Lussebak

                               


Har julstämningen infunnit sig än?

Idag har jag bakat lussekatter. Det luktar så himla gott tycker jag. Jag har mest varit inne och fixat medans Tomas är ute. Han pysslar med ett land som vi ska förvandla om till sten. Det har gapat tomt ett tag sen vi rev upp alla plantorna för vi väntar på stenen. Tyvärr har vi fortfarande inte fått den men det går ju att förbereda så mycket som möjligt.

Idag ska vi på årets första jullbord klockan 15 med Tomas jobb. Ska bli trevligt. Äntligen julskinka och stark senap. Äntligen julmust. Som jag längtat. Ett helt år faktiskt. Fast man tröttnar ju. Så det är ju bra att man inte äter det så ofta.


Bildbevis

Det är inte ofta det händer, att jag lägger ut bilder från hemmet, men här är några. Håll tillgodo, några bilder på lite adventsmys. Fotografen heter Tomas. Han ville tvunget hålla i kameran. Ja vad ska man säga, det är bara att låta dem hållas....

                    

På första bilden, en hyacint och ljuslyktorna från Jotex på spiskanten.

På bild 2, fatet inköpt på slottsmarknaden igår.

På bild 3, adventssiffrorna som varit slut hur länge som helst men äntligen kommit in i lager igen på Village. Ligger även några grå hjärtan på fatet som jag åxå köpte på julmarknaden igår.

Adventspimp i hemmet

                     


Nu har jag nästan adventspimpat klart vår boning. Jag blev ganska nöjd faktiskt. Hittade äntligen de omtalade sifforna på Village som varit slut hur länge som helst. För er som inte vet så är det siffror som man fäster på stora blockljus, 1, 2, 3, 4. Superfina är de. Jag köpte de röda och så vita blockljus till.

Åkte även till Blomsterlandet och köpte lite amaryllisar och hyacinter. Nu känns det verkligen som att julkänslan håller på och infinner sig. Jag bad även Tomas att ta hem enris från skogen som vi satt i en stor kruka utanför dörren.

Ha en mysig lördagkväll. ♥

Lördag

Jaha, här sitter jag med en plastpåse på huvudet. Men det har verkligen hjälpt, lilla kuren med inpackning och plastpåse + fönen på. Nu är det inte alls lika lila som det var innan.

Idag ska jag in till stan och träffa Ida. Var länge sen vi sågs nu! Dessutom är det lite ljus och sånt som behövs köpas in för i eftermiddag ska jag "pynta" hemmet i julstil. Känns xtra roligt nu när jag har ett helt hus att fylla! ♥

Slottseftermiddag med julmarknad

Nu är jag och mitt lila hår hemma från julmarknaden. Det var supermysigt. Först var mamma och jag och åt lunch och sen gick vi på slottet. (Innan dess hade mamma nästan fällt en tår över mitt hår "Nämen huu, Åsa, vad har du gjort med ditt håååår?!". Ja ni fattar ju, mamma tyckte inte att det var särskilt kul. Alls.)

Men det var ändå en lyckad eftermiddag. Jag köpte karameller till Tomas. Sen fick jag en del av mamma. Köpte ett fint fat som man kan ha mandel och russin i till glöggen. Köpte även små hjärtan med silvertråd som jag ska ha i min adventsljusstake. Sen fick jag en ny stjärna av mamma för vår andra är bara borta. Den försvann väl i flytten.

Dessutom vill jag rikta ett särskilt tack till min vän frisören som jag tror har räddat mitt hår. Ringde i panik. Hon förstod precis vilket märke jag använt och vad som hänt. Tydligen ska man blanda ut detta silverschampoo med sitt vanliga schampoo för det är så koncentrerat, men det står inte nån stans på flaskan. I alla fall tipsade hon om inpackning på inpackning på inpackning och gärna vira in håret i en plastpåse och ösa på med fönen på det. Det är bara det att de inpackningar jag har är färgbevarande och det får de inte vara så nu har jag skickat Tomas till ICA för att köpa (förvisso billighetsinpackning) en inpackning för torrt och skadat hår som inte färgbevarar. Usch ja. Det är så typiskt att detta ska hända mig!!!

