor):
Birgitta Brage

5. Ditt Star Wars-namn: (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, de två första bokstäverna i ditt förstanamn, de tre första bokstäverna av din mamms förstanamn):
Jonåsbir

6. Ditt superhjältenamn: (Din andra favoritfärg, på engelska och din favoritdricka):
Pink cola (light, men det känns lite töntigt att ha med....)

7. Ditt vittnesskyddsnamn: (Din mammas mellannamn):
Elisabeth

8. Ditt gothnamn: (Black, och namnet på ett av dina husdjur):
- Black Pontus (ehh...okej, kan jag rå för att Tomas lilla pippi är döpt till Pontus??)
 
Hihi... vad fånigt det blev. Ingen jag känner som har några coola namn. Inte jag heller. Uppenbart ska man inte heta Åsa för att det ska bli nått coolt....


Klipp och shopping

Herre alltså, vad stressigt det blev. Höll på att missa min klipp och färgtid... Här gick jag hemma och plockade och fixade, och sen när jag skulle gå ner för att ta min cykel och cykla in till stan hittar jag inte min cykelnyckel. Vad fan!! Jag visste att jag haft den igår.... Sen kom jag på att Tomas lånat min cykel till affären igårkväll!! Ringer i panik till honom:

Jag: Har du min cykelnyckel??????????

Tomas: Näe...Det tror jag inte... Eller jo....Det har jag nog.....

Jag: JA ELLER NEJ HAR DU DEN????? (ungefär här börjar jag gapa och skrika och eventuellt låta lite desperat...)

Tomas: Ja jag har den, men det är väl inte hela världen.. Du kan väl gå in?

Jag: DÅ KOMMER JAG ATT MISSA TIDEN!!! JAG HINNER INTE!!! DU FÅR KOMMA HEM NU OCH SKJUTSA MIG!!!!

Tomas
: Jag vet inte om jag kan gå från jobbet....

Jag: DU GÖR DET!!! NU!! Det är du som har förstört detta för mig. Jag går mot södra vägen hämta mig där. HEJDÅ!!

Tomas: Jaja, jag kommer.

Snacka om att jag var sur på honom. Tomas och mina cykelnycklar är inte så tighta. Det var inte så länge sen som han tappade mina andra cykelnycklar.....

I alla fall. Jag kom iväg och jag är grymt nöjd med resultatet. Har försökt att fota, men det är fan inte lätt att fota sig själv. Jag blev helt blank i ansiktet och jag ser ut som en fotboll, men i alla fall, här är några pics (vad som inte syns så bra på bilderna är att jag har lagt i lite mörkare slingor under, eller det är ju inte jag som har gjort det, utan min frisör, men ändå, ni fattar):

          

Köpte även ett par stövlar. Mina älsklingar, som jag kollat på huuuuur länge som helst. Ja, det är sant. Nu äntligen slog jag till. Hittade även en tee som jag tyckte om (och därför köpte jag den i både svart och vitt. Fy vad jag är trist). En brun kofta från HM fick åxå följa med hem!!


            

Mingelkväll

                                        image356


Jag kom på att det är verkligen skitbra att jag ska gå och klippa mig idag för ikväll ska jag och bästa Jenny på lite mingel på Makeupstore. Där är ju alla så jäkla flashiga och har typ sminkat sig i tre timmar innan de ska dit, så då är det skitbra att jag i alla fall kommer att se bra ut i håret (förhoppningsvis). 

Inte för att jag planerar några stora sminkinköp just nu, men om jag känner mig själv rätt så kommer antagligen ett litet läppglans och kanske en ögonskugga att få följa med mig hem ikväll. Ska hur som helst bli himlans trevligt!!

Hårror

Som av en händelse (ja, av en händelse, det var inte som att jag hade planerat det eller så) så råkade jag fastna framför Top Model Sthlm igår. Det var makeovertime. Alltså, bruden med det långa håret!! Vad är felet med henne liksom?? Hon hade världens chans, men så backar hon ur för att hon måste klippa av sitt låååååånga hår, som förövrigt såg förjävligt ut. Såg ut sådär som långt hår oftast blir, uttunnat, risigt i topparna, slitet, och allmänt trist. Det bara hängde där på henne liksom.. Senså ville de blonda henne lite, men det ville hon inte heller. Hon ville behålla sin råttfärg.. Alltså, ger man sig in i en sånn ytlig bransch måste man väl ändå vara beredd att förändra sig??

Och det, mina vänner är precis vad jag ska göra idag. Förändra mig. Jag ska klippa och slinga mig. Är ledig torsdag, fredag, lördag, söndag. Kan ni fatta? Schemaläggaren måste gjort nått fel! Men det skiter jag i. Jag är så glad över min långledighet. Mitt hår också. Det är i akut behov av ett klipp. Jag hade tänkt mig nått sånt här:

                             image355

Kort är liksom mer jag, och jag tycker att den här frisyern är fin. Men det känns ganska töntigt att ha med en bild till frisören... Det är inte jag...

Nedstämt

                                            image354


Gick till jobbet idag för jag mådde bättre. Läste bland dödsannonserna i vår lokalblaska (ja, jag läser alltid dödsannonserna...) och blev nästan lite minichockad när jag ser en dödsannons på min tonårscrush. Ja, han som jag var kär i jättejättemycket när jag gick på högstadiet har gått och dött. Jag har mina misstankar om vad det kan vara, men jag är inte helt säker. Jag vet att det inte har gått så bra för honom efter typ högstadiet och gymnasiet och jag vet att han inte direkt haft det bästa umgänget. Jag vet åxå att han "skakade galler" ett tag med... Men ändå, det känns lite i hjärtat idag. Han var liksom min stora kärlek när jag var 14, fastän vi aldrig varit tillsammans eller så...



                                          R.I.P min tonårslover

Efterlysning - rosa klänningen

Jag tror jag blir galen!!! (eller ja, så allvarligt kanske det inte är, men nästan..) I Senaste numret av VR finns det en rosa klänning från HMsidan 42 för 398 kr. JAG HITTAR INTE DEN PÅ HMs HEMSIDA!!!!! Och jag ska bara ha den. Jag ser framför mig hur jag kommer gående i den, ett par svarta strumpbyxor/tights, mina nya svarta stövlar (som jag inte köpt än, men vaddå, man kan ju alltid drömma om att hitta den perfekta stöveln) och en svart kofta över. Men nu är det så, mina vänner, att jag har minsann bevakat HMs hemsida som en hök (hur dom nu bevakar vet jag inte, men det känns som att hökar spanar desperat) typ varje dag sen jag införskaffade tidningen. Men nej, ingen klänning så långt ögat kan nå. Ni kan nästan kalla mig besatt nu. Jag vet att det är skitlöjligt, men jag bara Måste. Ha. Den. Här. Klänningen. Tyvärr har jag ingen bild på den, men alla som har tidningen, slå upp sidan 42, spana på den, och hjälp mig sen att leta.

