Felstavning

Idag fick jag ett mail skickat till mig. På min privata mail, från ett företag där jag får nyhetsbrev ifrån och där jag kanske har handlat en och annan klädtrasa under mina år som seriös shoppare. Spana in århundradets felskrivning:

             ENDAST FÖR PREMUNANTER - HALSDUK & MÖSSA FÖR 69 KR‏

Det här är inte hittepå! Är det fler som fått detta mail från Bubbleroom.se? Jag ställer mig frågande till vem som stavar mailen hos dem och vem som tillåter att detta skickas ut.....

Kränga bohag

Tomas säljer av allt han äger och har och jag agerar telefonväxel. Om nån är sugen på ett par vinterdäck med bra mönsterdjup och sparsamt använda eller en cykel som Tomas använt cirka 10 gånger är det bara att slå en pling. Eftersom jag agerar telefonväxel och ställer upp med mitt mobilnummer så kan man ju tycka att jag borde få en viss % på det han säljer.... Eftersom jag redan sålt av soffor, skåp, mobiltelefon, Playstation och en träningsmaskin så tyckte jag att nu är det minsann Tomas tur att sälja av lite överblivna stuff. Och för alldel, tjäna en extra hacka!!

Mindre förpackning irriterar!!

                                     

Om det finns nått som stör mig så är det när förpackningar blir mindre OCH dyrare på samma gång! Var på apoteket igår för att inhandla panodil. Tyckte asken var liten mot var den brukar vara och frågade tjejen i kassan, och det stämde, dom har minskat med 10 tabletter i varje ask. Men priset har typ gått upp några kronor. Fan, jag hatar sånt här. Inte för att jag knarkar panodil eller så men det är ju bra att ha hemma om man får ont i huvudet eller till exempel varken kan äta, sova, dricka eller tänka för att man som 28-åring håller på att få en tand. En V.I.S.D.O.M.S.T.A.N.D. Det gör jävligt ont.


Fina smycken en sen lördagkväll

Hemma och mätt & belåten efter restaurangbesök ikväll. Vi var på en kvarterskrog precis där Tomas föräldrar bor. Livat och glatt! Fast jag tror att några deppade lite för att IFK (okej, jag veeeeet att de heter så) Göteborg förlorade matchen idag. Men det var snart glömt.

Anledningen till att jag sitter här och skriver ett inlägg klockan halvelva en lördagkväll är för att det finns inget annat att göra. Bara skit på tv. Mitt förslag att hyra film nedröstades av min andra hälft så då fick det bli datorn istället. Och jag måste tipsa. Jag måste verkligen tipsa om en superduktig tjej som tillverkar jättefina smycken. Jag blir riktigt sugen på att beställa typ ALLT. Hela sortimentet. Men jag får liksom hejda mig. Kanske dax att börja tänka på julklappar redan nu... I alla fall, bloggen finns här, och tjejen som tillverkar heter Johanna!

Höst

               



Igår var det konstnatten på Öland. Tomas och jag var självklart på plats tillsammans med Tomas syster + man. Först var vi bjudna på middag hos Tomas mamma och pappa och sen åkte vi över när det började mörkna. Det är så mysigt med alla pumpor, halmbalar och lyktor över hela ön. Vi stannade till på lite olika ställen och självklart fick jag med mig ett gäng pumpor hem som jag ska fixa till i nån vas eller på ett fat tänkte jag. Vi köpte även bröd, läsk bryggd i ett litet bryggeri på Öland, lin, blommor och lite annat smått och gott.

Idag har vi gjort det gamla vanliga. Plockat, plockat, plockat bland grejer som aldrig tycks hitta till sin rätta plats. Sen har vi varit på tur. Handlat på MAXI och bytt en present som blev fel, det fanns redan en sån i hemmet..

Ikväll är vi bjudna med på restaurang av Tomas mamma och pappa. Jag ska snart gå och fixa till mig för jag blir upphämtad av Tomas syster. Tomas är på fotboll. Kalmar FF - Göteborgs IF (heter de så?). Passar bra att de spelade mot varandra idag då Tomas systers man håller på blåvitt.

Installation

Kom precis hem. Först jobb och sen hem till mormor och morfar för att hjälpa dem att installera sin nya hdbox. Gick galant. Jag är ju lite av en tvtekniker så självklart funkade allt skitenkelt och självklart var det superenkelt att förklara allt för morfar så han fattade precis vilka knappar han ska använda sig av... Eller inte... Men jag fick mat i alla fall. Porterstek. Hur ofta äter man det? Det händer nästan aldrig, men fasen vad god den såsen är alltså. Fick även matlåda med mig tills jobbet imorgon så det var verkligen perfekt.

