Lördag kväll

               


Jaha, och vad händer ikväll då? Själv sitter jag och väntar på att Tomas ska komma hem (han håller halvt på att stressa ihjäl sig med våran flytt + att han ska måla i sina föräldrars nya lägenhet...). När Tomas kommer hem ska vi käka sen blir det Sommarkrysset och nån b-film på 4an med Lindsay Lohan. Men det kan ju vara mysigt det med.

Ha en underbar lördagkväll ♥


Åsa + Polly = sant

                             



Häromdagen bjöds jag på dessa av en arbetskollega som hade med sig dem till jobbet. Och herre min jö!! De var verkligen supergoda. Och jag som alltid hatat Polly innan. Men inte dessa. Kokos-smaken finns bara där lite i bakgrunden och det är det som gör dem så goda!!

Nu är handen min...

Nej så mycket packat har det inte blivit idag. Men Tomas har satt ihop kartongerna. Så nu står det 3 stycken kartong-torn i vårat vardagsrum. Inte så fint...

På stan hade vi det supermysigt. Tog en lunch på thai. Spanade lite på rean. Hittade ett par panelgardiner i beige och naturfärgat med lite mönster för halva priset som jag köpte. Köpte även en vit smyckeshand. Som jag har letat efter en sånn. De har varit slut på Åhléns tidigare, men nu hittade jag dem och skrek på Jenny (som hade gått för att kolla gardiner) så det ekade i hela butiken. Självklart fick handen följa med hem. Men det är inte nån idé att packa upp den....

                                                   

Köpte även en lotion från Ldbs limited edition Pink Gold. Alltså den luktar så gott att jag inte bara kunde motstå den. Hur fräsch som helst. Dessutom är det lite shimmer i den....

Har även hunnit med att storhandla på Maxi. Det var välbehövligt!!!!




I cd-spelaren just nu: Håkan Hellströms senaste. Sommar eller vaddå????

Jag tar ledigt

                                        


Näe nu skiter jag i det här med att packa packa packa. Tomas har minsann gått upp i rök och inte setts till för hjälp. Han har åkt till gården för att kränga en skopa till traktorn åt sin far. Jasså minsann, sånt finns det tid för, men inte hjälpa mig att packa allt vårt stuff i flyttkartonger...

Nu sticker jag in till stan och möter upp bästa Jenny för fika/lunch. Packa kan vi göra nån annan dag!!!


Antal dagar till semestern: 6

Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 3


Får Carrie sin Big och ett lyckligt slut?????

                      

Men herregud. Filmen igår var bara.......Så jävla bra! Bland det bästa jag har sett i filmväg. Men då är jag ju förstås en satc-lover med. Annars.. Jag fattar om man inte gillar filmen om man inte gillar serien. Men den var rolig, härlig, sorglig och lycklig. Det kom till och med en liten tår. Både på mig och Camilla. Jag ska inte avslöja allt för mycket för dem som inte sett den, men vad glad jag var att jag hade någon att gå hem till efter filmen. Kärlek är nått fint. På något konstigt lustigt sätt så rörde filmen vid mig på nått djupt sätt för till och med när jag lagt mig i sängen kom det en tår.....

SE DEN!!!!!!!!!!!!!!!

Avundsvärd inredning

Min underbara Ida tipsade mig för ett tag sen om denna hemsida och herre vad man kan fastna framför den alltså. Särskilt jag som är påväg mot ett nytt hem. Jag blir grön av avundssjuka och vill åka hem till dem alla som har det så himla fint och spotta på deras hallmattor. Jag vill väl åxå ha det så fint NU!!!!!!! Inte om 10 år. Hör du det sambo Tomas?? Vi ska åxå ha ett fint hem. Områdets finaste. Och gräsmattan ska se ut som på golfgreenen ett stenkast från ytterdörren. Vilsna golfare ska inte veta om det är golfbanan eller vår gräsmatta de befinner sig på. Och hör sen. Jag vill ha ett stylish hem NU!!!!! (Eller....Om en vecka typ. För tillfället lever jag i ett kartongkaos utan dess like.)

