Hot hot hot

Men herregud, man smäääääääääääääääääälter ju bort. Trots att inte solen skiner nu så är det riktigt varmt alltså. När jag kom hem från stan la jag mig i skuggan med en tidning och ramlösa mango. Men är den inte bara för god??

Shoppade två klänningar på GT inför sommarens alla (eller ja, två i alla fall) 30-årsfester. Hade ett presentkort på GT så jag betalade nästan ingenting för klänningarna. Dessa två blev det. Den randiga ska jag dock INTE ha på fest utan mer som en strandklänning eller så. Skepp ohoj liksom. Synd att Tomas sålde båten hihi.

Nu ska jag bege mig mot ica för att handla lite grönsaker och dricka till morgondagens grill-lunch.


Strand-paus

Jag brände mig igår. Trots att jag krämade in hela mig i solskyddsfaktor. Hjälpte tydligen INTE. Brände ig längst upp på låren och på magen. Aj, aj, aj. Idag får det därför bli en paus från stranden och istället häng med vänner på stan. En fika och lite prat i soldiset. Mysigt det med!!

"Åh vilken underbar dag"

Shit, det känns som jag har en liten släng av solstingeling. Efter en dag på stranden kan det lätt kännas så. Men lite har jag allt lyckats jobba på brännan. Har till och med badat två gånger idag. TVÅ GÅNGER. Jenny stod bara med vatten upp till knäna men jag doppade mig minsann.

Dagens citat:

"det är jävligt bra att det inte finns speglar på stranden"

Dagens tråkighet:

Jenny glömde sina solbrillor på toan. När vi kom på det var det såklart redan nått spån som snott dem. Och då handlade det ändå bara om minuter. Galet vad folk är respektlösa i det här landet. Låt andras grejer vara i fred liksom.

Nu dax för en dusch. Kan behövas efter allt badande och solande.

Sola och bada...

                 


Idag blir det en härlig dag på stranden med bästa Jenny. Vi har packat picknick-korgen och fyllt flaskorna med mycket kallt vatten. Jag har till och med smörjt in mig med solskyddsfaktor INNAN jag kommer till stranden. Annars brukar det vara en klassiker att jag glömmer det hemma och får stå på stranden och kladda. Hoppas på en härlig dag.

Halta lotta

Aj, aj, aj. Jag har fått en "knöl" under min vänsterfot. Kände den lite igår när vi var i sommarstugan och det var ju väldigt trist att jag behövde sitta i en solstol och läsa en bok medan de andra slet som djur för att få stugan fin efter renovering och toabygge. Sen åkte vi hem och då blev det värre. Fick sitta i soffan hela kvällen utan att röra mig typ, och idag har jag inte gjort mycket. Suttit i en solstol och läst en bok medans Tomas klippt gräs och rensat ogräs i stekande värme.

I eftermiddags åkte vi hem till mamma för jag ville ha en 2nd opinion på vad det kan vara med min fot. Mamma trodde att jag fått en felbelastning på en trampdyna när jag använt sandaler. Ops. Så det kan gå. Ont gör det i alla fall. Skitont. Hemma hos mamma gick både jag och min bror och haltade. Robert var på svensexa igår och lyckades skära sig under foten på en glasbit när han skulle bada. Trist, vad är det för idioter som slänger ut glas på sjöbotten egentligen???

Nu ska jag snart halta ut till soffan och se om det är nån bra film på TV ikväll. Imorgon blir det beachen!!

Soligt

Första dagen på semestern och vi beger oss mot Öland och sommarstugan. Tomas ska jobba. Klippa häck och montera dubbelsäng. Jag ska..... bara vara. Sitta i en solstol och bara ta det lugnt och läsa en tidning. Kan man ha det bättre? Vet inte om det blir nått premiärdopp. Känns som att det fortfarande är lite för kallt.

