Presentinköp

                       



Nyss hemkommen från stan. Jag har fixat födelsedagspresent till kvällens födelsedagsbarn som vi ska på middag till. Jag tror presenter kommer bli en hit.. Åkte med Tomas in till stan. Han skulle vidare på sin skjutövning. Det var ju därför vi inte kunde åka till Göteborg den här helgen. Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem med bilen så jag kan åka förbi IKEA och lämna tillbaka några grejer som blev felköp och sen vidare till MAXI och handla. Hoppas verkligen han kommer snart för jag skyndade mig hem från stan.

Sent fredagssvammel

Vem åker ut ikväll? Jag har verkligen ingen aning, men jag hoppas på mes-sångaren Rabih eller Erika. Jag har inte fastnat för Rabih och hans mesiga toner och tramsiga leende en enda gång. Erika tycker jag inte heller håller måttet tyvärr.. Men men, om en liten stund vet vi..

Igår hade jag fikabjudning här hemma. Jag bjöd på en citronpaj som tillslut blev bra trots enorm stress med 100 bollar i luften samtidigt. Det var väldans mysigt att sitta ner och prata när vi inte setts på så länge ♥

Jag vi fick fina presenter i försenad förlovningspresent. Om jag hade vetat att man skulle få så här många fina presenter när man förlovar sig så hade jag definitivt gjort det fler gånger. Men nu blir det ju inte så. Tomas är min man. Så det så. Vi fick en skål och en ljusstake i fattigmanssilver som är min nya hang up. Jag fullkomligt älskar den här typen av grejer och blandar hej vilt med lite mer moderna grejer. Av mamma (som åxå var bjuden på fikadejten) fick jag bokstäver (kombination HEMMA - från Village) bara sådär för att hon kände för att ge mig nått. Jag blev jätteglad. Jag har inte vågat mig på att klistra upp massa väggord på våra nytapetserade väggar om man skulle ångra sig och då passar ju de här mycket bättre!!

Nu - back to soffan och IDOL. Men innan dess, tvätta av smink och borsta tänder så är det bara att krypa ner i sängen och sova ända tills imorgon med en liten sovmorgon som belöning efter en hårt arbetande vecka!

Godnatt


Don´t try this at home

Prova inte att försöka få eld i kakelugnen, städa, baka en kaka, koka pasta, fixa pastasås och duka - SAMTIDIGT. Det kan bara sluta åt ett håll. Katastrof. Dessutom är jag helt genomsvett så elda hade jag definitivt inte behövt göra. Men men, snart kommer i alla fall mina fikagäster och hemmet är skinande rent!!

Shoppingtips

Jag måste bara tipsa om en sida på nätet som jag beställer hårvårdsprodukter ifrån. Sidan heter Baresso. De har bra priser och om man beställer för över 200 kronor bjuder de på frakten. När en produkt jag beställt för ett tag sen inte fanns ringde de upp mig och talade om detta samt erbjöd en annan dyrare produkt till samma pris.

Igår kom det ett paket med två produkter jag beställt varav den ena gått sönder under frakten, den hade fått en buckla och locket gick inte att öppna och stänga ordentliget. Jag mailade till dem och det kom svar med nästan en gång att de skickar mig en ny. Det är service tycker jag och sånt gillar vi. Så nästa gång ni behöver nytt schampoo eller så spana in den här sidan!!!!

Det räcker nu, Anna Book.....

              


Men snälla nån, jag måste bara skriva ett inlägg om nått som stör mig. Jag har skrivit om det innan men jag måste ta upp det igen. Lägg ner Anna Book! Är inte den kvinnan bara liiiiite för mycket? Kändisvimmelbilder från hennes mammas begravning, när hon får värsta tarmvredet ringer hon Aftonbladet det första hon gör som kommer och fotar, hon gråter som ett barn när hon måste ha på sig en säldräkt i ett lekprogram i TV4 och nu sist, ikväll ska hon vara med i plastikkirurgerna i TV4+ och nu talar hon ut i både Expressen och Aftonbladet om att programmet är vinklat och "bara" tar upp hennes bröstoperation. Jamen herregud vad tror människan? Det är ju teve!! Vad är hon känd för förutom låten ABC? Vad lever hon av och vad betalar hon sina räkningar med varje månad? Pengar från gig med ABC eller? Eller det kanske är hennes italienare som betalar notan. Jag fattar bara inte varför hon blottar sitt liv på detta sätt. Jag tycker bara det är tragiskt. Egentligen borde jag inte ens skriva ett inlägg om det och bry mig men det gör jag. Jag vill att hon ska lägga ner nu. Det räcker Anna Book!