Om någon skulle hitta den här åt mig skulle jag bli väldigt, väldigt VÄLDIGT tacksam!!!!!!


Krisen är (nästan) över. Jag mår bättre.

Så. Nu mår jag trots allt lite bättre. Har tvingat i mig lite (hemmagjord) fiskgratäng. Och även om jag inte var särskilt hungrig känns det mycket bättre nu. Om jag mår bättre i morgon ska jag gå till jobbet för, hör och häpna, jag saknar faktiskt jobbet lite.... Det är så himla många mysiga och trevliga tjejer där (ja det finns ett par trevliga killar med förstås) och det känns som att jag har kommit in bra i "gänget". En av tjejerna som började samtidigt som jag är verkligen supertrevlig. Vi har samma arbetstider och sitter bredvid varandra så det blir mycket att vi pratar. Trots att hon är hela sju (7) år yngre än mig så har vi ändå mycket att prata om. Ålder spelar liksom ingen roll längre.. Vad fasen är sju år liksom?? Typ: Jag har hunnit sluta gymnasiet, bo (nästan) 2 år i stockholm och plugga 5 år på högskolan under tiden hon har gått klart grundskola och gymnasie... Sju år är ingenting alls. Ingenting alls.

Sjuka åsa

Usch! Jag som verkligen verkligen (nästan) aldrig är sjuk. Har blivit....sjuk. Fick gå hem från jobbet idag för det funkade verkligen inte. Hade så ont i magen tidigare idag och kände mig matt och spyfärdig. Fick springa på toaletten jag vet inte hur många gånger. Inte så fräscht med kunder som ringer och jag måste panikkoppla dem för att springa på toa. Så för första gången in my life har jag sjukskrivit mig och har min första karensdag, eller vad det heter. Nu har jag varit hemma ett tag och sovit lite och tvingat i mig lite dricka. Men jag mår inget vidare. Har ont i huvudet, och känner mig lite matt. Kanske har jag feber, men vem vet?? Tomas och jag äger liksom ingen febertermometer, det är mer för barnfamiljer. Så jag får bara gissa mig till att jag har feber och då gissar jag på typ 37.8-37.9, feber light typ....

Får hoppas på att jag mår bättre i morgon.......


Idiotin fortsätter

Jobbar idag igen. Därav osynligheten...

De som följt mig och mitt liv ett tag vet att jag på mitt förra jobb kunde bli j*ligt förbannad på idiotkunder som vi hade där... Det är inte direkt bättre här. En del kunder tror verkligen att de kan ALLT. Särskilt om det är en mossig gubbe som ringer och får prata med en tjej. Herregud!! Kan en tjej verkligen hjälpa mig med mina problem?? Igår hade jag en sånn mossig gubbe... Grrr säger jag bara...

Jag: Välkommen till..........

Gubben: Min parabol funkar inte!!!!!

Jag: Nähe... Vad får du för felmeddelande då???

Gubben: Inget!!! Vad ska jag göra?? Parabolen är från Viasat!

Jag: Jaha, men det här är Canal Digital. Jag kan inte hjälpa dig då, för jag vet inte om de har samma system som oss.

Gubben: Alltså du får ursäkta mig, men det verkar inte som att du kan detta. Jag vill prata med nån som kan.

Jag: Jag kopplar dig!

Och sen kopplade jag bort kunden ut i nätdjunglen och hoppas på att han fortfarande svävar runt därute. Idiot. En del tror verkligen att de är för mer än andra....

Lugna gatan på jobbet

Ja jösses, det är inte direkt rusning till telefonerna idag. Förutom att Playhouse Disney inte funkar och det ringer massa upprörda föräldrar hit som tror att det är fel på deras TV-apparater så händer det inte särskilt mycket. Alla sitter typ och surfar alternativt kollar på TV. Vi har ju ganska många kanaler här om man säger så ;o)

Har hittat några söta grejerKyssjohanna som jag blev lite sugen på. Nackdelen är att de tar 50 kronor i faktureringsavgift. Tycker att det är lite mycket.. Jag vet att de kan ta faktureringsavgift eftersom de erbjuder ett gratis alternativ... Men jag tycker fortfarande att det känns sådär att lämna ut mitt kortnummer på nätet. Jag vet att det bara är jag som är löjlig men ändå...

Vad tycks om dessa två ting. Är de inte fina??

image352    image353

Lördag - jobb

Usch vad segt det var att gå upp idag. Ute regnar det och det ser allmänt trist ut. Och om ungefär en och en halvtimme börjar jag jobba. Och sen jobbar jag ända fram till 21. Suck. Hade hellre suttit inne och kollat på film och läst böcker än att ge mig ut i det här skitvädret. Men vad gör man inte för lite pengar? (och för att man bara inte kan skolka från jobbet hur som helst. Hur skulle det se ut? Och vilket rykte skulle jag få då?) Tomas stack iväg tidigt i morse. Han skulle på nån skogsdag på en skogsbruksskola som han har läst lite kurser på. Kul. Inte. Undrade först om jag ville hänga med. Men jag känner att det inte riktigt är min grej att testa motorsågar och provsitta senaste skotaren... Dessutom ska jag ju jobba.

Ha en underbar lördag i regnet!!

Äntligen fredag

Ops! Dåligt med bloggande idag (som vanligt känns det som, och ändå har jag varit ledig idag). Har tillbringat dagen med att rensa ur, plocka fram lite höstkläder och stryka ett helt berg med tvätt, bara för att det ser liksom snyggare ut när det ligger där struket, än om det är helt skrynkligt. Det gillar jag inte!

I eftermiddag har Tomas och jag varit ute på tur. Kollat på lite nybyggda hus. Så fina allihop. Vi känner att vi börjar bli lite sugna nu.. Eller ja, det är väl mest jag, Tomas har varit sugen på ett hus i typ tre år, men han har snällt fått vänta på mig. Men nu känns det äntligen som att vi kan vara där. I husstadiet. Ihhhh. Det liksom pirrar lite i magen och känns lite neröst. Nu ska vi bara hitta nått som passar oss båda. Jag drömmer om en gammal 20-talsvilla i trä med punchveranda, medan Tomas vill helst ha ett helt nytt hus. Det kan ju vara bra med ett helt nytt hus, då får man ju precis som man vill ha det, men nya hus kan ALDRIG få den charmen som ett gammalt hus har. Dessutom tar det ju år att få en snygg trädgård i ett nybyggt hus, det gör det inte om man flyttar till ett gammalt...

