Love is in the air

                  


Nu har äntligen ringarna kommit. Jag ska fota nån dag tänkte jag. Tomas är nog lite ovan att ha ring på fingret men han hade den i alla fall när han var på grabbkväll igår..


Mamma blev eld och lågor över det här med förlovningen. Vi berättade för dem i lördags när vi var med dem på teatern. Mamma hade lite svårt att koncentrera sig efter att vi sagt det och hon började genast planera en förlovningsmiddag. Så nu ska vi ha det på lördag kväll. Vi ska vara i sommarstugan på Öland och vi har delat upp menyn. Jag ska göra tårta och bröd, Tomas mamma fixar potatissallad och mamma skulle fixa kött. Tomas mamma ville så gärna att vi skulle vara i sommarstugan så nu hoppas vi på fint väder på lördag!!

Jag passar samtidigt på att tacka för alla gratulationer som vi fått!


2009 års semesterkrönika

Okej, kanske dax för en liten semesterkrönika såhär på jobbårets första dag. Ett helt år kvar till nästa...

Semestern började i alla fall bra. Jag hade en vecka för mig själv när Tomas jobbade. Var på stranden nästan varje dag med bästaste Jenny. Träffade vänner, solade och åt gott. Det var verkligen välbehövligt med semester för min del. Kändes som jag var ett stressat vrak sista dagen på jobbet.

Andra veckan blev det roadtrip till Göteborg. Tomas och jag turistade som värsta galningarna och jag gick så mycket att jag fick skoskav även i ett par gamla välanvända converse. (det kan ha haft nått att göra med att när vi åkte flumraiden så blev jag dyngsur om fötterna och tygskor + vatten = ingen bra idé en kylig sommarkväll. De torkade liksom aldrig). Vi var ute och käkade gott, gick avenyyyyyyyyn upp och ner 100 gånger, gick på Liseberg med bästaste Jenny och hennes sambo. Tomas köpte ungefär 58 lakritsklubbor och åt som aldrig förr. Vi var såklart på Biltema åxå och den här gången tog det "bara" 45 minuter att kolla igenom HELA sortimentet och alla gångarna.

Åkte hem från Götet och gick på ett antal 30-årsfester. Den här sommaren har det blivit två. Var på en återträff med Vinlotteriet men eftersom vi är ett upptaget gäng damer så var vi endast 3 + respektive, men vi som var där hade supertrevligt.

Har varit i sommarstugan och myst med Tomas systers barn. De tror nog att jag åxå är 5. De gillar liksom att leka med mig. Spela tennis, jaga varandra och berätta påhittade storys om vetemannen som bor på fältet nedanför sommarstugan.

Jag har ätit supergod mat och mycket grillat!

Vi har fått golvet omlagt och jobbat på en del hemma. Jag har slipat alla dörrposter och målat dem. Tomas köpte golvlister och spikade en hel dag. Vi fick golvet nylagt och vi har köpt ny kyl och frys som kommer på fredag!

Och, jag sparar det bästa till sist. Vi har förlovat oss!! I torsdags friade Tomas till mig ute på en liten ö vid hans pappas gård. Det kom en liten tår och jag blev såååå överlycklig. Helt klart det bästa som hänt den här sommaren. I veckan kommer ringarna som vi (jag fick vara med och välja) valt. Nu är det vi två!

Ett helt år tills nästa semester...

(det gick faktiskt bra att jobba idag och jag försov mig inte....)

Sommarteater

                             


Idag har vi ätit grillat. Läste en artikel i tidningen om att på sommaren grillar ungefär svensken varannan dag. Det stämmer inte riktigt på Tomas och mig. Sååå ofta grillar vi inte, men idag var jag sugen.

Har fixat till mig lite med. Man kan ju inte se ut hur som helst för ikväll ska vi på sommarteater. Svensson Svensson spelas här i stan och mamma undrade om Tomas och jag ville hänga på henne och pappa. Det ville vi såklart så dit ska vi ikväll. Tyvärr kom det en oroväckande regnskur för en stund sen men jag hoppas på att det var en engångsföreteelse. Jag vill inte ha regn ikväll!!!


Lördag

Åhh, jag är nästan fortfarande mätt efter gårdagens lyxmiddag. Jag fick i mig garpaccio (stavas det så??) med parmaskinka och buffelmozzarella till förrätt, tre olika grillspett med tryffeltoppad duchesse och ett rödvinsskum till huvudrätt och till efterrätt blev det creme caramell med jordgubbssallad. Oj oj oj. Tur att vi tog bussen in till stan för vi hade inte orkat cykla hem..