Tomas är lite sjuklig. Host, snörvel, host. Hoppas verkligen att han piggnar på sig till helgen för då är det fulltecknat. Så trist om han, som aldrig är sjuk, ska bli det precis nu...

I alla fall, åter till soffan och ännu ett avsnitt av Idol om ca 20 minuter. Ibland är det skönt att koppla av...


Uppdatering

Gah! Jag blir sur på mig själv för att jag inte hinner. Jag hinner inte skriva inlägg på samma sätt som förr. Jag har inte samma typ av blogg som förr. Jag gillar inte det, men så är det. Jag har ett jobb som gör att jag inte kan blogga på dagtid. Dessutom är det arbetstid och det funkar inte att blogga på arbetstid (läs det är förbjudet, och det är absolut inte något som jag sätter mig emot, jag förstår det fullt ut, men allting var så mycket lättare när man pluggade...). På kvällarna har jag 1000 grejer att fixa med som jag inte hinner annars. Det är inte som att bo i lägenhet, att äga ett hus. Ett hus kräver omvårdnad, skötsel av trädgård, cirka 4 gånger så stor yta att städa, pengar, pengar och åter pengar. Och dessa pengar får man ju som bekant genom att jobba. (om man inte är sjukt lyckligt lottad och vinner en stor summa pengar eller har en gammal bortglömd släkting som går och dör och testamenterar en stor förmögenhet till en).

I alla fall. Lördagen spenderades tillsammans med Tomas och vänner på en skogsdag. Trots att jag var skeptisk till spektaklet från början var det supermysigt. Vi hade med oss lilla Theo och det bästa han vet är skogsmaskiner så han var supernöjd. Det var barnvänligt och mycket aktiviteter för barn så det var bra. På kvällen hängde vi med några vänner här hemma hos oss, lagade mat och kollade på hyrfilm. En lagom lugn och mysig hemmakväll.

Söndagen var trädgårdsdag. Jag fick ett bryt och längtade tillbaka till lägenheten i stan när jag insåg hur mycket tid en trädgård kräver. Men T sa ingenting utan drog på sig stövlarna och gick ut och körde upp gräsmattan med en mossrivare och rensade en massa land. Själv satt jag inne och deppade för att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Men det kan man ju inte deppa för i en evighet så sen skärpte även jag till mig och gick ut och började rycka i ogräset. Och SJÄLVKLART brände jag mig på en nässla. All kärlek till min förstående sambo som ändå låter mig deppa när jag behöver.. ♥

T.G.I.F (och som vanligt fattar jag INGENTING!!)

Alltså. Fredag igen. Och som vanligt fattar jag INGENTING! Vart fasen tog den här veckan? Känns som om jag inte hinner med. I vanlig ordning alltså! Mötte upp Tomas efter jobbet för att (som vanligt) handla på MAXI på fredagseftermiddagen. Och som vanligt, var vi inte ensamma där kan man säga. Tog en nummerlapp till scharken (jag vägrar köpa "plånboksförpackat" pålägg typ skinka) och hade nummer 25 och det var 12. Men jag väntar gladeligen. Tyvärr höll de på att bygga om på MAXI just idag så man fick liksom slå sig fram.

 Men nu är vi hemma efter att ha gått 4 kilometer till bilen, ni vet, jag har bloggat om det förrut. Tomas ställer inte bilen i NÄRHETEN av de andra bilarna och ABSOLUT INTE någonstans där en barnfamilj kan ställa sig med sin bil. Nej, Gud förbjude!! I bilen spelade Tomas Roy & Roger har en mack ihop på högsta volym samtidigt som han vevade ner rutan så att hela stan hörde. Jag själv dog en smula och la mig ner på golvet....

Svenska fruar på andra sidan havet

                       


Nån mer än jag som såg svenska hollywoodfruar igår?? (jag kanske är den sista på tangenterna att blogga om detta, men hey, jag har fasen jobbat hela dagen lång) Vad var det för patetiskt program. "Åhhhhh Paaaaaaamela kanske inte komme nu nä ja sa sååååå om henne. Kanske hon hörde mig, åhhhhhh jag kräääääks" eller "om ens man vill att man suger av honom varje morgon då måste man göra det, annars kanske han lämnar en". Ehhh, vänta lite nu, hört talas om ett nej, eller? Men jag gissar på att det bara är dollartecknen dessa kvinnor ser. Eller hon, den andra som lär sina söner hur man försvarar sig med pistol och man ska inte skjuta bara mot benen utan helst mot hjärtat eller hjärnan! Sjukt säger jag. Fast på något sätt var det hela lite tragiskt med på nått sätt. I alla fall hon Anna, det kändes som att även om hon hade alla dessa pengar och så så lyste det igenom hur olycklig hon egentligen är.....