Ikväll blir det hemmagjord tacopizza och en film (Beck - Den svaga länken, Tomas och jag har ju en fabläs för svenska polisthrillers). Vi har inte hunnit umgås så mycket på senaste tiden. Inte har vi ätit ihop heller på typ två veckor. Så det ska bli mysigt att umgås lite ikväll. Även om det är filmtittande som gäller...


            Ha en mysig fredagkväll!!

"Goda" grannar

                                      image351


Såg ett program på TV igår (ovanligt...). Grannfejden hette det och gick på TV3 igår vid typ 22. Herre? Vad är det för människor som ställer upp att medverka i sådana program?? De bråkade och höll på värre än fyra treåringar i en sandlåda med bara en spade och hink. Hur kan vuxna människor bete sig på det sättet? Alltså jag vet att folk kan bli galen på sina grannar. Det är ju inte direkt så att man kan välja vilka människor man vill ska bo i huset brevid, men man måste ju göra det bästa av situationen. Kalla varandra för rövslickare och peka finger varenda gång man kör förbi grannens uppfart. Där går väl ändå gränsen?? För övrigt känns det som att programmakarna på TV3 har idétorka den här säsongen. Program som Ensam mamma söker, Allt för byn, Top model sthlm och nu Grannfejden gör inte direkt att jag längtar efter att slå på tvn och kolla på trean längre.....

Lunchdejt

Glöm det där jag skrev om att städa och rensa. Jag har fixat mig en lunchdejt. Har en träff med bästa Cissi som jag inte träffat på evigheter. Hon ringde nyss och undrade om vi skulle ses!! Gud vad glad jag blev. Ska bli jättemysigt!!

Bio + rensning


                 image350


Idag är jag ledig L.E.D.I.G!! (och imorgon med faktiskt) Vilken jäkla lyx. Skitsamma sen att jag jobbar hela helgen. Det känns i alla fall bra att vara ledig de här två dagarna!!

Ikväll har jag en biodejt. Vi ska gå och se Underbar och älskad av alla. Har längtat efter att se den och jag vet att jag är skitsen och att den typ har gått på bio hur länge som helst nu, men det har inte blivit av. Det är inte direkt en sån film som jag skulle släpa med Tomas på. Det är inte heller en sån film som Tomas skulle vilja bli ivägsläpad på!!

Tänkte även ängna (hur fan stavas det??) dagen åt lite rensning i garderoben samt städ av garderoben för det behövs VERKLIGEN. Just nu råder ett oordnat kaos. I vanliga fall brukar det råda ett ordnat kaos, men inte nu. Nu ser det för jävligt ut....

Vilka skor väljer du en dag som denna??

               



Jag har en del funderingar kring stövlar. Kan man börja använda det nu eller? Jag såg en tjej med typ vinterstövlar för några veckor sedan och det tyckte jag såg ut...sådär.. Det såg helt enkelt för varmt ut. Det är ju fortfarande kring 13-16 grader ute, i alla fall här, och då tycker jag att det ser för varmt ut. Annars är ju skoväljandet ett helvete just nu. Ballerinas, ja då måste man ha en ful nylonstrumpa i annars fryser man ihjäl lite om fötterna och det ser ut som att man fortfarande lever kvar i årstiden sommar. Och om man har stövlar ser det typ ut som att man längtar efter vintern. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vilka skor ska man ha nu egentligen?? Någon som vet??


Att inte räcka till

Man kan inte räcka till åt alla. Man orkar inte helt enkelt. Så det är med sorg i hjärtat som jag har fått ringa och säga upp mitt fritidskompisskap idag. Men jag känner liksom att det inte funkar mer. Det går inte när jag jobbar sent två veckor i rad. De som är handläggare tycker att man kan träffas på helgerna men jag känner att det är så mycket annat som måste hinnas med under helgerna. Därför har jag nu avsagt mig uppdraget. Det känns som att det är något man kan göra när man är student och inte har så sena kvällar men med ett jobb funkar det inte riktigt...

Nu ska jag käka lite lunch och sen ska jag sticka iväg till jobbet.

Rally

Igår höllt jag på att dö en liten smula... Det var lillebror som körde hem från kalaset på landet igår. (japp min moster bor låååångt ute på landet i ett jättemysigt hus). Lillebror har ju som bekant alldeles alldeles nyss fått körkort. Herre min Gud, det är inte så roligt att åka med nån som precis har fått kortet...

Jag: Men nej, Ohhhh vad du kör fort!!!!

Macce: Ge dig!!

Jag: Mehh.. Tänk på att det är mörkt. Hjälp! Det kan komma upp en älg, en kanin eller vad som helst!!

Macce: Håll käften!!

Jag: Näe men nu får du sakta ner. Pappa säg till honom!!!!! (och min pappa har hamnat i nån slags rallykris, för han har chippat sin bil så att den går skitfort. Som värsta tonåringen. Jag skäms nästan för att pappa har gjort det. Men visst, det är grymt drag i pappas bil...)

Mamma: Ja, Marcus, nu får du köra lite lugnt. Tänk på att det är mörkt!

Macce: Men ÅHHHHHHHH!! Ge er. Måste ni sitta och klaga på den som nyss fått körkort. Som om ni skulle vara så jävla bra på att köra själva.

Då lägger sig pappa i:

Pappa: Ja för Åsa är ju bra på att köra, hon har aldrig krockat, fått fortkörningsböter, parkeringsböter eller blivit påbackad på en parkering........

Jag: Tyst!! Jag kör i alla fall sakta och säkert!!

Sen tjurade jag hela vägen hem och pratade bara med mamma. Det var vi som satt i baksätet....

Läs Livstid om du inte har nått annat för dig

                                         image344


Tänkte att det kanske skulle passa sig med en liten bokrecension nu såhär när det närmar sig höst (med rejäla kliv dessutom. Höstskor på snart antar jag....). Jag har sträckläst Liza Marklunds Livstid under helgen och ja, vad ska man säga?? En typisk Liza Marklund-bok. Gillar man hennes andra böcker om Annika Bengtzon så kommer man garanterat även att gilla denna. Jag tyckte att boken var bra. Hade grymt svårt att släppa den, men det brukar jag ha när jag läser böcker som är bra. Dock blev jag spänd på slutet. Anar man en fortsättning möjligtvis?? Jag skulle nästan tro det. Det kändes inte riktigt som jag "hade läst klart" fastän det inte fanns fler sidor i boken.. Men men, hur som helst. Klart läsvärd i höstmörkret.


