Trasigt, sönder och förstört!

Verkligen underbart att vakna upp på morgonen, gå upp, in i köket för att fixa frukost och upptäcka att frysen har gått sönder!! Grrr!!!! Tur som fan att vi har en gammal frysbox stående i garaget. Det var bara ut med det som gick att räddas där och sen slänga resten. Tomas har kollat lite på den, men den är ganska gammal, sen huset byggdes så jag gissar att den har gjort sitt, blir väl till att köpa nytt nu...

Nästa punkt. Slänger in en tvätt och börjar stryka lite. Upptäcker att maskinen låter VÄLDIGT konstigt. Den liksom dunkar och låter på ett jättelustigt sätt! Fuck!!! Nu är den åxå paj! Jag hade råkat glömma tömma fickorna på ett par jeans, tror jag. Så lite småmynt hade trillat ut. Och enligt min händige sambo så har de haft sönder maskinen.. *suck* *dubbelsuck*.

Inte bara detta, när Tomas drar fram torkskåpet upptäcker han att tapeten bakom har släppt av värmen. Detta måste åxå åtgärdas snarast så att det inte kommer in fukt.

Vad är det som händer? Håller allt vi äger och har på att gå sönder? Vilken jäkla skitsöndag!!!

Jag har en ny klocka nu!!!

Nu är jag hemma från stan och har käkat lite lunch.

Jag fick klockan utbytt till en annan klocka! Den här gången valde jag en snarlik klocka, typ som min Jetset (som jag numera då inte har kvar) fast i "metall" istället för plast. Får verkligen hoppas att den här håller. Som tur är hade jag försäkring på den förra klockan. Tjejen i butiken undrade om jag ville ha det på denna med och det tog jag. Man kan ju aldrig veta om denna håller heller. Är jag våldsam med mina klockor eller har jag bara haft en extrem otur???

Nu ska jag plocka och fixa och "pynta" lite. Mina kronor från Jotex har kommit. Senså var Tomas och jag på Konstnatten på Ölands skördefest igår, och jag köpte en massa pumpor så jag tänkte arrangera dem på nått snyggt sätt. Lite lagom höstigt sådär.

Dessutom är jag inte klar med mitt garderobsprojekt än heller så jag har att göra. Om jag inte hinner klart idag får jag väl fortsätta i morgon, för vid 15 kommer bästaste Cissi hit för en promenad. Vad glad jag blev när hon ringde och frågade om jag ville med ut en sväng!!!

Presentshopping

Godförmiddag! Här är det så kallt att jag håller på att dö! Men det är ingen idé att elda i öppna spisen för jag ska snart hoppa på bussen in till stan. Jag ska köpa födelsedagspresent till min bror som fyller 25 på fredag,  och sen ska jag reklamera min Jetset-klocka som gått sönder för 5e gången. Nyss var den inne på lagning i 4 (!) veckor. När de sen ringde fick jag inte tillbaka min gamla klocka utan en ny. Den nya höll i en vecka sen gick armbandet av. Igen. Köp aldrig en  klocka med plastarmband är mitt råd. Jäkla skit alltså, för jag gillar klockan skarpt. Får se fall jag får pengarna tillbaka idag.....

Money, money, money.............................................gone.......

Yippie, pengar!!, ropar alla idag. Yippie, räkningar för 40000 ska betalas den här månaden ropar jag. Jag har haft lön en dag och det ekar redan tomt på kontot. Ska det vara på det här viset så kommer jag väl att sluta som uteliggare. Jag får börja sälja av en del saker helt klart. Eller så kan jag ju leva på min man.....

Hur vuxen kan man bli?

                     

När man köper ett hus ingår liksom en trädgård som ska skötas, om inte perfekt så i alla fall måttligt så att den inte totalt växer igen. Varför var det ingen som upplyste mig om detta innan jag vi köpte hus funderar jag på nu....

Vid middagen

Tomas: Skulle du kunna vara snäll och klippa gräset tror du. Det är sista tömningen av trädgårdstunnan snart.

Jag: Näää... Jag vill inte... Jag har annat* för mig.

