Pirates 3

Ikväll ska jag gå på pirat-filmen. Har väntat ända sen i somras på fortsättningen och så dröjer det ändå några veckor innan jag kommer iväg och ser trean på bio. Skandal. Men men, får i alla fall trevligt sällskap iform av "min lilla vän" som jag har hand om en gång i veckan. Hon är eld och lågor över att få se filmen, precis som jag. Även om vi inte är det av samma anledningar. Min anledning är att Johnny Depp är så fucking snygg i filmerna så att man nästan dör. Ja det är sant. Jag har en liten crush på Depp som pirat. Can´t help it. 

                             

Kul skämt, Richie!

Igår läste jag på text-TV om att Nicole Richie bjudit in till fest. Det fanns bara en liiiiiten hake. Tjejer som vägde över 45 kilo gjorde sig icke besvär att gå på festen, för de skulle inte komma in. Festen var endast för flickor under 45 kilo. En våg hade ställts utanför dörren för att försäkra sig om att inga tungviktare kom innanför dörren. Festens budskap var även "Börja svälta er själva". Efter påbackning från diverse media säger nu Nicole att det hela var ett skämt.... Vad ska man säga. Osmakligt tycker jag. Nicole drar verkligen sitt strå till stacken för att få unga tjejer att må prima!!

                              image161        

På bild: En smal Nicole, garanterat under 45 kilo. Tur att du är välkommen på din egen fest, Nicole!

Bree på smällen

                                      image159
                                                  Bree

Alltså, det finns en grej som jag har stört mig på ett tag. Faktiskt ett par veckor nu. Det hela handlar om när jag kollar på Desperate Housewives (som jag följer slaviskt). Alltså jag stör mig på att "Bree" bar filmas från brösten och uppåt hela tiden. Jag vet att det beror på att avsnitten spelades in då hon var gravid med sina tvillingar (för det var väl tvillingar hon fick). Och jag vet att det skulle sett konstigt ut om "Bree" dykt upp med gravidmage bara sådär. Men det hjälps inte. Jag stör ihjäl mig på detta. Nästan så att jag inte klarar av att titta. Och då är det illa...

                                        image160
                                              Marcia

Brandsläckare och läskeblask

Gårdagskvällen var en mycket händelserik afton hemma hos oss (förrutom den lilla incidenten med klädhögen som var mindre trivsam). Den började med att Tomas varit på brandövning med jobbet (tydligen är det bra om ALLA arbetsplatser genomgår brandövning för att veta hur man ska agera vid eventuell brand, och igår var det alltså Tomas jobbs tur). Direkt när Tomas kom hem var han superexalterad och ville inget annat än berätta vad han varit med om. Så nu har jag lärt mig följande:

♣ Lilla ramsan RLS, alltså Rädda, Larma, Släck. Det var väldigt bra att jag fick lära mig den faktiskt, jag tänker mer "Rädda sig den som kan, nu ringer jag SOS och skiter i er andra". Men det är tydligen helt fel! Man ska alltså rädda ALLA innan man ringer....

♣ Hur man släcker en brinnande människa med en brandfilt. Tomas ville absolut visa hur man gör och jag fick ligga på golvet och agera brandoffer och så släckte Tomas mig (mycket brutalt vill tilläggas) med min bruna älsklingsfilt från IKEA.

♣ Att det inte är Okej att vara tjej, praktikant på brandstationen, och ha string och låga byxor. Tomas berättade hur ca 20 män hade busvisslat och glott ögonen ur sig när den lilla praktikanten skulle böja sig över en docka och släcka dockan med filten.

♣ Att vi tydligen måste investera i en brandsläckare av värstingmodell. Helst en skum och en pulver. Shit, det kommer att kosta....

Ja, det var ungefär det jag lärde mig igår. Incident två som inträffade var när Tomas skulle dricka läsk direkt ur flaskan. Det är INTE okej. Även om jag inte dricker av hans lilla "älsklingslärre" 7UP, så tycker jag ändå att han kan slå upp läsken i ett glas. Därför kastade jag mig fram och liksom drog flaskan i från honom, detta resulterade i att en kaskad av läsk dränkte ungefär halva vårt vardagsrum inklusive matta och soffa. Jag har inte vågat mig ut dit idag och se över förödelsen. Fatta att det kommer att vara klistrigt. Tomas fick hela ansiktet och glasögonen dränkta av läsk, och han var väl måttligt glad. Men vaddå?? Han får väl skylla sig själv......


Födelsedag på G

Faktiskt minsann! Kom på att det idag bara är en vecka tills jag och lillebror fyller år! Ja, vi är födda på samma dag fast han är född 8 år efter mig. Och, nej det var ingen rolig födelsedagspresent när jag fyllde åtta år och mamma inte kunde vara med för att ett syskon till skulle födas PÅ MIN FÖDELSEDAG! Ja, jag är en liten egoist, och hade jag fått bestämma hade jag haft dagen alldeles för mig själv. Tyvärr gör jag inte det, så det är bara att bita ihop och dela dag med brorsan. Det som däremot är bra är att mamma får stå för hela kalaset. Jag menar på att eftersom Macce bor hemma så kan vi gott fira där, alltså slipper jag hela biten med massa fix och grejer. (fast i år ska jag faktiskt göra två tårtor har jag lovat mamma..)



                                                  

(bild på lillebror och mig på födelsedag för två år sen, hittade inget bra från förra året men antar att det kommer att bli ett likadant i år, det blir det varje år.... Och nej, lillebror är inte kortare än mig, han har bara "sänkt sig till min nivå" i vanliga fall är han ca 20 cm längre än mig...)

Argumentation

Jag tror att Tomas är lite tjurig på mig, minsann. Jag tror att han tycker att jag är en stökig människa just nu, men hey, vad fan kräver han?? Vi bor i en två och har grymt några garderober...

Tomas: Åsa!! Du tycker inte att du ska ta hand om din klädhög i fåtöljen i sovrummet typ nu?? Eller klädhögen på golvet på toaletten? Det går ju fan inte att komma fram här snart.

Jag: Vaa?? Varför?? Jag tycker att de ligger bra där!! Och förresten, det är inte mitt fel att vi bor i världens minsta lägenhet utan några som helst garderober att förvara sina kläder i!!!!

Tomas: Så liten är den faktiskt inte! Jag tycker gott att du kan plocka upp nu!

Jag: Nä jag vill faktiskt inte!!

Tomas: Nu gör du det!!

Jag: Nej!

Tomas: Jo! Det ser förjävligt ut!!

Jag: Näe!! Nu tänker jag inte prata med dig mer. Dummo!!


OCh här är vi nu, jag med en klädhög stor som Kebnekajse liggandes i fåtöljen och Tomas tjurandes för att jag inte orkar fixa i ordning. Känner att jag kanske ändå borde ta tag i den, men jag tänker INTE göra det just nu, när Tomas har påpekat det, utan nu måste jag vänta ett par dagar. Jag kan inte låta det verka som att jag faktiskt lyssnade på vad han sa och att jag åxå tycker att det ser lite lite lite stökigt ut i sovrummet.......

Missnöje (och lite nöje över nya grejer)

Ibland blir jag lite ledsen (och kanske lite förbannade med) över att (behöva) bo i en stad som inte får in allt till alla butiker. Har spenderat eftermiddagen åt att leta efter ett par röda lackballerina. De finns inte någonstans. Jag vill inte ha ett par pumps, utan ett par ballerinaskor, men det verkar helt kört. De var slut på Indiska, Kappahl här i stan hade inte fått in några. Skoaffärerna hade inte heller några bra. Grrr. Men jag hittade ett par silvriga ballerinor på Indiska för endast 149 pix. Väskan är från samma ställe, 199:- och alla som är uppmärksamma kanske ser att den gula toppen är av samma modell som den cremefärgade jag köpte yesterday (129:- på VILA). 

                              

Att hitta ett par röda ballerina verkar vara mission impossible så jag tror att jag lägger ner det. Annars om det är någon som har ett par röda ballerina över i strl 38 går det bra att skicka dem till mig. Tack!

Intimtvålen attackerar

Är det bara jag i hela världen som är förföljd av reklamen om nya intimtvålen från Lactacyd. Herre, alltså, vart jag än vänder mig finns den runt ikring. Fine, jag har fattat. Det finns en ny intimtvål. Ni kan sluta göra reklam nu!


Och för alla er som mot förmodan missat den STORA reklamkampanjen, HÄR går det att få gratis tvålprov hem i brevlådan så kan ni åxå känna er förföljda sen!!


Nyheter i garderoben

Visar en bild på tunikan (eller kortkorta klänningen) som jag inhandlade idag. Får se om jag ska ha den på fredag. Tänkte ha ett par vita stupisar till. Tycker att det ser mer "klätt" ut än med tights. Försökte att hitta ett par röda skor idag, men det gick sådär. Tänkte att det skulle vara fint till.. . Visar även dagens andra inköp. En cremefärgad topp från VILA. Valde mellan den eller en svart. Tillslut slog jag till på cremefärgat. Tänker att det kan bli snyggt i sommar. 

                                         


EFTERLYSNING: Om det är någon därute som vet vart man kan hitta ett par fina röda (lack)ballerinaskor, skriv hemskt gärna en kommentar till mig. Skulle så gärna vilja ha ett par!!

Urladdning

Åhhh...Just nu känns det som att "all luft gått ur mig". Jag har ont i huvudet och det känns som att kroppen haft nån form av urladdning. Det gick relativt bra på opponeringen. Lite grejer som vi måste ändra på. Nått stavfel och i en mening hade vi "missat" ett ord. Sen hade vår examinator en och annan grej att "klaga" på, men jag tog det inte jättehårt den här gången. Tyvärr dök vår handledare aldrig upp. Examinatorn försökte att ringa henne, men hon svarade inte. Hon hade lovat att komma så det var verkligen dålig stil tycker jag. Hon skulle ju åxå varit där så att hon skulle kunnat "försvara" hennes guidning av vårt arbete. Men men.. Får väl se vad hon har för ursäkt.

Efter opponeringen var jag på stan en sväng. Försökte hitta nått till fredag och det, mina vänner, var inte det lättaste. Jag hittade en tunika i vitt med "prickar" på. Bild kommer nog. Men jag måste prova den med mina vita stuprör innan jag bestämmer mig om jag ska ha den eller nått annat. Jonas ska ha kostym och jag känner att jag måste matcha upp det eftersom vi nog kommer sitta bredvid varandra i kyrkan.

Nu ska jag gå och käka innan jag svimmar av hunger.....

Opponeringen

Godmorgon! Idag är det tid för opponering. Jag vill inte erkänna detta men: JAG ÄR SJUKT NERVÖS ÖVER VAD DE SK TYCKA OM VÅRT ARBETE!!! Ja det är sant. Eftersom vi har kämpat så borde det inte vara några problems men man vet ju aldrig.. Wish me luck! Idag kommer bli en tung dag.....

Önskedrömmar

Eftersom jag har jättemycket tid över och inte har nått annat för mig (läs: egentligen borde plugga skitmycket och inte alls hålla på och blogga) så har jag kollat över lite vad jag skulle vilja ha på mig på fredag. Dessa grejer skulle jag mer än gärna ta på mig på min examensdag!!

                                        
                                                 

Fast jag har tänkt mig modell kortare leggings. Tyvärr hittade jag ingen bra bild på det, men ja, ni fattar. Väskan är en önskedröm. Kommer från Jimmy Choo (för er som inte vet) och kostar endast 1470...euro på Netaporter.... Arnbanden säljs på samma sajt och är åxå önskedrömmar, kostar "endast" 70.38 euro. Men då får man ju faktiskt båda två!!Om det blir kallt skulle jag kunna tänka mig en skinnjacka eller en svart kofta. Om det är någon som har lite pengar över och som känner att det här skulle jag väldigt gärna vilja ge Åsa, skriv en kommentar så hör jag av mig med adress så att du/ni vet vart du/ni ska skicka grejerna!

Andras arbeten är inte riktigt lika roliga som vårt

Ja! Jag jublar och jag är fullkomligt överlycklig!! Det är verkligen superkul att läsa alla andras examensarbeten. De är jätteintressanta och jag har lärt mig mycket om utematematik för barn och Individuella utvecklingsplaner på förskolor. (antagligen tycker de att det är lika roligt att läsa mitt och Jonas arbete med. Klart att jag har självinsikt!!) Nu ska jag sega vidare. Har fyra arbeten till att avverka innan jag är klar... Imorgon är det opponering.