Betyg: ÅÅÅÅÅ

Mormors USA-parfym

                         image343






Igår var jag som sagt hemma hos mormor. Min mormor är en riktig dam. Hon är jätteintresserad av både kläder och smink och tänker dagligen på sitt utseende. Mormor skulle aldrig drömma om att gå utanför dörren osminkad trots att damen är 76 år. Nej det skulle liksom aldrig hända. Jämt när man är hemma hos mormor är det skitkul att spana bland allt hennes smink och parfymer. Igår visade mormor mig en parfym som hon fått från hennes väninna Evy som bor over there, i staterna alltså. Fy f*n säger jag bara vilken hemsk parfym!!! Mormor ville inte ha den, därför undrade hon om jag kanske skulle kunna tänka mig den. Ehh.. nej tack!! Den luktade helt enkelt för mycket USA!! Alltså jag har inget emot USA men den här doften den doftar precis som typ USA, flaskan är dessutom helt tacky. Massa glittriga pärlor och en guldkork.. Ja den är liksom USA personifierad. Mormor sprutade lite på min hand för att jag skulle få känna den, och det ska jag säga, doften sitter i fortfarande trots att jag har skrubbat ovansidan av min hand jag vet inte hur många gånger. Sa till mormor att hon skulle slänga den. Hon hade redan försökt att ge USA-parfymen till mamma men hon ville inte heller ha den, tack gode gud för det. Köp aldrig en parfym som bär namnet Elisabeth Taylor.


(bilden är lånad från nätet)

Kusinkalas

Jag har inte särskilt många kusiner. Ändå känns det som att jag jämt är på kusinkalas. Idag är det kusin Emils tur att fylla 19 år. Och eftersom jag inte har nått bättre för mig en söndageftermiddag så har jag bestämt mig för att följa med. Först tänkte jag avstå och vara hemma och "ta det lugnt" inför arbetsveckan som komma skall. Men igår hade jag verkligen en superlugn lördag. Kvällen spenderades tillsammas med en bok och mitt lördagsgodis. När hände det senast att man satt ensam hemma en lördagkväll liksom? Men det var skitskönt. Dock känner jag nu att jag är i stort behov av att socialisera mig lite, därför åker jag på kalas i eftermiddag. Ni kan kalla mig kalaskvinnan om ni vill!

Frågestunden

Ops! Var visst borta lite längre än planerat!! När jag gått ner, låst upp cykeln och cyklade över parkeringen ser jag att Tomas har lämnat bilen hemma!! (antagligen åkte han med sin far till skogen) Gud så bra. Vände om och gick upp och hämtade bilnyckeln (ja alltså jag ringde till Tomas och kollade så att det var okej att jag tog bilen) sen körde jag en liten liten sväng och hoppsan, så var jag hemma hos älskade mormor och hade bjudit in mig på fika. Men nu är jag i alla fall tillbaka och ska svara på alla frågorna som jag fått. Okej, då kör vi!!!


Hur träffades du och Tomas?
Tomas och jag träffades på ett ställe som heter Strand i Borgholm, Öland. Jag var askalas och spydde på hans skor. Ändå gav han mig sitt nummer!! Jag var helt förvånad måste jag säga. Det var inte så att jag sattsade på att ge ett gott intryck första gången vi träffades!! Hade partajat med några brudar som inte direkt är kända för att ta det lilla lugna, och man blir ju som man umgås. Och jag blev fulla alltså....

Söker du lärarjobb nu också eller ska du satsa på ditt nya jobb nu?
Jag har tänkt mig att jobba på mitt nuvarande jobb ett tag. Vill jobba så pass länge att jag har rätt till a-kassa om jag skulle bli arbetslös. Ser dessutom sjukt mycket fram emot att få semester nästa sommar redan!! Jag kommer antagligen att jobba kvar där ett tag!!!

Bor ni i hyresrätt eller bostadsrätt?
Vi bor i en bostadsrätt som Tomas har pröjsat för!!

Stugan på Öland som du pratar om ibland, är det din och Tomas stuga?
Sommarstugan är Tomas mamma, men vi är grymt tacksamma att vi får låna den ibland för det är så mysigt där!!

Läser Tomas din blogg?
Ja, tyvärr. Det känns inte som att jag riktigt kan outa mina inköp längre ;o) Tomas tycker att jag handlar ALLDELES för mycket.

Läser dina vänner din blogg?
Ja det gör dom. I alla fall några av dem. En del av dem lämnar till och med fotspår ;o)

Vad var ditt drömyrke när du var liten?
När jag var liten ville jag bli flygvärdinna. Ja det är sant. En del av mig vill nog fortfarande det. När jag var på anställningsintervju för mitt nuvarande jobb så ställde de frågan vilket yrke jag kunde tänka mig förutom lärare då såklart, och det arbete jag har nu. Jag svarade flygvärdinna. Killen som intervjuade hostade till lite och kollade lite lustigt på mig, men vad fan, det är nått jag skulle kunna tänka mig och det står jag för!!

Har du varit med på tv någon gång?
En gång har jag varit med på TV4s lokalnyheter. Det var för 100 år sen när jag gick på högstadiet och de kom och skulle göra ett reportage om vår kamratstödjargrupp som vi hade på skolan. Jag var väldigt engagerad i den under hela högstadiet för jag var en av dem som var med och startade upp hela verksamheten på min högstadieskola. Fick dessutom träffa Laila Freivalds som var där i egenskap av minister. Antagligen var de mer intresserade av att göra ett reportage om henne...

Hur länge har du och Tomas varit ett KP? (kärlekspar)
Tomas och jag har varit tillsammans i lite mer än fem år!!!!! (lycka)

Trivs du på ditt jobb?
Jag trivs skitbra på mitt jobb. Det är jättetrevliga människor och bra atmosfär. (gud så helylle det där lät då...)

Kan man få se en bild på Tomas?
Jag har länge tänkt på om jag ska visa en bild på Tomas eller inte, men det ska vi väl kunna ordna. Lovar att en bild kommer komma inom snar framtid på min kära sambo!!

Vilka är dina favoritfilmer?
Guuud vad svårt... jag vet inte riktigt, men en film som jag kan se skitmånga gånger är Can´t buy me love med han som är med i Grey´s anatomy nu. Sen älskar jag Grease (1). Kollade på den varje dag när jag var liten, typ..

