Nyårskrönika - mitt 2008.

                 


Shit, är det nu man ska sammanfatta sitt 2008? Jag kommer typ inte ihåg ett smack. Jo men det gör jag väl, lite minnen ska jag väl kunna skaka fram. I februari till exempel, då fick Tomas ett till syskonbarn som nästan är en liten kopia av honom som liten (visst stämmer det, Helena?)

Tomas och jag tillbringar våren med att leta hus. Vi går på visning och känner att vi inte hittar nått som är "oss". Då helt utan förvarning dyker ett tillfälle upp, Tomas föräldrar erbjuder oss att köpa deras hus. Vi kan liksom inte tacka nej till erbjudandet då det är ett toppenerbjudande. VI slår till och fattar knappt att det är sant. Vi har köpt hus!!

Jag får börja på en ny avdelning på jobbet och är med om att bygga upp den from scratch. Det är både roligt och jobbigt. Men mest roligt. Även om jag till en början inte fattar ett dugg.

Våren rullar på och jag och mina vänner planerar en möhippa för bästaste Cissi som ska gifta sig. Den 3 maj har vi den och det var länge sedan vi hade så kul. Magdans, sexparty och fest står på schemat.

Den 24 maj är vi på bröllop. Cissi ska gifta sig och inte ett endaste öga är torrt i kyrkan. Hon var så fin. Festen var åxå lyckad. Först ut i kompisgänget att gänga sig ordentligt. Vem är nummer 2??

Lillebror tar studenten och blir en stor kille. Min lilla lilla bror slutar skolan. Hur gick det så fort? Någonstans här emellan så hinner jag med att fylla 27 (eh... hrm... är jag verkligen 27??). Tomas och jag packar och packar och packar.

Jag börjar mitt livs första semester och packar packar packar. Jag fattar inte hur vi fick plats i lilla tvåan? Vi flyttar den 7 juli. Mamma, pappa, lillebror och farmor hjälper till. Mamma och farmor städar och fixar och pappa, lillebror och Tomas flyttar möbler. När dagen är över är farmor och mamma helt slut. Ja vi andra åxå.. Den 14 juli säger vi hejdå till lägenheten och jag gråter en skvätt. Jag gillar mitt nya liv, men om man kan ha en kärleksrelation till en bostad så var det precis vad vi hade, jag och tvåan på Bragegatan. Min lilla darling där vi bodde i 5 år. Jag släpper nyckeln och fattar inte hur det kan kännas så jävla tungt och jobbigt...

Tomas och jag har en skön sommar resten av tiden när vi kommit i ordning i vårt hus så gott det går. Solen skiner och vi ligger på stranden och latar oss. Många kommer på besök och spanar in huset.

Hösten kommer och vi startar med en 30-årsfest för Tomas. Vänner och familj trängs hemma hos oss och framåt kvällen blir det pingisturnering i vardagsrummet (!).

Vi åker till Växjö och firar lillebror som fyller 25 år. Hela släkten samlas och åker karavan till lillebrors lägenhet.

Hösten rullar på, det är inflyttningsfester, julfester och så är vi framme vid jul och nyår. Ja det kan ni ju läsa om i tidigare inlägg under december ;)

Det var nog mitt 2008. Är det nån som orkar läsa? Har jag glömt nått. Förmodligen. Förlåt i så fall. Nu ska jag gå och lägga mig och vila. Ikväll blir det nyårsfirande hos vänner på landet. Ska bli mysigt och härligt att få fira in det nya året.

Gott nytt år!!!

Våfflor

                                                       

Tomas har tjatat om våfflor enda sen vi fick våffeljärnet i julklapp. Jag tror minsann att vi ska inviga det ikväll. Men först - en shoppingtur till ICA. Det lär säkert inte alls vara mycket folk som ska nyårshandla all mat där. Suck, känns som att vi kommer att få trängas en hel del. Men vi msåte fixa lite grejer till imorgon. Vi har ju fått utdelat att det är vi som ska fixa salladen till maten. Värdparet står för det mesta, sen var det lite som bröd, sallad och snacks som har delats ut till oss andra. Känns helt okej att bara fixa en sallad. Men samtidigt kommer det att kännas konstigt att inte fixa nån nyårssupé i år.