Renrakat

Jag brukar försöka att hänga med i alla svängar, ha koll på märken hit och trender dit! Jag försöker att uppdatera mig så ofta det bara går men det här har slunkit förbi mig helt totalt obemärkt. Tydligen ska man ta bort håret på armarna nu, det räcker inte med att vara så gott som hårlös på resten av kroppen (förutom huvudhåret) Det räcker inte heller med att bara ta bort håret UNDER längre utan nu ska även lilla fjunen armarna åxå bort. Ehh... Jag tror faktiskt att detta får bli en trend som jag INTE hakar på. Fatta vad konstigt det skulle se ut om man inte orkar fixa och så går man runt med stubb på armarna. Det lilla fjun som finns på mina armar får faktiskt sitta kvar.

                          PLUS     = Ingenting för mig!


Lärarjobb får man inte gratis

Öppet brev till alla som tror att ett lärarjobb kommer automatiskt med en examen. Jag vill bara säga: Tyvärr, så är det INTE! Det finns fler lärare än det finns jobb! Så, nu vet alla det! Nu behöver jag ALDRIG mer få den frågan. Tack!

Tidig söndagmorgon

Idag är jag så utvilad. Det känns helt underbart. Kvällen igår spenderades i soffan tittandes på The Holiday med bla Cameron Diaz och Kate Winslet. Jag tyckte att filmen var jättebra. Tomas tyckte att den var......en typisk girlmovie. Men men, det var jag som hyrde alltså fick jag välja!!!

Idag var jag uppe supertidigt (halvåtta) och tog en powerwalk på över en timma. Det var väldigt spännande att promenera så tidigt en söndagmorgon och jag räknade till att jag fick se hela tre flickor och en pojke som uppenbarligen haft bortamatch i natt, (dock inte tillsammans, utan jag såg dem på olika ställen...) för det är INTE okej att promenera kl åtta på morgonen iförd en kort kjol, ett linne, skinnjacka och pumps! På vägen hem gick jag förbi ett bageri och köpte nybakta frallor som Tomas och jag käkat till frukost.

I eftermiddag bär det av hem till mamma och kompani, men först måste vi fixa nått till Tomas mamma. Ute i god tid som vanligt...........


                                        Ha en fin söndag i den härliga solen!!

Nyfiken

Är så fruktansvärt nyfiken. Mottog detta sms:

Hej! Du får inte boka in nått den 2:e på eftermiddagen och kvällen och inte den 4:e på kvällen. Kram

Shit vad nyfiken jag är. Fick messet av Camilla. Igår pratade jag med Jenny och hon var väldigt hemlighetsfull. Vad är det mina vänner har kokat ihop? Har det nått med min examen att göra? Har det nått att göra med min födelsedag?? Åhh. Jag älskar överraskningar, men jag är grymt nyfiken av mig!!! Får väl se till att vara hemma nästa lördag för att se vad som händer!!

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!! Själv sitter jag och väntar på att sambo Tomas ska komma hem så att vi kan käka lite och ha det mysigt!!

Kära mor

I morgon är det Mors dag och det ska firas ordentligt för min mamma är typ den snällaste jag känner. Hon finns alltid där för mig och ställer upp när jag behöver henne! Jag kände att jag är så trött på att ge en blomma eller så, så i år har jag fixat en egen present. Jag har gjort ett litet arrangemang till min mamma som jag tänker att hon kan ha på verandan hemma. I morgon blir det middag och tårta med mamma!! 

                                 

Jag köpte fat, vita stenar, två blockljus, en fjäril (inte en riktig alltså, utan en fejk) och två små keramikrosor och satte ihop. Samtliga grejer kommer från Village. Är typ stammis på Village. Jag fullkomligt älskar den affären.

Manligt

Tack så mycket personalen på Ica MAXI!!!!!!!! Skulle köpa rakgel till mina ben så att de ska bli lena och fina till sommaren (eller ja, alltså jag brukar ha det på vintern med..). Tog en flaska i hyllan där det står rakgele för tjejer. Och nu när jag kom hem och kollade flaskan är den för MÄN. Dessutom luktar den mycket manligt. Tack för det. Varför har de blandat gele för män och kvinnor på samma hylla för? Eller så är det nån liten prao som har bestämt sig för att jävlas med alla kunder. Nu kommer jag få gå runt och lukta man om mina ben om jag inte har lust att cykla och köpa en ny flaska och det har jag INTE. Tack så jävla mycket!!!! Nästa gång ska jag kolla supernoga på flaskan.


                                          

Jobb, jobb, jobb (och inget att ha på sig)

Idag har jag jobbat (nästan) hela dagen. Det var inte så mycket folk idag. Kan bero på att det har varit/är fortfarande skitfint väder idag! Och så har jag fått stå inne och jobba. Men men, that´s life.

Har i alla fall hunnit med en liten shoppingtur. Måste MÅSTE hitta nått att ha på mig på fredag då jag tar examen. Annars får jag gå naken in i kyrkan, och det blir nog ingen hit precis. Tyvärr hittade jag inget idag att ha på mig tills dess men jag fann några andra saker som fick följa med hem istället.  Varför blir det alltid då? Varför råkar jag handla nått som jag inte borde.......

                              
 
Klänningen kommer från Lindex (som förövrigt har satt igång sin nätshop på allvar nu!!) och kostar 199:- Dessutom hade jag en rabattcheck med 20 % så den blev riktigt billig. Lackballerinorna är av märket Hotspot och kostade 299:- Riktigt classy av mig att ta bort prislappen i skorna innan jag fotade...

Soligt

Idag är det med största sannolikhet årets absolut varmaste dag hittills. Det uppmärksammade INTE jag när jag gick hemifrån utan tog på mig jeans och en kortärmad skjorttunika. Ehh.. Det var liiite varmt. Jag höll typ på att svettas ihjäl. Men men, jag var tvungen att gå på stan för att se om jag hittade nått till kära mor. Det gjorde jag. Ska fixa ett arrangemang till mamma. Foto kanske kommer senare. Köpte även ett par bruna haremsbyxor från JC. Brukar inte handla där, men jag fastade för byxorna, otroligt sköna. Köpte även solpudret på MUS så nu ska det glänsas i sommar.


Snar kommer lille vän hit. Undar vad vi ska hitta på. Jag tror det blir en promenad och sen glass. Inte till lille vän, men till mig i alla fall!!

                          Ha en fortsatt underbar fredageftermiddag i solskenet!!

Gammalt bröllopsfoto

Godmorgon i solen! (ja alltså här skiner solen, jag vet inte hur det ser ut i resten av världen). Idag har jag några smågrejer som jag bara måste fixa. Därför har jag tvingat Tomas att låna ut bilen till mig. Jag måste nämligen sticka hem till mamma och pappa och se om jag kan hitta deras gamla bröllopsfoto nånstans. De har snart "jämn" bröllopsdag, och jag har bestämt mig för att sätta in ett foto på dem i den lokala morgontidningen. Haha.. Det förväntar de sig verkligen inte, så det ska bli roligt att höra när pappa sätter frukostmackan i halsen för att han får se en bild på sig själv i tidningen taget TIDIGT åttiotal när pappa still had a mustach. Måste fixa detta foto idag för jag vet med säkerhet att mamma och pappa inte är hemma. De är i Tyskland för att införskaffa lite dricka till min examen och min födelsedag som är snart.

Sen hoppas jag att jag i eftermiddag får vara barnvakt åt min lilla älsklingsvän. Förhoppningsvis ska hans pappa hjälpa Tomas att lägga i båten och då har jag erbjudit mig att ställa upp som barnvakt. Hoppas att det blir av. Det var så länge sen vi sågs.


Snuskiga pizzerior

Nu kräks jag snart! Allvarligt alltså!! Läste just i tidningen om en pizzeria som Tomas och jag "brukar" handla på. (inte för att vi käkar pizza särskilt ofta, men de gånger vi gör det har vi brukat köpa där). Jag kommer aldrig ALDRIG mer att sätta min fot på den (smutsiga) pizzerian nått mer. Var så säker. Läste om både den ena och den andra snuskigheten i tidningen. Vår lokaltidning är minsann inte rädd för att hänga ut de små pizzeriorna som inte sköter sig med namn i tidningen. Bra där. Pratade med Tomas direkt i telefonen:

Jag: VET DU VAD JAG NYSS LÄSTE! FY FAN JAG KLÖKS OCH KRÄKS SNART!!!

Tomas: Skrik inte. Vad har du läst?

Jag: Jo att ----pizzerian har blitt anmälda för snusk, tydligen har några blivit magsjuka efter att ha ätit där. Sen hade de hittat både den ena och den andra bakterien i pizzasalladen. Ja du kan ju gissa vilka, men det har med DÅLIG handhygien att göra.

Tomas: Åhh fan, fy fan vad äckligt.

Jag: Jag veeeeet! Vi ska ALDRIG mer handla där!!!

Tomas: Ja men de har ju billiga pizzor.

Hrm. Undar vad det kan bero på? Kanske för att de ska kunna få sälja några över huvud taget. Näe fy. Fram med hårdare krav på handhygien på alla Sveriges pizzerior. Ska det vara så jäkla svårt att tvätta sig om händerna efter ett toabesök/efter att ha snytit sin snoriga näsa? Ehh.. jag tror inte det, det får typ ettåringar lära sig på dagis!! 


                                               image136

Sugen på nytt..

Hrm... Det var faktiskt ett tag sen jag bloggade om make-up (om inte inlägget från igår med mina läppglans räknas). Därför tänkte jag göra det nu! Det finns ett par saker som jag är väldigt sugen på just nu. Det är bland annat ett nytt solpuder. I år tror jag att jag kommer att testa det här från Makeupstore.

                                                 

Är åxå sugen på att prova de nya Easy Bronzerservetterna från samma ställe. Verkar som en bra och smart uppfinning! (och ja, jag vet att det har funnits innan, servetter alltså. Men i alla fall).

                                              

Jag vet att jag inte borde, men jag är så fruktansvärt sugen på ett nytt läppglans att jag tror att det här måste få följa med mig hem nästa gång jag är på stan... (typ i morgon för det är hög tid att fixa en morsdagspresent till mamma)

                                             

En annan "grej" som jag hört att det pratas/skrivs om är midsummerparfymen från Fleur de santé. Jag har ingen aning om fall den luktar gott. Och priset känns lite väl lågt för att det ska vara en kvaliteparfym, men det känns ändå som att jag måste testa. Dessutom kunde man skicka efter ett helt paket med grejer ganska billigt....

                                            





Uttråkad

Jag kräks på detta. Jag har inte alls nån lust med att sitta inne och glo framför en dator i en källarhåla på skolan hela dagen. Jag vill vara ute i det fina vädret. Åhhhh! Jag dör av tristess....

Ordf. Åsa

Jaha, då kan man titulera sig själv som ordförande Åsa då. Jag gick ut stenhårt redan på första mötet (som vi hade igår efter stämman) och beslutade hej vilt genom att slå ordförandeklubban hårt i bordet varje gång JAG ville säga nått. Hallå!! Jag är ordförande nu. Alla måste lyssna på mig. Näe, jag skojar bara. Jag blev faktiskt lite skraj. Det ligger numera på min lott att ringa runt till banker då vi ska placera om ett lån. Och moi ska ringa runt och kolla vart de har den bästa räntan. Shit. Jag kan inget om sånt. Men jag får väl lära mig...

Och idag! Uppe supertidigt för att dra iväg till datasalarna på skolan. Idag ska jag inte ha mailat fel arbete till mig själv. Nu jävlar. Här ska skrivas!!


Vattensprutande reportrar

Det var ett jäkla tjat. Lite vatten har väl ingen dött av?? Och förresten, vad ska en statsminister och göra på en kändispremiär av nån film över huvudtaget?? Borde inte han sitta hemma och ta hand om Sveriges ekonomi?? Bara för att man är minister behöver man väl inte springa runt på varenda jippo man inbjuds till? Har man gett sig in i leken får man leken tåla så att säga... Stackars SÄPO-vakter som inte märkte nånting förrän efteråt. Så tillförlitliga är de. De har ju lika stor uppmärksamhet som en fjortis har när hon ser en snygg kille gå över gatan.

                                               image129

Carola fick åxå lite vatten på sig. Och det kan jag förstå. Så som hon hade spökat ut sig igår. Har hon slagit ut ett par tänder eller? Stackars hennes son. Han måste skämmas över sin mamma.....

                                                 

Världsbäst i smitning

Jag är nog världsbäst i att smita undan från plugg. Shit vad jag är trött på detta nu alltså. Fem år börjar ta ut sin rätt. Idag när jag borde ägnat tiden åt att studera har jag istället gjort följande:

ο pratat med en klasskompis jag träffade på biblan i typ en timma

ο bäddat rent med nya lakan i sängen

ο dammsugit

ο ätit en liten glass

ο räknat några av de läppglans jag kunde hitta i olika väskor för att se om det är motiverat att få inhandla ett nytt snart. (ehh tyvärr är det nog inte det, jag får nöja mig med dem jag har...)