Tisdag

Tisdag. Snart påväg till jobbet. Börjar inte förrän 10 idag så det känns skönt med en förmiddag hemma, har plockat och fixat lite och dammat av i sovrummet. Varför blir det alltid så dammigt i sovrummet för? Jag städade senast i lördags och idag kändes det dammigt igen. Usch och fy. Det känns som att det aldrig tar slut. Att städa kan man göra tills månen trillar ner eller nått. Man blir aldrig färdig. Det är likadant med huset. Jag kan springa runt med en kruka i evigheter och inte veta vart jag ska ställa den, ska den stå där där eller där??? Jag blir liksom aldrig nöjd.....

Utebliven matlåda...

Man kan ju tycka att om någon inte börjar en kurs förrän klockan sex och kommer att vara hemma två timmar innan dess, att den personen fixar en matlåda till sin stackars hårt arbetande kvinna. Men nej, tydligen måste denna personen plugga in i det sista innan kursen så det gick inte. Sabla skit. Ikväll blir det en macka med thé framför Vickan som ska laga mat hos Tina. Hoppas det går bra på kursen och att personen lär sig hur man skjuter ett vildsvin på bästa sätt. ♥


Helg

Igår var vi då på nya modehuset/gallerian Jenny och jag. Shit vad folk det var alltså. Varenda människa var där. Ja, vi åxå då förstås. Gick och tittade lite, köpte en tunika och nya makeupsvampar och en scarf för en rabattcheck jag hade från HM. Kostade nästan gratis. Sen gick vi och fikade och kollade på folk. Efter det följde Jenny med mig hem och klippte mig. Jag kan säga att det var VÄLBEHÖVLIGT men tanke på att jag senast klippte mig i början av juli. Jag brukar verkligen inte slarva med mitt hår såhär. Nu har jag i alla fall lite mindre hår och en lugg. Jag trivs i lugg och förut hade jag ofta det. Jag är så nöjd. Tack bästaste Jenny!!!!!

På kvällen lagade vi mat, jag gjorde färsbiffar som jag smaksatte med persilja och vitlök, till det gjorde vi en sås på ädelost, grädde och vitlöksfrästa champinjoner och enligt önskemål från Tomas så hade vi hasselbackspotatis till. Sen satt vi och kollade Youtubeklipp på nätet hela kvällen och skrattade så vi tjöt. Favvisen är denna:


   


Idag blev det väldigt tidigt i och med att man skulle ställa om klockan. Jag har hunnit hur mycket som helst känns det som. Åkte till Blomsterlandet för att köpa lite nya växter och sen vidare till IKEA för att köpa några kontakter som vi behöver till mina nya lampor jag köpt. Då ringde mamma, hon och pappa var på Modehuset och spanade in och skulle gå och fika så hon undrade om jag ville haka på så jag skyndade mig ut från IKEA och gick och fikade med mamma och pappa.

Panikstäd på 5 röda

Lördag. Tog det lite lugnt på morgonen och satt och åt frukost med Tomas. (som stannade hemma länge på morgonen fast han skulle till skogen... Nått var skumt) Och mycket riktigt, telefonen ringer och säger att vi får besök om cirkus 5 minuter. Där sitter jag med håret på ända, obäddad säng och brödsmulor över hela bordet. Shhhhhhhiiiiiiiit! Panikstäd as hell. Bädda sängen, borsta tänderna, plocka ur diskmaskinen och dammsuga, allt på samma gång. Och sen -djupt andetag och välkomna hem till oss. Trevligt med besök, mindre trevligt med panikstäd. Men jag hade ändå tänkt att städa idag så nu har jag bara lite kvar.

I eftermiddag ska jag möta upp Jenny för att spana in nya gallerian. Lovely lördag! ♥

Plötsligt slog det mig...