Ledighet

                         


Nu har jag seeeeemeeeesteeeeeer. FY så skönt. 4 långa veckor av ledighet med många roliga grejer inplanerade! Kan det bli så mycket bättre? Ikväll ska jag fira. ♥ Känns som att jag har prickat in bra veckor i år, i alla fall nästa vecka!!

Tur att man inte har galna grannar

                                


Hjälp! Kommer den här dumma förkylningen någonsin att ge med sig? Den har ju för sjutton suttit i sen förra måndagen! Suck. Inte hjälper det att cykla hem från jobbet i världens motvind heller. Hostar som en galning när jag kommer hem. I morgon blir det buss!

Har lite andra funderingar såhär en torsdagkväll. Kollade tre minuter på ett avsnitt av Grannfejden (på 3an) och förfasas över de människor som är med där. Whiiiiiiiiiiiiite traaaaash eller vad? Och bara en massa folk norröver som gnäller och har sig på sina grannar? Har de inget bättre för sig. Ikväll, en tonårsmamma med två ligister på ena sidan ringen och i den andra resten av byn som är trötta på hennes ungdomar som stjäl. De har till och med erkänt att de gjort det och så känner de sig förföljda. Suck. Att de orkar göra tv-program om skiten alltså. Jag kunde inte sitta kvar och titta. Ska gå och lägga mig istället. I morgon jobbar jag min sista dag innan semestern!!

Vem mördade golfarna??

                    


Neeeej, jag somnade igår och missade slutet av Morden i Midsomer. Vem fan var mördaren egentligen? Vaknade upp i soffan runt 23. Var väl trött igår efter allt hostande hela dagen. Och det är inte bättre. Fick bo i gästrummet i natt igen, men fasen vad skön den sängen är alltså. Eller är det kanske för att jag har hela 120 centimeter all by myself och ingen som ligger och knuffar, slänger ut en arm eller vänder på sig hela tiden så jag vaknar. Hrm, är det här med delade sovrum en idé?

Nu har jag fixat en matlåda på morgonen och ska snart sätta mig på cykeln (i motvind) för att bege mig till jobbet. Varför ska det ALLTID blåsa här? Jag har aldrig upplevt så myclet blåst innan som det här året!!!

Förkylt

Igår efter trädgårdsarbetet slängde jag mig i soffan för att kolla Lotta på Liseberg, men då ringde telefonen. Det var Jenny som undrade om jag hade lust att gå promenad! Självklart. Så jag bytte om och satte mig i bilen för att åka hem till Jenny och powerwalka i "mina gamla kvarter". Härligt. Men idag har jag världens hosta. Min förkylning sitter envist kvar. Så igår kväll bäddade jag åt mig i gästrummet för att Tomas och jag inte skulle väcka varandra då jag har smittat ner honom med. Jäkla sommarförkylning!!! Blev inget cyklande till jobbet idag heller utan det fick bli buss.

Ett soligt Öland

Roadtripen idag bar iväg till Öland och en öde strand. Bara mamma och jag. Hur mysigt som helst. Plockade massa fina stenar från stranden och tog hem och la i en hög glasvas och ställde på altanen. Mycket sommarkänsla över det. När vi kände att vi bränt oss färdigt (jag är minsann lite röd i ansiktet just nu) så åkte vi vidare till en handelsträdgård där jag hittade en ampel som jag letat efter, den är "halv" och lite rostig och jag har tänkt mig den på väggen till friggeboden så den fick jag av mamma som en utökad födelsedagspresent i efterskott ;-) Sen köpte vi blommor till den med. Det blev så fint!!!

Åkte vidare till en skoaffär på Öland som hade rea. Jag hittade (äntligen) ett par "gladiatorsandaler" med guldnitar. Ibland är det väldigt bra att ha mamma med.