Biokväll

                               

Ikväll ska jag gå på Sex and the city-filmen. Underbara Camilla vet precis vad jag behöver och har dragit med mig. Sitter och väntar på att hon ska plocka upp mig. Förhoppningsvis blir det en tur förbi vårt älsklingsställe efteråt för att catcha upp över ett glas vin och en platta.

Tack C, för att du finns!!!!


Update:

Mäh, jag glömde ju, jag har ju nedräkning i bloggen, håll till godo:

Antal dagar till semestern: 7

Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 4

Opackat

                                      
              


Usch.. Hela vår lägenhet är fylld med flyttkartonger. Opackade flyttkartonger. Vi har fortfarande inte börjat att packa. Tänkte vänta till helgen och köra fullt race då istället. Varför är det så skitjobbigt att flytta för? Först ska alla saker ner i kartongerna och sen ska de upp igen.....

Antal dagar till semestern: 9

Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 5

*Sommar*

                     


Nu märks det verkligen att det är sommar (förutom på vädret då förstås...)!! Ikväll är det allsångspremiär följt av Morden i Midsomer. Det är verkligen sommar för mig. Har laddat upp med en skål jordgubbar inför tv-kvällen. Idag känns allting mycket lättare!!!!

Antal dagar till semestern: 10

Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 6

Eko


                  

                                                              (jag på jobbet idag.....)

Usch! Jag känner mig helt utblåst i huvudet. Det märks att man varit borta från jobbet i tre dagar för idag var det verkligen kaos när jag kom tillbaka. Jag hörde mitt namn överallt, Åsa, Åsa, Åsssssa, Åsaaaaa, Åsa?, Åsa! och det stod skitmånga "i kö" för att få diskutera sina ärenden med mig. Tillslut blev det nästan kortslutning och jag kunde inte fokusera ordentligt. Nu är jag hemma och tar det lugnt. Bara sitter och glor och orkar inte vara social. Men men..

I morgon tar vi nya tag!

Antal dagar till semestern: 11 (om man räknar bort helgen och går på semester fredag eftermiddag den 4 juli)


Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 7


Midsommarfirande 2008

                                 


Puh! Nu är vi tillbaka i stan efter vårt midsommarfirande i sommarstugan på Öland. Vi skulle kommit iväg tidigt på midsommarafton men eftersom varken jag eller Tomas orkade fixa en massa i torsdags kväll så kom vi inte iväg förrän på förmiddagen. Bilen var fullpackad + en släpkärra med lite möbler som Tomas mamma ville ha dit. Kom fram och städade lite, jag fixade en jordgubbstårta och så kom de första av våra gäster. De hade med sig lilla Theo. Eftersom vi hade ett barn som täckmantel så gick vi ner till midsommarfirandet vid stången och dansade lite. Eller ja, jag dansade inte men jag stod bredvid och skrattade åt Tomas som fick dansa med Theo. Han slet i Tomas hela tiden. Han är liksom Theos nya favvorit och Theo har inte släppt Tomas på hela helgen. Det kan ha nått att göra med att Tomas plockade fram åk-gräsklipparen och lät Theo åka med. Den har varit den bästa barnvakten den här helgen (gräsklipparen alltså, inte Tomas).

Framåt eftermiddagen anlände Ida och Joel. Då åt vi tårta och drack kaffe. Hade precis hunnit sätta oss ner när regnet kom. (jäkla skitväder). Efter tårtan dök pappa upp på sin motorcykel tillsammans med grannen och hans fru (som åxå har en motorcykel). Mamma jobbade hela helgen men pappa tyckte inte att det gjorde nått för han har ju sin motorcykel. Vi tog en promenad och vi visade runt lite i området. Gick ner till stranden och kände på vattnet, men det var ingen som ville bada......

Sen var det dax att korka upp och plocka fram grillen. Idas pojkvän Joel hade nyss varit på en tur till Tyskland så han hade en del dricka med sig. På nått konstigt sätt drack Tomas en snaps för mycket och fick gå och lägga sig tidigare än alla andra. Men vi satt uppe länge, pratade och skrattade. Det var väldigt länge sen jag skrattade så mycket som jag gjort den här helgen. Theo och hans pappa tältade på gården och vi andra sov i stugan. Jag var inte avundsjuk på dem som sov i tält om man säger så. Det har inte varit nått fint väder den här helgen.



