Vad händer här?

Usch, nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen. Men i helgen hände ingenting. Jag jobbade på årets finaste helg men jag överlevde det med och idag är jag ledig. Gick upp tidigt och har hunnit skura och städa båda toaletterna, tvättstugan och sovrummet än så länge. Tomas städade i köket igår. Lyssnade på radion till frukost och städtanterna från Rent hus gästade morronzoo. Fick lite skuldkänslor. Jag är verkligen en av dem som inte vår och höst-städar. Men vem gör egentligen det nu för tiden?

När jag är färdig här ska jag in till stan och spana efter en snygg vaxduk till bordet ute på terassen. Sen blir det storshopping på MAXI inför grillfesten hemma hos oss på Valborg och i kväll är det vinlotteri hemma hos Camilla. Någonstans däremellan har jag planerat att putsa mina fönster med.

Brinner det?

                      



Det luktar skitkonstigt på jobbet. Det luktar brand, eller gas som någon så käckt uttryckte det, i hela byggnaden. Eftersom jag sitter ensam kvar på vår avdelning kan jag inte gå runt och checka men en vänlig kollega, från avdelningenbredvid kom förbi sa att det luktar apa i bland annat köket. Vad fan kan det vara? Om det brinner nån stans borde väl brandlarmet gå? Om det är nån som försöker gasa ihjäl oss, borde det inte finnas nått gaslarm då? Kanske nån som är förbannad på arbetsförmedlingen som finns här intill. Nån som inte fått jobb och ska bomba hela stället nu eller nåt. Shit. Själv inbillar jag mig nu att jag håller på att svimma och få skitont i huvudet. Hjälp. Luuuft. Luft. L.U.F.T. Usch vad det stinker. Tur att jag slutar om en kvart.

ensam, ensammare, ensammast

Här sitter jag ensam kvar på kontoret och vaktar telefonen. Jobbar en timme till sen hade det varit helg om det inte är för att jag jobbar hela helgen med. Så typiskt bara för att det ska bli århundradets finaste väder den här helgen. F**k säger jag.

Igår var jag i alla fall mycket flitig och gick ett varv med målarpenseln på hatthyllan. En omgång med penseln till sen är den klar för upphängning. Tvingade Tomas att tapetsera en liten väggsnutt med så nu har vi bara liiiiite liiiite kvar att tapetsera. Det ska bli så skönt när det är klart! Då ska jag bara njuta ända tills det blir byggkaos när vi ska lägga nytt golv lite längre fram.

Ikväll blir det kinakäk och Talang på tvn, inte så dumt en fredagkväll.


Men vad heter du människa??

Det hela började på jobbet med att en kollega till mig fick höra talas om att det finns en person i Sverige som har samma namn som en tecknad tjock rosa seriefigur med stor familj. Efter det har det hela eskalerat och vi roar oss ibland med att hitta folk med så roliga namn som möjligt. Den här sidan är då ett arbetsverktyg kan man säga.... Men hör här liksom, ett urval på knasiga namn
:

Thung Pung
Sally Skål
Jerry Konstig
Inge Frisk
Ann Ahl
Lena Handén
Birgitta Bäver
Pia Brödslev
Flemming Pank
Barbapappa Abrahamsson
Inge Glad
Muta Nasa
Inge Wacker
Inga Bröst
Inge Glid

Jamen ni ser ju, vad är det för konstiga namn folk heter eller döper sina barn till? Jag läste i nån tidning om en mamma som ville döpa sin dotter till Tulpan-Marie. Hennes motivering var att folk får ju heta Ros-Marie... Hrm...