Sjuklingen

Jag visste att det inte skulle vara så länge. Jag visste att jag skulle trilla dit. Idag sitter jag här på jobbet och känner mig lite halvrisig. Känner en början till ont i halsen och näsan är täppt. På lunchen gick jag och köpte halstabletter men det hjälper ju knappast, särskilt inte när man har ett jobb där man är väldigt social och pratar med i snitt 200 personer per dag! Får bli en sväng till Apoteket efter jobbet för inköp av nässpray och allt annat livsnödvändigt som behövs när man är sjuk.

Nyinköp smink

                          


Okej, time to be lite ytliga här. Idag var jag som sagt på stan efter jobbet. Skulle ju shoppa för mitt presentkort på Kicks. Och det var välbehövligt kan jag säga! Köpte nagellacket Loreal Star Magnet. Jag har varit så sugen på det nagellacket så länge. Nu är det äntligen mitt. Köpte det i färgen magnetic grey och tänkte inviga det på nyår!



                                  
Köpte även Max Factors nya False lash Effect. Är det bara jag som uppmärksammat att det är hela 13,1 ml i förpackningen? Mycket för pengarna alltså. Sånt gillar jag. Jag har ju gillat Max Factors masterpiece max och kört med den ett tag men nu tänkte jag byta.

Fick även foundation och ansiktscreme för presentkortet med. Egentligen använder jag bara foundation från Makeupstore men jag vet inte vad hon som har butiken håller på med. Enligt säkra källor är typ alla foundations slut och kommer inte in igen förrän tidigast vecka3. *suck*.

(bilder lånade från nätet...)

Fortfarande sjukt läge

Förkylningen har inte gett med sig. Tomas är fortfarande sjuk. Det betydde att jag gav upp och gick och la mig i gästrummet i natt igen. Skönt med ett extrarum och skönt att slippa ligga och lyssna på nån som nyser och hostar. Jag hoppas hoppas hoppas att jag kommer att klara mig och inte bli sjuk.

Annars är det vanlig jobbdag för mig idag. Känns faktiskt ok nu när man sitter här.. Ganska lugnt åxå. Många som är lediga.. Efter jobbet ska jag in till stan och shoppa upp presentkort!!

Äntligen köksrenovering

Snormannen är fortfarande på besök hos oss så inatt tog jag mitt täcke och kudde och gick in och la mig i gästrummet för att få lite sovtid utan nån som ligger och hostar och nyser en i nacken hela natten. Känns sådär...

Idag drog jag i alla fall med Tomas på en tur. Var på Mediamarkt och bytte mina lurar till mobilen. Äntligen kan jag lyssna på musik igen när jag åker buss till jobbet. Ska bli så skönt!! Sen var vi på IKEA för att spana på bänkskivor till köket. Tyvärr visade det sig att dem de har på IKEA är 8 mm högre än de vi har nu så det skulle se konstigt ut med spisen. Men sen kom Tomas på att man kanske kan höja "fötterna" på spisen något så den kommer upp lite. Ska undersöka det. Annars hittade vi bänkskiva med passande mått på Bauhaus. Jag föll direkt. Tyvärr är Tomas inte lika övertygad. Men jag tyckte att den var skitsnygg. Högblank svart. Kan den bli bättre? Black Tulip heter den. Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha. Skulle passa super med kakelplattorna vi valt med. Tomas var ju inte så pigg så vi köpte inte idag. Dessutom måste vi fixa diskhon först, den ska vi köpa på IKEA. Om det blir bänkskivan på Bauhaus är det ändå ca 2 veckors leveranstid...

Sen fick vi åka hem. Tomas gick och la sig och jag satt och tjurade framför Harry Potter och den flammande bägaren dubbad till svenska (kan det bli värre) för att jag inte hade nått att göra. Då ringde bästa Jenny och frågade om jag var sugen på en fika i stan! Självklart. Åkte in till stan och mötte upp på ett nytt fik som var supermysigt. Satt och pratade om allt som hänt under jul och det var precis vad jag behövde. Tack Jenny för att du fyllde mig med energi. ;-)

Imorgon är det jobbdag. Ångrar nästan att jag inte tog ledigt men det är så dags nu. Känner dock att det hade varit skönt med några extra dagars ledighet.