ο kollat på ett inspelat program som jag bara var TVUNGEN att se idag på morgonen

ο tvättat

ο smsat och pratat i telefon med vänner

                                            

(några av de läppglans jag hittade som låg och skräpade i olika väskor istället för att pryda mina läppar!!!!)

pengakrisen är över

Till alla er som oroat ihjäl er nu (typ personalen på HM, eftersom jag inte kommer ha några pengar att spendera där om jag inte får nån lön), över att jag inte kommer att få några pengar den här månaden vill jag bara säga att KRISEN ÄR ÖVER! Det har ordnat sig. En (gammaldags) check ligger och väntar på mig med mina pengar. Puh!!

Min lön är Borta. Gone. Försvunnen.

Näe!! Mina surt förvärvade slantar från förra månaden har kommit bort. Just nu är jag irriterad!!! Fick min lönespec idag med de pengar jag har jobbat in i april (får ut pengarna månaden efter). Vad nu?? De har missat mig att betala för en hel vecka plus en lördag?? Ja det gäller att vara supernoga när man granskar sin lönespec!! Kastar mig på telefonen till löneavdelningen på företaget:

Jag: Hej det är Åsa som jobbar i butiken!

Lönetanten: Nä men hej Åsa!

Jag: Jo du, ni har missat att betala mig för en HEL VECKA som jag jobbade i april!!!!!!!

Lönetanten: Va? Oj då. Jaha då har inte din chef lämnat upp stämpelkortet till oss. Vänta ska jag se efter. Men du har ju fått din semesterersättning i alla fall. Det var väl bra??

Jag: Ja, men jag MÅSTE ha de andra pengarna nu åxå. Semesterersättningen ska jag spara till sommaren!

Efter mycket lång väntan.....
 
Lönetanten: Näe du, det ser inte ut som att vi har fått det.. Ring chefen!

Jag: Det ska jag! Hejdå!

Lönetanten: Hejdå lilla vän. Hoppas att det ordnar sig!

Ringer chefen och är LITE småsur. (det är inte första gången detta händer, att min lön "kommer bort".

Jag: Hej! Det är jag. Det har strulat med min lön!!

Chefen: Jaha...Vaddå?

Jag: Jo alltså jag har inte fått den, den verkar kommit bort. En hel vecka faktiskt!!

Chefen: Okej, jag ska kolla.................(chefen rotar runt) näe jag hittar inte ditt stämpelkort här, de på löneavdelningen måste ha slarvat bort det. Men jag ska fixa det.

Jag: Ja för jag har ju jobbat veckan det ser du ju på schemat.

Chefen: Japp. Jag fixar detta!!

Jag: Okej. Hejdå!

Chefen: Hej hej.

Jag skulle inte sagt nått om det var en vanlig månad (eller jo, det skulle jag nog) men den här månaden får man typ 3 kronor från CSN, därför måste jag ha dessa pengar NU! Det är så himla typiskt att detta händer mig. Det är åxå typiskt att chefen och löneavdelningen skyller på varandra. jag undrar vem det är som slarvat bort mina pengar..

                       

Senilkärrningen

It´s me. Japp så är det. Jag är redan hemma igen. Skulle ju till biblan och fixa massa idag. Hrm.. Tydligen mailade jag iväg fel arbete som jag skulle fixa med så det blev ingenting gjort. Det var bara att sätta sig på cykeln och åka hem igen. Snacka om antiklimax. Så nu sitter jag här. Inne. Och ute är det superfint väder. Nu måste jag sitta och glo på min egna dator hela dagen och sitta hemma och fixa istället för att kolla på massa (flashigt) folk. Typiskt. För jag orkar verkligen inte cykla tillbaka till skolan igen. Nej, det är alldeles för jobbigt.


                                         

Dessutom måste jag öva mig inför ikväll då jag ska övertyga så många som möjligt om att det bästa för dom är att ha mig som ordförande i föreningen!!!!


Viktiga studier

Off we go! Nu sticker jag till biblan för att sitta där och se vikig ut och jobba på skitbra (nästan hela dagen!). Hoppas att boken jag ska ha tag på finns. Annars krisar det för mig.. Ha en underbar dag i solen!!

                                            Puss och kram

kravlista

Jag skulle (VERKLIGEN) behöva ett jobb till hösten. Därför har jag satt ihop några punkter som jag tycker att jobbet "ska innefatta". Okej här är de:

♥ Mycket bra lön, inte ett öre under 50000 efter skatt ska jag ha. Hey, har man levt på CSN i fem år kan man väl få ta i lite?

♥ Man ska bara behöva jobba halvdagar men få betalt för heldagar.

♥ Jobbet ska bjuda på lunchen i en jättestor personalmatsal (så som de anställda på Google har det)

♥ Gratis barnpassning för de som har barn i ett dagis som ligger i anslutning till jobbet.

♥ Tio veckors semester varje år.

Ja det var väl ungefär alla mina krav. Så om nån har ett jobb som passar in är det bara att höra av sig.

Pastasallad i solen

Idag, mina vänner, är det grymt fint väder här! Solen skiner och ute är det typ 25 grader = helt underbart. Tyvärr har jag suttit inne nästan hela dagen. Utom när jag var med Tomas ner till båten för att hjälpa honom att vika ihop presenningen som har legat över. Det börjar bli hög tid att slänga i plastekan så att vi kan fara ut till havs!!

Har även hunnit med att fixa käk och idag åt vi på balkongen för första gången det här året. Vår balkong är skitliten men det går i alla fall att sitta två på den.. Kom på att det var ett tag sen jag berättade om dagens meny, så nu tänker jag göra det. Idag har vi ätit Linas pastasallad. (jag kallar den så eftersom kompis Lina brukar göra den, men annars kommer den från viktväktarna) Den är skitgod och består av kyckling (grillad eller stekta kycklingfiléer), fullkornspasta, körsbärstomater, gurka (utan det där blöta kärngrejset), paprika (av valfri färg ), rödlök och turkisk youhurt (3 %). (salt och peppar med såklart.) Superenkelt och supergott. För lite inspiration fotade jag salladen.

                                 

Koncentrationssvårigheter

Jag mår illa. Håller på att städa upp lite bland några rester som (*vissel* *vissel*) har råkat hamna på släp. Varför har jag inte tagit tag i dem tidigare för?? Slarvåsa. Anledningarna till att jag mår illa är:

1. Datorbordet är stökigt att jag knappt kan koncentrera mig

2. Jag har ätit en hel påse med Buzzadorgodis. Nu är jag så mätt att jag aldrig mer vill se (eller äta) godis med ett så töntigt namn som Exotic Affairs igen. Ever.

3. Jag är stressad över mina rester. Varför har jag inte bara printat ut min gamla C-uppsats och knatat iväg till tryckeriet med den för? Varför?

4. Jag har svårt att koncentrera mig. När jag inte kan det blir jag stressad. När jag blir stressad mår jag illa.


Förföljd av damernas

                                         image122

Jag är förföljd av utskick från Damernas värld. Det är inte första gången jag får erbjudande om att prenumerera på samma tidning som min mamma. Den här gången gäller erbjudandet 3 nummer för 49:-* och då får man en neccesär, ett solpuder och en mascara från Face Stockholm. Dessutom får man köpa ett läppglans i en superfin färg från Face för endast 29:- Shit, varför måste de ha så bra premier för? Eftersom jag är en succer på läppglans så känns det som att jag skulle kunna falla för erbjudandet bara för det.. Herregud. Varför måste de skicka sånt här till mig för! Nu kommer jag att få dras med en tidning som jag inte ens tycker är särskilt bra bara för att jag vill ha ett läppglans från Face för en billig penning. Och sen när mina premier kommer så kommer det jag ska få att vara slut så då kommer jag att få nån ful strandväska och ett skärp som var modernt 1996 istället.... Det är alltid så...

Kan det vara så att Damernas Värld tycker att jag börjar komma upp i den åldern som ska prenumerera på deras tidning och det är därför som de skickar detta till mig. Hallå! Jag håller väl inte på att bli gammal??




*plus porto 29:50

Smärta

Könsord, vad ont jag har i magen. (eftersom jag är en vuxen och mogen kvinna slänger jag mig inte med olämpliga ord, men idag har jag sån fruktansvärd smärta att jag bara måste skriva könsord). Gud, tänker alla nu, ska den där bruden aldrig sluta klaga, blir människan ALDRIG nöjd???? Jo, för tänk för att hon blir det, men idag har jag ONT med stora bokstäver. Fucking mensvärk så det känns som att magen ska spricka snart. Jag tror jag måste gå och lägga mig igen faktiskt och inte gå upp mer idag. Ser ändå inget kul ut med en mage som ser ut som en luftballong! Det enda jag känner för att ha på mig idag är en jerseykjol för den sitter inte åt nånstans. Vi får se om jag överlever dagen......Aj..aj....aj....AJ!


Vote for Åsa

Idag har jag startat en liten kampanj. På onsdag har vi årsstämma med vår bostadsrättsförening. Jag kandiderar till posten som ordförande i vår (super)lilla förening. Jag har kommit på att det skulle se grymt bra ut i mitt CV om det står att jag är/har varit ordförande i en bostadsförening. Ni vet sånna grejer är seriösa grejer och det är inte att leka med. Jag måste samla serri-poäng till mitt CV så det står härliga till. Därför har jag dragit igång en liten kampanj. Men med all säkerhet kommer det inte att bli särskilt svårt att vinna. Jag är nämligen den enda som "vill" vara ordförande!!! Haha! Så lätt det går att samla vuxenpoäng!!!

Min sambo Tomas har inte ett lätt jobb. Han sitter i valberedningen. Att vara med i en valberedning är typ det värsta man kan vara! Man får slita skitmycket för ingenting. Ingen vill vara på nån av posterna, så han har fått gå runt och tjata och böna och be men ingen vill. En tant i det andra huset (det är två hus som hör ihop i samma förening) blev förbannad på Tomas när han presenterade sig och sa vad han skulle! Tanten blev typ rädd för Tomas och skickade iväg honom och innan han ens hunnit säga adjö hade hon dragit igen dörren. Jag skrattade så jag höll på att dö. Tomas är typ världens snällaste.

Nu måste jag gå. Ska fixa några valplakat och hänga upp på balkongen!!!


Trevligt besked

YYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jonas ringde precis! Han hade pratat med vår handledare. Vi får gå upp med vår uppsats nästa tisdag!! Fatta att en STOR sten just trillade av från mitt hjärta! En veckas grymt hårt slit har gett resultat! Fy fan vad jag är glad!!!

Nervig väntan

Är.Så.Fucking.Nervös. Typ hela dagen har Jonas och jag väntat på att vår handledare ska höra av sig så att vi kan få vår dom. (om vi ska få gå upp med vårt arbete eller inte). Det känns som att vi har väntat i en evighet. Hela förmiddagen spenderade jag med att korrekturläsa vårt arbete. Ops! Vad mycket stavfel det var som rättstavningsprogrammet på datorn inte ens har märkt. Man kan inte alltid lita på datorer.... Jonas gick hem för en stund sedan. Då har vi kollat mailen typ var fjärde sekund och ringt vår handledare två gånger utan svar. Hoppas hon ser (och hör, vi lämnde meddelande i röstbrevlådan) att vi har ringt. Jag orkar snart inte vänta mer. Om vi inte får gå upp känns det helt jävla meningslöst att ta examen den 1 juni. Sorry släkten, det blir ingen fest!

Jag - förgiftad

Jag har tänkt på en grej. Hur farliga är egentligen diskmaskinstabletter?? De är så farliga att man inte får nudda dem med sina fingrar när man droppar ner dem i maskinen, för då kan de irritera huden står det på förpackningen. Istället måste man knöla och hålla på med pappret som sitter på och försöka få tag i det i stället och hålla i pappret när man släpper ner tabletten i maskinen. Jag (och Tomas) äger en bänkdiskmaskin (fast, Gud förbjude, den står absolut inte på nån bänk och fular sig, utan jag har offrat ett skåp och ha den i, och tagit bort skåpsluckan). Vad jag tänker på är ju att det inte finns nårra tabletter i affären som är gjorda för mindre maskiner, utan vi måste köpa de som är för de stora. De diskar ju mindre disk och hela tabletten borde inte gå åt. Tänk om det finns massa tablettrester kvar på vår disk! Det kommer innebära att Tomas och jag väldigt (VÄLDIGT) snart är förgiftade av diskmedel eftersom vår lilla diskmaskin är igång typ jämt, eftersom jag inte orkar handdiska nån ting. Då kör jag hellre maskinen tre-fyra gånger per dag! Om jag en vacker dag slutar att blogga så vet ni varför. Jag har antagligen dött av maskindisktablettsförgiftning!