Hiss eller diss?



                                                 

Blir man inte sugen på nya skor när det blir höst? Sen vi flyttade till hus har mitt shoppingkonto sjunkit med ett antal procent men ett par höstskor behöver jag. Jag funderar nu på ett par skor med klack. Jag som aldrig använder klack annars. Nån gång måste vara den första. Jag tänker mig några liknande dessa på bilden. Vad tror ni, hiss eller diss?? Ska jag våga kilklack? Ska jag våga klack över huvud taget? Mina högsta vinterstövlar har väl en klack på sisådär 3 centimeter. Ska jag leta efter sånna här skor??

(skorna på bilden finns hos HM)


Wake up!

Idag är jag ledig och det är välbehövligt efter en 7-dagars arbetsvecka! Tänkte börja dagen med en sovmorgon men det gick sådär. Vid 4:44 ringde Tomas väckarklocka med en radiodänga. Jag vände mig om och puttade på honom och bad honom stänga av. Han fattade inte vad som hände utan trodde att jag drömt, men jag var säker på att radion gick igång. Och mycket riktigt, 5 minuter senare ringer hans jäkla väckarklocka igen! Jag putta på honom ytterligare en gång och ber honom ändra tiden, men det lyckas tydligen inte för 5 minuter senare tutar den som aldrig förr. Jag trodde jag skulle bli galen. Jag stegade upp och hämntade Tomas mobil så han fick använda den istället och så fick han dra ur sladden till den jäkla klockan. Suck.

Lagom tills jag somnat om då ringer Tomas mobil för då var det dax för honom att gå upp och då är han skitsur på mig för att han har drömt att jag glömt stänga ett fönster och så har vi haft inbrott. Jag menar på att han inte kan vara sur på mig för nått han drömt men det gick tydligen alldeles utmärkt. Han tvingade mig till och med att be om ursäkt. Men herregud, vem skulle vilja ha vår gamla tjockteve eller vår stationära dator som faller ihop när som helst?? Han stegade i alla fall iväg till jobbet sur som en citron och själv har jag bakat bullar hela dagen....

Dubbat? Nej tack!

                   



Jag har aldrig blivit så besviken som igår. Satte mig ner för att kolla på Kommisarien och havet, en filmserie baserad på Mari Jungstedts böcker. Jag gillar böckerna massor. Men så börjar jag kolla och upptäcker att den, till min fasa, är dubbad!!!! I alla fall vissa av skådespelarna. Vad är detta för jäkla trams?? Och inte heter kommisarien Knutas heller, utan Robert Andersson. Näe fy. Jag har minsann inte sett dubbad film sen jag var i Tyskland med mamma och pappa på bilsemester 95 och jag vill inte se det i fortsättningen heller så nu kommer jag bojkotta söndagskvällarna ett tag framöver. Jag såg inte ens klart filmen. Jag gick och la mig när 4an körde nyhetsavbrott vid 22. Suck.

Söndagsmiddag

Tydligen hade Tomas stött på min brors sambo ute i vimlet igår och bjudit hem dem i kväll så de kommer på middag om en liten stund. Och här sitter jag. Bäst att jag ger mig av hemåt från jobbet och börjar förbereda kvällens middag som jag lagar efter ett recept som jag hittat här ---------> LÄNK! Det blir fläskfilépanna med grönpeppar. Låter riktigt smaskigt!!

Ska bli supermysigt!!

Lördagkväll

Kvällen igår spenderades hemma hos vän med film och mysmat. Vi lyckades enas och hyrde Benjamin Buttons otroliga liv. Vad bra den var! Se den om ni missat den!! Vi lyckades åxå enas om vad vi skulle käka. Det blev kina. Får inte äta det så ofta annars eftersom Tomas inte gillar det.

Tomas själv hade grabbfest hemma så det var därför som jag hade flytt flältet. Kände inte för att vara hemma bland alla dem. De gick ut sen så de hade hunnit sticka när jag kom hem som tur var. Desto värre var det när klockan var runt halvtre. Då trillade en lagom på lyset-kille hem och drämde igen garagedörren när han ställt in cykeln så det skallrade i hela huset. Om jag vaknade? Japp. 

Idag - några timmar på jobbet och sen däcka i soffan ikväll framför Mari Jungstedt-filmen på 4an.

Porrindustrin finns där du minst anar den...

