Middag hos mamma

Idag skulle jag egentligen gått på ett kalas. Hade till och med fixat lite komp på jobbet för att få gå hem tidigare. Men nu blev kalaset inställt på grund av sjukhet. Vet inte riktigt vad det var, men det är ju väldigt många som är sjuka just nu. Både influensa och vinterkräksjukan. Bland annat min bror som är på jobbresa och fått vinterkräksjuka. Inte så kul att bo på hotell och vara dålig..

I alla fall, istället för kalas ska jag hem till mamma och få middag. Tomas ska inte hänga på. Han ska samla in ved (meaning han har åkt till skogen för att fixa några stockar att elda med) så vi kan elda. Ni vet det där manliga stenåldersbeteendet som jag skrivit om förrut. Det är skitbra att ha en händig karl!! Ska bli skönt att bara få sitta hemma hos mamma en fredagkväll och softa lite. Men först, storhandling på ICA bland barnfamiljer, skrikande ungar och trängsel och skit.

Dagens fundering

När man kommer på att man börjar bli gammal. Man tar sig en titt på sitt körkort och ser att det är dax att byta i år. 10 år har gått alltså sen jag satt i den där mörkblå bilen, var skitnervös och backade runt ett gathörn och sen fick en liten vit papperslapp i handen där det stod att jag var godkänd. Yeah! Dax att byta ut tramsiga 17-årsbilden mot ett lite mognare jag på kortet. Eller.. Vill jag verkligen det?

Att glädjas åt

Någonting att glädjas åt. Får mina CSN-inbetalningskort (nej, jag har ännu inte skickat in blanketten om autogiro, det har bara tagit sådär ett år...) och ser att jag endast kommer att betala tillbaka 874 kronor i månaden mot förra årets 931. Jippie. Vad rik jag kommer bli nu. Hela 684 kronor mindre att betala in det här året. Hur kunde det bli så?

Ironi kanske borde bli mitt andranamn?

Positivismen

Hrm.. En liten bloggpaus. Frivillig eller ofrivillig? Snarare så att tiden inte räckt till. Jag lever i ett damm-moln av slipdamm från spackel och tapetrester. Jag har haft två tuffa dagar på jobbet med mycket som har hänt. Igår kände jag för att kasta in handduken och gå hem och lägga mig och gråta. Men fan den som ger sig. Upp igen bara. Idag blev det diskussion om en sånn jävla skitsak som vem som ska ha med fredagsfika när den person som skulle haft det är på utbildning. Suck säger jag bara. Hur fan kunde det bli så?? Mitt förslag var att vi skiter i de här dumma fikorna om det ska vara så jobbigt att fixa. Men det var ingen med på heller. Jag kände än en gång för att gå hem och lägga mig och gråta i min säng full av äckliga spackelpartiklar som tränger in överallt. Jag menar ÖVERALLT.

Fy så negativ jag är! Det är väl inte likt mig? Men man måste få vara lite negativ ibland för att sen bli positiv igen. Nog tjat om jobbet...

Vad är det som händer i Let´s Dance?? Först Mojje och nu Maggan som har fått en hjärnblödning.. Det lät ju fruktansvärt. Pressas de till för hård träning av tv4?

Aussieinpackningen är super. Jag har i och för sig bara använt den 2 gånger, men mitt hår har blivit superlent. Rekommenderas varmt.

Och till sist, loggar in på Facebook och får till min fasa se att jag är taggad på århundradets sämsta kort på mig. Jag tog bort taggen med en gång. Vad är detta för jäkla sätt? Hade vi inte kommit överens om att elaka och fula bilder undanbedes på fejjan?? I alla fall, där står jag i svart jacka mot svart bakgrund och liksom aldrig slutar, man ser inte vart jackan tar vid och väggen slutar. Hemskt, fruktansvärt och vedervärdigt. Nu ska jag leva på sallad tills jag dör.

Åh, just det. Positiv var ordet. I morgon är jag mycket gladare!

Thai, akuträddning och tjejmiddag

Idag har jag varit på stan. Det var första gången efter jul typ. Lunchade med bästa Jenny på thai. Måste alltid passa på när inte Tomas är med för han gillar varken kina eller thai och jag tycker att det är sååååå gott.