Ikväll har Tomas och jag klippt ner massa buskar i trädgården och planterat om en pion som dök upp mitt i gräsmattan. Nu sitter den istället i ett land. Tomas stack iväg en tur till Coop för att köpa nått myrmedel för det var visst väldigt mycket myror bland plattorna på altanen.. Värst vad han hittar på ursäkter för att få köra bil helt plötsligt. Kan det ha nått att göra med att den är ny?

Körlektion

Torsdag kväll. Tomas ska instruera hur backsensorerna funkar på bilen. Jag veeeeet hur dom funkar, pappa har sånna. Tomas backar och backar och backar på uppfarten och bilen tjuter allt mer, tillslut illtjuter den.

"Du ska nog stanna NU!!!!!"

"Nej, det går lite till"

Tjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut

Duns.

Och så backade Tomas in i en bänk som står på uppfarten som trycktes rakt upp mot husväggen. Knäck.

"Men ska man inte stanna när det tjuter så där??"

Jag skrattade så jag låg ner. Sen ska Tomas låsa bilen. Då går han emot så larmet går igång. Men vänta nu, vad är det som skriker? Ojdå, tjutandet har visst väckt grannens 5-månaders tvillingar som har rummet ut mot gatan och nu skriker de i högan sky. Jag låg ner på gräsmattan och garvade. Tomas flydde rödkindad in i garaget och skämdes. Jag skrattade ännu mer. Ibland lyckas vi alltså!

Soldyrkande

Sol. Äntligen fint väder. Och jag är ledig!! Idag ska mamma och jag på en liten roadtrip. Vi har packat picknick-korgen och beger oss mot Öland för att jobba lite på brännan.

(endast 4 arbetsdagar kvar till semestern!!)

Midsommar

                   


Hemma i stan efter en helg med midsommarfirande, sol, regn, sol, regn, sol regn och så lite sol igen. Åkte upp ganska tidigt i fredags och förberedde inför gästernas ankomst. Fixade en jordgubbstårta. Sen anlände gästerna och då käkade vi midsommarlunch, nypotatis, gräslök, gräddfil och.... pastrami. Ingen av oss i gänget käkar sill men man vill ju liksom inte släppa iväg en fin svensk tradition så vi fick hitta ett sillsubstitut och då blev det pastrami. Efter all mat blev det skogspromenad i ösregn och vi fick fly in under en gran. Hittade smultron längs med grusvägen och trädde upp dem på grässtrån, tog hem och dekorerade tårtan med dem. Tyvärr var en av gästerna gräsallergiker....

På kvällen blev det grillning, en flaska rosé och ett halv paket cigg på verandan. Livets stora och livets små problem avhandlades i takt med att innehållet i flaskan sjönk. Sen spelade vi kubb men vi tjejer lämnade walk over på grund av en mygginvasion som var större en gräshoppsansamlingen i bibeln. Herre vad mygg alltså!! Gick in och satte och och killarna fick för sig att skicka "skämtsms" till en kompis på Tomas i en "tveksam" position. Efter tio minuter kommer det ett sms från den MYCKET frigjorda kompisen. Vi blev äcklade. Hahahhahaaa!

Igår packade vi picknick-korgen och begav oss ut på utflykt. Tyvärr gjorde det dåliga vädret att utflykten inte blev som den skulle så vi fick ta med korgen hem igen och käka pastasallad i köket. På eftermiddagen begav sig gästerna hem och Tomas och jag tog en sväng med bilen och hyrde en film, Vi hade i alla fall tur med vädret, igen. Jag tyckte den var sådär. Skrattade inte mer än typ två gånger.

Men annars har det varit en lyckad midsommar. Ett år kvar till nästa gång.


Inför midsommar

                 



När man väl har tid att skriva inlägg så funkar det inte. Men struntsamma. Nu gör det det.

Vad har hänt i veckan? I tisdags fick jag gå hem från jobbet superförkyld och ont i halsen. Hela avdelningen är mer eller mindre krassliga just nu. Typiskt eftersom det inte var alls länge sen jag var förkyld.. Gick hem och la mig och vilade och vilade och vilade och det hjälpte lite.