Vart är den?

Vad gör man när man inser att man glömt sin bästa ögonbrynspensel någonstans under julhelgen utan att veta vart? Snyft. Jag är uppriktigt ledsen i ytlighetens tecken. Den som var så himla bra! Varför lär man sig aldrig att låta de bra grejerna stanna hemma och sen packa med sig sånt som inte gör nått om det kommer bort? Nu måste jag på stan och försöka hitta en likadan. Vad ska jag annars ta mig till??

Förkylningsdrabbad

Ja det verkar inte som att snormannen har smittat mig än i alla fall. Men med tanke på att det var så många förkylda på samma plats under julen så vore det väl konstigt om inte jag åxå trillade dit. Med min vanliga tur så är jag antagligen sjuk vid nyår. Och då blir jag väl även portad från årets nyårsfest. Ingen vill väl fira nyår med nån som hostar och snyter sig hela tiden. Snormannen har hostat och nyst och tyckt synd om sig själv hela natten. Men jag sa till honom att om han tror att han har halsfluss så måste han ju gå till doktorn så han får pencillin. "Åsaaaaaaaaaaaaaa, jag är så sjuuuuuuuk, jag har host host, ont i halsen, atjoo, kan du hämta en panodil?" "Kan du känna på min panna?" "Har jag feber?".

Det är en dag på jobbet...

Idag är ingen ledig dag. Idag är jobb-dag. Och jag ångrar det lite faktiskt. Jag tackade ja till att jobba idag redan i oktober för jag tänkte att det är ju alltid bra med xtrapengar (jag får betalt som om det vore julafton idag, typ storhelgstillägg) men nu känner jag att jag mer hade värdesatt ytterligare en ledig dag. Men men.. Det är så lugnt på jobbet att det går att bara sitta och slappa....

Jul, jul, strålande jul

                   



Jag är hemma igen!

julafton var vi hos mormor och morfar för att fira jul. Mormor gör alltid världens godaste julbord och ingen kan mäta sig med min mormors köttbullar så det var bara lyckat. Många fina klappar fick jag med så jag måste verkligen ha varit snäll i år. Bland annat fick jag en retro-radio, en ny alltså fast den ser ut som den är hämtad direkt från 50-talet och precis en sånn jag ville ha, pappa fattade direkt, sen fick jag böcker, Leilas bakbok a piece of cake trots att jag sagt fel till mamma och sagt att den heter Leila bakar, som programmet alltså. Vad tokigt det kan bli. Tur för mamma att hon bor granne med killen som driver Akademibokhandeln i stan... .Sen fick jag Ittalaskålen från Marimekko-kollektionen i frostat glas, presentkort på IKEA (kommer gå oavkortat till nya bänkskivor till köket), presentkort på Kicks, en vetekudde som man kan värma i micron, pyjamas + presentkort på skidjacka från Tomas, en kudde, musikhörlurar till min mobil, duk från Designhouse Stockholm, 2 stycken Margrete-skålar (den stora modellen) och mixerkannan så nu kan jag verkligen baka hur mycket som helst + en hel del annat. Senså fick Tomas och jag en del grejer ihop, bland annat plankor för plankstek och ett våffeljärn. Julafton var lugn och lyckad och sådär mysig som man vill att den ska vara. På kvällen åkte vi alla hem till mamma och pappa och så sov jag och mina bröder över där.

Juldagen startades med familjefrukost, det har vi inte haft på ett år typ, sen förra julen.  Efter det tog vi en låååång promenad i kylan. Efter lunch var det dax för mig att bege mig upp till Oskarshamn för att fira lite med Tomas familj åxå. Det var så mysigt att träffa alla där med och jag har lekt en hel del med tvillingarna. Det trista var bara att alla hade verkligen trillat dit i en envis förkylning så jag vet vad jag har att vänta mig. Stackars Tomas mår inte alls bra...

Idag har vi tagit det lugnt. Gått promenad,ätit gott och bara varit. I eftermiddag packade Tomas och jag ihop och begav oss hemåt. Jag har bäddat ner Tomas för han är inte pigg alls, har ont i halsen och är allmänt risig. Själv håller jag på och plockar bort alla timers som pappa satt på våra lampor... "man kan aldrig vara för noga när det gäller att hålla inbrottstjuvarna borta. Kan vi sätta den här radion på timer också tror du?" (pappa-citat). Eldar gör jag åxå för herregud vad kallt det är här hemma när vi varit borta ett par dagar. I vardagsrummet är det bara 15 grader.