                                                               


Jag håller på med ett litet ingrepp för att rädda mitt hår som kanske inte helt har överlevt två blekningar inom loppet av en vecka så jag inhandlade en inpackning från Aussie. Har hört mycket om märket och läst att många gillar deras produkter. Ska testa imorgon och se vad jag tycker. Någon som har testat? Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte om produkten!!! Mitt hår behöver verkligen en akuträddning. Jag som inte vill klippa så mycket heller, ska spara en bit nu tänkte jag. Får väl se hur länge jag håller ut den här gången innan jag klipper mig...

Ikväll ska jag på en tjejmiddag. Och det var inte igår. Men det ska bli så skönt att slippa sitta här och glo in i en vägg typ. Inte en lördagkväll till. Så, dax att gå och fixa till sig lite! ♥

Money money money

                  


Imorgon. Tre bokstäver. L.Ö.N. Alla andra ord känns överflödiga.

Välkomna ner i min plånbok Selma Lagerlöf, Jenny Lind, Carl von Linné och Gustav Vasa. Ni är efterlängtade.

Efterlysning - chokladögon

                                              

En liten efterlysning såhär på onsdagseftermiddagen. Finns det nån bloggläsare därute som vet vart man kan få tag på Olle Eksells kakaoplanch?? Jag har letat på nätet men hittar ingen sida som säljer dessa! Jag skulle vilja ha en sånn i mitt (snart) nyrenoverade kök. Den behöver inte vara inramad eller så för det kan jag fixa själv. (Planchen är större än bilden och har även några rader text längst ner, men hittade ingen bild på den som inte någon privatperson tagit och lagt ut på nätet av sin egen planch, kolla ex styleroom.se)

Snälla, hjälp!!

Herrgårdsmiddag

Vinden har vänt! Jag som inte tyckt att det hänt nånting på flera helger. Nu händer allt. Varför är det alltid så? Allt eller inget typ... Den 31 januari var jag bjuden på en tjejmiddag och sen igår ringde mamma. Hon hade vunnit två biljetter till en herrgård med 3-rätters, uppträdande och allting. Och de kan inte gå så mamma ringde och frågade om jag och Tomas vill ha biljetterna!! Klart vi ville, men det krockade med middagen. Och jag som aldrig brukar tacka nej när jag sagt ja. Men de förstod. Det är ju inte direkt som att Tomas och jag gör särskilt mycket ihop.. Men detta ska bli skitkul. Tack mamma!! ♥

Hål i väggen

Oj. Oj. Oj. Helt plötsligt är det två bloggar som ska uppdateras. Och jag som tyckte tiden var knapp innan. I alla fall. Idag har vi fått värsta idén Tomas och jag. Eller ja, det kanske inte var vi som kom upp med den, utan det kan vara så att det var en vän till Tomas som spikade den, men skitsamma. Nu har vi planer. Vi har en liten halv-vägg i köket som jag har velat riva och bygga en bänk där och Tomas velat ha jvar. Den är ca 1.50 lång. (eller nått, jag vet inte, tänk 2 billy bokhyllor för det var vad som stod mog väggen innan vi flyttade in). Men nu har vi Micke kommit på att vi kan ju göra ett "fönster" i väggen och lägga en lite bredare skiva där som man kan ha typ 2 ljuslyktor eller en skål med frukt på precis som jag ville ha med min bänk. Fatta, nu får vi båda vad vi vill ha och det är skitbra!

Tack Micke!!!

Änglagård "the movie"

                       


Den här dagen har inte gått i många knop.. Vaknade, gick upp, gick och la mig i soffan och läste en tidning. Så skönt att bara få slappa. Och vi som skulle målat hela helgen. Aja, det kommer väl fler helger för det. Tomas har dessutom flytt fältet. En kompis behövde hjälp med att montera in en duschkabin i sitt nybyggda hus och då är förstås inte T sen på att tacka ja till att komma och hjälpa. Allt för att slippa den egna renoveringen kanske?

Väntar på att maten ska bli klar. I ugnen väntar Nheas supergoda köttfärsgratäng. Den är en grym favvorit här hemma nu!! Gör den om ni inte gjort den innan!!! (hoppas det var ok att jag länkar Nhea??)