Vad har du för musiksmak?
Jag lyssnar på det mesta som spelas på radion. Men allra kärast är jag i Sahara hotnights!!!!

Vill du gifta dig eller är du en sån person som inte vill gifta sig?
Jag vill ABSOLUT gifta mig!! Helst igår!! Tyvärr har Tomas och jag lite svårt att komma fram till vilket efternamn vi ska välja. Därför har vi liksom kommit i ett dödläge kan man säga. Han vill typ att jag ska skriva på ett papper där det står att jag tar hans efternamn när vi gifter oss. Ehh... I don´t think so!! Han heter typ Sveriges vanligaste efternamn och det har jag inte direkt lust med. Tomas menar på att hans pappa skulle bli ledsen om vi inte tog deras efternamn men hey, det är ju inte som att det är värsta släktnamnet som nån gammal gammelfarfar har kommit på på 1700-talet. Det är ju ett vanligt svensson-efternamn.

Vad ska dina framtida barn heta? (Om du nu vill ha barn?)
Barn ja, klart jag vill ha nårra små knoddar!! Helst en av varje... Såklart, men det vill väl alla. Om jag får en tjej ska hon heta Leonie eller Alvalie (Tomas är INTE med på något av dem. Han tycker att det inte låter riktigt klokt) och om jag får en pojke ska han heta antingen Victor eller Axel.

Puh!! Nu har jag svarat på alla frågor. Hoppas att ni är nöjda med svaren!! Passar även på att önska alla en fin lördagkväll!!!!!!

Städkärring

                                     image342


Nu har jag städat klart. Det finns ingen känsla som är så skön som den känsla man får efter att ha städat klart. Eller... det kanske bara är jag som är knäpp?? Hur som helst. Nu ska jag bara sticka till köpcentrat och handla lite mat. På cykel. Ja det är sant. Tomas har tagit bilen till skogen och kvar här hemma är jag med en storhandling som behövs göras och endast en cykel som hjälpmedel. Hoppas att jag grejar det. Annars är det Tomas fel för att han tog bilen!! När jag kommer hem kommer jag att svara på ALLA frågor som jag har fått!!!!

Äntligen lördag

Äntligen helg!! En ledig helg utan något som helst inbokat (förutom städ och handling). Så. Jäkla. Skönt. Tomas har dessutom stuckit till skogen hela helgen och lämnat mig ensam kvar här hemma, men det känns faktiskt helt okej. Ibland är det skönt att vara ensam.

Nu ska jag fortsätta med städningen. I eftermiddag kommer jag att besvara alla frågor som jag fått!! Ska bli riktigt kul!! Ha en underbar lördag!!


Tidningsbild

Igår satt jag som vanligt på torsdagar, och bläddrade igenom gratistidningen Kalmarposten som kommer varje torsdag här. Ja, jag blev ganska förvånad när jag såg att jag själv var med!! Tydligen har sekreteraren i vår förening tyckt det var en skitbra idé att maila in lite foton från vår kära fest vi hade för några helger sen.. Ja, ja där ser man. Mest pensiosar faktiskt, som har fastnat på bild. Tomas skymtar bara i ett hörn.
 
(om inte uppslaget kommer upp direkt när jag länkar är det bara att klicka fram till typ sidan sju eller åtta eller nått, så finns jag där!!!)

Fortsätt fråga.

Men Hallå hörni!!! Feel free to ask sa jag ju!! Kom igen nu.. Fråga på! Vad vill ni veta om mig?? Är jag redan som en öppen bok eftersom bara en endaste (tack Jennie!!) har ställt frågor om mitt liv... Ni har till lördag eftermiddag på er att få svar på alla era frågor!!! Jag lovar att svara på ALLT!!!!!!!!!!!!!!!!


(Och nej Tomas, jag bloggar inte på arbetstid, jag har en liten paus nu fall du undrar.....)

Update: Nu börjar jag snart tjata på er!!!!! Är det bara en människa (tack Jennie för ännu fler frågor!!) som vill veta nått om mig??

Top model - ett stort misstag

image341

(tjejen på bilden, med ryggen mot kameran har ingenting med texten att göra, det har däremot de andra fyra som sitter på rad bakom bordet)

Kollade lite på Top Model Sthlm (ja vad fan heter det sthlm för???? Är det bara modeller från stockholm som får tävla eller?? Löjligt tycker jag, hade räckt om det hetat Top model sverige...)  igår. Näe, jag tycker inte att det var särskilt bra. Det har varit mycket bättre tidigare säsonger tycker jag. Dessutom var det en, i mina ögon, ganska smal tjej som de tyckte var kruvig (!) och som de bad klä av sig i bikini. När hon gjort det utbrister nån av männen i juryn Hey there, eller nått liknande. FörnedringsTV när den är som värst. Stackars tjej. Jag tycker inte alls att hon var kurvig. Jag vet att det inte är samma mått inom modellbranchen, men ändå, ska hon behöva utstå äckelkommentarer från en gammal frisör som ser ut som jag vet inte vad i håret...

Näe, jag kommer definitivt inte att fortsätta titta på den här skiten. Tacka vet jag Top model USA. Där bråkar tjejerna, gråter vansinnigt när de blir stylade i håret och snackar grymt mycket skit om varandra bakom ryggen på varandra och Tyra Banks som säger "congratulations, your still in the running towards becoming americas next top model" eller nått sånt (jag reserverar mig för min kassa engelska stavning). Det är TV det!!!

Tomas nya leksak

Samtal igår när jag kom hem från jobbet. Ganska trött i huvudet och bara ville softa i soffan framför Idol:

Tomas: Kolla vad jag har köpt!!!! (i skitnöjd ton)

Jag: Jaha, vaddå för nått?

Tomas: Den här!!!!!!! (Håller upp en gigantisk slipmaskin av märket Bosch som inte direkt ser ut att ha kostat 3 kronor precis..)

Jag: Jaha och vad ska du med den till hade du tänkt dig??

Tomas: Jag ska slipa här hemma nu. Både fönstrena och balkongdörren!!

Jag: NEEEEEEEEEEJ!!! Det ska du INTE göra. Jag veeeeet hur lång tid det tar när nått ska bli gjort. Sovrummet tog en månad. Köket tog tre veckor. Jag pallar inte att leva i en lägenhet som ser ut som kriget i en månad framöver!!!!

Tomas: Men, det kommer inte att ta så lång tid. Jag ska börja imorgon när jag kommer hem från jobbet!!!