                                             


Igår, på midsommardagen var det några stycken som vaknade upp med huvudvärk.... Men inte jag. Vi kände ändå att det måste hända nått så efter frukosten drog vi ut på tur. Jag hade inte druckit så mycket så sent så jag var kapabel att köra. Vi åkte ner till Ölands södra udde och turistade lite, och visade Joel runt. Några gick upp i Långe Jan, men jag stannade på marken och vaktade Theo som sov i sin vagn. Jag gillar inte höjder utan tycker det är skitläskigt så det gjorde mig inget. På kvällen drogs grillen fram igen. Efter det var det några som gick ut på en riktig långpromenad medans vi andra satt inne i värmen och spelade skitgubbe.

Idag har vi röjt upp lite och tagit det lugnt. Fick sitta i bilkö på bron. Alla andra hade visst åxå tänkt att åka hem samtidigt som oss. Ikväll blir det hyrfilm och hämtmat och häng i soffan.

Antal veckor kvar till semestern: 2
Antal dagar tills vi får tillträde till vårat hus: 8

Helena,
var inte rädd för att sommarstugan förvandlats till ett furuträsk.. Det mesta går att rädda med en burk färg ;)

fucking j***a skit - jag har fått tillbaka irit!!!

Fan alltså. Jag trodde att den här skiten med ögat skulle gå över när jag hade behandlat färdigt. Men icke då. Enda sen förra veckan har jag till och från haft ont. Mamma har varit på mig att jag skulle gå till läkaren men jag har liksom trängt bort det och haft annat att göra. Men idag stod jag inte ut heller. Ville inte riskera att hela midsommarhelgen blir förstörd för att jag har så ont så jag ringde ögonmottagningen på sjukhuset och fick en "akuttid". Fick sitta och vänta typ tre timmar innan jag kom in. Tjejen i receptionen känner igen mig nu så jag behöver inte ens presentera mig när jag går dit... Dessutom måste jag tillbaka två gånger till. Enda positiva är att jag fyllt mitt högkostnadskort så nu är det gratis som gäller. Dock är det samma visa denna gång - droppa en gång i timmen vilket är jävligt svårt att komma ihåg. Dessutom är pupillen så stor som den kan vara så jag ser lite ut som en galning.


Nu ska jag packa och göra en tårtbotten till imorgon. Vi hade tänkt åka ikväll men nu blir det inte så. Vi sticker i morgon på morgonen istället och hoppas att vi kommer ihåg nyckeln till sommarstugan det här året... Förra året fick vi vända och åka hem efter den.......


fullt ös - (nästan) medvetslös

                    


Herre min gud, tiden bara rasar iväg!! Har börjat på "nya jobbet på jobbet" så den här veckan har verkligen varit fullspäckad hittills. Men allting känns jätteroligt så det är fullt ös fast ändå känns det lätt! Har inte gjort nått särskilt alls på kvällarna, bara suttit hemma och glott på tv efter jobbet typ. Det är allt jag orkat med. Man blir faktiskt lite tung i huvudet av skitmycket info på kort tid.

Har även planerat lite midsommar. Blir sommarstugan i år igen. En favvis i repris! Hoppas bara på fint väder! Nu ska jag sega framför SATC-avsnitten som tittare röstat fram på 3an. Annars kan jag tänka mig att det är en hel del som ska kolla på en viss match.... Vilka var det nu som spelade ikväll? ;)

Jag har inte gjort nån ting idag

Idag stack Tomas till gården tidigt. Åtta hade han ställt klockan på. Själv har jag gjort.....ingenting faktiskt. Gick upp, slog på tvn och fastnade där. Miami INK, fab 5 och nån annan b-serie. Det är helt sjuk vad lugnt man kan ta det på söndagar!! Men nu har jag bestämt mig för ett ryck. Behövs röjas lite här hemma, även om det är sjukt tråkigt att plocka och städa då vi ändå ska flytta snart......