Ikväll ska jag se en film jag längtat efter länge. Jag ska se Änglagård. Det var såååå länge sen jag såg den sist och jag måste bara se den nu. Vet inte varför men har känt för att se den ett tag!!

Trevlig söndagkväll!!


(förresten vem är du anonyma som tyckte jag var lik svampbob???)


Uppdatering

Herregud, vart tog den här dagen vägen? Började med att slänga i ett paket färg till i håret för att få bort det som var liiiite gult på vissa ställen. Nu är jag helt nöjd. Kommer jag alltid att behöva använda 2 paket? Verkar inte som att det räcker att bleka en gång. Det kan ju inte sitta hur länge som helst heller, och det blir aldrig riktigt bra första gången utan först efter att jag blekt det en gång till. Och så mörkt hår har jag inte.

Och sen har jag städat. Det var meningen att Tomas och jag skulle måla idag men det har vi inte hunnit med. Tomas var och bytte blandaren vi köpte förra veckan. Hrm... Vi hade visst glömt att mäta lite och bara snöat in på vilken vi skulle ha. När vi kom hem och kollade visade det sig att den var ALLDELES för hög. Det såg inte klokt ut.. Nu har vi bytt till en lite lägre och "fyrkantig" modell, den var mycket bättre. Jag ska leta efter bild.

Sen har vi haft fikabesök med. Theo var här och rockade runt med sina föräldrar. De hade med sig fika så vi satt och fikade i vårt nedrivna kök...

Håller på och fixar lite med "andra bloggen" med som vi i vinlotteriet har bestämt oss för att ha. Shit, det är ganska jobbigt att ha koll på två bloggar samtidigt, men det ska nog gå.

Nu ska jag förbi affären, skickade Tomas förrut men han hade glömt ett par grejer....

T.G.I.F

                       
 

Vad händer ikväll då? Har hört att det ryktas om nån fancy modegala i storstan ikväll, men den är ju inte för oss vanliga dödliga, utan vi får nöja oss med att som vanligt käka tacos och kolla på Let´s Dance. Men det är inte så dåligt det heller. Vad säger man? Fredagkvällen är som vanligt, men jag gillar det. Det är liksom min bästa kväll på hela veckan!!



Vi har startat en ny blogg

                                      



Psst.. Jag och tjejerna i vinlotteriet har startat en egen blogg där vi kommer att skriva lite allt möjligt, om våra träffar, lägga upp recept på grejer vi bjudit på (det är samma visa varje träff, "Ehh, jo är det nån som har med sig receptet på det ni bjöd på sist?", så nu kommer det bli skitenkelt, bara att lägga upp på bloggen och alla andra kommer åxå få grymma recepttips på supersmarriga grejer) och så kanske en och annan vinrecension eller vintips lär dyka upp på bloggen med.

Ni hittar oss här, eller i min länklista ----------------------------->

Men ha lite överseeende på om det kan vara segstartat, jag måste nämligen slussa in de andra tjejerna i bloggtänket ;-)

Blondie

Har jag talat om att jag har blonderat mig? Igen. Igår stod jag hela kvällen och grejade med färg. Gäller ju att passa på innan utväxten blir toooooo much.... Men ändå så var det en liten liten fläck i bakhuvudet där färgen inte fäste. Jag fattar inte vad som händer. Har mitt hår blivit resistent mot blonderingsvätska eller vad är det som sker? Jag måste fixa mer färg i helgen och slänga i för ikväll hinner jag inte. Idag har jag fått ha mitt lockiga ris istället för att platta det för att fläcken inte ska synas. Men men.. Det är nog mest jag som ser den för det är ingen på jobbet som kommenterat i alla fall...

Månadens lotteri

Ikväll är det dax för månadens "gettogether" - alltså vinlotteri. Ska bli roligt att träffa alla tjejerna och uppdateras på vad som hänt sen vi träffades sist. Men först - jobba klart och hem en snabb sväng för ombyte och hämtning av vinflaska.

Ha en trevlig torsdagskväll ♥

Beslutsångest

Tomas: Jag har beställt bänkskivorna idag!

Jag: Jippie!!!!!!!!!!