Ikväll blir det lugn och skön hemmakväll framför Körslaget på TV för imorgon ska jag jobba. Jag ångrar lite nu att jag tackade ja när de frågade mig men vad fasen, det är bra betalt.....


God Jul!

                   



Har sovit hemma i natt alldeles ensam bara för att jag inte ville ha några inbrottstjuvar. Man kan säga att jag har vaktat huset! Men snart bär det av hem till mamma och pappa för julfirande och i morgon åker jag upp till Oskarshamn för att fira med Tomas och hans familj. Det kommer att bli några intensiva dagar med mycket firande men jag gillar sånt!!!

God Jul önska jag alla!! ♥


Utvilad

Nu har jag vilat upp mig lite efter förmiddagens race på stan för att inhandla de sista julklapparna samt hård trängsel på Ica MAXI där jag, och cirka 7000000 andra människor var. Har även hunnit med att plantera en egen "julgrupp" som jag ska ge till mamma ikväll för alla som var färdiga såg så trista ut.. Dessutom har jag spenderat eftermiddagen i soffan tillsammans med en tidning och glögg och pepparkakor med ädelost. Jag tyckte att jag var värd det.

Nu bär det hem till mamma och pappa för uppesittarkväll tillsammans med familjen och lite julmat.

Ha en underbar kväll ♥

När jag blir på bra humör

Den senaste tiden har allt känts lite deppigt och jobbigt. Det har varit lite för mycket och sånt kan ju ibland bli för jobbigt. Både hemma och på jobbet. Igår var en tung dag. Allt ska hinnas färdigt innan julledighet och det blev hur stressigt som helst. Men så när jag sitter på bussen påväg hem från jobbet får jag ett sms "Titta i brevlådan. Hälsningar Tomten". Snacka om att jag blev nyfiken. Och när jag kommer hem ligger det ett guldigt paket med rött snöre i lådan. Och en liten julhälsning. Jag blev så himla glad!


Tack bästa Josefin för att du gjorde min dag till nått alldeles extra igår. Det var precis vad jag behövde!!!

När jag blir på dåligt humör

Klockan är runt 11. Jag har fortfarande pyjamas på mig och håller på och styr inne. Kokar lite xtra knäck eftersom den andra tog slut (!) utan att jag ens märkte det. Däremot har jag hittat knäckpapper på de mest lustiga ställen, men det behöver vi inte gå in på nu. Jag håller åxå på och städar och fixar för att få det julefint!

Då kommer Tomas och vill ha hjälp. Han har fått en gran som blev över, från vår fixiga granne, som vi kan ha ute i trädgården. Nu vill han ha hjälp med att fixa i ljusen. Och det är inte det lättaste. Jag klär på mig jacka och ett par skor och går ut genom altandörren. Vi börjar med att försöka få i ljusen på ett bra sätt. Vi lyckades igår med granen vi har inne. Tillslut får vi i dem. Tomas kopplar i sladden och råkar putta till altandörren lite extra. Ops. Den går i baklås. Och där står vi. Jag i oborstat hår, med pyjamas och en ful jacka. Nämen god jul så roligt det blev nu då!!! Jag blir förstås skitarg skitfort och börjar gorma. Vad ska vi ta oss till? Alla dörrar låsta. Tomas föräldrar har extranyckel men de är inte hemma utan i Oskarshamn. Jag är inte glad. Jag är arg. Som tur är när jag står där och gormar kommer Tomas på att grannen nog har en extranyckel till vårt hus och jag ber en liten och stillsam bön över att våra grannar ska vara hemma. Det är de. Tomas får nyckeln och öppnar. Jag stormar in som ett åskmoln och säger ingenting på en lång stund utan fortsätter med mitt julgodis.