Idag ska jag storhandla och vi ska klippa gräs. Det är verkligen på tiden om man står ute och grannen lyckas få in i en mening att borde inte vi klippa gräset snart som är lite högt? Jeje, vi har inte varit hemma och haft tid. Vi har haft annat, viktigare för oss än gräsklippning. Tomas mumlade nått om att tvätta bilen, men den är så blank och välpolerad att tvättar han den nått mera så försvinner väl lacken... 

Fredag

Idag har jag varit på marknad. Årets andra faktiskt. Tomas och jag cyklade in till stan för vi misstänkte att det skulle vara skitmycket folk. Och vi misstänkte rätt. Shit vad packat det var. Men Tomas skulle ha marknadsgodis och jag var tvungen att byta batteri i min ena klocka, som lagt av. Sen käkade vi lite lunch i solen bland alla andra fredagsshoppare och tog en lååååååång omväg och cykeltur hem. Jag var helt slut och var tvungen att lägga mig ute på altanen med en tidning och ett glas cola light i typ en halvtimme. Men fasen vad skönt det var!!

Ikväll ska vi ut och käka. Tomas fick ett presentkort när han fyllde år senast (för typ ett år sen) och först nu har vi fått tummen ur och bokat bord. Ska bli hur mysigt som helst. Kanske ett glas champagne med??


Paj, paj, paj

                

Jag ska bjuda på Leilas blåbärspaj ikväll tänkte jag, men jag vågar mig inte på vaniljsåsen utan bjuder vanlig vaniljglass till.  Jag har inte gjort den förrut men jag har en hel del blåbär i frysen efter helgens plockning.
 
(på något sätt ska det alltid bli en tävlan i blåbärsplockning. "Jaha, jasså du plockade bara X liter. Vi plockade minsann 7 liter på 3 minuter" eller "Bengan och Britta sa att de plockat 10 liter på en timme häromdan" eller "Jasså? Var du i blåbärsskogen igår. Hur många liter blev det? Jaha, okej, inte mer?? Vi plockade 100 liter häromdagen". Shit vad jag hatar denna tävlan i blåbärsplockning som helt har kommit från ingen stans. Därför talar jag inte om hur mycket jag plockade. Men jag ska plocka mer i alla fall.)

Om ni vill testa pajen finns receptet här. -------> !!!!!!!!!!!!!


Ops...

Nu har jag röjt upp hemma så att det går att komma in till oss, semesterkivats med Tomas, bestämt vad jag ska bjuda på, varit på MAXI och handlat samt fixat en "förlåt-miggåva" till Tomas eftersom han fick ta emot ilska på förmiddagen som egentligen inte skulle varit riktat mot honom. Men eftersom han stod närmst så bara blev det så. Felåt ♥ (jag köpte med mig Tomas favoritchoklad från affären för att visa hur ledsen jag var....

Soliga dagar

Igår var det mysig sommarfest i sommarstugan. Att vi höll på att blåsa bort har jag liksom förträngt. Allt det trevliga överglänste liksom vindarna. Det var lek, god mat och prat. Tomas får agera lekfarbror. Det brukar vara jag som roar barnen med nu verkar Tomas tagit över den rollen. Kul för honom. Det bådar gott inför framtiden om han får öva lite på andras barn innan han får egna hihi.

Idag jag ska städa och leta recept. Ikväll blir det tjejkväll. Tomas ska på fotboll med sin pappa och svåger så då träffas jag, Tomas mamma och Tomas syster här hemma med barnen och käkar nått gott istället. De får gärna ha sin fotboll ifred. Jag bryr mig inte så mycket om sport...

Typiskt bara att solen strålar och vi inte ska till stranden. Får skynda mig med städet och sen sätta mig ute i trädgården istället.

Tisdag

Igår blev verkligen en skittråkig dag. Tråkigt väder, tråkiga grejer att göra och en tråkig huvudvärk som gjorde sig påmind på kvällen. Usch vilken dag. Men idag tar vi nya tag. I eftermiddag blir det trevlig sammankomst i sommarstugan på Öland. Mys, lek och stoj. Just nu håller Tomas och en vän till honom på att spika lister i köket. Jag ska strax fixa lunch till dem hade jag tänkt.

Vad händer idag?

Inga bestämda planer än så länge för den här dagen. Sista semesterveckan för min del och det gör ont bara att tänka på det. Usch, kan jag få 3 veckor till? Antar att dagen i alla fall inte kommer att bli så sysslolös då Tomas aka arbetsledaren och bossen säkerligen kommer att sätta mig i arbete med några lister eller nått annat som måste göras innan jag hinner blinka. Bäst att ta tag i den här dagen nu!