(* means - sitta vid datorn, läsa andras bloggar och hänga på facebook.....sen kaaaaaan det ju vara så att det är paybacktime efter hans korkade kommentarer häromdagen......)

Fatta så vuxna vi är. Det är det här vi diskuterar vid middagsbordet liksom. När trädgårdstunnan kommer tömmas nästa gång. Varför kan ingen ta tag i oss och skrika get a life för fan??!!!

Nähepp, nu ska jag gå och göra vuxenstuff i mitt hus. Jag ska sortera strumpor och fixa en tvätt.

(Fotnot; Anledningen till att karlen inte själv drar över gräsmattan är att han vaxar bilen.)

Singel på tv

                        


Bättre sent än aldrig.... Jag har väl inte kommenterat Singelmammor? Programmet som sänds på SVT2 på måndagkvällar klockan 21:30? Jag tycker att det är ett så himla mysigt program, och en av ungarna är bara så söt. Silas heter han. Som vanligt följer jag nästan varenda serie som visas på tv. Men singelmammorna på tvåan är så sjukt mycket bättre än Ensam mamma söker som går på trean på söndagar. Det programmet blir bara pinsamt och skapar massa rubriker hela tiden, nu var det visst nån av mammorna där som åkt dit för fusk med a-kassa eller vad det var..

Bänka er vid tvn 21.30 om inte inte redan upptäckt programmet.

Vad blir det för mat?

               

Skickade iväg Tomas till affären för ett tag sen. Tyckte det var dax för honom att vakna till lite. (det kan ju hända att han varit lite bakis och skais idag hihi...) Håller på att fixa till kvällens middag. Idag blir det fläskfilé gratinerad med ädelost och smörstekta (nyplockade) kantareller som vi fick av Tomas mamma igår. Jag får se hur combon ädelost + kantareller blir, jag är lite tveksam men man måste ju testa. Och Tomas har lovat mig att han kommer att äta kantareller trots att han inte alls är särskilt förtjust i svamp. Vi får väl se hur det går......

Trevlig söndagkväll ♥

Varenda hjärtslag gör ont

Varenda hjärtslag gör ont, men det är så jäkla bra!!!!


              

Min nya drog

Näe, detta blev verkligen en superslacker-söndag. Och jag som hade så himlans höga ambitioner för den här dagen!! Vart har den tagit vägen lixom? Tomas var ute igår, så han är dessutom bakis. Själv har jag tittat på Tv och styleroom-knarkat, vilket är min nya drog för tillfället. Jag brukade hänga där mycket förrut men i och med flytten blev det ett välbehövligt uppbrott från sidan, men nu är jag nere i träsket igen och kan inte hålla mig därifrån. Jag vill åxå ha!!!!!

Dessa längtar jag alldeles extra mycket efter efter att ha tagit min dagliga dos. Kan det vara så att de redan är påväg hem?


                                


Finns att köpa på Jotex. (som faktiskt har en del guldkorn, även om det är mycket skräp med som jag aldrig skulle låta komma in i mitt hem.)

UPDATE:
Nu när jag kollar på inlägget ser det inte klokt ut med grejerna brevid varandra. Givetvis har jag heller inte tänkt att ha dem bredvid. De ska inte ens vara i samma rum!!!!!

Utmaning nr 2

Okej, dax för utmaning nr 2. Det blev lite stressigt igår när jag fick besök mitt i allt skrivande. Här är mina svar:

Fem saker i min frys:
♥ Vitlöksbröd
Frysta örter i massor, bla persilja, dill, gräslök
Köttfärs
Leilas "allt för mycket choklad"kakor som ingen vill äta.
Kycklingfileér

Fem saker i min(a) garderob(er):
Koftor
Jeans
Kjolar
Skor (har en garderob full med bara skor i tvättstugan, har köpt smart förvaring på ikea och inrett garderoben med)
Toppar, toppar och toppar i massor

Fem saker i min bil: (Ja.... Nu äger jag ju inte direkt bilen utan den är mest Tomas och förbannat välstädad, men några saker har vi ju..)
Skogsstövlar
Varningstriangel
CD-skivor
Filt
Ficklampa

Fem saker i min handväska:
Neccessär med 100 läppglans
Huvudvärkstabletter
 Paraply
Kalender
Busstidstabell (behövs nu när jag flyttat ut till förorten och får förlita mig på lokalbussarna, även kallade vitlöksexpressen.......)