              


                                                 Hem, ljuva dyra hem


Hemma, har nyss ätit och nu sitter jag och försöker få ihop ett excelark med samtliga räkningar som Tomas och jag har betalt hittills under 2009. Behöver jag tillägga att jag nästan gråter av ångest? Vi har inte kunnat göra detta tidigare för vår dator har muppat sig som aldrig förr och innan en flink, datorkunnig man på Tomas jobb utförde första hjälpen på den så hade vi inte excel. Därför har jag inte gjort detta tidigare. Men nu så. Usch och hujedamig. Lån på huset, el, vatten och gud vet allt. Det kostar att ha hus alltså. Jag har nog inte riktigt insett det förräns ungefär nu när jag skriver ner allt. Det är som värsta Lyxfällanupplevelsen. Ni vet när de som är med får rada upp alla sedlar på den svarta tavlan, ungefär den känslan som de har skulle jag tro att jag har nu. Ve och fasa. Men samtidigt har jag ju valt att äga detta hus så då får jag bita i äpplet (trots att jag hatar frukt) och vackert betala vad det kostar. (Och ja, på bilden ser ni en liten del av mitt kök, jag som inte outat mitt hem än..)


Opening

I morgon öppnar en ny galleria här i stan. Hansagallerian. Den är värsta hypad. Alla pratar om den. Alla ska dit. Trots att det är ungefär samma butiker som redan finns i stan. Men det är ändå nått visst när det är grand new opening. Jag ska dit med bästa Jenny på lördag efter att hon slutat jobba. Massa erbjudanden som man inte kan motstå. Massa folk som kommer att trängas som galningar. Och så jag. Vad kan vara bättre än nyöppnade butiker med öppningserbjudande??? Lovely.


Att äga en sambo

Tomas håller på och tar jägarexamen. Han ska ut i skogen och skjuta djur har han bestämt sig för. Det här har resulterat i både det ena och det andra. Bland annat att jag för första gången i hela mitt liv tillsammans med T sett honom läsa en bok - Jaktkunskaper. Det har även resulterat i att vi fick ställa in en resa till Göteborg på grund av en skjutövning som de så fint lagt in på en lördag! (jag surade en hel kväll). Och nu senast igår, Tomas satt vid datorn och övade sig på diverse jakttest. Tomas gjorde ett och fick hälften rätt, alltså fem av tio. Då säger han lite rått att du kan väl testa dig hu höhöhö. Det kommer gå bra det där gumman hahahhaa. Och så gör jag testet och så fick jag ÅTTA AV TIO RÄTT. Och man kan väl helt enkelt säga att jag ägde. Tomas stängde in sig på kontoret och kom inte ut förrän han fått alla rätt på ett test. Själv satt jag och smålog i soffan hela kvällen. Igår ägde jag! Jag kanske åxå ska ta jägarexamen??


Stank!

Det kommer på en tjej på bussen och sätter sig bredvid mig idag när jag skulle hem från jobbet. Och herre, det säger jag, jag har aldrig i hela mitt liv känt en människa som fullkomligt STINKER cigarettrök på samma sätt som hon gjorde. Jag hade likagärna kunnat suttit med näsan i en askkopp. Det var avskyvärt! Och då har jag ändå rökt en och annan cigarett genom åren. Men det här, jag har aldrig någonsin upplevt det här tidigare. Varför skulle hon sätta sig bredvid mig (förmodligen för att bussen var knökfull och det inte fanns så många andra lediga platser, men ändå!!!). Jag trodde jag skulle spy. Har vädrat min jacka ute ett tag så jag inte riskerar att den luktar rök nu!

Städdag

Ett varv med dammsugaren. Rengöringsmedel i hela köket. Avloppet i duschen rensat (av Tomas, INTE av mig), alla saker på sin plats och nu skinande rent. Hela förmiddagen har spenderats med att städa. Nu skiter vi i det och åker hem till mamma och pappa på söndagsmiddag istället. Härligt!

Varde ljus

Hemma från stan och fikan. Tyvärr var inte vädret det bästa. Camilla och jag bestämde oss för en eftermidddagspromenad så hon hakade på hem till mig men när vi kom hem hit så ösregnade det så vi ställde in promenaden och satt och snackade istället. Jag köpte en lampa på stan till fönstret i vårt stora rum. Inte vardagsrummet utan en "yta" som hänger ihop med köket. Jag har letat efter hängande lampor som en galning och nu hittade jag äntligen en som jag tyckte passade. Den är från Markslöjd och ser ut som på bilden bortsett från att den jag köpte har rökfärgat glas och inget annat. Den är absolut inte "kopparfärgad" som den på bilden men jag hittade ingen annan. Nu sitter jag bara och stirrar på den och kan inte bestämma mig för om jag ska ha en eller två. Jag tror det lutar åt två så jag får ringa till butiken på måndag och be dem lägga undan en åt mig som jag kan köpa. Hoppas hoppas nu att de inte tar slut. Det ser nog för lite ut med en....