Tomas: Ja med rak kant, det var väl det vi sa?

Jag: RAK KANT???????? NEEEEEEEEEJ!!!

Tomas: Men jag trodde....

Jag: NEJ!!! VI SA INTE RAK KANT!! VI SA LITE SVÄNGD. LITE MJUKARE!!!

Tomas: Oj...

Ja det kan man säga.. Men jag har ringt och ändrat idag så att vi får med rundad kant. Nu får vi vänta till vecka 6 innan de kommer. Ja jag sa ju att detta kommer att ta lång tid. När vi äntligen bestämt oss för bänkskivor. Hela måndagskvällen spenderades med att välja mellan två olika. Antingen en svart eller en stålgrå. Först lottade vi, sen sten, sax, påse, sen bestämde vi oss, sen ångrade vi oss, sen vaknade vi mitt i natten och ångrade oss igen, sen bestämde vi oss slutligen för den svarta från HTH-kök. Jag tror att det hade blivit "för kallt" med den stålgrå skivan. Tyvärr hittade jag ingen bild på nätet på skivan, men jag kommer fota i framtiden, när den är på plats..

Är det okej att knarka i TV?

Jag kunde absolut inte ha skrivit det bättre själv. Jag har hållt tyst om det, men nu måste jag instämma. Vad är problemet? Varför går man till en TV-sänd gala hög som ett hus med hasch i fickan och sen blir sur för att man testas. Okej, vi fattar, Sveriges musikindustri är byggt på droger, men hey, det är ju fortfarande olagligt med droger i Sverige. Ja jag vet, det är skitmånga som lördagsknarkar och ja, jag vet jag kanske låter som en kärring men ändå, jag fattar inte att det ska bli sånn uppståndelse över detta. Jag fattar inte varför det ska vara så känsligt att testas om man inte har nått att dölja. Man fattade ju direkt att Kleerup-snubben var stenad, annars skulle han ju inte gjort sånn big deal av att bli testad. Töntigt tycker jag. Jag man inte hålla sig ifrån knark ens på en galakväll så har man stora problem som man bör ta tag i snarast....

Hur svårt kan det va?

Åhh nu är vi hemma från Tomas föräldrar och födelsedagslunchen. Jag är fortfarande mätt. Det bjöds på supergoda färsbiffar och till kaffet fick vi bakelser som Tomas pappa varit och köpt. Tur att jag gick en runda på förmiddagen ;)

Tomas tror att det här med köket kommer att "ta minst ett halvår, ja minst alltså, det kan åxå ta ett år". Hrm, vi får väl se. Idag ville Tomas slita bort diskbänken, dra ut diskmaskinen och sen ha det så. Jag lyckades övertala honom om att vänta ett tag. Jag ska ringa om bänkskivorna som vi vill ha imorgon och vi vet inte hur lång leveranstid det är på dem. Kaklet kommer i alla fall på fredag, men det går inte att kakla innan bänkskivorna är på plats i alla fall. Dessutom visade det sig att ett kamremsbyte på vår bil börjar närma sig och det verkar komma emellan köksrenoveringen. Kul. Enligt Tomas skulle det ta "minst tre veckor att byta och vara utan bil" så det känns ju verkligen kul. Inget vatten, inget kök, ingen bil på över ett halvår. Det här kommer att gå bra. Det kommer att gå så bra så. Vi (jag) kommer inte att bråka, skrika och hota med att flytta en enda gång under den här tiden. Nej då, inte alls....

Nu ska jag gå och fixa en matlåda tills imorgon när jag fortfarande har ström till spisen....

Utebliven bio skapar dåligt humör..

Igår var jag på dåligt humör. Tomas och jag hade bestämt att vi skulle gå på bio. Se nya Wallander som hade premiär i fredags. Och vi som aldrig går på bio annars typ. Men så visade det sig att den hade typ premiär i hela Sverige förutom här. Det verkar inte som att den kommer visas här alls. Vad är detta för 1980-tals fasoner? Varför visas den inte över hela Sverige för? Skandal. Istället satt jag i soffan och tjurade som ett litet barn. Sen gick jag och la mig vid 22.