Jag: Men då får du stanna hemma hela helgen och slipa istället för att åka till skogen i helgen och hålla på där!!!

Tomas: Nej jag ska bara göra lite här hemma då och då!!!

Jag: Men vad fan, det kommer att ta året att bli färdig med lite slip och målning. Fan jag orkar inte. Jag flyttar!!!! Och förresten, vad kostade den där mojängen???

Tomas: Men den är skitbra man kan till och med ha den när man ska föra lackrecond på bilen.. Den kostade typ 1000...

Jag: Men så bra och billigt då!!!!!

Återstår att se hur det ser ut här hemma när jag kommer hem efter jobbet ikväll. Om han har börjat vänder jag garanterat i dörren. Mamma, jag kommer hem ett par dagar och bor i så fall...

Feel free to ask...

Om man kollar runt på lite bloggar hit och dit (och det gör man ju) så är det många som har med listor där man typ får svar på ALLT om den personen, andranamn, tapetfärg i sovrummet, hur många par strumpor dom har och så. Och visst, det är ju jättebra för då känns det som att man känner den personen skitbra fast man ens kanske aldrig träffats i verkligheten. Jag tänkte göra på ett annat sätt istället för att lista mitt liv. Jag lämnar frågan fri. Om det är något som nån vill veta om mig så är det bara att fråga på. Jag kommer att svara på alla frågorna (om jag nu får några) på lördag eftermiddag. Feel free to ask... Okej, sätt igång!!!!!!!!!!

Seg. Segare. Segast.

Är så himlans seg i huvudet.. Vill bara hem och slänga mig framför TVn och kolla på Idol. Bästa bästa Idol med alla små roliga människor som gör bort sig hela tiden. Sitter på jobbet. Inte särskilt många som ringer ikväll. Folk har väl annat för sig.. Ha en fin onsdagkväll!!!

Boktips

Jag har haft sånna fruktansvärda cravings efter lite nya böcker att läsa. Sist jag läste nått var det Snabba cash av Jens Lapidus. Hrm.. Boken var bra men språket var sådär. Känns som den var skriven av en 15-åring typ. Dessutom kan det inte varit en språkstjärna som har korrläst den, hittade hur många stavningsfel som helst. Javisst, kalla mig lilla rättstavningspolisen om ni vill!! I alla fall, litteratur var det. Nu har jag klickat hem några böcker från Bokus bara för att jag var så himlans sugen på att läsa... Dessa titlar blev det:

            image338     image339   image340

Jag vet att det är många som inte grejar Liza Marklunds serie om Annika Bengtzon men jag tycker att de böckerna är bra, därför är jag jättesugen på att läsa Livstid. Den andra boken, Perfekta hemmafruar, kändes som en lagom lättläst bok och den sista boken har jag INTE köpt för att jag är gravid eller så, för det är jag definitivt inte, jag köpte den för att jag diggar Lantz. Tycker hon är sjukt rolig...


Nu ska jag sticka i väg och fixa lunch till jobbet. Ska åka förbi en grymt god "salladsbar" på vägen och köpa nån god sallad. Ha en fin tisdag!!



Cherrio my friends!!

Besvikelser på namnsdagen

                                        image337


Usch! Igår var en deprimerande kväll. Blev besviken på en som jag trodde att jag kunde lita på. Tydligen inte. Fan vad sånt känns trist. Särskilt om det är någon i ens närhet. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Men jag känner ändå att jag måste ta tag i det. En sak som jag tidigare inte reflekterat över och som nu blivit till en skitstor grej. Det hela känns bara löjligt och trist...  Ähhh... nu får jag ta och rycka upp mig, jag kan inte deppa hela dagen för 



            Idag är det min namnsdag!! Grattis på namnsdagen Åsa!!!!


Fixa matlåda




                                    image336



Har tillbringat morgonen med att fixa ihop en matlåda. Ja det kändes verkligen jätteroligt att gå upp vid halvåtta och ställa sig och laga mat. Men jag orkade verkligen inte igårkväll när jag kom hem. Bytte direkt om till mjukisbyxor och sjönk ner i soffan. Och det straffar sig ju idag. Men samtidigt tycker jag att det är skitbra med matlåda. Man tjänar liksom pengar på det, känns det som. Sen ringde det en vän som jag inte pratat med på typ 14 veckor, så det blev ett maraton i telefonprat igår kväll...

Och på jobbet flyter det på. De (som bestämmer alltså) har bestämt att vi ska få ett område till, så den här veckan går jag och sex andra tjejer teknikutbildningen så att vi kan svara på tekniksamtal åxå. Shit, jag är inte så haj på teknik... Imorgon ska vi ha praktiska övningar. Vi ska lära oss att montera en parabolantenn. Ja det ska verkligen bli spännande att se hur det ska gå....

Mera identitetskriser

Alltså. Jag fortsätter att förundars över TV-programmet ID. Igår hade de med en tjej med silikonbröst och kallade det för en identitet. Va?? Inte visste jag att silikonbröst var en identitet. Jag trodde att det var nått man sysslade med eller så. Men nej, nu är tydligen silikonbröst en identitet åxå. Nån kille som var med sysslar med parkour. Jag vet inte fall jag tycker att det är en identitet. Snarare en hobby. För inte kan man väl leva på parkour?? Man tjänar väl inga pengar på det?? Om det är nån som har svar på mina frågor är ni mer än välkomna att skriva en liten rad i kommentarer......

Vad fan tittar jag på programmet för? Jag måste sluta med det. Jag tycker ju ändå inte att det är nått bra......

It ain´t over yet....

Ska strax sticka till jobbet. Inte världens mest klockrena (!) tider den här veckan, men men, jag kommer att överleva. Jag jobbar mellan 11-19:45. Det betyder att jag precis kommer att hinna hem till Idol som sänds vid 20:00. Men inte ikväll, såg jag nyss, när jag kollade i tidningen. Är väl bara tisdag, onsdag, torsdag då..

Samtal sent igår kväll efter att Tomas hade käkat. (jag åt tidigare för jag var så jäkla hungrig)

Jag: Ska du inte ta bort tallriken från bordet??

Tomas: Nej, men jag tänkte du kunde göra det imorgon. Du börjar ju inte förrän 11!!!

Jag: VAD SA DU?????

Tomas: Puss puss, du hinner städa imorgon på morgonen!! Det blir väl jättebra??

Ungefär här kastade jag en stor kudde som vanligtvis brukar ligga i soffan och pryda den på Tomas!!! Ja man ska som sagt inte ropa HEJ förrän man är över den förbannade bäcken. Och än har jag tydligen ganska långt kvar... Suck....