Okej, då ska vi se vilka jag utmanar på dessa... Det får bli systrarna Larsen, Jennie med hockeklubborna, och bästa Sofie


Utmaning nr 1

Jag har blivit utmanad av Nhea. Här kommer mina svar:

Först reglerna:
Välj ut 4 personer som du vill ska svara, och utmana dem sedan i deras bloggar.
Be dem läsa din, och låt personen som har utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta?
Vad som helst som är en variant av Tacos. Dessutom är parmaskinka en stor favvis.


2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Det beror på vad det är för kalas, ibland hjälper jag till, ibland passar det sig inte att det är 10 pers i köket så då brukar jag hålla mig undan. 

3. Var sitter du helst när du bloggar?
Har inte så mycket val mer än att sitta vid vår gamla stationära dator inne på kontorsrummet.

4. Köper du ofta triss?
När jag får en ingivelse att köpa. Det händer dock inte så ofta faktiskt. Jag vinner ändå aldrig nått...

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Vet inte, jag gillar mest skidsemester och då har jag mest varit i de svenska fjällen.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på? 
Helt klart Kanal 5.

7. Vilket är ditt favoritvin:  
Ehhh... Trots att jag är med i vinlotteri är jag ingen finsmakare. Det mesta som är vitt dricker jag.

Nästa utmaning svarar jag på senare för nu får jag besök. Vi ska ha movienight. Då talar jag åxå om vilka jag utmanar!!

Har du tråkigt??

Är det någon mer än jag som har upptäckt den sjukt roliga sidan yearbookyourself.com?? Vi satt på jobbet och kollade och jag trodde att jag skulle dö av skratt. Vi letade fram några kort på några som jobbar på jobbet och så klippte vi in dem och oj, vad de blev snygga. Vi nöjde oss inte bara med att själva se på dem utan vi mailade även runt dem så att andra skulle få se, vilket kanske inte uppskattades av precis alla......

. Så okej, håll tillgodo, här är jag anno 1990!

                                   

Söndag eftermiddag

                

Det blev i alla fall lite städat idag. Och bullbak med. Tomas hann till och med fräsa upp ett land på framsidan, där vi ska lägga småsten och ha några krukor istället för alla blommor ris som varit (förlåt mamma, men alla blommorna är verkligen överkörda nu.....).

I eftermiddag har min bror och hans flickvän varit här och fikat på nybakta bullar. Mycket mysigt.

Just nu väntar vi på att kvällens mat ska bli klar. I spisen brinner en brasa, och på tv blir det Lånta fjädrar på SVT24 klockan 19. Pjäsen spelades i Krusenstiernska trädgården här i Kalmar hela sommaren men vi kom aldrig iväg på den så vi får se den på tv istället!!!

Att använda ett luftgevär

Ibland är det bra att fundera över vad man säger innan man säger nått. Här har ni två klockrena exempel på vad som INTE bör sägas.

Jag: Nu behöver jag hjälp!! Vi kom ju överens om att vi skulle städa och fixa här idag! Gå upp nu och sluta ligg i sängen, klockan är faktiskt elva!!

Tomas: Ring Poolia.

Det kändes nästan lite som att jag kunde tagit luftgeväret Tomas fick i födelsedagspresent och bara hotat lite, lite, och kanske siktat på några väl valda delar för att få upp slöisen.

Nästa kommentar:

Jag visar bilden på mig från jobbet, som jag faktiskt är ganska nöjd med....

Tomas: Tycker du att du ser bra ut där eller? Du ser ju ut som en tant. Typ 50 eller nått.. Hahhahahaaa!!

Det kändes lite igen som att jag skulle kunnat ta fram det där luftgeväret om jag bara visste vart ammunitionen finns. Men den har han väl såklart gömt väl.

Han ligger inte på plus just nu, om man säger så!!!!