Ops!!! Kolla vad jag hittade när jag googlade runt. Jag är med all säkerhet förgiftad!!!!!!!!!!!!!!!! Man ska tydligen dela sina tabletter när man diskar och spara den andra halvan tills nästa gång. Men vem fan orkar hålla på med det?? Öhh..kanske borde pallra mig iväg till närmsta doktor. Jag börjar få lite ont i huvudet.. Och vänta...Känns det inte precis som att magen liksom är förgiftad......??


                                      

En syster, tack!

Jag har alltid önskat att jag har haft en syster. Men det har inte blivit nån. Istället har mitt liv berikats med två motorgalna småbröder. (i dagsläget snart 18 och 24 år) Tänk att få ha en storasyster som man kan hitta på roliga saker med. Som är sådär världsvan och tar med en jorden runt. Tänk som typ i filmen Hundtricket, där har tjejen en syster som är flygvärdinna och kommer hem och är värsta braiga storasystern. Så skulle jag med vilja ha det. Jag skulle vilja ha en syster som man kan prata med allt om! Som till exempel när mamma fyller 50 år i höst. Då blir det kalas. Vem av oss kommer att få fixa det mesta? Jo jag! Eller som om några veckor när mamma och pappa har "jämn" bröllopsdag. Vem ser till att ett foto sätts in i tidningen på dem två med gratulationer från alla barnen? Jo jag! Eller när mamma och pappa åker på semester. Vem vattnar mammas 57 krukor med blommor, rensar i dammen och tar in posten? Jo jag! Jag skulle vilja ha nån att dela med. Typ nån som tar lite ansvar. Hrm.. Undrar om man kan få bröder att ta ansvar?

Äh skitsamma. Jag älskar mina bröder precis som de är. Och jag skulle inte vilja byta ut dem mot några andra. Men ibland har det känts som att det saknas en syster......

Öppen fråga till alla med en syster: Hur är det egentligen att ha en syster?? Jag skulle mer än gärna vilja veta, för om det är nån som undrar hur det är att ha två bröder, så kan jag mer än gärna berätta.

                                                   Puss o kram

Ölandstur

Idag har Tomas och jag varit på tur på Öland. Vi hade med oss picknickkorg och satt i solen och hade det jättemysigt. Sen gick vi på en runda som Tomas hävdade att han BESTÄMT hade gått innan. Det hade han INTE visade det sig sen. Det tog oss mer än en timme att gå och då kom vi ändå inte runt utan vände och gick tillbaka. Jag hade inte direkt promenadskor på mig utan ett par ballerina. Så nu har jag (jävligt) ont i fötterna. När vi kom tillbaks till bilen var jag helt slut och ville bestämt ha en glass. Det tog oss två timmar att hitta en endast liten affär på södra Öland som har öppet precis innan semestersäsongen börjar. Tillslut fick vi stanna på OKQ8 i Mörbylånga och köpa glass. Men det har varit en jättemysig dag och det var superkul att bara få spendera tid med Tomas, det var ett tag sen sist. (tyvärr glömde vi digikameran på kalaset igår, så bilderna är inte tagna av mig, utan jag har "lånat" dem på nätet....)

                     

kalastajm

Nu sticker jag hem till klanen på kalas!! Hoppas att alla får en underbar lördagkväll (i regnet)!! Vi ses i morgon!

Puss och kram

Livsfarligt glaskross

För ett tag sen köpte jag en jättefin vas med en hoya i. Tyvärr har den fina blomman dött. (fråga mig inte varför..) Därför stack jag till blomsteraffären där jag inhandlade vasen och blomman (såldes komplett) igår för att försöka få tag på en ny blomma, men tji fick jag. Blommorna såldes inte ensamma utan endast tillsammans med vasarna. Och eftersom jag redan har vasen var jag inte så sugen på att köpa en ny. (jävla sätt egentligen, det måste ju vara fler än jag som tar död på blomman...) Därför kom jag på den grymt "smarta" idén att fylla vasen med rosa glaskross som inhandlades i blomaffären. Sagt och gjort. Förrut satte jag mig för att fylla i stenarna i vasen (efter att ha diskat den, som var skitsvårt för jag hade ingen lång diskborste, men jag löste det med tvålull och en flugsmälla). Nu har jag glaskross på hela golvet i köket. Jag vågar inte gå tillbax för att se hur illa det ser ut.. Har varnat Tomas men jag vet inte om han hörde. Han sitter och kollar på film och käkar pensiogodiset bridgeblandning. Jag har skurit mig på hela händerna efter att ha försökt att fånga upp glaskrosset...

Aja.. Här är i alla fall resultatet....

                                         

På bild ett är bara vasen med det rosa glaskrosset. På bild två är mitt (vårt) sovrumsfönster som numera förgylls med en vas med rosa stenar. Lova att påminna mig om att snarast fixa en ny hoya. Jag saknar den redan.....

Försvunna tomtar

Idag har jag jobbat. Det betyder att jag har irriterat mig på IDIOTISKA kunder. Jag har kommit på att jag nog inte passar att jobba i affär. Tur att det bara är tillfälligt! (6 år snart...) Hoppas verkligen på ett lärarjobb så att jag slipper deala med sura och tråkiga människor! (för det behöver man verkligen inte göra som lärare där får man bara ta hand om tjuriga elever!) Jag kan fan inte rå för att en hel pall full med (fula) trädgårdstomtar har kommit bort. Och ja, jag vet att de var med i senaste utskicket men vad fan ska jag göra? Ge mig ut och leta efter tomtarna?? Förresten? Vem vill ens ha en ful trädgårdstomte i sin trädgård? Men det får jag INTE säga högt eftersom chefen har sagt att det viktigste är att sälja, oavsett om man gillar grejerna själv eller inte!!

Ikväll bär det av på kalas. Morfar ska firas. Han har fyllt 75 år i veckan så det blir släktkalas i kväll! Tomas verkligen älskar att umgås med min släkt (särskilt på lördagskvällar) så han ser jättemycket fram emot att få följa med!!!!!!!!!!

Skrikande ungar på Ica

H.e.r.r.e.g.u.d så mycket folk det var på den lokala stormarknaden idag. Jag var påväg att vända och sticka till lilla dyra närbutiken istället, men insåg att det skulle vara lika jobbigt, därför stred jag med ungefär 78000 andra människor om att få handla min mat. Detta var skitjobbigt:

ο hitta parkeringsplats nära ett sånt där skjul med kundvagnar. Detta gjorde att jag fick gå 4 kilometer typ, från min parkering och in i butiken...

ο panta mina returflaskor. Var det bestämt att ALLA skulle panta sina flaskor idag eller? Mammor med barn som vill turas om att stoppa i flaskorna så att det blir jättejobbigt och barnen börjar gråta för de vill stoppa i hela tiden, och inte låta lillasyster göra det och det tar superlång tid. För jösse namn det är bara nårra flaskor som ska stoppas i ett hål. Vad fan är det för roligt med det????

ο alla scannarna höll på att ladda. Varenda människa handlar ju med blipper idag. Det tog skitlång tid. Men jag trängde undan alla som försökte och så väntade jag tålmodigt på att en scanner skulle "ladda klart". Den som väntar han (hon) får!!!

ο det anordnades nån form av lilla melodifestivalen på stormarknaden. Vad fals? Finns det ingen bättre plats att ha detta evenemang än inne på ett Ica? Dit går ju folk för att handla, inte för att lyssna på små barn som sjunger falskt och behöva trängas med barnens föräldrar som är så stolta att de spricker.

ο några av de saker jag skulle handla var slut!


              

(människorna på bilden är inte samma människor som jag trängdes med på MAXi. Inte bilarna heller för den delen....)


Nu måste jag sätta mig ner och vila ett tag innan vi sticker iväg på grillfesten. Det är så jobbigt att handla!

Jag, dålig förlorare? Näe det tror jag väl inte........

Idag är jag trött. Tomas och jag satt uppe och spelade kort igår kväll. Det var superlänge sen sist. (eller förresten, jag tror aldrig att det har hänt innan faktiskt!) Det var jättemysigt........... Tyvärr vann jag bara typ en gång av tio, så då blev jag jättesur och kastade alla korten på Tomas eftersom jag är världens sämsta förlorare alla kategorier. Det har jag efter min far. Vi kan absolut inte vara på samma lag om vi skulle förlora. Men vi kan helst inte vara på olika lag heller för i så fall retar den som vinner den andra tills den blir ännu surare och stormar iväg. (Okej, det kanske är mest jag som stormar, men pappa blir grymt sur fall han förlorar i spel!!) Jag tycker att när man vet att nån är så dålig förlorare kan man faktiskt låta den personen vinna så att det blir frid och fröjd. Man behöver inte sitta där med världens flin och tycka att man är världsbäst för att man har tagit hem några kortspel. Så det så!

Ikväll är Tomas och jag bjudna på grill till ett par vänner. Dit kommer även ett par kompisar som flyttade till Lund för ett tag sen. Har inte träffat dem sen innan jul, så det ska bli grymt kul att ses. Vi ska även fira en av tjejerna som fyller år snart, så jag måste sticka iväg och inhandla en blomma nu. 

                                                    Cherrio my little friends!


Peruker och tacos

Jenny gick just. Visade henne bilderna från vår "lilla" fest för några helger sen. Jenny tyckte att det såg ut som att hn har peruk på bilderna så jag har lovat att dementera, så nu gör jag det: Nej, Jenny har inte peruk på festbilderna i min blogg! Nu vet alla det!!  Jag skrattade så att jag höll på att dö. Det ser inte alls ut som att hon har nån peruk. Kanske ska sätta in en ny bild på Jenny där det tydligt syns att det är hennes egna hår!! Försökte att hjälpa Jenny med hennes nya telefon. Herregud att det ska vara så svårt att fixa några inställningar. Ja jag lyckades då inte fixa det. (men sen är jag inte värsta duktiga människan på mobiler heller..) Gav henne rådet att gå tillbax till teliabutiken och låta nån fixig människa där ordna med allt.


                                                     
                      (Bild på kompis Jenny som absolut inte har peruk!!!!!)


Ikväll blir det tacomiddag framför TVn med sambo. Ja alltså, jag har börjat att prata med Tomas igen. Nä det funker helt enkelt inte att vara långtjurig. Det är inte min grej, även om jag lät han veta vad jag tyckte när han kom hem.


                                                  

När det finns ledig tid städas det.....

Idag har jag en ledig eftermiddag. Så skönt! Eftersom det är röd dag (pga att Jesus for till himlen idag för ungefär 1975 år sen efter att ha vandrat runt på jorden och visat sig för sina lärjungar. Thank you Jesus för en röd dag i almenackan!) och alla andra är lediga ville vi åxå vara lite lediga.. Ska strax sticka hem till bästa Jenny för powerwalk och sen en fika här. Ska bli mysigt. Hinner nästan aldrig se mina vänner som det är nu känns det som..

Har även hunnit med att fara omkring med damsugaren och moppen med. Välbehövligt. Det känns så skönt nu när det är städat. Det är nästan det bästa som finns. Nystädat.

                                                                    image109




                                    Ha en fin eftermiddag!! Puss & Kram


Städsmitaren Tomas

Jag tror fan jag har världens lataste sambo när det gäller att hjälpa till här hemma!!! Dumma honom jag blir så ARG!!! Förut på morgonen:

Jag: (som har gått upp supertidigt för att jobba med arbetet) Tomas, nu får du faktiskt bädda sängen eftersom du gick upp senare än mig!!! (jag har infört en regel om att den som går upp sist måste bädda sängen. Den funkar.....sådär....)

Tomas: Du, älskling, jag hinner faktiskt inte, jag ska vara hos Micke om 10 minuter, vi ska ju byta kamremmen på pappas bil!

Jag: Jag skiter faktiskt i din pappas bil. Nu bäddar du!

Tomas: Puss puss, jag måste sticka nu, jag bäddar när jag kommer hem ikväll!

Jag: Ditt dummo! Man bäddar inte på kvällen! Man bäddar på dagen!

Tomas: Hejdå!! Ha det så bra idag!!

Jag: Jag tänker INTE prata med dig mer, din städsmitare!!!

Och så förlorade jag igen. Och dum som jag är kunde jag inte låta bli, utan bäddade. Jag HATAR när det är stökigt och obäddat. Detta vet Tomas och så drar han fördel av det! Jag tänker inte prata mer med honom förrän han har sagt förlåt. Så det så!