Mitt hår är lila nu

Gick upp på morgonen, trött och lite nyvaken. Ställde mig i duschen, tvättade håret med ett nytt (silver)schampoo. Sköljde ur, tog balsam och så, sköljde ur, steg ur duschen, virade in mig och håret i två handdukar. Gick runt lite hemma, klädde på mig och så. Gick in på toaletten och drog av handduken och FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN! Mitt hår är numera i en (not trevlig) lila nyans. Jag skojar INTE!! Sköljde ur och tvättade håret cirka 10 gånger på morgonen men det hjälpte knappt. Fick panik och ringde chefen och sa att jag blev sen till jobbet. Nu har jag satt upp håret och virat min allra finaste LV-scarf runt håret för att täcka. Jag är gråtfärdig och går runt med en klump i magen. Hur fan ska jag få bort detta?? Jag pratade med en arbetskamrat som fått ur det efter en vecka. Och jag som ska på julbord på söndag! Vad ska Tomas säga när han ser det? Vad ska mamma säga? Hon och jag ska på julmarknad på slottet i eftermiddag för jag jobbar bara halvdag. Kul. Nä men verkligen. Detta känns skitkul. Mitt hår är lika lila som en systemetkasse....F**K.

Note to self:
Använd ALDRIG mer silverschampoo! Aldrig. Fattar du det? Never.


säga ifrån eller inte?

Äntligen hemma. Kompade ut en timme från jobbet idag och ringde Camilla för att kolla vad hon hade för sig. Vi mötte upp i stan. Vi skulle nämligen inhandla en inflyttningspresent till festen vi ska på imorgon. Så det är fixat nu. Skönt.

Annars har det inte hänt så mycket. Lackade ur på jobbet idag ordentligt. Jag hatar när allt går fel och det blir anklagelser hit och dit. Tyvärr var inte vår chef på plats heller så jag fick ha telefonkontakt med henne och rapportera. Man kan fan inte ställa upp och rädda hela världen som hon sa. Jag får nog ta och inse det lite mer. Även om jag är väldigt tuff av mig och inte är rädd för att fräsa ifrån. Och idag när det är en tjej på min avdelning som blir illa behandlad, ja då fan kunde jag inte vara tyst!!! Men men, nästa vecka är det nya tag. Jobbar xtra imorgon men då är det alltid lugnt, inte lika mycket folk och så.

Ikväll blir det lugn hemmakväll för mig själv. Tomas är på jobbfest. Ja alla som läst min blogg innan brukar ju veta hur dessa historier kommer sluta.. suck... Och jag som ska upp och jobba tidigt.


Dagens i-landsproblem

Ops. Jag har visst bjudit in till fikatillställning på veckans tv-kväll. Oj så det kan gå. Nu kommer jag missa både Ugly Betty och Desperate Housewives. F-ordet. Fast det är klart, det är ju mysigt med fikatillställning åxå!!

Kärleksmums/moccarutor/snoddas på min fikabjudning

                    


Fikabjudning ikväll igen och jag har bakat. Den här gången kärleksmums/snoddas/moccarutor. Nu när det är höst och mörkt ute så verkar det som varenda människa har tid över och vill komma och fika hos mig. Inte mig emot, det är ju alltid trevligt med besök!!! Ikväll kommer mamma och en väninna till henne förbi för att se hur vi har det. Ja alltså, mamma har ju varit hos oss många gånger innan, bland annat i söndags, men mammas väninna har inte varit och hälsat på. Det ska bli kul att träffa henne. Var så länge sen sist.


Fika

Idag ska jag ha en liten fika-bjudning. Min moster kommer på besök. De har inte varit här och hälsat på sen vi flyttade in och de är nyfikna på hur vi har det så idag ska de komma. Jag har bjudit in mamma med. Det värsta med bjudningen är att jag inte vet hur många vi kommer att bli. Jag vet inte om hela mosters familj följer med, dvs mina kusiner och fall pappa följer med mamma. Jag har bakat en limepaj, men som backup har jag åxå en äppelpaj, ifall den första inte skulle räcka till alla.