Ensamma mammor letar efter karlar

        image335



Igår kollade vi (alltså Tomas och jag) på TV-programmet Ensam mamma söker på trean. Tomas är tydligen helt fast i det programmet. Jag tycker att det är....sådär... Tomas är typ helt kär i hon Susanne (för alla er som inte vet, så är Susanne hon längst till höger). Hon är 28 år och har tre barn. Tomas tycker att det är skitcoolt med en tjej som arbetar som betongarbetare. Jag tycker att det är sådär coolt med en tjej i sina bästa år som har tre barn, och inget av barnen har nån kontakt med sin pappa. Istället letar hon nu en ny pappa till sina barn, jag tycker att det är....sådär... Tycker mest synd om barnen som måste vara med i TV fastän de (nog) inte bett om det.... Men men, man får väl hoppas på att hon hittar den stora kärleken... Jag kommer nog inte fortsätta att kolla, det är skillnad när mina bönder drar igång. Då kommer jag att sitta klistrad varje vecka!!!

Min helg

Ojsan! Nu har jag varit borta från bloggen alldeles för länge igen. Aja, inget att göra åt, har varit lite upptagen...

Fredag

Jobbade på hela dagen. Var sjukt skönt att sluta vid 18-tiden. Stressade iväg som en galning för att köpa en liten blomma till Jenny som jag skulle till på vinlotteriet. När jag har fixat blomman och är halvvägs hem (på cykel) kommer jag på att jag har glömt kartongen på jobbet som jag skulle slå in Jennys present i. F**k. Det var bara att vända och cykla tillbaka genom alla trafikljus som såklart visar rött hela tiden, och springa upp och hämta kartongen. När jag kommer hem är klockan typ tjugo över sex, så jag kände mig grymt stressad. Som tur var kom Camilla precis förbi för vi skulle ha sälle bort till Jenny så jag satte henne på att slå in paketen åt mig så att jag kunde fixa iordning mig. Kvällen var grymt trevlig och jag vann första pris i vinlotteriet.

Däremot var det inte så kul att komma hem. Massor av grabbar som har fixat middag och druckit öl och sen bara lämnat allt för att sticka in till stan och partaja. Snäll som jag är röjde jag upp allt innan jag skulle gå och lägga mig. Klarar fan inte av att se all skit, det är ju skitjobbigt att gå upp på morgonen och se hur stökigt det är, nej då är det bättre att röja på kvällen...

Lördag

Tomas födelsedag!! Tänkte att jag skulle vara lite snäll mot älsklingen och inte väcka honom med min skönsång allt för tidigt, så när jag vaknade vid åtta gick jag ut och la mig i soffan och läste lite i en bok. Tydligen var Tomas redan vaken. Två gånger var han uppe och smällde och drämde på toan så att jag skulle fatta att han var vaken och ville att jag skulle komma in och sjunga för honom och ge honom hans presenter *fniss*. Lördagen spenderades sedan med att åka runt och kolla på bilar. Vi ska nog köpa en bil ihop, jag och Tomas. Känner att det börjar bli dax för mig att investera i en bil. Antingen köper vi en ny eller så ska jag köpa in mig på Tomas volvo..

Orkade inte baka nån tårta (första gången i hela mitt liv som jag KÖPTE en tårta istället för att greja en själv. Men jag kände bara att jag orkar liksom inte stå och fixa en tårta) så vi var på bageri och köpte en prinsesstårta. Fixade även med käket till födelsedagsmiddagen. Tomas hade fått bestämma käk. Det blev soyamarinerad fläskfilé med potatisgratäng, varma grönsaker och fetaostcreme. Det var Tomas föräldrar, mina föräldrar och min ena bror som var här på middag igår. Tomas blev jätteglad för sina presenter.

Söndag

Idag har vi varit och hälsat på Tomas lilla farmor. Hon har fått flytta till en ny lägenhet och jag hade inte varit där än för att se hur den såg ut, så det passade att åka och hälsa på henne idag. Hon blev jätteglad över att vi kom, och sånt värmer ju alltid. När vi skulle hem tyckte Tomas att det var en skitbra idé att köra värsta skogsvägen hem istället för gamla vanliga E22an. Att åka till/hem från Tomas farmor brukar normalt ta ca 50 min - 1 timme. Idag tog det typ två timmar hem. Dessutom blev jag skitillamående av alla kringelkrokar på vägen att jag trodde att jag skulle spy rakt ut. Inte blev det bättre av att Tomas tvärnitade mitt i skogen och skrek "KOLLA, KOLLA DÄR ÅSA!!!!!! EN ÄLG!!!!!!!!!" Men vad fan behöver du nya glasögon eller?? Det är ingen älg det är en stor stubbe. *fniss igen*. Tomas behöver nog allvarligt gå och kolla sin syn...

Nu är vi i alla fall hemma och kvällen ska tillbringas framför TVn. Ska kolla på Ensam mamma söker, som jag inte riktigt har bildat mig nån uppfattning om än, antagligen tycker jag att det är ganska töntigt program. Sen ska jag se På spaning med Bridget Jones som det var evigheter sen jag såg sist...

fredag morgon

Godmorgon!!

Igår blev inget inlägg skrivet. Det var fullt ös medvetslös hela dagen som gällde. Eller ja, jag jobbade till sex, sen hem och städa och röja. Kastade alla ledsna blommor som stått på balkongen. De såg inte för roliga ut längre.. Skönt att bli av med dem..

Idag är min femte dag på jobbet. Veckan har gått otroligt fort. Ikväll är det även dax för vinlotteri hos Jenny!! Ska bli riktigt roligt. Det var länge sen nu, vi har haft uppehåll under hela sommaren. Jag hoppas såklart på en vinst.

Ha en fin fredag!!!

Åsa väljer - en vanlig onsdag i september...

Är hemma efter en dag på jobbet. Jag var så jäkla grymt hungrig när jag kom hem att jag allvarligt trodde att jag skulle dö, eller i alla fall svimma lite, men nu har jag käkat och det känns mycket bättre. Var tvungen att uträtta några ärenden på vägen hem med, så det tog lite längre tid än vanligt att komma hem...

Har surfat runt lite och hittat massor med snyggt som jag vill haaaaa!!! Bjuder på några bilder:

                          

Topp, väst, polo och väska från HM. Men, jag säger men, jag vet inte om jag är redo för en rosa väska i höst. Modellen däremot gillar jag skarpt eftersom den påminner om Bayswatern.. Synd att den inte finns i svart för då hade jag inte tvekat, hade köpt den med en gång!!!!!!