Igår brottades vi på MAXI med ALLA andra matshoppande människor som ska äta gott på midsommarafton. Hu jeda mig så mycket folk det var. Fick stationera Tomas med kundvagnen på ett ställe och sen fick jag in i massan och brottas om nypotatis och gräddfil. Tyvärr blir det inget traditionsenligt firande i sommarstugan i år på grund av renovering som inte är klar. Lite synd. Men vi väger upp det med att fira midsommar på Tomas pappas gård i Oskarshamn istället. Släpar med oss vännerna dit. Fast inget går upp mot en midsommar på Öland. Suck..

Ikväll ska jag förbereda tårtan och packa lite inför härligt firande med förhoppningsvis massa sol!

Natalie, tack så mycket! Glad midsommar till dig med! Hoppas vi kan ses nått när du kommer hem nu för det blev ju ingen get together den helgen du är hemma.... Kramar

Helg

                



Lördag igår, en shoppingtur på stan alltså! Mötte upp bästa Jenny för en tur i city med lite shopping och lunch. Köpte några toppar och lite grejer till hemmet, bland annat en svart "pumpflaska" att ha diskmedel i och en ny löpare till köksbordet. Tomas skjutsade mig till stan i ösregn men vi hade cykeln med så jag kunde cykla hem när jag ville. Bussarna är inte att lita på på lördagar. De är ALLTID sena då och jag hade tid att passa. Klockan 16 hade jag bjudit in på fika. Som tur var hade jag förberett en kladdkaka på morgonen och när jag kom hem slängde jag bara på lite topping gjord på mascarponeost, florsocker och limeskal och toppade med jordgubbar. Fick fina saker till trädgården och en torkvinda för kläder. Det var bra för vi hade ingen innan.

Gick en tur med Theo till lekplatsen och Tomas skulle försöka sig på att gunga med fastnade på nått sätt och snurrade runt sig så han trillade av. Theo skrattade helt galet åt detta. Ett barnskratt är så jäkla härligt!

Fick för oss att hänga på kalasgästerna hem så Camilla och jag åkte förbi MAXI och shoppade till en middag så åkte vi hem till dem och förberedde och så kom killarna efter. Spelade spel och skrattade sen hela kvällen. En mysig lördag med andra ord.

Idag har jag bestämt att jag ska ha en hemmadag. Det var länge sen jag bara var hemma och inte hade nått inbokat. Ska slänga ut en solstol på gräsmattan och sätta mig ner med en av födelsedagsböckerna, den senaste av Marian Keyes.

Psst, min vän Jenny tipsade om denna blogg. Men är de inte bara för söta? Och roliga med. Fatta vilket jobb personen bakom bloggen måste lägga ner!!

Vad fort det går ibland

Ojdå?! Vart har dom här tre dagarna tagit vägen? Inte vet jag. Ibland går tiden bara för fort. Har fått lite nya uppgifter på jobbet som jag pysslar med och det tar lite tid, har fixat och grejat här hemma med och sånt tar ju åxå tid. Inser åxå att jag bara jobbar 2 veckor till sen är det 4 veckors semester som väntar. Det ska bli så underbart skönt. Hoppas bara på ett strålande väder.

IKEA-shopping

Nu är vi hemma från IKEA där vi inhandlade både en bekväm, en rexbo, en spotramp till köket (som jag inte vet namnet på) en dammsugare och lite annat smått och gott. Jag har städat hela huset och Tomas har monterat grejerna. Det blev så bra. Har satt upp lampan som jag fick av Tomas kompis i våras, som han gjort. Det blev åxå superbra.

Snart ska jag gå och fixa dinner. Tomas föräldrar kommer hit på lite grillat. Ska bli mysigt och trevligt.