Goda godisar

Häromdagen kom mitt Buzzadorpaket med allt godis. Shit pommes frites vad jag har bjudit runt på godis. Hade med mig till vinlotteriet igår med så att alla flickorna fick smaka och säga vad de tycker. Som jag har skrivit innan är det 30 % mindre socker i godisarna och de har inte tillsatt nått annat trams för att få dem söta. Dessutom är det mindre färgämnen i och de har istället använt naturliga färgämnen! Här är mina betyg på godisarna:

Truly Black Swwet and Salty: Lite för mesig salt smak för mig, jag hade velat ha mera salmiak!! Betyg: ÅÅÅ

Truly juicy Berries in Love: Smakar som dom där andra hallongodisarna som finns från Malaco. Kunde de inte kommit på nått nytt? Betyg: ÅÅ

Truly Juicy Fruits for two: Supergod mix. Nya smaker som inte funnits innan. (Isf har inte jag hittat dem..) Möjligtvis lite konstig konsistens, men hey, smaken väger upp!! Betyg: ÅÅÅÅ

Truly Juicy Exotic Affair
: Åxå mycket goda och en ny mix som inte funnits innan. En hit. Inte så söta heller och det är verkligen ett plus! Betyg: ÅÅÅÅ

Truly Smoothy: Jag har aldrig gillat de där spinners som har funnits innan, och dessa är i samma stil. Möjligtvis en smak av sommar. Men nej, de faller inte mig i smaken.. Betyg: Å-



                                                  

Tyskungen

Det har inte hunnits med att läsas så många böcker på sista tiden, men jag har i alla fall hunnit med en. Tyskungen av Camilla Läckberg. Den var så bra. De som är Läckberg-fans precis som jag kommer inte att bli besvikna. Jag fullkomligt älskar hennes böcker och väntar redan på nästa.... Att läsa om Erika och Patrik och alla andra känns som att läsa om några som man känner... Ska bli spännande att se hur böckerna blir som serie. (kommer på SVT 1 under hösten tror jag..) Rekommenderas varmt som en skön bok att läsa på stranden i sommar för alla som är lediga....

Jag ger Tyskungen av Camilla Läckberg: ÅÅÅÅÅ


                                                           

Vem käkar nylon?

Vad är det för fel på mig (eller nån i min närhet)?? Jag kallar detta för nylonstrumpsproblemet. Alltså, det spelar ingen roll hur många sånna där (fula) knästrumpor jag köper. De försvinner ändå. Det går lätt hål på dem så då är det bara att slänga. Men hos mig försvinner även nya, oanvända strumpor innan jag ens hunnit plocka upp dem ur förpackningen! Jag fattar inte hur det går till. Har gjort det till en vana att minst en gång i veckan inhandla ett paket med tre par strumpor på HM för 19:50. Detta borde göra att jag har hur många som helst. Men det är inte så. De försvinner, eller är det inte samma färg när jag ska para ihop dem, eller är det olika längd fall jag har nått par som jag har köpt i en annan affär. Detta är så jobbigt. Nån mer som har samma problem? Kanske vi kan komma på nått tillsammans. (OBS, detta gäller endast mina nylonstrumpor, vanliga sockar lyckas jag hålla reda på)..


                                                            


Update i Åsas depp
: Idag känns det mycket bättre och jag börjar se ett slut på eländet. I morgon ska vi till och med ha sovmorgon eftersom det är röd dag och ALLA andra är lediga.....utom vi....

Godnatt

Nyss hemkommen från vinlotteri. Vann inget ikväll men det var grymt trevligt sällskap med mina vänner och supergod mat. Det vägde upp allting annat och nu känns det mycket bättre. Imorgon är det en ny dag och då tar vi nya tag! Godnatt Sverige...

Deppshoppingen

Lite bilder på min mina nya saker som genast gör att jag mår mycket bättre..... ( nej, Tomas kan faktiskt inte säga nått!! Han har varit på JULA idag, som slog upp portarna i den här stan och bjöd alla kunder (endast män med en medelålder på 40+) på kaffe och kaka)

             

(toppen kanske ser lite tråkig ut på galjen men den är jättefin på,  inhandlades på Lindex för 179 pix. Scarf: HM 79 kr och armbandet Lindex 49 kr)

Dagens uppmuntran

För att trösta min söndriga själ åkte jag in till stan en sväng (var tvungen att fixa vin till kvällens vinlotteri med vänner). Tänkte att det skulle muntra upp mig. Har egentligen inte tänkt att gå på lotteriet ikväll, men vad fan, jag kan inte bara sitta hemma och deppa som en annan idiot. Hittade i alla fall en topp och en scarf och ett armband i stan så nu mår jag MYCKET bättre. (Ja, det funkar för mig! Att handla när jag är ledsen alltså!)

Som sagt ska iväg till vinlotteriet snart. Ska faktiskt bli roligt. Hoppas på vinst även ikväll. Och i morgon ska mitt deppiga humör vara så gott som bortblåst!!!


(Psst, mitt paket från Buzzador med allt "nyttigt" godis har kommit. Jag lovar att återkomma med betyg på snasket, så att ni vet vilka ni ska köpa sen...)

Ilska och ångestklumpar

Igår var den sämsta dagen i mitt liv på väldigt väldigt länge. Ja efter den trevliga lunchen med gamla klassisar. Näe fy fan vad jobbigt det var igår. Jonas och jag hade ett handledartillfälle med vår handledare igår och hon fullkomligt "sågade" vårt arbete. Vi som trott att vi var klara.... I princip sa hon såhär "hade ni gjort arbetet borta på religionsinstitutionen så hade det här varit en superbra uppsats, ni har lagt ner ett gedigert arbete, men nu är vi på pedagogikinstitutionen och för oss är det ALLDELES för mycket text". Vi blev helt paffa. För mycket text? Hon tyckte helt enket att vi måste in och skära i vår resultatdel och ta bort väl valda delar. Annars kommer vi inte att kunna gå upp med uppsatsen om några veckor. Jag blev helt kall. Shit, inte få lägga fram, vad fan är det hon snackar om?!?! Dessutom är det så att Jonas och jag är skolade med det "gamla vanliga sättet" att skriva uppsats och här kommer vi till en ny institution som villl att vi ska göra ett arbete som mer lämpar sig på gymnasienivå. Det är helt sjukt känns det som!! Jag blev så ledsen. När vi kom ut från rummet så börjar jag storlipa. Stackars Jonas, fick en hysterisk brud på halsen med. Dessutom fick jag en panikattack när jag kom hem. Var jättelänge sen jag hade det, så det kom lite som en chock att de har kommit tillbaka, men jag tror att det är för att det helt enkelt blev för mycket för mig. Hela kvällen igår spenderades i sängen liggandes och stirra upp i taket för att försöka få en fokus. Det gick sådär.

Idag startade vi supertidigt för att få så mycket som möjligt gjort och jag har gett mig fan på att vi ska hinna klart med allt!! Men det känns tungt, jättetungt. Jag fattar inte hur jag ska orka, det är så jobbigt att gå omkring och bära på en ångestklump i halsen hela dagarna.

Jag är arg åxå. Arg på vår handledare. Vad har hon gjort under dessa veckor egentligen? Inte funnits till hjälp för oss i alla fall. Sist vi var där hos henne sa hon att allt såg så HIMLA bra ut och det var så fint och allt. Jävla kärring rent ut sagt! (förlåt)

STORA bokstäver i bloggen

Jävla skit! Vad är det som har hänt? Är det bara i min dumma dator, eller varför är texten på min blogg megastor?Suck. Undrar vad det är som har hänt.... Varför ska det alltid jäklas med mig för??

provopponering och dålig film

Godmorgon! Idag ska jag iväg på nått kul! Ska luncha med några gamla kursare. Vi är ett gäng tjejer som försöker att ses så där varannan månad och käka lunch eller ta en fika. Det brukar vara så roligt att ses och skvallra lite om vad som händer i våra liv, jobb, resor och så vidare. Men innan dess ska Jonas och jag sätta oss och kolla igenom ett par arbeten en sista gång innan provopponeringen i eftermiddag. Det känns så onödigt för oss. Vi har opponerat ett antal gånger eftersom både jag och Jonas har skrivit X antal uppsatser tidigare. Men de som är i vår grupp har som mest skrivit en 2-poängsuppsats (!) så det är för deras skull. Vi får väl ställa upp och visa hur det ska gå till ;-)

Btw, filmen igår var inte särskilt bra. Vi såg Beck - Gamen men den var ganska seg. Annars så har Tomas och jag en allvarlig hang up på svenska kriminalfilmer. Men den här var inte särskilt bra...

Min helg

Jag spådde inte rätt! Det har varit skitväder HELA helgen!

Lördag
Lördagen startade med att jag blev upplockad av Annelie (världens bästa arbetskompis). När vi kom fram till slottet och fått med oss lite grejer från Annelies bli (det var skittungt och jag har SÅ ont i armarna efter helgens bärande) så ser vi att de som vart ute och "riggat" dagen innan, endast rest tältet men inte plockat av alla grejer från släpet. Vi blev skitsura och svor över chefen en jättelång stund sen var det bara att sätta igång och plocka av. Vi slet som idioter med att försöka få av värsta stora gasolgrillen (tänk american style så fattar ni...). I alla fall, det var skitfint väder medans vi packade upp allt.. SEN... började det blåsa. The wind from hell typ, det blåste galet mycket. Flera tält blåste omkull, men vårt stod dom tur var kvar.. Jag var helt slut när jag kom hem. Det är så jobbigt att stå ute i blåsten en hel dag!!

Lördag kväll
Tomas och jag var bjudna till en kompis till mig och hennes sambo på lite eurovisionkväll. Det var vi och några till. Supertrevligt var det. Köpte pizza och sen hade Natalie gjort vaniljpanacotta till efterrätt. (på lightgrädde, men hey, det var ju ändå lördag...) Jättegott var det. Alla var glada och positiva och vi bettade till och med om hur BRA det skulle gå för Sverige och Arken. Japp. Så bra gick det för dem. En av oss tippade faktiskt rätt på vilket land som skulle vinna (Serbien). Jag tippade rätt på vilka som skulle komma två... Det kunde man ju ana att Dame Edna 2 skulle komma högt upp på listan. När det var slut var alla jättedeppiga. Om någon skulle be mig att nynna/sjunga på låten idag så...förlåt, men jag kommer faktiskt inte ihåg nånting om hur den går. Den har inte satt sig på min hjärna i alla fall. Till skillnad mot Vitrysslands låt. Den tror jag kommer att spelas flitigt på radion..

Söndag
En till dag i värsta blåsten. I och med att det har blåst så himla mycket så har det inte varit så mycket folk. Men det har i alla fall vart kul att ha varit ute och fått prata sig varm för jobbet!! Ikväll ska jag bara slappa och tina upp i soffan. Tomas och jag har hyrt en film som vi ska se. Ska bli mysigt!!

Åsa på slottet

Ett litet gästspel på jobbet idag. Ska jobba mellan 12 och 17. Tackade såklart ja med en gång. Måste verkligen jobba ihop lite cash just nu. Ska jobba hela helgen. Det är trädgårdsmässa på slottet i stan så där ska vi stå och visa upp oss lite. Det brukar alltid vara superfint väder och mycket folk så det ska bli roligt!

Antagligen kommer jag att vara ganska osynlig på bloggen i helgen. Detta beror delvis på att det inte finns internetuppkoppling i tältet som vi ska stå i!

                                                image100

Röstningsskandal i kvalet

Skandal! Vad är detta? Usch! Tyckte att alla låtar som gick vidare igår lät ungefär på samma sätt, öst-statspop. Länder som Georgien, Moldavien och Rumänien gick vidare. Hur sjutton ska de länderna ha råd att anordna hela kalaset nästa år, och de mot all förmodan skulle vinna! Näe jag har inga fördomar, men jag blev sur. När jag skulle ringa och rösta på en låt funkade det inte. "nätet överbelastat" stod det på min mobil. Jaha, typiskt, tänk om det var så för flera?? Kanske en stor röstningsskandal pågång. Borde kanske ringa till kvällsblaskorna så att de kan dra igång nått??

Positivt är i alla fall att Vitryssland gick vidare. Låten är en riktig superhit och jag tror att den kan bli en riktig sommarplåga!!

Kvalet

Wohooo! Time for Eurovisionkvalet!! Ska bli spännande att se vilka som går vidare till den stora finalen på lördag!

Ha en fin torsdagkväll!!!