Recept på världens godaste (och enklaste) Limepaj:

10 digestivekex
75 g smör
2 lime
1.5 dl socker
3 ägg
1 pkt philadelphiaost

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa kexen i en matberedare och smält smöret. Blanda i smöret i kexblandningen och tryck ut i en form. Förgrädda "pajskalet" i 5 minuter i ugnen. Vispa ägg och socker pösigt. Riv skal och pressa saft ur limen. Vispa i limen och osten i äggsmeten och häll i pajskalet. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. OBS! Jag har en varmluftsugn och där går det mycket fortare, så håll koll på pajen hela tiden. Dekorera med lite florsocker och limehalvor. Servera med grädde eller vaniljglass.


Eco-driving

                 



Tomas pappa har gått en kurs i eco-driving. Tomas pappa har lärt Tomas hur man kör eco-driving. Tomas försöker lära mig. Det går....sådär. Igår skulle vi ut och köra. Jag försökte verkligen, det gjorde jag, men det är så jäkla svårt. Tomas säger att man måste planera sin körning bättre. Jag fattar inte hur man ska kunna det och det slutar alltid med att jag åker med frikopplingen nere i flera kilometer innan jag ska växla ner eller att jag har en bromssträcka på 500 meter. Det är inte okej när man eco-drivar. Nä, då ska man använda sig av motorbromsning och växla ner istället, och man måste göra det skittidigt annars kan det gå illa och man glider rakt ut i en korsning istället för att stanna.

Tomas: Växla ner NU!!!

Jag: Ja men är det inte lite tidigt?

Tomas: NEJ! ..... Nu är det ändå försent..

Då har jag redan använt mig av bromsen... Jag gissar på att det kommer ta lång tid för mig att lära mig eco-driving och jag gissar på att Tomas tålamod har tagit slut då.....

jag är nöjd

Då var man av med cirka 2 kilo hår då. Gud, inte kändes det som att det vuxit sååå mycket sen sist. Aja, bra blev det i alla fall. Nu väntar jag bara på Jossan, min snälla arbetskamrat och grymma hemmafärgare som ska komma hit och slänga i lite färg i håret. Ja alltså, nu när man har köpt hus så är budgeten liksom begränsad till att färga och fixa hemma. Det är inte försvarbart att lägga 1500 på en gärgning längre. *suck*. Känns det som att jag saknar lägenheten och att ha mer pengar att röra sig med, kanske....

Klippet

Näe, jag har fortfarande inte bestämt mig. Men det måste jag nog göra snart, för klockan 10 ska jag klippa mig. Får se hur det blir. Gissar på att förändringen inte kommer att bli sååå stor...

Cut it of

Imorgon ska jag klippa mig. Fick ett ryck igår och chansade på om de hade några lediga tider. Det hade de. Och det är verkligen på tiden. Mitt hår är inte riktigt i toppform. Dessutom har frisyrklippningen vuxit för långt så det ser inte klokt ut. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska klippa mig. Men jag tror inte att det blir några drastiska förändringar. Jag trivs med att luggen blivit lite längre och att jag fått lite längre hår.

Sotdamm är jobbigt att städa bort

Men jösses, inläggen duggar inte tätt precis nu för tiden. Well well. Vad har jag för mig då? Jobbar som vanligt. Igår fick vi en tårta till på jobbet. Detta bådar inte gott. Men vi bestämde att vi hoppar fredagsfikat idag så det får liksom väga upp. Man kan ju inte tacka nej till en tårta man har fått för att man jobbat bra!!!

Tomas håller på med vår kakelugn. Tydligen har den "gått sönder". Antingen innan eller efter Tomas våldtog den med sin nyinköpta garagedammsugare. Jag vet inte. Men nu funkar det inte att elda längre och det ligger ett mörkt lager av sot över HELA huset. På alla mattor, golv, på datormusen (som jag fick torka av innan jag satte mig här), ja överallt!! Behöver jag beskriva mitt humör just nu? Förutom att jag fryser häcken av mig och sover med dubbla täcken och en filt. Men nej, nån värme sätter vi inte på i det här huset för sånt kostar ju pengar. Istället har vi ca 17 grader inomhus.

Ha en lovely fredag. Nu ska jag till jobbet!!