Fotbollsfeber

                


Nu är jag hemma från stan, en mysig dag trots att det kom lite regn. Mycket folk på grund av nått fotbollsjippo med Kalmar FF på det ena torget i stan. Eventuellt ska Tomas och jag dit när vi käkat. Inte för att jag är så intresserad av fotboll, och i ärlighetens namn tror jag inte att han är det heller, men men, det kan ju alltid vara kul att kolla på folk. Det som avgör det hela är liksom vädret. Det är ju inte så kul att stå ute och kolla på storbildstv i ösregn...

"In med bollen i mål, in med bollen i mål........"

Slutfirat

Nu är det slut på allt firande. Det är helt sjukt. Jag har hållt på och firat i en hel vecka! Först födelsedag, sen dop, sen mammas examen i stockholm och så tre studentskivor. Tack och lov att vardagen är tillbaka.... Eller ja, det är den ju inte riktigt för idag är det helg. Lördag. Jag ska till stan med bästa Jenny. En fika eller lunch ute i solen om vädret håller i sig. Hur som helst ska det bli supermysigt. Har inte träffat Jenny sen vi var på bröllop i maj. Tiden bara rinner iväg.


Om en månad flyttar vi.. Nu känns det som att det på allvar är dax att börja räkna ner. Folk frågar hela tiden om vi börjat packa, men är det inte lite tidigt?? Eller... Det kan väl int ta så lång tid........

Studentfirande x 3

Herre min je, dessa dagar är verkligen fyllda med studentfirande. Lillebror i onsdags, dottern till goda vänner till mamma och pappa i går och kusin Frida idag. Dessutom verkar det som att standardmaten på studentskivor är exotisk planka. Jag vill typ aldrig mer se en såden. Ryktet har även nått mig att det är det som kommer att serveras på mottagningen ikväll. Måste fixa i ordning mig och sen sticka iväg för att inhandla blommor.

Grattis lillebror!!!!!

                     


Grattis världens bästaste lillebror som tar studenten idag!!!
Det ska firas och det ska firas stort. Har varit inne i stan och köpt champagne att hänga runt halsen på honom + studentpresent. (ja jag vet att jag är sent ute, och ja, jag vet att det inte är likt mig!!!). Snart kommer mamma och pappa och plockar upp mig. De har hållit på och styrt med kalaset hela morgonen...

Mitt möte med en kunglighet

Nu är jag tillbaka i stan efter min snabbvisit i storstaden. I måndags träffade jag bästa Lina. VI gick på stan och spanade lite. Åkte hem till henne och jag bjöds på jättegod mat. Tack så hemskt mycket!!!!

I går var det då dax för mammas examen som skulle hållas på Silviahemmet ute på Drottningholm. Vi fick gå upp skittidigt för att åka från Karlaplan till Drottningholm. Som tur är, är min pappa skitbra på att köra bil så det var inga problem alls. Jag hade nog hellre gått och dött än att kört genom Stockholm på morgonen när alla är skitstressade för att komma till jobbet. Väl framme var det skitviktigt att man gick in och satte sig på sin plats och inte flyttade på sig för Hennes majestät drottningen skulle närvara. Och så kom hon, inskridande i lokalen och alla var tvungna att resa sig och stå upp när hon gick in i rummet. Sen började cermonin. Många fina tal. Sen fick mamma och de andra som läst mottaga brosch och examensbevis ur drottningens hand. Drottningen höll även ett litet spontant tal till mamma och de andra, det var inte alls planerat, men det var mycket fint.

Efter detta var det dax för fotografeing. Först var det en soffa som drottningen och några till viktighetspersoner, typ proffessorer och sånt skulle sitta i, och mamma och de andra examensdeltagarna fick stå bakom. Sen säger drottningen att hon vill ta bort soffan och stå mitt bland alla. Sagt och gjort. Min mamma är en driftig kvinna så hon högg tag i ena änden på soffan tillsammans med några andra, och döm om ALLAS vår förvåning när även drottningen börjar hjälpa till med att flytta soffan. Pappa var såklart snabb med kameran och fotade mamma och drottningen flyttandes på en soffa. Kanske ett scoop för Hänt extra??