             



I onsdags var det en dokumentär på TV. En S.E.X.D.O.K.U.M.E.N.T.Ä.R som han ni vet, Fråga Olle höll i. I onsdags handlade det om porrfilm. Och självklart var det en skåning inblandad. Jag säger inget mer om det. I alla fall, den här dokumentären fastnade Tomas och jag framför en stund för den verkade så sjuk på nått sätt. Efter ett tag får vi se

"men vänta lite nu!!!!!!!!!! Det är ju han, han som har videoaffärn?!"

"Näe, det var det väl inte?"

"Joooo, joooo men kolla nu, visst fan är det han"


Och visst fan var det han. Han som vi brukar hyra videofilm av (dock inte filmer av det här slaget utan mer oskyldiga filmer typ Wallander och en shopaholics bekännelser!!) och det gör vi ju ganska ofta. Det visar sig att han är "manusförfattare" till porrfilmer. Fy fan. Vi måste hitta nått annat ställe att hyra film på alltså. Eller kanske man ska gå in och fråga om man kan få köpa ett signerat ex av Älgjakten. Det hette den film de spelade in i dokumentären. Ibland fattar man ingenting alltså!

Missnöje

Att få fel varor. För ett tag sen beställde jag gardiner via nätet. Svarta paneler med ganska mycket ljusgenomsläpp till köket. Hämtar paketet efter ett sms-pling i mobilen om att det nu finns på utlämningsstället. Får det i min hand och tycker att det känns ovanligt tungt men tänker inte mer på det. Kommer hem och öppnar paketet någon dag senare. Vad fals??? Det här är INTE det jag har beställt. Kastar mig på telefonen och ringer företaget och ojdå, de hade visst blandat ihop två ordrar och ojdå, nu sitter nån i andra änden av Sverige och är ledsen för att de har fått mina grejer och nämen ojdå inte vet de om de kan bjuda på frakten för de nya grejerna ut till mig! Jag trodde jag skulle sparka bakut. Det är väl fasen självklart att de måste stå för frakten på det nya paketet när det är dem som har klantat sig?? Tycker inte alla det?? Jag stred och stod på mig och tillslut gick tjejen med på att bjussa frakten på nya paketet. Skandal säger jag att jag ens var tvungen att ta diskussionen om det!!

Uppdatering

Det är inte lätt att uppdatera när tiden inte räcker till och datorn hemma krånglar värre än jag vet inte vad. Jag blir tokförbannad. Ibland bara fryser den bilden mitt i och det enda man kan göra är att stänga av, starta om och försöka igen. Typ tredje gången gillt liksom. Hej ny dator om man vann en massa pengar!

I alla fall, igår fyllde Tomas år. Trea etta. Han börjar bli till åren nu hihi. Vi hade bara ett litet kalas med Tomas föräldrar. Mina är i Greklande en vecka... Men det var mysigt och trevligt. Bjöd på tacopaj och Tomas favvis, Schwarzvaldtårta. Mitt förslag var att ha i några blåbär men det gick inte födelsedagsbarnet med på så det fick bli utan. Men guuuuud vad sötsliskig den tårtan är alltså. Jag svängde ihop den igår efter att jag kom hem från jobbet. Känns som sockret knastrar mellan tänderna än och då tog jag verkligen en liiiiiiiiten bit. Men fyller man år så gör man och då måste man ju få välja sin tårta själv.

Annars då? Allt bra? Jooo tack, det tycker jag väl. På jobbet rullar allt på i 500 knyck men det är bara roligt. Jag gillar när det är mycket att göra och när jag känner mig behövd.

Och förresten, idag är det ju 090909. Betyder det att det är en turdag eller??

5 år sen första träffen

                


Fram med raketerna och salutgeväret! Idag är det dax för 5-årsjubileum med vinlotteritjejerna. Tänk att vi har träffats i 5 år. Det känns som om det var igår vi började med dessa tjejkvällar med mat, vinlottning och goda desserter. Vi har hittat på lite happenings inför kvällen och delat upp arbetet emellan oss. Jag och Camilla ansvarar för huvudrätten. Vi får hoppas att den går hem. Nyss var en av Jennysarna här och lämnade av förrätten. Såg smaskens ut. Nu hoppas jag på en toppenkväll med mina bästa tjejer!!

Ledigt

Åh vad härligt! Idag har jag en ledig dag. Kändes som att jag behövde det! Har städat och fixat på förmiddagen och nu börjar jag äntligen bli färdig. Imorgon ska jag ha jubileum hemma hos mig och då måste ju hemmet vara städat!! Ska bege mig in till stan för att leta födelsedagspresent till min käre sambo som fyller år på tisdag. Sen ska jag möta upp Camilla för att handla till imorgon och ikväll blir det årets sista grillfest innan hösten är här på riktigt. Ja ni hör ju, min lediga dag är fullspäckad till sista minuten.

RSS 2.0