               
       


Lördag

Härlig lördag. Ledig och fint väder på samma gång. Tomas drog till skogs redan halvsju i morse så idag passar jag på att hänga med vänner och fika på stan! Ska bli så mysigt. Vet inte när jag var på stan senast eller när jag tog en fika på stan senast. Alltför länge sen alltså!

Fredag

Godmorgon!

Här inne har det fan varit stendött på en vecka. Vår dator "kraschade" lite, Tomas tog med den till jobbet för en räddningsaktion och nu har han bytt lösenordet och vägrar tala om vad det är. Kan alltså bara sitta vid datorn vid "speciella" tillfällen. Men jag ska nog få det ur honom snart. Om inte annat när räkningarna ska betalas annars kan han ju sitta där och betala dem själv.

Den här veckan har vi haft många incidenter. Lyckades få körförbud på NYA bilen. Tydligen ska ju även nya bilar besiktigas men det var det mindre koll på.... Sen gick den tydligen inte igenom heller för att någon kört för hårt över ett fartgupp så att ljuddämparen håller på att braka ihop vilken sekund som helst. Jag lovar - det var inte jag! Har försökt bedyra min oskuld i en vecka men T är obeveklig. Det är jag och ingen annan som gjort detta mot vår fina, glänsande bil.

Idag är det i alla fall fredag och jag kommer att vara ledig hela helgen. Ska försöka boka in en fika på stan imorgon, men annars är den helt oplanerad. Ska bli så skönt!! ♥

Lördag

Har jobbat all day long. Kom hem och softade i soffan. Mys. Ikväll är jag förmodligen den enda i hela Sverige som INTE tänker kolla på fotboll. Fick till och med ett påminnelsesms från min mobiloperatör om att ikväll så är det minsann match. Men vad fasen tror de? Måste alla vara intresserade av sport eller? Själv tycker jag att det är så.... trist.

Nu, back to soffan och en myskväll med massa gott.

Paket + bio

                    
   



Jag har fått paket!

Hur glad blev inte jag när jag gick ut till brevlådan och upptäcker att det är nån som skickat ett litet kryapådig-paket till mig. Det var från Tomas syster med familj. Tack snälla ni! Ni gjorde min dag idag!

Ikväll ska Tomas och jag masa oss iväg på bio. Vi får se hur det går men det känns trist att bara sitta här hemma. Det måste hända nått och det var länge sen vi gjorde nått tillsammans så ikväll ska vi se Flickan som lekte med elden. Hittade ett par biobiljetter som jag har fått så de kommer väl till pass i kväll!!


När synen sviker...

Hur man vet att ens syn har försämrats kraftigt:

Man är på MAXI, man ska ta en burk med krossade tomater ur hyllan och då tycker man sig se någon man känner igen. "Nämen hej!" utbrister man. Den andra personen tittar lite konstigt och frågar "känner vi varann?". Ehhh... Shit vad man tycker att det här blir jobbigt nu och måste komma upp med en bortförklaring "ehhh du påminner väldigt mycket om en som jag har bott granne med tidigare" säger man då. Den man hälsat på svarar "jaha, men det har vi inte gjort, men det var trevligt att få ett hej från någon så här en fredagseftermiddag".

Sen tar man sina krossade tomater jävligt snabbt och går därifrån.

Fan, jag hatar att se kasst.

Fredag

Godmorgon!

Ledig idag då jag ska jobba i helgen. Skönt med en ledig dag, känns som att jag behöver det. Igår var jag på vinlotteri med bästa tjejerna. Jag vann två flaskor vin. Skönt att få prata och skratta med sina vänner en hel kväll!

Idag ska jag till läkaren. Igen. Hoppas hoppas nu på att det har blivit lite bättre så att jag kommer se ordentligt snart igen. Sen ska jag bara hem och vara. Plocka lite här hemma. Tända en brasa och ta det lugnt. Ska bli så skönt.

Onda ögat

Näe, jag har inte varit särskilt munter de senaste dagarna. Var hos läkaren i måndags som konstaterade att det är värre än vanligt och att det hade gått långt. Ändå åkte jag in dagen efter jag kände symptomen. Fick olika sorters droppar och salvor. Åkte hem och la mig och vilade och hade en smärta i ögat som är obeskrivlig. Igår var jag på jobbet så mycket som jag orkade sen fick jag åka hem och lägga mig.