Vinlotteri-frukost

                  




Idag är jag bjuden på frukost till en vän. Vi ska ha vinlotteri, fast vi ska ha det på morgonen istället. Vanligtvis så brukar vi ju träffas på kvällarna men ibland kan det vara lite svårt att få ihop det så idag ska vi ses på förmiddagen istället. Ska bli supermysigt. Ska vara där vid 10 så det är bäst jag sätter fart.

Later ♥

Skrämd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                       

Igår höll jag bokstavligen på att dö av skräck. Där sitter jag och har dunat ner mig i soffan med mitt fredagsgodis och glor på tvn klockan halvelva. Och så rätt som det är knackar det på våra stora fönster i vardagsrummet (bör tillägga att jag sitter med ryggen mot fönstrena). Jag höll på att sätta en colaflaska i halsen av rädsla, det är knappt att jag vågar vända mig om, men när jag gör det så ser jag två kompisar till Tomas och mig stå där och le med varsin öl i handen!!!!! De hade fått för sig att ta en promenad och se hur vi bor. Så de fick såklart komma in. De hade med sig öl till Tomas med, men han var ju inte hemma för han är i skogen.

Det kändes inte så kul att gå och lägga sig ensam igår. Det kändes som att alla stod utanför och tittade på mig. Usch, och jag som inte ens brukar bli rädd så här.

Tack J & A för att ni skrämde mig så!!!

Trött, tröttare, tröttast

Vad har jag hållit på med hela veckan? Typ bara jobbat. Tomas har haft en semestervecka och dragit till skogs så jag har varit alldeles ensam. Och det har faktiskt varit riktigt skönt!! Särskilt som det var full rulle hela helgen!

I tisdags var i alla fall Camilla här och fixade till mitt hår. Hade ganska mycket utväxt, men den har försvunnit nu, däremot blev det ganska.....blont. Men det känns helt okej. Jag trivs som blondin. Se så blont det blev!!!!

                                                           
(Kolla in mitt fejksmile, bilden är tagen på jobbet. Vet inte exakt vad den ska vara till, men jag tror att det är för en presentation av vad vi håller på med på nya jobbet.)

Annars har det inte hänt nånting i mitt liv. Det känns helt enkelt ganska trist just nu. Man bara jobbar och jobbar och jobbar. Inga kvällar blir det heller för jag är supertrött redan vid halvnio och somnar i soffan.

Godnatt typ. Jag återkommer när jag har mer energi. Typ i morgon....

trötta söndag

Här sitter jag framför datorn och ser lite hängig ut. Usch, det har inte blivit mycket sömn på senaste tiden. I natt somnade jag halvtre och vaknade vid sju. Men festen igår blev mycket lyckad! Tomas fick en massa fina presenter, bland annat ett luftgevär, massa grejer till trädgården, en borrmaskin, en brevlåda + lite annat! Maten upskattades åxå och sådant är ju alltid tacksamt!

Framåt kvällen så åkte duken av vårt fina bord, och sen fram med pingisracketarna för en pingisturnering... Ja, allså vi hade dukat långbord med Tomas gamla pingisbord som har stått i garaget. Det var jättebra för det fick plats hur många som helst runt det. Sen var det många av herrarna som blev sugna på en turnering efter några öl. Men tack gode gud, så har han flyttat ut det i garaget nu igen!

Om en stund kommer min mormor + morfar och min farmor + farfar hit på fika. De vill åxå gratulera Tomas, men jag kände att det inte riktigt var läge för dem att delta i festligheterna igår så de får komma idag istället. Som tur är blev det en hel tårta över, så jag behöver inte fixa nått fika!!


Uppe med tuppen!

Kalasdag = massorattgöra-dag!! Är uppe tidigt idag för att greja med festen. Jag ska baka bröd, lägga ihop tårtor (bakade bottnarna igår med en liten hjälpreda som slickade bunken, lilla Theo var nämligen här och "hjälpte" till), göra pajer, göra pastasallader, duka och fixa i ordning. Men jag ser fram emot allting. Att fixa inför en fest är det bästa jag vet! Det ska bli så kul!!!

Fullt upp

Idag har jag tagit ut en semesterdag! Så skönt! Har tänkt att hinna med massor. Fixa födelsedagspresent. Städa. Baka tårtbottnar. Förbereda inför morgondagen. Ja ni hör ju, det finns att göra om man säger så. Tur att kassan har fyllts på med lite pengar från soffförsäljningen!!!