Fotbollsfan för en dag

              




SM-Guld, SM-Guld, SM-Guuuuuuuld, SM-Guld, SM-Guld, SM-Guuuuuuld!!! Japp, och så för första gången på 98 år har Kalmar FF vunnit SM-guld. Jag kan inte annat än gratulera, trots att jag inte är särkilt intresserad av sport. Men det här, det här är stort!!

Igår efter middagen åkte vi hem till mormor och morfar som har Canal + och kollade på matchen, det var jag, Tomas, mamma, pappa, bror, hans flickvän, mormor, morfar, farmor och farfar. Gud vad nervöst det var!!! Det gapades och skreks och jag har nog aldrig sett min farmor så upprörd som när Viktor Elm skadades. Gud vad hon var förbannad!!

Hela stan har ryckts med. Igår när vi skulle gå och lägga oss kom grannarna hem och skrek ut sin SM-guldsglädje så det ekade mellan husen!!!

Grattis Kalmar FF. Ni var värdiga vinnare!!!

Till pappa på fars dag.

              


Idag är det ju som sagt fars dag. Det kan väl knappast ha undgått någon. Själv ska jag hem till min far (och mor) på lite söndagsmiddag. Bäste bror är åxå hemma från Växjö med flickvännen. Ska bli trevligt att träffa dem med för det var länge sedan nu! Tomas får självklart åxå hänga på.

Vi har varit runt i hela stan för att hitta en blomma till pappa. Jag ville bestämt åka till en supermysig blomsteraffär inne i stan. Men tyvärr var den inte öppen. Den brukar annars alltid ha öppet på söndagar. Jag blev så besviken. Istället fick det bli blomsterlandet. Tvingade Tomas att köpa en jättestor vit kruka som vi ska plantera en stor Svärmorstunga i. Vi fick den passande nog av Tomas mamma. De ville inte ha den. Tyvärr var krukan den stod i alldeles för liten (och inte supersnygg) så jag har länge tänkt att vi ska köpa en ny för blomman har fått stå i garaget så länge.. Men nu ska den alltså få komma in igen!

Trevlig söndag ♥

Jag - ett ufo?

                        


Är det någon mer än jag som minns dom där tefats-godisarna som man åt när man var liten?? Det är bara det att jag har liksom aldrig slutat äta dem. Jag har alltid varit helt galen i dem. När jag bodde i stockholm åkte jag ända ut till Kungens kurva och en affär som hette Smartclub (osäker på om den finns kvar), det var lite som en grossist-affär och man var tvungen att ha ett medlemsskap för att få handla. (förövrigt kunde man söka endagsmedlemsskap så vem som helst kunde handla när som helst.). I alla fall, där hade de en stor burk med sånna där tefat och jag åkte dit bara för att köpa dessa. Det har även hänt att jag gått till en godisbutik i stan och köpt upp hela deras lager av tefat. Och så igår, när Tomas och var på Konsum!!!! Vad skådar mitt öga, om inte ett helt ställ fullt med tefat! Jag trodde att jag kommit till himlen. Tyvärr åt jag upp hela påsen igår, så nu har jag inga kvar. Kanske man hinner en vända till Konsum ikväll??

Är detta normalt?

Vad har jag gjort idag?

Idag har jag varit på stan. Mitt (ofrivilliga) köpstopp under oktober månad har upphört. Jag köpte ett par lila stumpbyxor. Och kanske en kjol. Men det vet jag ingenting om..... Och eventuellt och bara liiiiite kanske köpte jag ett par pärlörhängen med för att mina som jag haft tidigare bara är helt borta. De finns inte nånstans, och då har jag verkligen letat med!!!

Anledningen till stadsbesöket var att jag och Camilla skulle fixa inflyttningspresent för vi ska på inflyttningsfest om några helger. Vi hittade allt och ingenting. Shit vad svårt det var. Sen när vi väl hittat nått som vi båda tyckte om och som vi tyckte skulle passa det nyinflyttade paret så var det ju GIVETVIS slut och kvar fanns bara ett visningsex. Jamen självklart!! Nu får vi tänka om lite. Som tur är har vi två veckor på oss.

I eftermiddag skulle jag vara hurtig och ta min nya cykel och cykla till affären för att införskaffa lite läckerheter till kvällen. Givetvis började det störtregna på vägen hem när jag kom farandes med mina två fullproppade kassar! Varför är det alltid så?