"Nu drar vi ut på tiggarstråt"

Idag när vi bar på stan för att spana in en kyrka var hela stan full av "tiggare". De gick runt och "delade ut" rosor. När man fått en ros stack de fram en lapp där det stod att deras bror var handikappad och sjuk och att de behöver pengar till honom. Om man inte betalade, vilket vi och flera andra på stan inte gjorde, så slet de rosen ur handen på en och gick vidare. Jag tycker att denna form av tiggeri är vidrig. Att ca åtta människor i åldrarna 7 till 60 år har samma bror med samma sjukdom ser jag som en omöjlighet. Det stod samma sak på alla lapparna. Jag ser det åxå som högt osannolikt att så många personer har varsin bror som alla har samma problem. Näe jag tycker inte om detta. Att först sträcka över något och ge intrycket av att det är gratis för att sedan ta tillbaka det om man inte ger dem pengar det gillar jag inte. Men det går i vågor detta med tiggeri. Ett tag var det fullt med människor som stod och spelade instrument runt om på gatorna. Minst en i varje hörn, detta gjorde att musiken blandades hej vilt och det lät som de tondövas orkester. Dessutom kan man inte ge till alla. Om jag känner att jag vill skänka pengar gör jag det till en organisation. Jag ger inte sådär på stan. Dessutom läste jag i aftonbladet för ett tag sen om att de som tigger på gatorna kan tjäna upp till 800 kronor om dagen. Det kanske är tiggare man skulle bli.


                                                          image99

                  (OBS! Tiggaren på bilden har ingenting med texten att göra..)

14 samtal till kyrkovaktmästare

Idag har Jonas och jag varit ute på tur och fotograferat i olika kyrkor. Håller på med det sista till arbetet, och det är just att kolla om änglar avbildas feminina eller maskulina i kyrkorna. När vi har ringt runt är det ingen som har vetat. Inte ens kyrkovaktmästarna:

Jag: (superkäckt och med min bästa telefonröst) Hej mitt namn är Åsa och jag undrar om det går bra att ställa några frågor?!!?!

Kyrkovaktmästare: Jaaa.....(lång paus).... det ska väl gå för sig....

Jag: Jo det är såhär att jag och en kompis håller på med vårt exarbete och som en del i det arbetet undersöker vi huruvida änglarna i kyrkan avbildas kvinnliga eller manliga...

Kyrkovaktmästaren: Jaha.....

Jag: Jo så då undrar jag, hur ligger det till i den kyrkan där du är vaktmästare???

Kyrkovaktmästaren: Hrm...Har aldrig ens funderat på det. Vet inte ens om det finns några änglar i kyrkan. Ni får komma och se efter själva.

Jag: (mycket besviken över att gubben är så ohjälpsam)Jaha, okej, jaha, tack så mycket för hjälpen då...

Kyrkovaktmästaren: Hejdå!

Jag: (har lagt på) JOOOOONNAASSS (som sitter i vardagsrummet) Vi måste åka och kolla, snubben har jobbat där i typ 100 år, men han vet inte ens hur sin arbetsplats ser ut! Knas!!!

Och så blev det då. VI fick helt enkelt åka runt på tur. Vi ringde till ganska många, men inte en endaste hade koll. Hur kan man inte veta hur ens egen arbetsplats ser ut?? Jag återger bara ett samtal för alla lät likadant!

GE MIG!

Åhh.. Känner just nu att jag har big cravings efter dessa fyra saker. Nästan så att jag börjar gråta om jag inte får dem. 

       1  2  1 2

Samtliga smycken kommer från Leshop. Armband nr 1 kostar 1499:- (1349:- för medl) armband nr 2 kostar 1550:- (1395:- för medl) halsband nr 1 kostar 249:- (225:- för medl) och halsband nr 2 kostar 249:- (225:- för medl).

Tyvärr är min lilla studentkassa inte den mest pengarikaste just nu, därför ser det ganska mörkt ut för mig när det gäller att lägga vantarna på nått av armbanden. Inte har jag hunnit med att jobba så mycket heller, så det känns som att det fortsättningsvis åxå kommer att vara ganska mörkt på cash-fronten. Men vaddå, en flicka kan väl få drömma?? Dessutom fyller jag snart år + tar examen så tillfällen finnes att ge mig något av följande i present....

(bilder från www.leshop.se)

lilla världen VS "stora" världen

Ibland när jag har tråkigt (okej, det händer inte särskilt ofta, men ibland) så brukar jag slinka in här. Oh my God alltså! Ibland skrattar jag så att jag håller på att dö! (OBS! Jag har tidigare sagt att jag tycker att det är APA att man klagar på nån annans blogg, det är inte det jag gör nu, jag bara...skriver om den...) Om det som skrivs är sant och har hänt så finns det all anledning för många att vara rädda. Otrohet, folks läggningar, fem i fem ragg eller liknande, upphovsmannen/kvinnan till bloggen drar sig inte för att hänga ut folk. Själv bor jag ju i en relativt liten småstad. Här behövs ingen blogg som berättar vad som har hänt i helgen. Alla får ändå reda på det antingen genom diverse lucköppningar eller helt enkelt genom vanligt herderligt skvaller! Precis vad jag tror föregår där med. Själva platsen som allt händer på är inte större än min lilla småstad så jag gissar på att alla förr eller senare ändå får reda på vad som sker där. Det är bara det att genom bloggen så kan ALLA ANDRA åxå få reda på det. Okej, det är inte så att man lär sig något av att läsa där, det bidrar inte till allmänbildningen direkt, men fan vad kul det är att läsa. Att nån/några lägger ner så mycket tid på att hänga ut andra, det gillar jag............. Precis sånt jag vill läsa, även om jag befinner mig långt från platsen och förmodligen ALDRIG kommer att hänga där. It´s not my cup of thea.

Ja, och vad vill jag ha sagt med detta? Jo att jag erkänner! Jag är en grym skvaller-junkie. Även om jag inte tror på allt jag läser/hör så gillar jag det. Skvaller alltså. Skitsamma om jag inte känner personerna i fråga (typ kändisar). Jag gillar ändå att läsa om dem i diverse skvallerblaskor.


Lat-varning

Helt oväntat fick jag eftermiddagen ledig!!! Fatta! Ledig! Vad ska jag göra nu? Helt plötsligt blev jag helt handlingsförlamad för att jag blev LEDIG. Vi är nästan klara med arbetet men vi har kört fast med våra slutsatser att vi valde att ta ett brejk och ta tag i det typ i morgon istället. Därför sitter jag här nu och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Har följande saker att välja mellan:

1. städa upp lite i lägenheten (typ dammsuga och så)

2. tvätta (har tvättid, så denna punkt kommer med största sannolikhet att fixas)

3. städa upp bland mina rester som jag har från skolan (JAG VET!!! Jag är en dålig människa som har samlat på mig rester, men så är det....)

4. äta nått (typ lunch)

5. kolla på gammalt avsnitt av desperate housewives som börjar på femman om typ en kvart

6. hänga vid datorn resten av eftermiddagen och "kolla runt"

7. cykla till biblan och lämna tillbax värsta högen med böcker som bara ligger och skräpar

8. slänga mig i soffan och läsa tidiningar

Hrm..Känner nu att det är mest troligt att jag antingen kommer att A) sitta kvar vid datorn eller B) ligga i soffan och läsa tidningar..... Något som jag inte kommer att göra men som jag egentligen borde göra mest är att fixa gamla rester. Typ min C-uppsats från religionen som är helt klar, det är bara det att jag inte orkat gå med den till tryckeriet än. Sånn latvarning! (JA, jag vet!)

(Inte) utan min handväska

Jag har funderat på en grej ett tag. Det har ju rasat nån form av väskdebatt här i Sverige om tjejer och deras väskor och vad jag har förstått så har Ebba von Sydow haft ett finger med i spelet. När jag kollade på Stina i lördags (eller jag såg reprisen i söndags faktiskt) så hade hon med sig en liten handväska in i studion där programmet spelades in. Detta kommenterades ju såklart, och jag förstår att Ebba hade med den för att markera lite, men ändå. Själv är jag lite tudelad. Jag kan tycka att det är skönt att vara utan väska då och då. Den är så jobbigt att släpa på vissa gånger. Därför har jag sammanställt en liten lista över när jag helst vill vara utan väska:

♥ när jag är och storhandlar vill jag helst slippa väska. Det är redan så mycket att hålla reda på med "blipper" (scanner), kundvagn och sambo så räcker det! Då behöver jag inte en väska att hålla koll på med, så att ingen ficktjuv är framme och stjäl mina slantar

♥ när jag går ut på en "club" (typ dansställe) som ligger i mitt kvarter. Jag går dit endast för att dansa. Inte för att hålla koll på min väska hela kvällen. Dessutom är det så nära hem, att det är bara att springa hem om jag behöver nått!

♥ när jag är ute och powerwalkar. Gud vad töntigt det ser ut när jag möter brudar som släpar med sig handväskan på promenad!!!

♥ när jag är med på en inspelning i en TV-studio! (Yeah right, som om det skulle hända nån gång)

♥ när jag kommer att jobba som lärare i framtiden. Ser så löjligt ut med kvinnliga lärare som släpar runt på sin handväska HELA tiden. Lås in den för guds skull!

♥ när jag är på stan och har min stora, klumpiga vinterjacka av dun. Ser bara löjligt ut med en liten väska till. Då är det bättre att bara ha plånbok och mobil i fickorna på jackan

Okej, det var när jag helst klarar mig utan väska. Men så finns det gånger som jag bara måste ha min väska:

♥ när jag är i skolan (och pluggar alltså). Måste få plats med kollegieblock, pennor, kalender och ett par böcker...

♥ när jag ska ut, men är på fest hemma hos nån annan först. Då MÅSTE jag ha väska med mig!

♥ när jag vill känna mig fin. Då är det bra att "hotta" upp med en kul väska

♥ när jag är ute och reser! (självklart, vad skulle jag annars packa i ;-))

Det finns säkert fler tillfällen som jag måste ha/inte måste ha min väska. Men detta är några tillfällen. Tycker att alla tjejer ska göra som de själva vill!! När det känns bäst!!!

Gamla "goa" låtar att minnas till....

För ett tag sen (typ igår, men vaddå, det är väl ett tag sen) fann jag att vi har en liten musikskatt på datorn. Vi äger inte särskilt mycket musik i datorn, men jag lyckades skrapa fram det vi hade, och vad hittar jag då? Jo en massa "gamla goa låtar". Vem minns inte den här, var inte så länge sen. Men jag har grymma minnen till låten, stod ute i ösregnet  vid sommarstugan i Köpingsvik (Öland) och dansade till den en hel kväll.. Eller den här, en riktig klassiker, hur många gånger har den spelats på repeat på förfesten????? Eller den här. Var mycket populär låt när jag började på högskolan, så många kårkvällar har tillbringats till att dansa till den här och "göra lilla dansen". Den här har åxå spelats flitigt på förfester (görs än till och med...) Andra gamla låtar jag hittade var bland annat Rytmen av ett regn med Millas Mirakel, Kräm med Kent och You sang to me med Marc Anthony som åxå spelades flitigt hela sommaren den kom. Som sagt, har fått en riktig nostalgitripp när jag har lyssnat igenom alla låtarna. Sen finns det många fler, men de lämpar sig inte att nämnas här......

Bastoppar och Betty

Nyss hemkommen från fika med bästa Natalie! Alltid så trevligt att ses och skvallra lite! Blev även lite nya inköp. Bland annat en bastopp i svart och en scarf i rosa färger. Vart tar alla bastoppar vägen egentligen?? Helt plötsligt är de bara borta när man ska ha dem, eller är de urtvättade och helt har tappat formen. Därför slog jag till på en svart topp med liten puffärm.

               

(eftersom jag har nyss har lärt mig hur man lägger in bilder i datorn från digikameran så plågar jag er med lite bilder. Ja, det ÄR sant att jag inte har kunnat det förrän nu. Har inte funnits nån anledning, Tomas har skött den uppgiften utmärkt. Fast nu börjar jag tycka att det är lite roligare att fota och då kände jag att det var dax...)

Btw.. Idag är min bästa TV-dag. Eftersom jag har utropat mig själv som TV-junkien nummer ett så är det självklart att jag är helt överlycklig när både Ugly Betty och Desperate Housewives går samma dag!!!!

Jag, ett geni? Näe tyvärr inte...

Hejhopp! Är hemma en snabbis på lunch. Skitskönt att kunna sticka hem och käka nått. Fatta vad mycket pengar jag sparar som jag kan slösa bort på massa andra roliga grejer istället för luncher och sallader ute på stan. Jippie. Är lite glad för det faktiskt...

Som sagt, har suttit och "skrivit" på förmiddagen. Jag har typ skrivit tre rader och sen lagt ett skitsvårt pussel som Jonas hade fått i nån tidning. Geni-pussel hette det. Jag fuskade och kollade på facit för att få ihop det, och då gick det skitfort. Vem har någonsin sagt att jag skulle vara ett geni??!?