treenigheten

Jag, Tomas och Tomas pappas gård. Om Tomas kunde så skulle han nog ha ett förhållande med gården med, om han nu inte redan har det. Vad ska jag ta mig till? Jag tycker att jag är den förstående "frun" som inte nekar till att gå loss med röjsåg och motorsåg i skogen. Men ändå lyckas jag alltid med att bli the bad guy när vi snackar gården och jag tycks ha en negativ inställning och attityd. Why, why why?? Igår kom Tomas med sammetslen röst och klappade mig på kinden. Pratade väl och invände inte ens när jag kollade om jag kunde ha bilen. Aha! Det är nått han vill. Och mycket riktigt, Tomas vill till gården. Och nej, jag tänker inte hindra honom den här gången heller, jag ser fram emot en ensam fredagkväll i soffan framför tvn med hämtmat från kinan. Ändå slutade det med att jag sa förlåt. Jag fattar ingenting.


"till ett par ljusa jeans..."

                              


Ibland liksom bara måste man tänka tillbaka på tid som har varit och aldrig kommer tillbaka, som typ våren 2003. Jag och min nyfunna vän Ida var ute och partajade varenda helg. I veckorna pluggade vi och hängde på stan. Jävlar vad vi hängde på stan och jävlar vad vi shoppade. Det fanns liksom ingen gräns egentligen. För att kunna hålla shoppingen uppe så var det extra-arbete som gällde. Jag älskade den här tiden. Jag älskade att plugga då. Att hänga på fik. Att umgås med vänner. Ingen var sådär riktigt vuxen. Ingen hade köpt hus. Ingen hade fått barn och en del levde det riktigt vilda singellivet. Fan vad jag kan sakna det ibland. Fan vad jag kan sakna när Ida och jag gick på stan, höll upp en topp och sa "guuuud vad fin, den skulle passa med ett par ljusa jeans". Vi sa nästan det om varenda grej. 2003, året då de ljusa jeansen kunde bäras till allt. 2003 ,året då jag och Tomas flyttade ihop i vår 2a. 2003, året då nätlinne och höftkedja var det hetaste du kunde ha. Fan vad jag gillade 2003.

Fan vad vuxen jag är...

Måndag

Idag ledig means Tomas har fixat en "lista" med grejer han tycker att jag ska fylla min dag med. I all välmening alltså. Han tycker bland annat att jag ska putsa våra fönster. Själv hävdar jag att det inte är någon idé förrän HELA renoveringen är klar.. Men vi får se. Kanske jag bara drar in till stan och fikar med en vän. Det känns så mycket mer aktuellt just nu än ett par skitiga fönster.

Men sen är det några grejer jag måste ta tag i. Vi har försökt hitta en hatthylla nånstans, men det finns verkligen ingen vi tycker passa. Vi har kollat på krokar men det känns inte heller så aktuellt och de flesta hatthyllor är av ek och det vill jag absolut inte ha. Så nu har jag bestämt mig för att måla den som satt där (som var i nått trä antagligen furu) vit. Jag tror att det kommer att bli jättebra. Den kommer liksom smälta in i väggen och inte synas så mycket. Det är därför jag inte vill ha ek. Vem sjutton kan sätta upp en ek-hylla på en tapet som består av 1000 ljusgrå björkar. Det kommer ju se knäppt ut! Jag ska åxå renovera en gammal stol med stoppad dyna som jag har fått ärva. Jag gillar att blanda nytt och gammalt. Jag ska måla den vit och köpa nått fint tyg till dynan och så ska vi ha den i hallen.

xtra-jobb

Idag har jag jobbat några timmar xtra. Ibland måste man göra det med. Men jag fick en ganska bra deal så jag är nöjd. Och rätt skönt att få undan en massa jobb på en söndag när det inte är en massa andra inne eller man blir störd hela tiden utan får jobba ifred. Jag är ledig i morgon istället. Hoppas att det blir fint väder då!! Nu ska jag svinga mig på cykeln och bege mig ut en sväng!

