En syster, tack!

Jag har alltid önskat att jag har haft en syster. Men det har inte blivit nån. Istället har mitt liv berikats med två motorgalna småbröder. (i dagsläget snart 18 och 24 år) Tänk att få ha en storasyster som man kan hitta på roliga saker med. Som är sådär världsvan och tar med en jorden runt. Tänk som typ i filmen Hundtricket, där har tjejen en syster som är flygvärdinna och kommer hem och är värsta braiga storasystern. Så skulle jag med vilja ha det. Jag skulle vilja ha en syster som man kan prata med allt om! Som till exempel när mamma fyller 50 år i höst. Då blir det kalas. Vem av oss kommer att få fixa det mesta? Jo jag! Eller som om några veckor när mamma och pappa har "jämn" bröllopsdag. Vem ser till att ett foto sätts in i tidningen på dem två med gratulationer från alla barnen? Jo jag! Eller när mamma och pappa åker på semester. Vem vattnar mammas 57 krukor med blommor, rensar i dammen och tar in posten? Jo jag! Jag skulle vilja ha nån att dela med. Typ nån som tar lite ansvar. Hrm.. Undrar om man kan få bröder att ta ansvar?

Äh skitsamma. Jag älskar mina bröder precis som de är. Och jag skulle inte vilja byta ut dem mot några andra. Men ibland har det känts som att det saknas en syster......

Öppen fråga till alla med en syster: Hur är det egentligen att ha en syster?? Jag skulle mer än gärna vilja veta, för om det är nån som undrar hur det är att ha två bröder, så kan jag mer än gärna berätta.

                                                   Puss o kram

Kommentarer
Postat av: Becca

Ååh det är världsbäst! Min syster är det bästa jag har. Vi gör allt å lite till ihop! Man behöver aldrig fixa saker ensammen. Tips: önska dig en inför din stundande fördelsedag vettja!
Kramar!

2007-05-20 @ 19:50:44
URL: http://beccalicious.blogg.se
Postat av: jennie

Jag har två systrar men jag svarar ändå!
Att ha syrror är såklart supersuperbra, man har fantastiskt roligt tillsammans. Jag och min storasyster är liksom på samma ställe i livet och det är jätteskönt att ha henne, ingenting behöver krånglas till liksom. Men det har ju såklart varit en hel del bråk genom åren, det blir nog tjurigare än mellan killar. De slåss och sen är det bra.
Min högsta dröm när jag var liten (fram till för några år sen typ) var att få en bror som jag kunde spela fotboll och hockey med, det ville ju aldrig syrrorna...
Men!! Jag tror nog att det är en personlighetsfråga, det där med ansvaret... :-)
Kramar till dig!!

2007-05-20 @ 21:25:51
URL: http://hockeyjennie.webblogg.se
Postat av: Åsa

Åhh tack för era svar!! Ska tänka på det där med födelsedagspresenten... Finns dom att köpa på postorder? (som vissa män gör med sina fruar??) Så skönt att få höra kommentarer från tjejer med systrar så att jag kan få veta hur det känns... Kram till er!!

2007-05-21 @ 09:09:16
Postat av: Becca igen

jepp! www.byasister.com där finns systrar från andra länder. vill du inte ha så stort kulturutbyte utan nöjer dig med en vanlig svensk syster kan du kolla sajten: www.kopensyster.se
Lycka till!

2007-05-21 @ 11:11:29
URL: http://beccalicious.blogg.se
Postat av: Åsa

Åhh! Tusen tack för förslagen. Tror jag nöjer mig med en "svensk" syster. Kan man få välja nån som är lik sig själv tro?

2007-05-21 @ 12:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0