Idag hoppas jag på en bättre dag. Har startat dagen med en låååång promenad. Skönt att komma ut och få lite luft. Sen ska vi på en födelsedagslunch till Tomas mamma som fyller år. Väntar bara på att Tomas ska sätta på vattnet igen så att jag kan duscha. Han var tvungen att stänga av det för att "kolla lite". Vi ska ju byta diskbänk och så.

Äntligen är vi igång

       
Äntligen har vi startat med renoveringen av köket! Tomas satte igång redan igår kväll och började riva och banka bort kaklet så jag knappt hörde vad de sa på Let´s Dance...

Och idag har vi äntligen bestämt oss för kakel. Vi trodde att vi hade bestämt oss i torsdags men när vi kollar till en extra gång på kaklet i ett annat ljus så visade det sig att det vi skulle köpt gick åt brunt. Inte så snyggt. Jag fattar inte hur vi tänkte, antagligen drabbades både Tomas och jag av en släng färgblindhet. Tur att vi inte köpte det. Idag har vi istället beställt ett annat kakel, i grått, som vi tänkt från början.



                   

Vi har även varit och kikat på blandare och det lutar åt den på bilden. Även om jag har kärat ner mig i en blandare i borstat stål. Men de kostar nästan dubbelt så mycket + att det var väldigt dyra reservdelar sa killen vi pratade med. Och det är ju faktiskt många som har borstade luckhandtag och en kromad blandare. Även om jag tyckt att det varit snyggt med enhetligt... Men om man får drömma sig bort lite och önska att vi var gjorda av pengar så hade den här inte varit helt fel......

Tapeter har vi åxå kollat på och det lutar åt vita tapeter i hela "rummet" (vi har öppen planlösning för hall, kök och en allrumsdel där vi ska ha ett matsalsbord) förutom en mönstrad fond som skimmrar lite. Sen kom Tomas på att vi kunde sätta en mönstad tapet med träd på (har ni sett Roomservice så fattar ni) bakom hatthyllan och skostället i hallen. Det tror jag kommer bli supersnyggt så det ska vi göra med.

Let´s sammanfatta dansen

En liten sammanfattning av Let´s Dance kanske sitter på sin plats såhär på lördagsmorgonen??

Men herregud, Morgan Alling, vilken skräll! Inte trodde jag att han var så bra på cha-cha. Ska bli kul att se hur det går för honom i de andra danserna. Sen blev jag lite besviken på Blondinbella, hon har hela tiden outat hur bra hon är och hur lätt hon har för att dansa... Var det ett endaste steg som var i takt där eller? Nej, jag tror tyvärr inte det. Kitty var ju tyvärr inte heller så bra och hon hade väldigt svårt för att få kritik verkade det som. Men hon ligger ju inte bland dem som ligger längst ner, för det gjorde Carl-Jan, George och Blondinbella om jag förstod det rätt? Hasse Aro borde ligga sist. Hans cha-cha såg helt stapplig ut. Snacka om osäker. Men det kanske inte är så lätt att gå ut och öppna upp första avsnittet.

Sen hade vi hon som dansade med George Scott, Maria, det var ju hon som vann med Måns Zelmerlöv. Men har inte hon blivit VÄLDIGT smal, på gränsen till Anorexiasmal. Det var inte snyggt tycker jag. Det finns smala människor och så finns det smala människor som ser ut som att de ska gå i två delar när som helst. Jag satt och var skiträdd under hela deras dans att han skulle knäcka en arm på henne.

Jag har bytt. Jag tror att Laila är min favvis. Även om jag var rädd för att hennes silikonbröst skulle trilla ur den där lilla klänningen. Det hade varit lite värre än Elisabet Höglunds troschock.

Sen har vi dem som är mellanmjölk, typ Magdalena, Mojje, Linda och Magnus. Men de dansade ju vals och det är en ganska tråkig (och lätt) dans. Får se till nästa vecka. Skulle bli roligt att få se Magnus fixa en jordbävning när han hoppar runt i en jive.

Övertid

Godkväll!