Nu måste jag hoppa ur mina mjukiskläder och ta på mig nått finare, för i eftermiddag (när vi har skrivit klart för idag) ska jag nämligen fika med kompis Natalie. Åhh..ska bli så trevligt!! Känner dessutom att jag måste komma ut en runda och vad kan då vara bättre än att fika med en vän? Näe just det! Inte så mycket!

Cheerio my little friends!


Nytt nyttigare snask

Som jag (kanske??) har skrivit tidigare så är jag en Buzzador. Och nu har jag blivit utvald att medverka i kampanjen för Malacos nya godis Truly. Ska bli spännande. På torsdag skickar de paketet till mig, så jag borde ha det i början av nästa vecka! Jag lovar att återkomma med en utförlig rapport om vad jag tycker om de nya godisarna som innehåller 30 % mindre socker. De är inte heller sötade med sötningsmedel. Istället innehåller de mera fruktjuicer. Grönsaker som paprika, rödbeta och gurkmeja har fått ge färg åt godisarna.... Hrm..Låter högst intressant!

                                                          

På väg hem....

Får väl nästan be om ursäkt för mitt arga inlägg tidigare. Men det är bara det att vissa grejer gör mig förbannad, och det var en av dem just då, så jag kände att jag var tvungen att avreagera mig!! I alla fall. Har just beställt en topp och en kjol från HM. (Varför?? För att jag behöver dem såklart! Vad annars???) 

                                                         

Tänkte att de skulle passa ihop i sommar, fall jag råkar komma utanför dörren på jobbet nånting alls. Ska jobba åtta veckor i sommar, men jag känner på mig att det kan bli mer. Men det är lika bra. I augusti är jag mellan två jobb (ni kan kalla mig arbetslös) om jag inte hittar nått jobb. Shit vilken ångest jag har för det. Varför skulle jag börja tänka på det för?????????

Låt andra vara för fan!

Jag vet att det har skrivits många inlägg i olika bloggar om detta tidigare, men jag känner att jag bara måste få ventilera mig lite. Varför är det så många som klagar över andras bloggar hela tiden? Skriver massa hatmail och idiotiska kommentarer till bloggägaren och  uppför sig som svin i allmänhet och idioter i synnerhet. Jag fattar det inte. Vi lever i Sverige 2007. Det här landet har varit ett fritt land hur länge som helst nu! Det är bara att skita i att läsa om det inte intresserar en. Det gör jag. Självklart håller jag inte med om allt som skrivs på olika ställen, men smaken är bekant som baken, och det är väl en jävla tur det. Tänk om alla skulle gilla exakt samma saker hela tiden. Gud så tråkigt det hade vart! Låt tjejerna/killarna vara ifred bara. Läste nånstans att Linda Skugge lägger ner sin blogg nu. Hon har tröttnat på alla hatmail och liknande. Jag förstår henne. Även om jag aldrig har fått några hatmail. Det måste vara skitsvårt att inte ta åt sig när man får en massa skit kastat i ansiktet så gott som dagligen.

Till alla er som ser det som en tillfredställelse att klaga på andra: Skaffa er ett liv för fan!

Nu har jag fått avreagera mig och det känns så mycket bättre. Tänk vad bra det skulle vara om alla klagare bara växte upp och vågade bli förbannade på de som de egentligen borde rikta sin ilska emot istället för att rikta den mot intet ont anande bloggägare....

                                                  image87

Ofokuserade jag

Jag måste gå ut!  Alltså inte ut på galej utan ut i friska luften! Jag har inte varit utanför dörren sen i lördags natt när jag och Jenny rumlade hemåt. Sitter här och känner mig blek och lite illamående men jag är helt säker på att det skulle bli MYCKET bättre bara jag kommer ut en sväng. Tyvärr ser det inte ljust ut. Jonas har varit här hela förmiddagen för att vi skulle skriva det sista på vårt X-arbete, sen är vi nästan klara. Jag har varit så ofokuserad och bara suttit i en fåtölj och åjat mig medan Jonas har fått skriva Islam-resultatet själv. Dumma mig. Nu är han hemma och käkar och jag lovade att jag skulle vara mer effektiv efter att jag fått lite käk i mig och det har jag nu, så nu jävlar. Här ska det skrivas så att vi blir klara!! Jag ska vara så duktig som jag bara kan bli!! Eftermiddagsfokus till Åsa är mitt nya mantra som jag rabblar hela tiden!! Fast egentligen mår jag bara mest illa.......

Kråkslottet

Näe. Vart just lite deppig när jag fick flashbacks från förr. Som av en ren händelse snubblade jag in på den här sidan. Och vad får jag då se (som åxå av en slump), jo att huset som jag bodde i nästan 2 år skall säljas. Jag bodde i stockholm och jobbade som barnflicka ett tag.... Nu undrar jag varför de ska sälja huset.. Undrar om de ska skilja sig? Tyvärr har jag ingen kontakt med familjen längre och ibland kan det kännas en aningen deppigt. Jag tillbringade ändå nästan all min tid med barnen i ca 2 år. Huset är gult och har den nätta utropssumman på 12,5 mille. Sen får ni själva lista ut vilket hus det rör sig om. (Jag bodde i ateljén längst upp) Synd att jag inte äger 13 mille som jag inte vet vad jag ska göra av, för i så fall hade jag lagt ett bud!


(Okej, okej, jag erkänner, det var ingen slump (men det var en grym slump att jag fick syn på kråkslottet, fatta, det är nästan ödet, som att ödet ville att jag skulle veta att villan är till salu.....) att jag snubblade in på sidan. Var tvungen att kolla om en kille som jag känner från förr jobbade kvar på företaget. Och det gör han. VD till och med. Det har gått bra för honom kan man säga..)

Sega dagen går vidare

Är fortfarande grymt trött. Har inte åstadkommit nånting vettigt alls idag, och jag funderar på att inte göra det heller. Ska slänga mig i soffan och kolla på en film tror jag. Har ont i huvudet. Inte ens cola light hjälper, och det brukar alltid hjälpa mig dan efter. Aja, jag vet att jag mår som jag förtjänar. Ska i alla fall försöka fixa ihop en middag tills Tomas kommer hem. Han har varit borta hela helgen, så jag tycker att han förtjänar ett bättre mottagande än en flickvän som ligger i soffan och tycker synd om sig själv. Och vad kan då vara bättre än en middag?? Ska fixa till en supergod och jättelätt tacogratäng. Man steker köttfärs, har i tacokrydda, krossade tomater, dijonsenap, örtsalt och lite annat, sen lägger man röran i en ugnsfast form och sticker i tortilllachips, toppar med lite mager riven ost och så in i ugnen en stund. Servera med en stor sallad. Det är gott och lätt. Shit vad hungrig jag blev...har inte ätit nått än idag......

I går

            
Gårdagskvällen! Det blev en riktigt rolig kväll trots att vi inte var så många. (tre). Men idag är det värre. Lite för mycket dricka och lite för många blickar ner i askkoppen så kan man säga att jag mår som jag förtjänar. Hade tänkt att jag skulle göra skitmånga saker idag, men det ser inte ut som att nått alls kommer att bli av, förutom att ligga i soffan och slappa... Gårdagskvällen i några punkter:

♥ Gladast var Camilla som fick en utekväll med sina vänner!

♥ Kvällens lilla modemiss råkade bli min gröna klänning som visade sig vara ganska genomskinlig. Med en vit behå hade jag blivit självlysande i UV-ljuset, så jag valde en svart, vilket gjorde att det såg lite porrigt ut, men vad fan, igår liksom struntade jag i det...

♥ Kvällens motto: Take a dance and then you can chanse. (Gud vilken fånig grej tänker ni, men det kommer av att vi satt och rotade igenom gamla brev från högstadiet/gymnasiet och i ett av breven hade Jenny skrivit så till mig.. Har inte en aning varför, men igår var det riktigt kul.......)

♥ Igår blev det mycket vitt vin. Japp. Vitt vin var helt klart kvällens dricka!

♥ Mest spelade låtar igår var Dancing with myself och Wild one med Billy Idol. (fråga inte varför, jag har inte en aning..)

Sötast: Nya sångaren i Barbados som uppträdde på 80-talskvällen igår. Gud vilket litet lammkött. Han kan inte vara en dag över 20.. Men söt är han. Som en liten sockerbit!!

♥ Stället vi var på igår har väldigt blandade åldrar. Detta gör att man kan få sig ett riktigt gott skratt när man ser damer i sina bästa år försöka rocka loss på dansgolvet. Jeez.... det är verkligen elakt att skatta åt dem, men ibland kan man bara inte låta bli. 

Aja.. Det var roligt igår alla fall. Och just nu funderar jag på om jag ska ta och rycka upp mig lite.. Typ ta en dusch eller nått....


           

Nya grejer i garderoben

Är nyss hemkommen från stan. Det blev en längre tur än vad jag trodde. Och jag som hade tänkt hinna och röja upp lite med.. I alla fall, alltid lika trevligt att promenera på stan en lördag. Mycket folk och många man känner. Att jag dessutom hade trevligt sällskap var inte heller helt fel!! Egentligen hade jag köpstopp, men jag kunde inte motstå sakerna nedan: 

♥ Grön klänning/tunika från Gina Tricot, ett fynd, endast 149:-.

♥  Vita skor med blå prickar från Kappahls skokollektion endast 149:- åxå ett fynd. Sen om de inte håller en hel säsong spelar ingen roll eftersom priset är så bra!

♥ Nagellack från Mavala i färgen Madrid.

♥ Läppglans från Maybelline Shiny-licious i färgen vanilla cream. 


                              

(eftersom jag är en sån utmärkt fotograf är bilderna av bästa kvalitet ever!!)

Utvilad

Godmorgon!
Äntligen, vaknade pigg och utvilad idag och det känns så himla bra. Efter flera nätters sömnlöshet har jag varit nästintill utmattad av trötthet. Men så i natt fick jag sova ostört (Tomas är borta över helgen) så jag hade hela sängen för mig själv och ingen så "råkade" stöta till mig i sömnen.

Ska till city med kompis Jenny om någon timme. Får se om jag hittar nått fint att ha på mig i kväll...

Btw, igår såg jag en sjukt rolig film. En äkta high school-movie, men vaddå, den var bra ändå. John Tucker Must Die. Åhh jag skrattade så att jag höll på att dö i min ensamhet. Helt klart en lättsam film som piggar upp vilken fredagkväll som helst!!

                              

Jag - blond

Eftersom jag har lovat some blondie-bilder och jag är en tjej som håller vad jag lovar så kommer här en liten serie med bilder på mig. Tagna av mig själv. (med en mycket allvarlig min, det är minsann inte så lätt att fota sig själv!)                           

                          

Maud och Bernt är inte coolt!

Inspirerad av Anna och hennes inlägg i sin blogg om annorlunda namn och vad man skulle kunnat heta så känner jag att jag bara MÅSTE dela med mig, och berätta om Maud & Bernt!!

För flera år sedan hade mamma och jag en diskussion om mitt namn. Jag var mitt under mina känsliga tonår och ville egentligen heta nått supercoolt som typ Stephanie eller Karolina. Men nej då, jag heter Åsa. Smeknamn är inte särskilt lätta att få när man har ett kort och "tråkigt" namn. När jag gick på högstadiet hade ALLA smeknamn. Men inte jag. Nejdå.. Alla kallade mig Åsa, förutom en kille, som kom på det fräsiga namnet Åse-glassen (efter ett glassmärke som fanns på 80-talet. Tror inte att det lever kvar. Glassen var INTE god) I alla fall. Jag var irriterad och klagade på mitt FULA namn. Då kläcker mamma nyheten:

"Åsa, Jag tycker att du ska vara tacksam för att du heter Åsa. Om mormor och gammelmormor fått sin vilja igenom hade du hetat Maud."

Ja ni fattar ju, jag var i chocktillstånd i ungefär en vecka. Men samtidigt var jag tacksam för att mamma stått på sig (pappa hade liksom ingen röst i namnstriden). Och sen har jag inte tänkt så mycket på vad jag "egentligen" skulle hetat, förrän vi satt på en släktmiddag med Tomas släkt för några år sen. Tomas syster:

"Tomas, var glad för att mamma och pappa inte fick som de ville. De ville att du skulle hetat Bernt. Du kan tacka mig för att det inte blev så. I stället är du döpt efter en kille som jag var kär i på dagis!"

Tomas och jag bara kollar på varandra och fattar vad detta innebär!! Om min mormor / Tomas föräldrar skulle fått sina viljor igenom skulle vi helt sonika ha hetat Maud & Bernt. Fatta vilka TÖNTAR vi hade varit. Inte för att vi är världens coolaste idag. Men i alla fall. Hade vi hetat Maud och Bernt hade vi förmodligen varit utstötta från samhället idag! Tack mamma. Tack Helena för att vi heter det vi heter!