Födelsedagsrapport

Å vilken födelsedag sen! Åkte hem till mamma och pappa på eftermiddagen. Fick många fina paket. (tomas och jag har gått upp tidigt för att sticka iväg till IKEA och handla upp alla presentkort) Lillebror var på sitt bästa (!) humör och det svängde om honom redan när jag kom dit. När sen alla vänner började välla in med gratulationer och en del tveksamma presenter (bland annat fick han en flaska golden strike och 17 kilo (!) pepperoni) så blev kvällen på topp. Det var ändå ganska skötsamma herrar som käkade middag. Men mamma hade förpassat "barnkalaset" till uthuset på gården så det var där de höll till större delen av kvällen med bara några fadäser, bland annat nån som plumsade i dammen, nån som fick sina vita tygskor förstörda och nån som fick sin nya fred perry-jacka nerspilld med öl. Men annars var det okej.

Och vilken kör som sjöng. 17 gossar med bröliga mansröster som sjunger "ja må dom leva" för en. Har ni varit med om det nån gång? Inte jag heller, förrän igår. En av Macces kompisar försökte lägga in en stöt på vår söta lilla kusin, vet int eom det gick så jättebra. Jag tror hon var måttligt intresserad. Men han var verkligen kramgo, slängde sig om halsen på mig och skämdes för att han inte grattat mig med en gång. Men det var ju inte så lätt för alla att veta att det även var "min" dag igår med.. Han kramade till och med pappa och sa att det var den bästa festen han varit på på länge. Det får väl ändå bli ett gott betyg med tanke på att det först och främst var ett släktkalas och mamma och pappa var hemma. Det var ju liksom ingen föräldrafri fest som man hade när man var 15.

Det var i alla fall en lyckad födelsedag och nästa gång är det min tur att fylla jämt, då ska jag bjuda in Macce till en fest med tjejligan så får vi se vad han går för hihi... (jag vet nån som har ont i huvudet idag....)

Min present

Ni kanske undrar vad jag fick i födelsedagspresent av T? Efter förra årets mindre populära presenter (då han inhandlat nästan samtliga av dem på Jula....) kändes det som att han hade lite mer press på sig i år. Och in kommer han med ett STORT paket. I det låg hatthyllan från Mio som jag spanat in en längre tid, tillsammans med krokbrädan. Jag blev superglad. Hyllan är redan på plats. Tomas fixade och grejade hela morgonen. Så skönt att slippa slänga jackan i en fåtölj i datorrummet som vi gjort i ett halvår typ....

Krokarna ser ut såhär, fast jag fick den längre. Av någon konstig anledning gick det inte att få in bild på hatthyllan, men här är en länk om nån är intresserad.


                                       

Födelsedag

            



Idag - födelsedagsfirande x 2. Ska fira mig själv lite och så bror förstås som fyller 20 år idag. Själv blir jag sådär vansinnigt gammal. Hela 28 år. Det är inte utan än att man har lite åldersnojja idag. Pratade med mamma igår och hon började nästan gråta när vi kom fram till att jag bara har 2 år kvar till 30. Usch så det kan bli. Men nu ska vi inte deppa mer idag för idag ska jag fira ordentligt. Gick upp på morgonen och har både hunnit baka bröd och tårta.

I eftermiddag bär det av hem till mamma och pappa där kalaset ska vara. Jag, släkten, lillebror och så hela hans telefonbok med vänner som han bjudit in. Ja det kan ju bli spännande det här.

Hipp hipp hurra!!!!

För dyrt

                     

Jag fortsätter på mitt arga tema som jag har idag och skriver av mig om nya priset på cola. På jobbet har vi en läskautomat, en sånn där som brukar finnas på de flesta arbetsplatser. Jag kan ibland bli akut sugen på en cola light och då finns ingen annan utväg än att köpa en. De brukade kosta en tia. En bra och jämn summa. En tia har man ofta i plånboken. Men döm om min förvåning när jag i veckan såg att de höjt en bruk cola till 12 spänn. En 33 cl burk!! Det är ju fan skandal och inte klokt. Nu har de tappat en kund alltså. Nu är det jag som springer över gatan på rasten och köper en 50 cl flaska hos kinesen för 13 spänn + pant. De kan glömma att jag betalar 12 spänn för en burk-cola. Så det så.