En liten arbetsmyra

Okej, vi har faktiskt fått en hel del gjort idag. Jag är färdig med bordet. Väntar bara på att det ska torka, sen har vi nånstans att sitta igen. Sen har jag slipat och målat samtliga lister som ska vara runt dörrarna här i huset. Tomas har satt in diskmaskinen igen och det är helt underbart att slippa hand-diska.




                                                     

                       (detta fast i vitt, det fanns inga bra bilder på de vita på nätet....)

Och det bästa av allt, vi har köpt ny kyl och frys. Det blev tillslut två stycken vita från Husqvarna ur serien Safir. Först ville jag ha svarta, sen ville Tomas ha rostfria, sen kollade vi sidebyside men enligt en uppdaterad säljare så är det "heeeeeelt ute med sidebyside-skåp nu, det är ingen som köper dem längre". Och man vill ju inte var helt ute och cykla så några sidebyside blev det absolut inte (även om man hade kunnat bygga ett fint vinställ i hålet som skulle blivit eftersom de är mindre än andra skåp...). Vi har även kollat kyl/frys med ismaskin, kolsyrat vatten-automat och så vidare men vi tror inte på dem. Ytterligare en grej på dem som kan gå sönder liksom. Näe men jag menar, ärligt, ur länge kommer den där lilla plastbiten hålla som man ska trycka in för att få vatten eller is. Sen måste man gräva ner slangar för att koppla till vattenkranen osv. Låter jobbigt bara jag tänker på det. Så dem valde vi åxå bort.
 
Efter att farit runt på olika ställen, på Mediamarkt blev jag mest förbannad på säljaren. Först visste han inte priset, jag frågade om han inte kunde kolla på datorn men det kunde han tydligen inte utan skickade iväg oss till en annan tjej, hon hade inte särskilt mycket tid för de höll på att bygga om hela kyl och frysavdelningen så hon bara slängde ur sig ett pris och sprang vidare. Sen frågade vi om de fanns hemma men det fanns de inte så de ville sälja på oss visningsexen som var avskavda och fula och de kunde inte sätta ner priset heller. Aldrig att jag skulle köpa kyl och frys som har stått som visning och som en massa folk varit och tafsat och känt på. De var repiga och skitiga och tänk alla smutsiga händer som pillat på hyllorna. Urk, jag mår illa bara jag tänker på det. När de sen fattade att vi inte tänkte köpa dem som stod i butik utan vi frågade om de kunde beställa hem, ja då var det så himla krångligt och det skulle ta flera veckor och såvidare. Vi gick därifrån och åkte till Elgiganten istället. Där var servicen betydligt bättre, skåpen har vi på ett par dagar och vi får dessutom låna släpkärra gratis. (på MM skulle de ha 300). Längtar tills dem kommer och vi har satt dem på plats. Det kommer bli så fint!

Åhhhhhhhhhh vad jobbigt

To do-lista:

* lacka köksbordet så vi har nånstans att sitta och äta frukost, börjar bli jobbigt det här...

* måla lister

* städa toaletter

* tvätta

* kolla på ny kyl & frys

* packa upp våra väskor

Näe, ibland är det inte alltid så skönt att komma hem igen efter en liten tripp som man kan tro...

lantis

                            



Dax att packa väskan för att åka ut på landet och leva lantliv. Idag blir det bondmarknad i Emil och Idas gamla hemtrakter. Hujedamej bland alla bönder hihi. Sen blir det grillning och mys och lek och eventuellt lite blåbärsplockning. Har en toppendag framför mig. Så bäst att packa väskan fort annars sitter Tomas ute i bilen och gasar så att alla grannar blir helt galna.

(psst, riktigt så tuff som jag skrev innan vågade jag inte vara igår. Men det blev en tur på stan. Hann ändå fixa lite härhemma...)

Protestera på semestern

Tomas flyr fältet och drar till skogen med motorsåg och släp och puss, puss och hejdå och ha det så himlans bra idag! Och så ger han mig en lista med grejer som "måste fixas". Jag tar listan och stampar på den, ringer Jenny och kollar om hon vill in till stan för en fika. Det vill hon så off we go. Är jag ledig eller är jag leeeeedig??

"Det blev en dag på stranden..."