Grattis mamma! Du har varit skitduktig under dessa år då du både pluggat och jobbat samtidigt. Ett stort grattis till din examen och din nya titel ;)

Det är hett utan klimatanläggning

Jag är bara hemma en kortis för att mellanlanda och byta väska typ. Igår kom vi hem från Göteborg efter en underbar helg med mycket sol. Dopet var jättefint (och varmt, tydligen hade ACn i Tomas pappas bil precis kollapsat och hade jag vetat det innan jag satte mig i bilen för att åka 40 mil i finkläder och gå direkt på ett dop så hade jag givetvis proppsat på att vi skulle ta våran Tomas bil, men så blev det inte, så det var sååååå varmt). I går åkte vi ut till Marstrand. Jag har aldrig varit där, men det var superfint. Vi solade på klipporna, tvillingarna badade och så besökte vi Carstens fästning och åt glass. Med andra ord en toppenhelg.

Nu kommer snart pappa för att hämta mig, vi ska ju upp till Stockholm. Tur att ACn funkar i pappas bil.

Färdigfirat

                                   

Så var den här födelsedagen över och färdigfirad!! Nu har alla gästerna gått hem och det är dax att röja upp och packa väskan för i morgon åker vi till Göteborg på dop. Är supernöjd med mina födelsedagspresenter, fick bla presentkort på IKEA och Makeupstore, en nu stekpanna för induktionshäll och ljuslyktor från Paradisverkstaden på Öland (se bild). Fick tre lyktor ur serien fröhus. (ur samma serie köpte vi bröllopspresent till CC när hon gifte sig)

Ha en underbar helg!!! ♥

Ja må ja´ leva

                  



Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag?? Jo det är Åsas (och lillebror Macces) födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra! Idag är det födelsedagsfirande som gäller. Jag har varit uppe på morgonen och bakat bröd. Nu håller vi på att städa här hemma. Sen blir det tårtbak och dukning och inväntan på gäster!! Ha en underbar dag i det strålande solskenet ♥ 

Nu är man ett år äldre än igår.......


Kalasfix

                



Äntligen få sitta ner! Jag är helt slut. Den här dagen har verkligen gått fort. Började med jobb och utbildning där inför den nya grejen. Mycket spännande. Efter jobbet cyklade jag in till stan och mötte upp Tomas för vi skulle till en viktighetsman och fixa viktighetspapper inför husköpet. (japp - idag igen. Jag kunde aldrig ana att det var så här många möten inför ett husköp!!!). Efter det åkte vi till stormarknaden och handlade allt till kalaset. Sen vidare till lilla butiken då de varken hade minimozzarella eller rucola på stormarknaden. Det var väldigt mycket som var slut. Efter det blev det hämtmat och sen ut i köket och förebereda kalaset.

Jag har gjort smörgåstårtan, men jag har inte garnerat den. Det stod att man skulle vänta med det till dagen efter, men helst skulle man göra grunderna dagen innan så att den får dra till sig lite och inte blir så torr. Har även bakat denna kaka.  Det såg så himlans enkelt ut när Leila gjorde den igår, men så enkel var den inte!! Dessutom var det skitsvårt att få plats med både kakan och smörgåstårtan i vår lilla kyl. Det skulle jag förstås ha tänkt på innan. I morgon ska jag dessutom baka bröd och göra den vanliga tårtan, som blir den där marängtårtan med lemoncurd som jag skrivit om tidigare. Nu ska jag snart sova!

Klädbomb

Vi måste flytta. Och vi måste flytta snart!! Det här går verkligen inte längre. Jag får inte plats!!! Hur mycket jag än viker och packar ihop och trycker in så går det inte längre. Fatta att jag har bott 5 år med 1 (en!!!!!) garderob. Det är inte lustigt att hälften har huserat i fåtöljen i sovrummet, på en krok i badrummet, liggandes slängda på golvet i sovrummet, intryckta i ett överskåp och i svarta sopsäckar på vinden!! Tur att vi ska flytta snart säger jag bara. Då kommer jag att få lite mera utrymme. Idag på morgonen skulle jag leta efter ett linne som jag ville ha på mig. Men icke, jag hittade det inte ens. Resultatet blev bara en hög på golvet. Sen fick jag rota fram nått annat och ha på mig och sen hasta iväg till jobbet. Jag står inte ut med detta klädkaos längre.