Varning för pensios med string

Jobb. Jobb. Jobb. Men nu har jag (vi) slutat för den här veckan. Så skönt. Nu väntar en rolig helg med citytur med kompis Jenny och utgång i morgon kväll. Den sista av tre 80-talskvällar som varit under våren på ett ställe precis där jag bor. Det är jättebra för det är typ krypavstånd hem! 
 
Har även hunnit med att handla. Fan vad det är tråkigt. Hur kan två personer (Tomas & jag) äta så mycket. Tycker att vi handlar jämt, fast ändå äter vi bara middag hemma... I affären såg jag nått äckligt. En äldre kvinna (typ 65) gick runt och handlade i en "klänning" som mer såg ut som ett T-shirtnattlinne. Färg: Vit. Status: Mycket genomskinlig. Till följd av detta såg man hennes svarta STRING-trosor under. Ja! Det är sant! Tanten hade string fastän hon var långt över 50! Jag såg även hur andra tanter i affären viskade och nästan pekade på henne och liksom åxå tyckte att det var det äckligaste de sätt på länge. Om man nu så hemskt gärna vill ha en stringtrosa på sig oavsett vilken ålder man har, kan man väl ändå försöka att göra så mycket som möjligt för att det INTE ska synas!?!?! Jag ville nästan gå fram till damen och berätta för henne hur "inte så fint" det såg ut. Men jag höll mig och styrde min kundvagn vidare mot grönsaksdiskarna istället...


Gammal äcklig parfymstank

Idag gjorde jag nått som jag INTE borde ha gjort. Rotade runt lite i badrumsskåpet och hittade en gammal parfym som jag inte använt på säkert 100 år. Men så idag hittades den, och jag var SÅKLART tvungen att spruta på mig lite bara för att se om den hade nån lukt kvar, eller om all lukt liksom dunstat bort under alla år som den stått där (minst fyra år). Det hade inte lukten.... Så hela dagen har jag gått klädd i sunkiga mjukiskläder och luktat parfym som jag hade för typ sex år sen. Gud  (får inte, får inte, får inte använda Jesusord mer.. KOM IHÅG DET) Vilka minnen den här satans parfymen har framkallat. Minnen från min tid i the big city. Långa nätter på Beckahästen och Heaven (japp, jag gick till Heaven när jag bodde i Sthlm..) Vet inte fall nått av ställena finns kvar idag... Har inte direkt kollat upp det.

Vad har vi lärt oss av detta? Spruta aldrig på dig parfym du använde för superlänge sen om du inte vill uppleva massa gamla goa och glada (eller pissiga och tråkiga) minnen igen. Tror faktiskt att jag ska slänga den... Kommer aldrig mer att använda den.. Den luktar ju...STARKT och inte särskilt gott alls faktiskt. Sitter fortfarande i som om det var för tre minuter sen som jag parfymerade mig. Och det är det inte.. Det är ungefär 10 timmar sen. Usch!


Fixiga jag

Åhå.. Jag är allt en fixig kvinna! Äntligen har jag lyckats med att få dit en sån där kalenderruta i min blogg. Det har tagit mig många timmar att fixa. (tack för att du tog dig tid att hjälpa mig, Jennie!). Antagligen är jag lite trög...Fick till och med maila iväg ett mail till hjälpsupporten för att höra varför inte just JAG hade nån sån dära kalender i min blogg. Men men, nu har jag den i alla fall. Och på köpet lyckades jag (tyvärr) att fixa till så att raden längst ner i varje inlägg med datum, tid och kommentarer och så blev i ungefär elefantstorlek. Fråga mig inte hur. Och nu vågar jag absolut inte ändra tillbaka för tänk om min älskade lilla kalenderruta offras på grund av det. Hemska tanke..

Ögonbrynsfixering

Jeez. Idag har jag haft en andra näradödenupplevelse på mycket kort tid! (ja, jag är mycket bra på att överdriva..) Jag har "glömt" att plocka mina ögonbryn på ett par dagar. Och idag på förmiddagen var jag hemma hos Jonas, vi håller på och skriver på vårt X-arbete. Går på toaletten hos honom, och God damn it, vilket bra ljus han har där. Ser vartända litet hårstrå. Till skillnad från hemma hos mig. Jag har inget fönster på min toalett, så det är alltid lite halvmörkt därinne. Men nu har jag verkligen sett hur det ser ut. Ändå brukar jag ibland gå ut på balkongen i fullt daxljus och plocka bara för att alla små hår ska synas. Så fort jag kom hem på lunchen nu så slängde jag mig ut på balkongen och fixade till mina bryn. Jag verkligen hatar när det inte ser okej ut. Jag har väldigt mörka bryn av sig självt utan att jag behöver färga dem så det syns väldigt tydligt. Detta är inte okej. Jag får aldrig mer slarva med detta. Det är ett löfte.

(Åhhh vad jag saknar min ögonbrynsplockerska som jag hade när jag bodde i stockholm. Då höll hon till på Djursholms torg, vet inte om hon finns kvar idag, men Gud vad hon var bra!! Riktigt grym på att plocka bryn, billig med, typ 50 spänn, här i stan tar de 125 kr för ett plock, på tok fördyrt!!)

                                              image63


Statment 1: Jag måste plocka mina bryn oftare.

Statment 2: Jag måste sluta säga Gudsord hela tiden. Det är skitjobbigt när jag hänger med några som är kristna. Då får jag bita mig i tungan typ åttio gånger för att inte förolämpa dem hela tiden, genom att missbruka Herrens namn, som det så fint står i The Holy Bible: 2 mos 20:7 Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn..
(Ja, jag ska bli religionslärare så jag har mucho koll på sånna här onödiga prylar, typ som bibelcitat......)

(nej, det är inte mitt ögonbryn på bilden, däremot har jag en sån pincett (rosa) som är på bilden, de är bra faktiskt)

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen

Det blev en mycket kort visit hos "min lilla vän" men visiten medförde äkta skadeglädje. Drog med henne ut på en liten promenad, och vem möter vi, om inte ett GAMMALT date-X till mig long way before Tomas. Han var inte riktigt snäll mot mig (date-Xet alltså). Trodde att han "var någon" (tror det fortfarande tror jag..) Men nu till saken, han börjar minsann bli TUNNHÅRIG. Ahahahahahaaa.. Det kan han ha den idioten. Han som hade så fin kalufs när vi datade har nu gått och blivit flintis. Det kan du ha, tänkte jag och fyrade av mitt allra bästa leende mot killen. Innerst inne så höll skadeglädjen på att bara bubbla upp genom hela mig, men jag höll den inom mig tills vi passerade och skrattade sedan hela vägen hem.

Okej, detta var inte särskilt moget av mig. Jag veeeeeet. Men ibland är faktiskt bara skadeglädjen den enda sanna glädjen och detta var just ett sånt tillfälle. Jag har skrattat många gånger åt mina X och ångrar inte en gång att jag lämnade nån av dem. En av dem har verkligen kommit långt i livet. Sitter i ett gammalt fallfärdigt hus med två ungar och en fet fru och ett riktigt underbetalt jobb. Ja han har verkligen gått ner sig... Som kompis Jenny en gång sa:

"Se det som att han gjorde dig en stor tjänst den där kvällen han var otrogen mot dig. Det kunde för fan vart du som satt i den där fula stugan, men det ska du veta, jag hade ALDRIG tillåtit det!!".

Ja, han var otrogen mot mig, och ja det var jag som stormade ut från förhållandet och drog iväg till Stockholm ett par år för att slippa honom, och sen när jag kommer hem så sitter han där och ser ledsen ut i sitt fula ruckel. Det kan du ha ditt dummo!!

Eller ett annat X till mig. Vi kan kalla honom bäbisen. Han hade enormt svårt att klippa banden med sin mor. Ringde henne hela tiden och höll på. Okej, jag ser inte ner på alla som har starka band till sin mor eller far, men för Guds skull, när morsan stormar in i lägenheten med hemmagjorda köttbullar och nystruken tvätt mitt under.. ja ni fattar, då känns det allt annat än bra. Inte hade han körkort heller. Jag menar inte att alla MÅSTE ha det, men har man det inte ska man inte ta för givet att alla andra som har körkort ska ställa upp och skjutsa överallt. Men det gjorde han. Ringde sina kompisar och bad och bönade att de skulle köra honom. Det var fan pinsamt. Väx upp, karl och skaffa dig kortet! Betedde sig som ett förvuxet barn, det var precis vad han gjorde, inte lustigt att jag inte stod ut.. Undrar om han någonsin kommer att träffa någon. Möjligtvis nån äldre tant som har behov av att ta hand om någon...

Eller en annan kille som jag hade ett tag. Han lyssnade på massa skitsnack från två blåsta brudar och sen var det förhållandet förstört. Men det är inte heller nått jag sitter och gråter över. Killen jobbar som bonddräng på en gård i Eksjö idag, och det känns inte direkt som my cup of thea...

Näe, jag är glad att det på ett eller annat sätt tog slut med alla dessa los idiotos så att jag var singel när jag stötte ihop med min sambo den där sommarnatten för ungefär fem år sen. Att han ville ha mig trots att jag var så full och kräktes på hans skor, det är fortfarande en gåta för mig, men jag är så tacksam att han inte bara vände och sprang...


                                          Jag älskar dig, Tomas.....


Ops, detta blev visst ett inlägg om några av mina X, det var inte alls meningen, men nånstans fanns där tydligen ett behov av att skriva av sig, och det har jag verkligen fått göra nu. Gud vad skönt!

Deppet fortsätter

Näe vad deppigt det känns. Detta är inte alls likt mig. Känner att det är dax att rycka upp sig snart och gå utanför dörren i det fina vädret. (tack, nu har jag ännu mera skuldkänslor, bara för att jag inte hunnit med att vara ute idag..) Ska snart sticka iväg till "min lilla vän" som jag är kontaktperson/fritidskompis till. Men nej, jag känner inte för det heller idag. Har ingen inspiration, vet inte vad vi ska hitta på.. Aja...Det löser sig väl....


Sömnproblem och frågor från släkten

Usch! Idag är det en depp-dag. I går på släktkalaset frågade verkligen ALLA hur det går med jobb och liknande.

"Åhh..När är det nu du slutar? Jasså, jaha....Men hur ser det ut på jobbmarknaden då?"

"Va...Inte ska du deppa... Du ska se att det dyker upp nått jobb!!!"

"Jamen så är det ju för alla idag, man får gå på vick ett par år innan man får ett jobb..."

"Det löser sig, ta en dag i taget så kommer det att ordna sig!!"

Näe...Fy fan. Jag är så trött på ovanstående kommentarer. Jag är åxå trött för att jag aldrig kan sova. På nätterna ligger jag och tänker och undrar vad det ska bli av mig nu när jag blir stor och slutar skolan. Vilket liv kommer jag att få?? Har inte lust att gå på vick i 20 år innan jag får ett fast jobb lagom tills jag blir pensio. Det spelar ingen roll hur trött jag är när jag ska gå och lägga mig. När jag ska somna så går det bara inte. Jag har testat allt. Räkna får, inte dricka kaffe, avslappningsövningar, titta på TV i sovrummet och försöka somna, ha det svinkallt (fast då håller jag på att frysa ihjäl).....Inga knep fungerar. Jag har haft det såhär ganska länge nu och börjar tröttna. Vad ska jag göra? Tips mot sömnproblem mottages tacksamt!!

En mycket trött Åsa ska se om hon kan fixa nån riktig energibomb till lunch så att eftermiddagsfokuset infinner sig.....

Dokumentation

Valborg igår! Trevligt så att det förslår!! (haha.. ett litet rim, jag är typ världens sämsta människa på att rimma. Min mamma är typ världens bästa, hon rimmar alltid på födelsedagskort och liknande!!) I alla fall, vi hade jättemysigt! Kompis Jennys nya var en riktig hit! Vilken superkille. Håll hårt i honom J! Mycket grill och många glada skratt. Spelade TP 80-talet as always och vi brukar vara superkassa. Var ju inte så gammal på åttitalet. Hur fasen ska jag veta vem som var statsminister i Norge 1985. Finns typ bara ett alternativ - Gro Harlem Bruntland.... Och om man inte vet svaret på frågan kan man alltid svara Jan Gillou. Det blir alltid rätt nån gång!!

Idag kom Jennny och hennes nya förbi på fika och lucköpping. Inte för att det blev så hårt igår. Jag var till och med nykter och körde. Men det är alltid vissa saker som ändå måste gås igenom. Och det har avhandlats idag!!!

Snart bär det av på födelsedagsfirande! Det är farmor som fyller år! Middag med släkten! Grattis i förskott på födelsedagen, farmor (som fyller år i morgon)

 
                                               image61 

RSS 2.0