Idag packade vi bilen för att bege oss mot stranden. När vi väl kom fram och krämat in oss med solskyddfaktor och packat upp handukar och allt så gick solen i moln. Men det var varmt så vi härdade ut och åt vår medhavda picknick på stranden i alla fall. Men så typiskt ändå. Det var likadant igår. Först sol på morgonen sen gick den i moln lagom till 11. Ska man våga ge sig iväg i morgon?

Btw, vi har fått golvet omlagt och jag är så nöjd! Äntligen kan jag fixa och greja med allt som jag vill. Och äntligen kan vi börja möblera lite!


Party party

Så var det då ytterligare en 30-årsfest igår. Tomas sov till 14 idag. Jag tycker att det sammanfattar festen ganska bra. Det bjöds på pastasallad (verkar vara ett säkert kort på 30-åsfester, jag har varit på 4, och samtliga har bjudit på det) och marängswiss istället för tårta. Tomas var i himlen. Han älskar marängswiss. Efter middagen var det kubbturnering. "Tyvärr" lottades lagen och det blev väl inte helt jämt. Mitt lag förlorade för domaren tycke att det tog för lång tid att spela och bestämde att båda lagen fick gå fram ett steg. Mitt tjejlag mötte Tomas och några till och det visade sig att jag är tillsammans med Carolina Klüft för Tomas tog värsta hoppsasteget fram så att de stod precis vid kungen och vi i tjejlaget hade inte lika långa ben och högklackat så det var inte lika lätt att ta stora klivet framåt..

Efter turneringen så kastades 30-åringen i deras pool. Sen tyckte alla att det vore ju himlans kul om 30-åringens sambo åxå åkte i plurret. Men jag såg paniken växa i hennes ansikte när 10 starka män skulle dra i henne, det hela avstyrdes som tur var.

Vid 2 skulle jag ha in min fulle sambo i bilen och sen när vi kom hem skulle jag få ur honom vilket inte var det lättaste. Tillslut gick det och sen rakt i säng för att ligga och "gnälla" en stund. Jag tog fram mobilen och spelade in gnället för att kunna använda det mot honom om det skulle behövas nån gång hahaha.

Idag har jag målat och rensat upp hela köks och halldelen för imorgon får vi äntligen nytt golv!! Nu är det bara kylen och frysen kvar som vi måste flytta. Det får bli hämtmat idag då det inte går att laga mat för spisen står i gästrummet.


Fikatajm

                


Härliga, regniga semesterlördag. Vad ska man hitta på idag? Jag har redan hunnit måla ett varv på golvsocklarna så nu drar vi in till stan och möter upp vänner för en fika. T har verkligen fått upp ögonen för det här med fika och pratar redan om att öppna ett eget Espressohouse här i stan för det finns inget (!). Så det var inte särskilt svårt att få med honom idag.

Fredag

Idag har jag varit en duktig tjej. Jag har storhandlat, bjudit på fika (ja alltås det var var Tomas mamma som gjort blåbärspajen men ändå), jag har målat golvsocklar och jag har rensat ogräs mellan plattorna i gången på framsidan. Så nu packar jag väskan och drar på grillfest på Öland ikväll!! ♥ Hoppas att det inte börjar regna!!

Semestertrippen

                                  


Hemma igen efter semestertrippen. I onsdags var vi på Liseberg tillsammans med två vänner. Det var kul att gå ihop med några eftersom Tomas inte åker vissa karuseller och jag åker inte en del annat. Men det blev i alla fall Lisebergsbanan, Balder, Spinrock, Kållerado, Flumriden och några till. Tomas och kompani åkte kanonen, men jag bangade ur. Nej, usch den såg inte ut att vara något för mig. Däremot ville jag åka Hanghai men det var det inte eller nån som ville. Henrik åkte uppsvinget men det var han ensam om. Sen avslutade vi med att spela bort en massa pengar på chokladhjulet och sen åka kaninresan (!). En mycket... tveksam karusell...

Igår ville Tomas till biltema så dit åkte vi. Och gick igenom samtliga 746 hyllor. Det tog "bara" 45 minuter. Men då kollade vi Tomas verkligen hela sortimentet. I ren protest drog jag med honom in på HM efter..

Sen bar det av hemåt i ÖSREGN. Det regnade nästan hela vägen hem. Och det var inte lite regn heller. Jag har nog aldrig sett att det regnat så mycket förrut. Helt galet.