                        

Kofta och rutig tunika från Lindex. Gillar den grå färgen på koftan. Annars är jag ju mest för svarta koftor. Det är liksom min grej....

Idol - ett sätt att göra bort sig...

                     image328


Så var det då återigen dax för Idol. Kollade på programmet igår. Jag tycker att det är de typ fem första programmen som är roligast. Det är då man får se alla idioter icke-sångfåglar göra bort sig... Ja herre min gud, vad ska man säga?? Har dessa människor inga vänner alls?? Jag menar, jag skulle aldrig låta någon av mina vänner göra bort sig inför hela svenska folket i tv på bästa sändningstid bara för att de så hemskt gärna vill ha en liten sångkarriär på CVt. Nej aldrig. Och jag hoppas verkligen att mina vänner skulle stoppa mig fall jag skulle få tillfällig black-out och söka till Idol. Ja, jag är  minsann medveten om att jag inte sjunger bra, tyvärr är ju inte alla det.. Tänk bara på Anna från Idol 2006.... Jag skäms bara jag tittar på det.....

No more marktjänstservice från mig...

Ja jag är minsann upptagen nu för tiden! Upptagen med jobb! Känns viktigt och bra att säga det där "nä jag kan inte för jag jobbar då." (okej, finally, jag ska sluta tjata om jobbet vet att det blir tjatigt...) 

En sak som i alla fall är skitbra när man har jobb det är att man inte kan sköta alla marktjänster längre utan nu är det dela som gäller. Japp, ni hörde rätt. Kära sambo kommer numera att få dra sitt lilla strå till den här stacken för att allting ska fungera smärtfritt. Idag till exempel skrev jag bara en liten gullig lapp innan jag gick iväg att det vore himlans bra om maten var färdig tills jag kommer hem utsvulten och trött. Och gissa vad? Den var (nästan) klar. Fatta att jag blev överlycklig. Han gör så fina små framsteg, min älskade Tomas, att jag knappt tror att det är sant. (Jag ♥ Dig) Dock är det inte precis allt som herrn i huset har greppat.

Tomas: På fredag ska jag ha killmiddag. (för att Tomas fyller år)

Jag: Jaha vad roligt!!

Tomas: Jo så jag tänkte om du kunde fixa käk och tårta till oss.....

Jag:????? Var det inte du som skulle ha middag???

Tomas: Ja alltså snälla, menar jag.

Jag: Sorry grabben men fredag kväll är jag uppbokad ska på kombinerad inflyttningsfest/vinlotteri hos fröken Gunnarsson. Du får fixa käket själv...

Nu har jag fått höra på omvägar av kära Camilla, som bor ihop med Tomas bästa vän Micke att Tomas tydligen frågat Micke om han kan hjälpa till att fixa tacos till grabbarna på fredag. Alltså hjälpa till lite i köket fall inte Tomas fixar allt själv. Tårta antar jag blir en köpe. Men men.. Skitsamma det viktigaste är att "en bra karl reder sig själv". Sen hur han löser saker och ting är upp till honom.....


Ny på jobbet

Godmorgon

Idag är första dagen som jag ska "jobba på riktigt" på jobbet. Är faktiskt lite nervig men jag tror att det kommer att gå bra. Förhoppningsvis. Jag kommer inte att kunna blogga från jobbet därför återkommer jag med en rapport i kväll. Slutar vid 18. Ja det här ska verkligen bli spännande!!

Ha en fin (höstig) måndag!!!

Slapp söndag

Har haft en lugn och stillsam dag! Skönt! Hade tänkt att blogga lite förut men precis när jag gått in på sidan kommer kära sambo och stänger av datorn. *grrr* Han ville ha uppmärksamhet! Ja så är det ibland ;o)

Har även pluggat en hel del inför morgondagen. Känns som att jag fortfarande går kvar på skolan. Fast det gör jag  ju inte, det är bara det att det är så himlans mycket att lära sig om nya jobbet att det har blivit en hel del plugg den här helgen!!!

Hoppas att alla har haft en fin söndag!!!!!

Chloe Sevigny?????????

                                            image326


Det här inlägget har jag tänkt skriva skitlänge men det har liksom aldrig blivit av, men nu kan jag fan inte hindra mig själv från att skriva det längre. Det handlar om Chloe Sevigny. Ursäkta mig, men vem fan är människan egentligen?? Kan någon tala om för mig fall hon har varit med i nån film eller så?? Överallt i varenda j***a tidning skriver alla om Chloe och hennes ooootrrrrroooooligt fiiiina smak och klädstil. "Chloe hittar alltid rätt", "Chloe är så jäkla cool", "Åååhh, precis så skulle jag vilja klä mig, precis som Chloe"... Ja det kanske är mig det är fel på men jag har inte sett en endast endast klädkombo på flickebarnet som jag skulle kunna tänka mig att ha på mig.. Näe, faktiskt inte. Man ska inte hålla på och klaga på folks utseende hit och dit heller, jag vet att det är fel, men jag tycker inte ens att hon har ett tilldragande utseende. Men det kanske är just därför som hon har blivit så populär, just för att hon inte ser ut som nån annan i Hollywood...

        image323  image324  image325 

Shoppingdag med Jenny

Puh!! Har haft en heldag med Jenny på stan, IKEA och Blomsterlandet. Kom nyss hem!! Trött i fötterna efter en hel dag med inköp, men jag var verkligen tvungen. Nästa lördag fyller Tomas år så jag var tvungen att fixa presenter till honom idag eftersom jag jobbar hela veckan. Kan tyvärr inte avslöja vad, för jag vet att han kikar in här ibland, men jag tror att han kommer att bli glad ;o)

Hade tänkt att fota några av mina inköp men Tomas hade tagit med sig digikameran. Kanske gör det sen. Den här koftan köpte jag i alla fall. Från HM. Finns i både butik och på hemsida så bilden är lånad därifrån.
                                                

Köpte ett olivgrönt linne på Gina Tricot att ha under. Tycker att det är fint att ha nån lite tightare och längre topp under en sån kofta. Fick även göra några "tråkiga" inköp så som rengöringscreme till ansiktet, ansiktscreme, foundation (från Makeupstore) och kajalpenna. Kan nån förklara varför allt tar slut på samma gång?? Jag fattar inte det....

I alla fall, det har varit en mysig dag!! Nu ska jag röja lite här hemma. Ikväll blir en lugn kväll. Jenny kommer över för vi ska se Eurovision dance contest tänkte vi.

RSS 2.0