1:a advent

             




Härligt med första advent idag. Och eftersom jag har två adventsljusstakar får jag tända det första ljuset två gånger!!

Igår hade vi en mysig glöggkväll. Mycket småplock att äta. Jag hade med mig chokladtårta, pepparkakor med ädelost, senaps- och skinkklämmor i tunnbröd och hemmagjord äppelglögg. Camilla hade gjort ädelostpajer, sardellsnurror, chokladbollar och julgodis. Oj vad mätta vi blev.

Idag är det julbord med Tomas jobb som står på schemat. Ska bli himlans mysigt det med. Jag känner att hela den här månaden kommer att vara så mysig och fylld med massa härligheter. Jag älskar december (även om den inte riktigt börjat än...)

Vart har Åsa tagit vägen??

              



Ja jag har inte en aning egentligen. Den vanliga bloggtorkan som infunnit sig skulle jag gissa på. Men nu har jag hämtat inspiration och är up and running igen.

Idag har jag bakat lussebullar. Inga vanliga snurror utan bullar liksom. Hittade ett nytt recept på expressen där man efter att ha gjort degen vispar i smör och socker + kardemumma. De blev riktigt saftiga om jag får säga det själv. Vanligtvis har ju lussebullar en viss tendens att bli lite.... torra. Har även gjort en chokladtårta till kvällens glöggfest med vännerna.

Adventspyntat med såklart. Funderar på att fota lite och lägga up på bloggen, men vi får se. Farmor var här med en julkrans som hon har gjort som jag satte på dörren. Min farmor är helt otrolig. Jag hade aldrig fått till den på samma sätt!! Tack snällaste farmor. Självklart fikade vi lite på de nybakta lussebullarna med och nu sitter jag och väntar på min skjutglade sambo som spenderat förmiddagen på skjutbanan och övandes inför jägarexamen.

Kanske dax att fixa till sig lite??

4 favoriter

Från min nya favvis-affär på nätet. Dessa fyra favoriter får gärna flytta hem till mig. En toppenbutik med bra priser, snabb leverans och superfina paket!! 



                        
                        



Samtliga grejer och bilder kommer från butiken Trend 4 you.

Lägesrapport

Oj oj oj. Nu hände det som hänt ganska ofta den senaste tiden. Jag glömmer bort bloggen. Jag är ganska flitig på att läsa andras, men uppdatera min egen, det verkar jag inte vara särskilt bra på... Typiskt. I alla fall. I fredags var jag ledig. Hände inte särskilt mycket. Städade (som vanligt på ledig dag), var med Tomas som provade ut nya brillor. Ett par klassiska som Tomas ville ha och ett par som jag och optikern talade oss varma på och röstade på helt klart så han tog dem med. Han kommer bli skitsnygg ;)

I går var vi bara hemma. Jag jobbade och när jag kom hem överraskade Tomas mig med en ny dator. Jag blev så glad. Äntligen liksom. Det var verkligen dax för det om man säger så. Efter åtta kraschar och sju svåra bedrövelser så ska det väl äntligen funka.

Idag ska jag hem till pappa på middag. Vi delar upp oss pga tidsbrist. Först tänkte vi ha fars dags fika hemma hos oss men det blev inte så så jag åker hem till min pappa och Tomas åker till sin så möts vi upp senare.

Ha en fin söndag!!

Upp och ner

Klockan är innan sju ( på morgonen och jävligt tidigt). Jag har tiggt till mig skjuts av Tomas till jobbet. Jag har brett mackor att äta till frukost vid mitt skrivbord på jobbet och jag har lagt ner tidningen i väskan för jag hinner minsann inte läsa den hemma för vi ska åka nu nu nu... Jag klär på mig, går ut på trappan och låser dörren och skyndar mig allt vad jag kan för i bilen sitter Tomas och gasar och väntar. Jag hoppar in i bilen och VAD FAN:

"Har du kört upp en hel tank (nästan) på bara en helg???? Du tankade ju i fredags!!? Vart har du varit och kört, jamen jag menar det här är ju skandal"

"Nej det har jag inte" säger Tomas och småler..

"Men vaddå, det är ju nästan ingen bensin kvar"

"Näe, men det kanske beror på att detta inte är våran bil
" säger Tomas helt självklart....

"???"

Jag ser mig omkring och inser att det inte är våran bil vi har. Tomas hade tagit sin pappas bil i måndags kväll för att han skulle lägga på vinterdäck på den. Ops. Det här börjar verkligen inte bra alltså. Jag ser inte ens skillnad på bil och bil. Jag får väl skylla på stress och den tidiga morgonen för mörkt, det var det inte....


RSS 2.0