Underbara helg

Det är lördag och det är arbete i huset som har varit dagens primära mål. Och visst har vi fått saker uträttade. Jag har städat och Tomas har tapetserat. Jag har tvättat några före detta vita rullgardiner med klorin och nu glänser de vita igen. Tyvärr förstördes en kjol, ett par tights, en topp och en av mina bästa koftor innan jag kom på att klorin bleker ju och att det kanske inte var så smart att hålla på med det utan att ha arbetskläder på. Men skitsamma gjort är gjort. Även om jag blev skitsur och skyllde allt på stackars Tomas trots att det inte var hans fel. Jag var tvungen att gå ut och gå för att lugna ner mig.

Och då slog det mig. Vad tydliga kontraster det finns i vårt samhälle.. Där vi bor är det ett villakvarter med mycket mycket nära till vattnet. På andra sidan stora vägen - miljonprogramsbygge med 98 % boende med utländsk härkomst. Jag började med att gå genom där, för att snedda över ett litet torg med konsum och en pizzeria för att sen gå över vägen igen tillbaka till "mina kvarter" och komma in i villaområdet som ligger innan oss med massor av fina villor, nyrenoverade, dyra utemöbler och senaste Audin på uppfarten. Så nära men ändå så långt borta liksom. (värst vad djup jag blev....)

Ikväll blir det grill. Vi ska grilla kycklingfilé som marinerats i världens godaste (köpta) marinad, Smokey honey från Santa Maria. Den är helt underbar till kyckling. Till det blir det hemmagjord potatissallad.

Förresten, var det bara jag, eller sluddrade inte Marcus Schenkenberg väldigt mycket igår när han var med i Berg flyttar in som sändes på TV4? Jag hörde knappt vad han sa och fick höja volymen som en gammal kärring...

kändisar i säldräkt

Igår såg jag ett tv-program som jag missat tidigare, Hjälp jag är med i en japansk tv-show! Men vad var det för program egentligen?? Anna Book i nån konstig säldräkt grät som ett barn när hon åkte ur och innan med för den delen. Helt seriöst, varför är hon så lipig? Herregud det var ju ett "underhållningsprogram". Men det är klart, underhållning det var det ju när hon låg och hulkade i säldräkten. Jeez säger jag bara...

En kvinnlig Paul Potts

                      



Men alltså har ni hört det här? Jag kan lyssna hur många gånger som helst och jag fattar inte att det bor en sån röst i den kvinnan. Men när man ser på henne så känner man bara  vilken revanch hon tar alltså! Hon vet knappt var hon bor och hon har never been kissed men sjunga, det kan hon! Hoppas att det kommer gå bra för henne i framtiden.

Och här skulle det varit en youtube-klipp men det funkade inte, gå via
länken här istället och lyssna.


Släktmiddag

                     



Ytterligare en dag med sol. Det här kan absolut bli en bra vana!

Igår hjälpte jag Tomas att tapetsera. Det gick bra och vi bråkade inte en endast gång! Vi satte en liten vägg och ska förhoppningsvis fortsätta ikväll. Jag har sagt till Tomas att det måste MÅSTE vara klart till Valborgsmässoafton för då ordnar jag ett litet grillpartaj! Han har lovat mig att det kommer att vara klart tills dess och jag tror honom!!

Idag ska jag åka med hela familjen på en släktsammankomst hos min kusin i Karlskrona. Hans nya lägenhet ska inspekteras och middag ska intagas. Ska bli kul. Tomas stannar dock hemma då han har fullt upp.

Än är inte påskfirandet över!

Glad påsk försent...

Glad påsk lite såhär i efterhand.

I fredags tillbringade jag större delen av dagen ute. Jag piskade min man (eller ja, vi är ju inte gifta..) till att hjälpa mig lägga klart alla stenarna på framsidan och Herre vad nöjd jag blev. Det ser liksom "cleant" ut, inte en massa växter huller om buller i nått risigt land! Efter det unnade jag mig en lugn stund i solen och blev faktiskt lite brun röd. Fixade till mig och stylade mig för att gå på Annikas trea nolla fest. En massa glada tjejer, mycket prat och god mat. En perfekt fredagskväll.