Här sitter jag på jobbet och jobbar över. Vi har drabbats liiiiiite av vinterkräksjukan här och eftersom vi inte är så många på avdelningen märks det direkt om 50 % (eller 4 personer) är borta. Lite tungt med andra ord. Men vad fasen, det är fredag, jag ska äta tacos och kolla på Let´s Dance så jag ler och ser glad ut i alla fall. Dessutom hämtar Tomas mig efter jobbet så jag behöver inte åka buss heller!

Tv-kväll

                



Äntligen! Som jag har längtat. Idag börjar Let´s Dance. Det är mitt absoluta favvis-program alla kategorier. Jag som älskar dans. Vem tror jag vinner? Eh.. Jag har inte en aning. Måste kolla in första programmet för att se hur duktiga de har blivit. Men jag tror lite på Blondinbella eller Maggan Graaf.

Autografjägaren

Som ni kanske vet, har jag tidigare berättat om min "lilla" chrush på Henrik som är sångare i Scotts. Jag tycker ju att han har ett fördelaktigt utseende om man säger så.... En kollega till mig har ju till och med gjort en bakgrundsbild till min dator med Henrik på... I måndags spelade de på ett ställe här i stan men eftersom jag inte mått toppen så gick jag inte dit. (ångrar mig ångrar mig ångrar mig). Men en arbetskamrat till mig var där. Hon fotade bakgrunden på min dator och när kvällen var slut fick hon möjlighet att gå och prata med bandet. Då passade hon på att visa Henrik fotot på min bakgrund samt skaffa fram en autograf (Tack Sara!). Det står Till Åsa och sen Henrik Strömberg. Fatta! Hihi. Jag kände mig som ett upprymt litet barn på julafton när jag fick den idag. Inte varje dag man beter sig såhär fånigt. Men nu har jag i alla fall autografen upphängd vid mitt skrivbord på jobbet. Jag vågar ju liksom inte ta hem den och visa Tomas, då kanske dem "försvinner".........

Isprinsessan

              


....eller kanske mera bambi på hal is... Idag tog vi fram skridskorna, Tomas och jag, och gick ner till vattnet precis här nedanför som frusit till is och där de skottat fram en isbana. Shit vad länge sen det var jag stod på ett par skriller. Jag trodde minsann att jag skulle åka som värsta stjärnan. Men såååå lätt var det inte. Det är ju inte som att lära sig cykla precis. Jag var väldigt "stapplig" och det hela blev inte bättre av att skridskorna klämde och tryckte på mina stackars tår som var helt ömma. Tomas däremot han åkte runt runt som värsta hockeyproffset. Själv tröttnade jag ganska snabbt och satte mig och tittade på. Men det var i alla fall skönt att komma ut en sväng. I eftermiddag ska vi nämligen på släktmiddag. Den årliga släktmiddagen på trettondagen så att säga...


Middagsbjudning + recept

Idag ska jag ha en liten middagsbjudning för en kompis och hennes man. Jag tänkte bjuda på en taco-paj och till kaffet ska jag bjuda på chokladformar. De är skitenkla att göra och superbra om det är så att man känner nån som är glutenintolerant för de innehåller inget gluten. 

Om någon är intresserad så är receptet följande: 

För 4 stycken chokladformar behövs:

75 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl färska
florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen.
4. Häll smeten i 4 små ugnssäkra smorda formar. Om de är vida räcker ca 7 minuter i mitten av ugnen. Om man tar runda lite högre formar tar det ca 8 minuter. Chokladen ska vara lite lös i mitten. (jag använder runda små formar som jag köpt på IKEA).
5. Låt chokladen svalna eller kallna. Strö över hallon och sikta över florsocker.

Om man vill kan man servera lite grädde eller glass till med. Alternativt göra en "sås" på hallon och passionsfrukt som får koka ihop på spisen nån minut.


Movienight

                          


Igår hyrde vi film. Tomas kunde inte bestämma sig för vilken så jag fick välja. Jag valde What happens in Vegas med Cameron Diaz och Ashton Kutcher. Jag tyckte faktiskt att den var bra även om den var väldigt förutsägbar och man kunde säga exakt vad som skulle hända på slutet. Men i alla fall sevärd om man inte har nått annat för sig.

När Tomas inte tror att jag kan

Igår, klockan är ca halvsex. Tomas sticker in huvudet innanför dörren när han kommer hem från skogen..