Ikväll kommer Camilla + sambo och lille sonen hit. Vi ska äta en blandning mellan tapas och ostbricka, men först ska vi gå en låååång promenad och spana i fönstren och se hur fint alla har det. Det finns nämligen många fina villor i det här området som Tomas och jag bor i, och det är verkligen kul att gå och spana in hos dem när det är mörkt ute. Som värsta fönstertittaren!!!



T.G.I.F

Äntligen fredag!

Shit vad den här veckan har flytit på då! Bara massa jobb, jobb, jobb och ett besök hos en arbetskamrat som har fått världens sötaste lilla tjej! Det var så roligt att få komma och hälsa på. Annars har det inte hänt mycket skoj. Idag blev vi bjudna på tårta. En samarbetspartner (eller vad man ska kalla det) skickade oss en tårta bara för att han tycker att vi är så bra! Tack så mycket!!

Ikväll blir det självklart Idol och hemmagjord pizza med parma, mozzarella och ruccola (som läggs på efter att den varit i ugnen). På vår nya spis har vi nämligen pizzaläge. Känns ganska lyxigt. Vi har inte testat det än bara så jag vet inte hur det blir, men hoppas på gott!!

Sköna söndag

Vet ni hur mycket pengar man kan spara bara man är tillräckligt noggran och kollar ÖVERALLT efter det rätta priset? Det vet jag, numera.

Idag har Tomas och jag varit på tur. Först åkte vi till IKEA och köpte ett nytt diskställ. Även om vi har diskmaskin så är det ju inte allt som man diskar i den, och vårt gamla ställ trillar ihop lite närsom så det är en hel den grejer som åkt i golvet. Spanade in jul på IKEA, men blev ganska besviken. Tyckte inte att det fanns nått fint alls. 

                                      

Efter IKEA: Bauhaus. Vad annars? Vi kommer aldrig mer att kunna åka till IKEA utan att Tomas ska få kolla på Bauhaus. Fast idag ville faktiskt jag med gå dit. Enda sedan vi var där förra gången har jag tjurat för att jag inte fick köpa en adventsstjärna för Tomas. Ni vet en sån där på fot att ha i fönstret. Men nu jäklar, nu köpte jag både den och sen en annan som ska hänga i fönstret. En från Markslöjd och en från Konstsmide. Det tog mig ungefär en kvart att bestämma mig om jag skulle ha en "hel" eller en med lite "hål" i.

Dessa fick följa med hem: 

                                                 

Den hängande ser lite liten ut, men den är 75 i bred.

Och vad föjler då efter bauhaus? Jo Mediamarkt. Herre min je, jag hade inte varit där inne innan! Vad sjukt mycket grejer de hade!! Tomas fick för sig att han skulle köpa en gps. (vad han nu ska med den till, vi som inte kör med bilen mer sträckor än till Oskarshamn och Ica Maxi... Sen fick vi fara och flänga, kolla runt på Netonnets lagershop. Där visade det sig att den var mycket billigare. Sen visade det sig att den fanns för någon hundring mindre på Coops hifi-avdelning. Aja, dit åkte inte jag med, utan T är där själv nu.

Själv har jag legat i soffan och kollat på reprisen av dansbandskampen. Alltså, jag är ju helt såld på killen i Scotts. Så är det bara.

Nu ska jag ta tag i kvällens middag och sen blir det TV igen för att ladda inför en ny arbetsvecka.


Korvgrillning

                                


Oh my God! Jag är helt stelfrusen. Tomas och jag har varit med hans föräldrar upp till gården och grillat korv. Först åkte Tomas mamma och jag in till Oskarshamns city för att spana lite. Men vet ni vad? Inte en endaste affär öppen förutom Ica och en halvtrist blomsteraffär. Fast tur var kanske det för jag spenderade inga pengar.

Sen var vi som sagt ute i skogen och grillade korv. Och åh vad kallt det var. Det här måste ha varit den kallaste dan hittills. Trots att jag hade linne, tröja, kofta, dunjacka, mössa, halsduk, raggsockor, vantar och varma skor så fryser jag ändå jättemycket nu. Vi har fått tända en brasa för att få upp värmen lite.

RSS 2.0