Igår var Tomas och jag på påsklunch hos hans föräldrar i Oskarshamn. Gick en promenad i skogen och Tomas råkade trassla in mig i taggtråd. Tack så väldigt. Kom hem sent och kände inte för matlagning så det fick bli hämtmat och hyrfilm. Så svårt att få tag på ett öppet ställe bara, fick åka runt halva stan.. Hyrde Australia. Vad bra den var!! Fast kanske mest en tjejfilm.. Tomas tog av sig glasögonen och började snarka efter mindre än halva filmen men jag tyckte att den var bra, det kom till och med några tårar i slutet..

Idag sitter jag och hoppas på att en vän till Tomas ska komma hit och hjälpa honom med tapetseringen så att vi kommer nån jäkla vart. Det blir ju aldrig klart annars!!

Fika med mamma

                                                           



Precis när jag parkerat bilen och gått en liten bit mötte jag mamma som var i stan och shoppade. Vilken tur man kan ha! Vi gick och fikade och satt och pratade länge länge. Mamma hjälpte mig att välja present till pappa och så shoppade jag ett par nya converse för ett presentkort jag fick i julklapp. Blev ett par nya vita. De jag har tror jag att jag köpte 2005 eller nått och de är inte så vita längre men de har använts väl. Först deppade jag lite för 38 var slut men så bestämde jag mig för att prova 37,5 och det gick bra, det kändes inte som att det var nån skillnad alls. Jippie, jag kan ha 37 (nästan i alla fall) i skor!!

Skulle se om jag hittade nått fint att ha på mig på 30-årsfesten jag ska på imorgon men hittade ingenting alls. Det får bli en repris av min korallfärgade kjol från Gina Tricot som jag hade för några helger sen och en svart topp + svarta strumpbyxor tror jag.. Men jag har inte riktigt bestämt mig än.

Efter city åkte jag till MAXI för att handla. Att jag aldrig lär mig! Det var sjukt mycket folk! En mängd pensionärer och annat löst folk som trängdes överallt. Det gick knappt att komma fram till godiset. Alla påskägg var slut. Tomas lär deppa ihop. Men nu har vi alla fall mat så det räcker över hela påsk!!

Tapetsering och trädgård

Meh! Lagom till att jag är ledig några dagar och hade tänkt vara flitig med bloggandet så kopplar Tomas ur elen precis överallt typ, bara för att de skulle tapetsera. Men gud vad fint det blev! Pappa kom i måndags och hjälpte till med hallen och trädtapeten som visst inte var helt enkel att sätta på grund av en mönsterpassning på 53 centimeter. Och mitt i alltihop så bestämmer jag att jag vill ha en liten bit till med den tapeten. Jag trodde pappa skulle fly, men nej, inte min pappa, han fixar det mesta, det var bara lite jobbigt att räkna ut hur två rullar skulle räcka till allt. Men det gjorde det. Tomas var helt slut efter den kvällen! Själv var jag ute med mamma i trädgården och rev upp det mesta på framsidan.

I tisdags kom mamma tidigt och vi var ute hela dagen. Det var så fint väder. Mamma hann rädda några plantor i ett risigt land innan jag rev upp det så vi planterade om dem, rev upp, krattade löv och fixade. Nu ska jag lägga sten mestadels i landet på vår framsida. Jag är inte så mycket för risiga land som man ska rensa. Tur att mamma är trädgårdproffs. Hon körde med mig hela dagen. Skönt att ha med nån som kan.

Igår gjorde jag... ingenting. Jag fattar det knappt själv men jag satt inne hela dagen (det regnade) och läste ut två böcker, den första var Åse av Denise Rudberg och den andra var 14 år till salu av Caroline Engvall. När jag läser går det undan. Men jag har bunkrat upp med många böcker inför min ledighet.