Kärlek till ett plagg

                               



I´m in love!! Jag är förälskad!! Jag har gått och kärat ner mig!! Japp det är sant. Jag har blivit kär i en klänning. Och inte vilken klänning som helst utan en från Soft Grey i sidentyg. Det bästa av allt - den är på rea!! Fatta, kan det bli bättre än så? La redoute har just nu sin rea och det finns skitmycket fint. Inte för att jag ska handla nått eller så, men titta får man ju!!!!

Kalender efterlyses

Men vad fan!!! Man blir nog lite hemmablind. Nu när jag tittade till på min blogg så ser jag att min kalender är borta! Bloggen har bara fuckat sig sen jag flyttade den alltså. Nu ångrar jag mig nästan!!! Är det nån som har en kalender i sin blogg och som har lust att ge mig det där till kodmallen så jag kan fixa det????? Då skulle jag bli så himlans tacksam alltså!!!!! 

Marängdröm

                                      


När man fyller år måste man såklart ha en tårta åxå!
Idag har jag suttit och spanat runt lite efter olika tårtor. Mamma tycker inte att jag behöver baka nån men det är väl klart att jag och brorsan ska ha en tårta. Alltså tänker jag göra en! Och jag fastnade jättemycket för denna, så den får det bli.  I vanliga fall brukar jag göra en jordgubbstårta men den känns liksom lite trist. Typ som en prinsess som man har käkat hundratals gånger... En gång gav jag mig på att göra en Schwarzwaldtårta till Tomas födelsedag bara för att det är hans favvis. Men fy, den smakade bara choklad och grädde. Den blev inte så god tycker jag... Jag är inte precis som denna proffsiga tjej. Fatta att hon är amatör men ändå så jäkla duktig. Tänk att ha henne att göra ens bröllopstårta!!!

Konsten att inte kapitulera är svår att lära sig

                                  



Att man aldrig lär sig!!! Givetvis stövlade jag ut i köket och stod inte ut med att se skiten så likt en martyr kapitulerade jag och började röja jag upp efter våran måltid, medans den tilltänkta diskaren låg på soffan och latade sig. Varför kan jag aldrig lära mig att stå ut med det? Och varför kan jag aldrig vänta ut min andra hälft tills han får upp ögonen för stöket? Nej, det lär liksom aldrig hända. Och jag får fortsätta att leka martyr.


Tomas nya kläder

Idag efter jobbet drog jag med min kära sambo in till stan. Jag bestämde att han MÅSTE köpa lite nya kläder. Vi har inte direkt lika stort klädkonto om man säger så. Tomas handlar en gång om året, jag handlar.....två gånger i veckan typ... I alla fall så blev det en tenniströja, två t-shirts och en massa nya boxers. Sen orkade han inte mer och ville cykla hem. Trots att jag proppsade på att vi skulle gå in i skoaffären med. Men så långt ville han inte sträcka sig.

Vi hade faktiskt lite andra ärenden med. Vi skulle köpa dop-present då vi ska på dop i Göteborg på lördag. Dessutom var jag tvungen att fixa födelsedagspresent till min lillebror som fyller år på fredag. (Hrm... Känner jag nån mer som fyller på fredag? Kan det vara jag själv möjligtvis?!?)

Nu har vi käkat och båda blev spymätta. Tomas blev så mätt att han inte ens orkar plocka i ordning i köket. Jag låtsas som att jag inte ser det. "Jag ska inte, jag ska inte, jag ska inte" är ett mantra som upprepas i mitt huvud just nu. Jag ska fan inte gå ut och plocka iordning om det så ska stå där till torsdag.

En dag i solen




                                     


Idag drog jag med mig Tomas över bron till Öland. Vi åkte till en liten avskild strand för att sola. Det var bara vi och några till där. Skönt när det inte är så mycket folk!! Tyvärr missade Tomas att ta med sig badshortsen. Men det var hur varmt som helst i vattnet. Vi hade med oss picknick-korg och satt på stranden och åt lunch. När vi tröttnat på solen åkte vi in till Färjestaden och köpte glass och satte oss på en bänk för att spana på folk.

Just nu håller jag på och röjer lite här hemma. Shit vad stökigt det blir trots att vi nästan aldrig är hemma.

RSS 2.0