Men det har varit en härlig resa i alla fall och det var skönt att komma iväg lite hemifrån! ♥

La turista

Om ni undrar vart jag befinner mig så är jag på semester på andra sidan Sverige.. Igår packade Tomas och jag bilen och åkte iväg. Idag har vi turistat runt. Gått på stan och shoppat grejer på Granit. Min absoluta favvis-affär här som inte finns hemma. Vi har fikat på Espressohouse och varit på Universeum. Tomas var mycket fascinerad av de stora fiskarna och jag tyckte att det var läskigt att gå i tunneln med hajar simmandes ovanför huvudet.

Jag har fått grymt ont i fötterna, men det är kanske inte så lustigt då vi har gått och gått och gått. Från city till Universeum och tillbaka, in till city och sen upp för Avenyyyyyn igen för att hitta en restaurang och käka på. Tomas tog favvisen plankstek och jag tog en "äkta italiensk pizza". Inte en sånn där slaffsig sak som man får med sig hem i kartong utan en god, stenugnsbakad med parmaskinka, bresaola och marinerade grönsaker. Riktigt gott!!

Nähe, dax att vara lite social. På återseende.

(Ps, tack H för lånad dator....)

Lägesrapport

Oj oj oj. Många lata sommardagar på stranden. Men igår kom regnet. Jenny och jag åkte över till Öland tidigt så vi fick några soltimmar men vid ca halvtvå blev det väldigt mörkt så vi kutade till bilen och när vi sen körde hem såg vi knappt en meter framför oss bara för att det regnade så. Vi fick dricka kaffe på min altan i stället och lyssna på mullret från åskan. Men det var riktigt mysigt.  (Note: Satte mig vid datorn idag på förmiddagen men fick inte igång den, svor och levde och hade mig. Felsökte och hittade inte problemet. Trodde mig satt i alla kablar som T drog ut igår när det var åskväder men hittade inget löst ändå det gick inte att få upp nätet i alla fall. Suck. Nu när vi kom hem gjorde jag ett nytt försök. Ops... Sladden till telejacket hade jag visst missat. Tur att jag inte ringde nån support och skällde eller så... hihi...)

Igårkväll var vi på 30-årsfest hos en av Tomas kompisar. Trevligt sällskap och god mat. Det blev ganska sent men jag körde för de bor en bit utanför stan så min söndag har varit helt okej, det är nog värre för en del andra ;-)

Idag har vi varit på Öland igen och träffat Tomas syster + familj samt varit på en liten sammankomst i en liten by en bit från sommarstugan. Mycket trevligt. Vädret blev bra tillslut. Har käkat och ska slappa i soffan ikväll tänkte jag. Det känns inte som jag varit hemma nånting. Stranden och grillkvällar jämt. Men det är så det ska vara när det är semester!!!!

Hårdag

Idag kan man säga att det blev en riktig "fixa med håret-dag". Åkte till en salong som har samma ägare som där jag brukar gå och klippa mig för där vet jag att de har drop in. Kom dit och såg fyra andra före mig i kön. Frågade tjejen i kassan hur lång tid hon trodde jag skulle få vänta. Jag var där vid 11 typ. Hon sa ca en timme och det är ju inte så farligt. Men det tog längre tid än så. Inte förräns halvtvå blev jag klippt. Det kändes typ som hela denna fina dagen gick åt till att sitta inne och vänta på min tur. Men det var välbehövligt med klipp kan jag säga!!

Efter klippningen åkte jag och hämtade Tomas så köpte jag hårfärg och sen åkte vi till nån bilskrot för Tomas skulle ha en lykta till sin mammas bil som tydligen gått sönder, en ny kostade 1500 men på skroten hittade han en begagnad för 400.

Har nu käkat tacos eftersom det inte blev nån lunch idag och nu sitter jag med blekning i håret. Kände att det var lika bra att slänga i ett paket och bleka rötterna på håret nu när jag ändå var igång. Kommer inte behöva skämmas på helgens fest i alla fall!


Torsdag

igår hade jag en mysig grill-lunch med två av mina vänner. Vi grillade kyckling och gjorde grönsaksspett. Jenny hade gjort en sås med smulad fetaost i som var så god! Men det gick inte att sitta i solen. Vi fick sitta i skuggan på altanen. Helt plötsligt var jag tacksam över att vår altan ligger "åt fel håll" och att det är skugga där större delen av dagen. Vill man ha sol kan man gå ner från altanen och sätta sig vid ett litet bord och några stolar som står i solen så det är ju inte som att hela uteplatsen ligger i skugga.

Idag ska jag klippa mig hoppas jag. Fick ett infall och åkter iväg på vinst och förlust. Nån salong måste väl ha lediga tider? Känns som de flesta finns på stranden idag för solen skiner som bara den. Wish me luck!

RSS 2.0