Tomas: Har din pappa varit här?!

Jag: Näe, vaddå?

Tomas: Ja alltså det är ju skottat menar jag.

Jag: Vad menar du?

Tomas: Ja jag tänkte, har din pappa varit här och skottat vår uppfart eller?

Jag: Men vad fan tror du egentligen?? DET ÄR JU JAG SOM HAR SKOTTAT!! Tror du inte att jag klarar nånting eller? Tror du att jag skulle ringa min pappa och be honom komma hit och skotta?

Tomas: Oj, förlåt. Har du verkligen skottat hela uppfarten?

Jag: Ja det har jag faktiskt!

Sen sticker jag ut huvudet genom dörren för att ropa hejdå till Tomas pappa som sitter i sin bil efter att ha släppt av Tomas..

Tomas pappa: Har Håkan varit här hos er och skottat?

Jag: Näe nu får ni ge er. Det ÄR FAKTISKT JAG SOM HAR SKOTTAT HELA UPPFARTEN. SJÄLV. SÅ DET SÅ!!!!!!

Jag gissar på att päronet inte faller långt från äppelträdet. Tomas och hans pappa har visst inte så höga tankar om min snöskottningsförmåga men där fick de allt se.

Och idag, eftersom Tomas stack till skogen skittidigt för att leka jägare så har jag fått vara ute och skotta igen. Och jag har inte bett pappa komma hit och fixa. Jag har skottat alldeles själv. Även om det var skittungt och massor med snö och det kändes som att vi har kvarterets största uppfart  och världens längsta gång helt plötsligt. (fast jag har sparat liiiite liiiite till Tomas när han kommer hem. Så lätt ska han inte få komma undan.

Snowflakes are falling on my head..

               



Åkte bort en sväng till Coop för att handla ett par saker och döm om min förvåning för när jag kom ut så bara vräkte snön ner! Helt galet. Nu är det minst 6 centimeter på backen. Så mycket snö har jag inte sett sen vi var på skidresa 06. Tomas är i skogen idag så jag ska bara ligga och lata mig på soffan med en tidning och lite lördagsgodis. Ska se om den här jäkla hostan kan gå över nån gång.

Jag är inte otrevlig, jag ser bara inte...

                     


God eftermiddag.


Idag har jag ledigt och det är tur för jag är superförkyld. Startade dagen med ett besök på sjukhuset med mitt sjuköga. Det vill liksom inte ge med sig, skiten i ögat. Nu har jag fått ordinerat ögondroppar i 7 veckor till. Hej inrutade liv med ögondroppar varannan timme och alltid spegel i fickan. Näe men det ska nog gå bra. Jag vill ju bli frisk och kunna se ordentligt igen. Som det är nu känner jag mig halvblind. Tomas och jag var på stan och jag fick liksom hålla i mig i honom för när det är mycket folk och solen skiner då kan jag liksom inte fokusera så jag ser inte. Förlåt alla som jag känner om jag möter er och inte hälsar. Det är inte för att jag är otrevlig, det är för att jag inte ser er....

I alla fall, vi var på stan och träffade bästa Lina och Kalle för en fika. Tomas åt världens största räkbaguette as always när vi är och fikar eftersom jag inte äter skaldjur.. Jag tog en grillad panini med lufttorkad skinka och chevrecreme. Inte helt fel det heller. Det var mysigt som alltid att träffa Lina och Kalle. Synd bara att det är alldeles för sällan!

Ikväll ska Tomas och jag på middag hemma hos mamma och pappa. Mamma tycker att det är skandal att hon inte sett Tomas nått under julen!

Gott nytt år

Gott nytt år!

Igår hade vi en fin kväll. Roliga diskussioner, god mat och fina fyrverkerier. Kvällen kunde inte blivit bättre. Även om den spårade ur lite när Byggare Bob kom på tal. Det visade sig att det visst finns människor i min närhet som är imponerad av denna varelse. Hihi..

Idag har det varit en lugn dag. Det brukar inte hända så mycket på nyårsdagen. Tomas är lite bakis men vi har i alla fall varit ute på en promenad. Själv sitter jag och hostar och nyser. Får bli soffan ikväll.


RSS 2.0