Första! Andra! Sålda!

Wohoo! Jag har äntligen fått mina soffor sålda! Idag var det en tjej här och kollade på dem och hon slog till! Jag fick gå ner lite i pris, men det gjorde inget för jag var så glad över att bli av med dem! Det tråkiga är bara att nu ekar det lite.. Men där sofforna stått nu i huset ska vi ha ett matsalsbord sen när vi tapetserat om. Det är perfekt åxå att vi blev av med dem innan Tomas 30-årsfest på lördag!!!

Utmaning

Jag har blivit utmanad! Självklart antar jag utmaningen. This is me:

Namn: Åsa
Född:1981
Bor: I Kalma´...
Längd: 166 låååånga centimeter.. Not..
Hårfärg: Fuskblond med en utväxt som kommer försvinna på tisdag!!!!
Ögonfärg: Blågrå, förutom när jag har Irit då är de totalröda..
Familj: Min kära mor och far. Mina två bröder med tillhörande flickvänner samt en sambo som jag delar ett hus med.
Äter: Tacos
Dricker: Cola Light
Favoritmärken: Jaa... Jag brukar handla på Gina Tricot och HM. Jag är inte så märkesberoende....
Festar: På Harrys såklart, var annars??
Älskar: Mycket, bland annat min sambo, lösgodis och veckotidningar.
Önskar dig: En härlig resa, att Tomas 30-årsfest ska bli lyckad och att jag får en sodastreamer i inflyttningspresent av mamma.
Vad faller du för hos en kille/tjej: Sättet att vara, det får före utseende.
Bästa vänner: Jag har så många vänner som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Ni vet vilka ni är och jag älskar er alla.
Röker du: ?? Har väl hänt på en och annan fest nån gång att ett bloss tagits...
Använder du droger: Räknas beroende av cola light??
Parfym: Tommy Hilfigher, DreamGirl
Favoritstad: Inte en aning faktiskt
Mobil: Nokia N 73
Tv: Vet inte, den är inte min, men jag har en liten JVC som står i gästrummet just nu. Den hade jag när jag bodde hemma och det är den enda tvn jag ägt.
Lyssnar på: Just nu soundtracket till Mamma Mia
Bästa konsert: Ähhh.. Jag är inte så mycket för konserter. Men ett svenskt band som jag sett live många gånger är Melody Club, och vi älskar dem varje gång!!! (eller hur, Camilla ;)
Vad ska du göra härnäst i ditt liv: Laga mat åt min late sambo som gick och la sig.....

Jag utmanar Jennie & Anna och Emma

Jag har vunnit!!!

Vinden har vänt! Turen är med mig! Igår anmälde jag mig till en tävling på Käthes blogg. Och guess what? Jo jag vann!! Ett par strumpbyxor från Falke. Man skulle skriva en liten kommentar, och det gjorde jag! Jag blev superförvånad när jag gick in på Käthes blogg idag och såg att det var jag som vunnit. Och glad förstås. Jag som aldrig brukar vinna nått!!

Först får jag en kamera och sen vinner jag ett par strumpbyxor!!! Nu får vi bara hoppas att jag får mina soffor sålda i morgon då det ska komma en tjej och kolla på dem så är lyckan total. (det vore underbart att bli av med dem innan festen på lördag med).

Min rosa kamera

                
 

Igår blev jag arg!! När vi äntligen har fått igång vårt internet och kommer ut på nätet, vad är det första vi får se då? Jo att telia har ett erbjudande just nu att de som tecknar sig får en digitalkamera på köpet! Jag blev såklart skitsur och har stört mig på detta i flera dagar. Igår vart jag så sur över detta att jag ringde till telia och berättade hela historien om internet som inte levererats, modem som glömt skickas, telefoner det varit fel på och så vidare och vips så är jag en digitalkamera rikare!! Tjejen som jag pratade med sa att de hemskt gärna vill ha nöjda kunder så hon skulle ordna en kamera till mig!!

Tack telia för bra service!!!!

RSS 2.0