Nämen glad 4e advent vet jag. Det här var min förmiddag.

glöggkväll

                    



Ikväll ska vi på glöggmys hos ett par kompisar. Fatta att december snart är slut. Vad fort det gick. Och vi som skulle ha glöggmys varenda kväll kändes det som. Det har verkligen inte hunnits med. Ska även passa på att ge mitt lilla gudbarn en julklapp. Han får en liten grej och sen har Tomas och jag gjort ett "presentkort" där han bjuds på en heldag med traktoråkning (favoriten) och korvgrillning i skogen. VI får hoppas att det uppskattas! Väntar bara på lite snö med. Det är ju mysigare om det finns lite snö på marken!

Granen har landat

God förmiddag!

Här sitter jag på jobbet en lördag. Och känner mig sjukt stressad. Fixade inte att klä granen igår. Tomas tyckte att den nog skulle stå i garaget över natten för att "vänja sig". Men vilken fin gran sen! Tomas hade fått tag på den finaste gratisgranen man kan tänka sig. Det blev nästan slagsmål för det var en annan som ville ha den granen med som hade skrikit till Tomas att ska inte du ha den så ska jag ha den!! Men Tomas högg den snabbt och flydde från platsen hihi..

Efter det gick vi på stan en sväng och köpte lite julklappar. Det var därför det blev lite försenat igår. Tanken var ju städ och granfix. Men det får bli i eftermiddag istället!

T.G.I.F

                             


Äntligen fredag. Ikväll ska Tomas och jag fixa granen. Tomas fick reda på ett ställe där man får granar gratis ikväll så han skulle köa tror jag :o) Själv känner jag att det inte riktigt är min kopp thé att köa i ösregn så jag går in till stan efter jobbet och hoppas att han redan klirrat granen. Ska bli mysigt att ha gran i år, annars har vi stuntat i det de senaste åren då det var lite ont om plats i lägenheten.


Tårtkalas

          



Idag fyllde en kollega år. Hon är ansvarig över oss och en väldigt trevlig tjej som vi tyckte förtjänade nått extra på sin födelsedag så igår skramlade vi ihop till en tårta. Men... Vi kan ju liksom inte ge en tårta bara sådär, vi måste hitta på nått kul. Tjejen ifråga är ganska åldersnojjig (hon fyller 31 idag) och tycker det är ganska jobbigt att vara närmre (stavas det så??) 40 än 20.. Därför beställde vi en tårta med texten "Grattis på 35-årsdagen". Ingen av oss har så mycket som knystat om att vi visste att det var hennes födelsedag. Så snacka om att hon blev överraskad på vårt morgonmöte när det stod en tårtkartong på bordet. "Nämen vad gulliga ni är! Har ni köpt den till mig?" Och så öppnade hon försiktigt kartongen "men ni är så himla snälla, vilken fi.... men vad står det? Jag fyller ju INTE 35 ÅR!!!!!!!". Alltså, den minen, den var oslagbar och vi andra skrattade gott. Hon tog det dock på rätt sätt, det visste vi att hon skulle göra, annars hade vi nog inte vågat..

Julklappslotteri

             



Ikväll är det dags för det årliga paketlotteriet med tjejerna i vinlotterigänget.Det ska bli så kul att träffas alla en gång innan jul. Annars brukar det vara svårt att få ihop det så att alla kan komma. Men en torsdagkväll har man ju inte så mycket för sig. Det som är det svåra är bara att hitta en present som ska passa till sex olika tjejer eftersom vi lottar. Det är inte det lättaste men jag är nöjd med min present och tror att den kommer att passa oavsett vem den hamnar hos.


Psst... VI kommer sakna dig, Natalie!!!!!

Släktingar lite överallt

                 


För ett tag sen började det en ny tjej på mitt jobb. Jag tyckte jag kände igen henne. När jag sen fick reda på vad hon hette så trodde jag mig veta att hon och jag faktiskt är släkt. Men det är ju liksom inget man bara hoppar fram och säger "Nämen hej, jag tror att du och jag är släkt med varandra". Kanske inte... Jag har kollat med min farmor och hon sa bestämt att tjejen och jag är släkt. Min farfar har många syskon, det resulterar i att min pappa har ännu fler kusiner och jag har sjukt många sysslingar. Men det var ju så förr i tiden, då hade man ju lätt 10 syskon.