Ett firande är inget man skäms över

                   


Har ni sett reklamen för TV4s nationaldagsfirande som går på tv just nu? Det talas om firande, om Skansen, kända artister, musik och glädje och mitt i allt står Jihde och Kaspersen och ler sina allra största leenden. Och så precis efter att de presenterat allt kommer en skylt där det står Noll Rasism. Men vänta lite nu? Skulle det vara rasistiskt av TV4 att sända lite firande från Skansen på Sveriges födelsedag? Jag vet att det finns vissa grupper i samhället som utnyttjat nationalsången och dagen till något annat. Men detta tycker jag är tramsigt av TV4. Vi måste väl kunna få fira lite? Det är väl inte hela världen?

Se på vårt grannland Norge som blir som galna den 17e maj. Varenda norrman klär sig i lusekofta och folkdräkt och dansar gatan fram och är glada och firar. Där förvandlas varenda norrman till en minipatriot i mitten av maj. Men det betyder inte att han eller hon är det resten av årets 364 dagar.

 Varför kan inte vi i tråkiga Sverige göra likadant? Varför kan vi inte se nationaldagen som en dag att fira. Ett extra tillfälle för fest. (och då pratar jag givetvis inte bara om min födelsedag;) Näe, skämmes TV4 som måste sätta ut en Noll rasism-skylt efter att de gjort reklam för firande!!!!! Då kan de lika väl strunta i det. Det är inte det minsta rasistiskt att fira! Vi kan väl vara lite stolta över vårt land Sverige och det fina vi har att visa upp med natur, kultur och allt annat tjaffs?

Jordgubbsmuta vid försovning... Funkar det?

                         




Vad hände i morse? För första gången på 100 år, sen jag gick i femman på mellanstadiet, så försov jag mig. Vaknade klockan 9. P.A.N.I.K. Herre vilken fart det blev på mig. Jag har inte varit människa på hela dagen. Inget plattande av hår, ingen ordentlig frukost. Fick gå till jobbet med lockar åt alla håll och käka en macka i bilen. Fick ringa Tomas och informera om att jag var tvungen att "låna" bilen till jobbet idag. Han blev måttligt glad. Han har liksom bestämt att vi inte ska köra bil till jobbet och att jag måste fråga om lov om jag vill ha den. Och det har liksom funkat. Varenda jäkla gång jag ska ha bilen får jag skuldkänslor och måste fråga om jag får ha den. Det känns liksom inte rätt. Men men..

Sprang över till "kinesen" (en liten närbutik vid jobbet) på rasten och köpte svenska jordgubbar som jag ska bjuda Tomas på som muta. Han gillar ju jordgubbar....

Vart tog det fina lilla vädret vägen? Inget som vet...

Men vad hände med det fina vädret? Strålande sol och kjolväder på morgonen och regn och termobyxer på eftermiddagen? När hände det? Alltid lika trevligt att cykla hem i ösregn med mascaran rinnande längs kinderna och iskalla tår i ballerinaskor utan strumpor (ja vem fan använder strumpor i ballerinaskor egentligen?). Men jag är inte bitter. Nejdå, ikväll är ju bästa tv-kvällen på hela veckan. Först Ugly Betty och sen Desperate housewives.


                                  


Dessutom bakade jag (och Tomas) bullar igår kväll. Det kanske var mest jag, men Tomas var duktig och hjälpte till. Smälte smöret, smulade jäst, hällde på socker och kanel och vaktade plåtarna i ugnen. Han kanske ska satsa på en karriär som bagare? Kanske en bulle till kaffet ikväll..

RSS 2.0