Idag ska jag in till city och fixa födelsedagspresent till pappa, kanske ett och annat påskägg och lite mathandling.

Stenar och tyrann

Igår när jag kom hem från jobbet var vi ute och fixade med vår gång utanför huset. Äntligen är den (nästan) färdig och det blev så fint. Jag lovar att fota en bild när jag fixat färdigt med lite krukor och så. Jag blev grymt nöjd. Efter det var det grillpremiär för i år med grillad fläskfilé och grillade grönsaker.

Spanade lite på Robinson och kom på att jag stör mig skitmycket på han Christian. Okej att jag fattar att TV4 vinklar honom och okej att jag fattar att de vill ha en syndabock men nånstans måste han ju ändå sagt allt det som de klippt in. Han verkar vara en sjukt jobbig person. Såg att han talade ut i aftonbladet idag där han säger att han är besviken på hur han vinklats och att hans fru sitter hemma och gråter för att han framställs som en tyrann. Men herregud, han säger ju verkligen bara elaka saker. Det är därför jag håller på det blå laget!!

sol i sinne, men man blir fan inte brun inne...

Jaha, här sitter jag inburad när det är så fint ute. Men det funkar eftersom jag vet att jag kommer att vara ledig en vecka sen. Har lite rast nu... Passade på att vara ute då. Till och med cyklade till jobbet. Det var premiärturen för i år, förutom en tur till affären för nån vecka sen. Cykeln rullar fint och ikväll blir det grillpremiär!!

Hoppas att alla njuter av solen!! ♣

Sol - tar verkligen fram det bästa av allt

                                   
 

Härliga sol! Äntligen vår. Fredagsfika på jobbet och jag har mina nya röda byxor och lyser upp hela tillvaron runt omkring mig. Kan det bli bättre?? Tyvärr jobbar jag hela helgen men sen.... SEMESTER HELA NÄSTA VECKA! Fatta vad härligt. Jag har tagit en hel veckas ledigt. Ska umgås med vän + nytillskottet, träffa mamma som ska hjälpa mig i trädgården, gå på födelsekalas hos pappa och fira Annika som fyller trea nolla. Vilken härlig vecka jag har framför mig. Jag riktigt längtar!

pengar på kontot

                                     


Prisa Gud - skatteåtebäring! Igår kom deklarationen 4986 sköna kronor rakt in på kontot lagom till midsommar! Äntligen, det var flera år sen jag fick tillbaka pengar sist. Wihoooo!!!

Tapeterna har kommit..

Nu har vi äntligen fått hem våra tapeter! Hoppas hoppas att det går att börja i helgen! Jag vill verkligen hinna klart till påsk, även om golvet inte kommer hinnas läggas in.

Igår var jag på vinlotteri hos Jenny. Vi fick god skitgod smörgåstårta (hemmagjord såklart) och ananaspaj. Håll utkik i vinlotteribloggen för recept lär antagligen dyka upp där! Vi var inte så många som var med i själva vinlottandet igår utan vi som var med (tre av oss) bytte flaska med varandra, så man kan säga att alla blev vinnare igår!! Fick även en pratstund med vän som fick barn för några veckor sedan. Så mysigt att få ses!

Här är vår trädtapet från Duro, men den är inte på vår vägg utan den är lånad från nätet..

                                         

Kampen är över

                



Jag har följt bloggen ett tag. Enda sedan Vimmelmamman skrev om den. Jag har följt hennes kamp. Jag har varit glad när det gått bra och ledsen när det gått dåligt. Jag har varje gång jag gått in på bloggen fått en olustkänsla i magen för att hon inte längre ska finnas ibland oss, och så igår, då kom det inlägget.

Sabina, du var en av de starkaste jag läst om. Jag kände inte dig, men jag led ändå med dig. Hoppas att du får frid dit du kommit. Det du har fått utstå ska ingen människa få utsättas för. Du var en kämpe
. ♥

RSS 2.0