I alla fall, tillbaka till storyn, jag har inte vågat säga nått (och inte hon heller visade det sig). Men så på julfesten då vi båda druckit lite fööör mycket vinglögg och annat alkoholhaltigt så vågade vi oss på att fråga "Men är inte vi...." Jo jag tror faktiskt att vi är..." "Men är det så? Är vi släkt?" "Ja det är vi". Så nu har jag en nyfunnen släkting här på jobbet. Så det kan bli. Men så är det när man har en stor släkt och många sysslingar. Och nu kan vi ialla fall hälsa på varandra på jobbet!!

Språklöfte

Jag ska sluta svära. Det är sant. Fast det är svårt. Tomas har börjat påpeka varenda gång jag råkar svära.. "Nu svor du igen". Jamen jag veeeeeet. Men det är bara så svårt att sluta. Jag blir skitirriterad nu varenda gång han påpekar, men samtidigt är det ju bra för då kommer jag ju på mig själv. Jag har dessutom sagt till om det på jobbet så de påminner mig åxå. Ja hur ska detta gå? Det känns som att det är mision impossible men jag ska nog lyckas. Det är bara det att ibland svär jag.... mycket. Ganska mycket. Jag tänker inte på att jag gör det, jag bara gör det. Det liksom bara kommer. Men nu ska jag verkligen skärpa till mig och bli bättre... Uppdatera mig gärna om ni märker att jag brukar fula ord då och då.....


Jag har drabbats av julkortssjukan igen

             



Samma visa varje år!!!

"Nähe, i år ska vi MINSANN INTE skicka så många julkort. Näe! VI ska bara skicka till dem vi fick från förra året, om ens det faktiskt. Japp! Det ska vi".

Jamen eller hur! Vem fan trodde jag att jag kunde lura? Nu sitter jag här och har i alla fall skrivit 30 julkort (dock ej hemgjorda i år utan köpta. Sorry alla som förväntade sig ett hemmagjort julkort från Åsa & Tomas). Varför har jag gjort det? Om jag inte minns fel så fick vi typ 17 julkort förra året. Varför skickar vi inte bara 17 julkort det här året med till dem som vi vet att vi får från? Jo för att det handlar inte om att få, det handlar om att ge. Och när det kommer till julkort så är jag en jävel på att ge. Och sen vill jag ju inte sitta och skämmas på nått paketlotteri när det visar sig att jag inte skickat till tre stycken bara för att jag inte fick från dem förra året. Nä då sväljer jag min julkortsstolthet och slösar 5 kronor i porto på dem i år med.


Så det så!


Det smakar mint

                            



Finns det nån människa på den här jorden och som läser min blogg som har gjort dessa som julgodis??? Hjälp då mig snälla!!! Jag fattar inte vad jag gör för fel. Men efter att man haft i pepparmintsoljan och ska smälta massan igen över vattenbad så händer ingenting. Jag vet inte hur länge jag stod där över vattenbadet men den smälte liksom aldrig. Den var liksom helt grynig hela tiden. Och dessa som är Tomas favvoritgodisar. Typiskt. Tröttnade och kastade smeten bara för att den inte blev bra.... Får väl göra ett nytt försök imorgon.

Luciamorgon

                    


Godmorgon och glad lucia! Ja alltså lucia är ju inte precis som det var när man var liten och gick i skolan och fick se luciatåg. Just nu känns det lite fattigt med luciatåg runt mig men jag gissar på att det kommer komma tillbaka om man får barn nån gång i framtiden och de ska lussa på dagis och skola....

Vad var det jag sa förresten? Kevin var en given vinnare. Nu är jag bara nyfiken på hur mycket det skiljde mellan honom och Alice röstmässigt. Om det var jämt eller om han tog hem det hela big time. Själv kan jag i alla fall konstatera att jag slösade 10 kronor på Alice i onödan. Jag ville ju att hon skulle vinna. Jag tyckte hon förtjänade det.

Och vad händer idag då? Jo jag ska in till stan och möta upp bästa Jenny. Jag måste fixa lite julklappar, bland annat en klapp till vårt årliga paketlotteri som vi har med tjejerna i vinlotteriet på torsdag. Ska bli så mysigt!

Ha en underbar lördag ♥

Vad händer ikväll?

Nu är fikabjudningen över. Jag lyckades med att imponera på både farmor och mormor med mina hembakade kakor och julgodis. Trevligt värre. Fick en fin blomma av mormor och ett par supergulliga lyktor av mamma som jag spanat på länge. Mamma hade köpt dem till sig, det var där jag såg dem, och nu fick jag dem! Det är vita kronor. Ja kronor ni vet, jag är ju helt såld på dem!! Tomas jublar väl inte direkt över ännu fler ljuslyktor men jag har ju liksom inte köpt dem själv utan jag har ju fått dem.

Nu är jag superhungrig. Ikväll blir det tacos och Idol-finalen på tv. Känns ju ganska självklart vem det är som kommer att vinna. Jag tippar såklart på att Kevin kommer att ta hem det hela!.

Fikabjudning nr 5

Idag är jag ledig. Japp, det är sant! Det var sjukt länge sedan jag var ledig en vardag. Men idag är jag det. Och det var så skönt! Har fått gå omkring i vårt hus helt ensam och plocka och fixa. Helt underbart. Om en stund kommer min mormor, morfar, farmor, farfar och så mamma hit på en för tidig julfika. Det känns bra att hinna med det på en ledig dag. Dessutom har jag hunnit ta ut bilen i regnvädret och åka en sväng till Ica till Tomas stora förtret. Han tvättade bilen häromkvällen och efter det är det körförbud på den tycker han. Det tycker inte jag. Förlåt för att jag smutsade ner bilen, Tomas ♥

Ha en underbar fredag!

Min helg...

                                        
         




Fredag kväll. Hem i fullt ös för att styla om och iväg till årets julfest med jobbet. Den blev till den roligaste kvällen på evigheter. Festen hölls på ett danshak där de även spelar dansband. Javisst, det är sant! Stället är ganska stort så det finns inte bara dansband utan annan musik med. Men vi hängde lite vid dansbandsgolvet (BlackJack spelade....). Gissa vad som hände? Jag blev uppbjuden till bugg av en kille (faktiskt snygg trots hans stora buggintresse) som var skiiiiiiiitduktig på att bugga. Jag hängde väl inte med sådär i alla svängar, men man får vara glad att pappa och jag har övat hemma i vardagsrummet nån gång för länge sen.

Kommentar från pappa: "Alltså ungdomar idag dom kan ju inte dansa! Ni måste ju lära er att bugga så att ni kan gå ut på ett riktigt dansställe, kom nu så övar vi".

Det var länge sen jag hade så roligt. Stannade till sist. Tomas fick komma och hämta. Eftersom jag inte druckit särskilt mycket alkohol på senaste tiden behövdes det inte många drinkar för att jag skulle bli go´och glad och ett ont knä kändes inte så mycket i fredags kväll som det har känts hela helgen sen....

Lördag. Tomas ska köpa julklappar. Jag följer med. Vi var runt hela stan. Först skulle vi ha tag på en lampa till hans cykellyse. Det var svårt att hitta. Sen gick vi på stan. Kollade runt lite men köpte inte så mycket. Efter det åkte vi till IKEA. Där var det mycket folk och många gapiga och skrikiga barn i vartenda hörn. Stannade till och käkade, men som vanligt så fanns inte det som vi skulle ha hemma så det får bli en tur till lite senare framöver. Varför är det alltid så??

Åkte till Bauhaus. Nu har vi äntligen bestämt oss för vilket kakel vi ska ha!! Jag har liksom fått glömma mitt 1000-kronorskakel och tänkt om lite, och jag tror att det här andra kan bli superbra. Till ett lite lägre pris / kvadratmeter med, och det är ju aldrig fel..

På kvällen var vi hos mamma för hon fyllde år igår. Skönt med en lugn lördagkväll efter fredagens bravader. Jag var faktiskt lite sliten. Det som var mindre bra var att min kjol gick sönder igår. Jag hade på mig en kjol med knappar framtill. Rätt vad det var som jag kollade till så sitter bara två knappar högst upp kvar och jag har ett minst sagt stort gap framtill på min kjol (pinsamt). Tre av knapparna hade lossnat. Detta resulterade i att jag fick engager både bror och hans flickvän i knappletande. Som tur var hittades alla knapparna. Men jag ska gå tillbaka med kjolen. Det var första gången jag använde den. Tänkt om jag varit ute eller nått. Det kunde ha blivit värsta storyn. Åsa på blottarstigen typ. Hua...

Idag har det mest blivit städ. Vårt så kallade schema har börjat knaka lite och vi är inte längre lika duktiga på att städa i veckorna som vi har varit nu under ett tag. Vi får ta och rycka upp oss igen för det är inte kul att ängna en hel söndag åt städ. Har i och för sig hunnit med lite soffhäng med glögg och reprisen av stjärnor på is, men ändå.


På dåligt humör

                                         


Usch. Ingen vidare dag på jobbet alls. Jag vet inte vad det var med mig men jag blev verkligen på dåligt humör. Jag var
sur och tvär större delen av dagen. När chefen kom och frågade hur det var och om han inte kunde få ett litet leende så snäste jag av honom med ett "jag är FORTFARANDE på dåligt humör och det blir inget leende från mig så länge det ska vara såhär!!!!!". Ja alltså det var en särkild punkt jag syftade på. Först har vi som ingår i min arbetsgrupp fått byta platser och sitter nu mitt i byggnaden där det inte finns nån ventilation alls och inte ett endaste fönster, och så idag kom de och "tog" en del av vår utrustning som VI behöver! Kan man bli annat än sur??

Bäst att ta nya tag tills imorgon för då är det inte bara jobbdag utan dessutom julbord och julfest med jobbet. Hinner i princip bara hem och byta om för att dra vidare. Men det ska bli superroligt att träffa mina arbetskamrater utanför jobbet!

sär skrivningar

Alltså det finns nått som stör mig mer än allt annat på denna jord. Yes, it´s true. Det är särskrivningar! Alltså finns det nått värre än det?? På mitt jobb är alla skibra på att särskriva. Idag fick vi ett mail från högsta chefen. Till och med i det fanns det särskrivningar. Jag sätter mig ner och skäms. Är det svenska folket verkligen så dåliga på att skriva att de inte ens kan sätta ihop orden?? Jag kan inte nog förklara hur mycket detta stör mig. På jobbet har nu jag och mina närmsta kollegor börjat reagera. Så fort det kommer ett mail med en särskrivning så ropar någon av oss till och genast kommer vi andra och kollar. Låter det stört? Ja det är det förmodligen.. Har nästan skrämt upp kollegan bredvid. Han kommenterar varenda gång han har råkat särskiva. "Ojsan, nu gjorde jag det visst igen.. Ops!". Ja så det kan gå!

Att läsa en offentlig handling, en uppsats eller en artikel med särskrivningar får mig att vilja ställa mig upp och skrika och gorma. Har folk inte fått lära sig nått i skolan???

Kanske skulle Sverige behöva en språkpolis? Kanske Reinfeldt kan anställa mig för att stoppa denna skändning av vårt skriftspråk innan det går för långt!

Not, jag har skummat igenom de flesta av mina inlägg och tyvärr har jag hittat en särskrivning som inte berodde på att jag har snubblat på tangenterna. Är det nån som hittar nån mer så säg mer än gärna till så att jag kan gå och hänga mig själv. Jag hatar särskrivningar. Hoppas nu att mitt budskap når fram och ut så att fler reagerar på detta avskyvärda användande!!!

Kanon bra om alla tar detta till sig och slutar att sär skriva. Det är ju skit jobbigt att läsa när inte orden sitter i hop ordentligt!!

// Språkpolisen

Jag bakar

Vad har hänt med mig? Jag har blivit som värsta bak-drottningen. I söndags lussekatter och idag två andra sorters kakor att ha i frysen och ta fram när nån kommer och hälsar på!

Gick tidigt från jobbet idag. Har jobbat över en del så det var skönt att kunna gå hem tidigt en dag. Slutade redan 15:30! Annars har det inte hänt så mycket. Har fått tillbaka den j***a iriten i vänster öga. Igen. För jag vet inte vilken gång i ordningen! Jag börjar tröttna nu. Ägnade hela förmiddagen igår på ögonmottagningen på sjukhuset för att bara få komma in, bli undersökt i 5 minuter och konstatera det jag redan visste. Nu måste jag hålla på med dropparna igen och mitt öga ser ut som jag knarkat i 15 år för pupillen är skitstor och står rätt ut typ. Jävla skit.

RSS 2.0