Idag har jag varit på återbesök hos läkaren igen. Det hade inte blivit så mycket bättre tyvärr. Dessutom visade det sig att jag är allergisk mot en sort av dropparna som jag fick. Jag har typ allergiklåda i ögat hela tiden. Typ som när man blir känslig mot pollen. Idag var de tvungna att göra en undersökning där de "vände mitt ögonlock". Jag trodde att jag skulle dö en smula. En sköterska fick komma in och hålla i mitt huvud för även om jag ville tänka på blommor och tv-program och fina kläder så spelade det ingen roll. Mitt huvud böjdes ändå bakåt så fort hon närmade sig ögat. Suck säger jag bara. Nu har jag fått en ny tid på fredag för ny koll och jag håller tummarna för att det ska ha blivit lite bättre tills dess. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.

F**K!

Varning för irriterande inlägg.....


Jävla skit. Jag orkar inte mer. Kan man aldrig slippa den här jävla irriterande grejen i ögat. Nu är det tillbaka. Igen. Jag ORKAR inte. Jag är förbannad. Jag har ont. Jag är ledsen. Jag ser inte. Det trycker. JÄVLA SKIT. Jävla pissdag. Ringde ögonmottagningen och de ska ringa upp mig fem över åtta. Perfekt. Verkligen. Jag har verkligen tid med detta. Det passar mig utmärkt att springa från jobbet för att sitta och vänta på sjukhuset i 508 timmar. NOT.

Nu ska jag packa ihop mig och köra till jobbet. Vi kan ju hoppas att det går bra med ett öga. Solglasögon på så jag ser nått. Kul med solglasögon när det är mörkt. Verkligen.

Söndag 091004

                  


Idag har jag redan hunnit med ett besök av min vän Cissi som var här på förmiddagen tillsammans med hennes lille son. Så mysigt att få gosa lite med en bäbis. Dessutom fikade vi självklart på kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag idag. Mysigt att få sitta och prata medans regnet öste ner ute och jag hade tänt en brasa. Tomas drog till skogen. Hur någon nu kan vilja göra det när det regnar och blåser om vartannat och är värsta höstvädret. Själv ska jag bara softa resten av dagen. Ta tag i min klädsituation, sortera in, stryka och hänga upp. Kan behövas.

Lördag

Hemma efter en heldag i Växjö hos bror och hans sambo. Min bror är verkligen en mästerkock, hade gjort parmalindad kottletrad i ugnen som var fylld med pesto, till det hade han även gjort ugnsrostade grönsaker, sås samt en sallad till. Supergott. Och självklart två tårtor med. En prinsesstårta såklart, min brors favvis och sen en med choklad- och apelsinbotten med vit chokladmousse uppepå. Måste fråga efter receptet för den var supergod. Sen mitt upp i allt var det några FF-fans som ville titta på fotboll men det gick inte så bra för FF så det var lite sura miner i bilen hem. Dock inte från mig, jag gillar ju inte sport så jag brydde mig inte så mycket.

Nu ska jag snart fixa fram lite grönsaker + dip till Tomas och mig som vi ska ha framför Körslaget på TV4 som har premiär ikväll. I brist på annat så funkar det att se.

Och slutligen, jag måste bara lägga in. Jag älskar detta uppträdandet, jag vet inte om det är låten, tjejen, eller framförandet men nått är det som gör att jag gillar det. Go Tove, jag tror att hon kan växa en hel del i IDOL.

    

Födelsedagsfirande

         



Idag fyller min bror 26 år och det ska givetvis firas så hela tjocka släkten packar in sig i alla bilar vi äger och har och beger oss mot Växjö för kalas och firande hela dagen lång.

                         Grattis på födelsedagen bästa bror!!

Idolanalys

                 


Satt i soffan igår och fick världens chock! Schlager-Camilla gick vidare i Idol. Trots uselt framträdande och pinsamt uppförande. Och så gör hon det igen, slaktar haleluja som hon vet att juryn i vanliga fall HATAR. Hur tänkte hon? Och hhur tänkte dom? Visst jag kan erkänna att jag tycker att hon är klämkäck och ett energiknippe utan dess like, men en idol? Är hon det? Jag tror mer hon platsar på en schlagerscen... Och sen vid omröstningenk, då satte jag min cola light i halsen när inte Jon gick vidare. Tror ni inte att juryn innerst inne diggar Camilla. Ja menar, varför skulle de annars ta med henne för? Eller tog de med henne för att de trodde att svenska folket skulle rösta fram alla de andra och att hon skulle vara den svagaste? Shit vilka analyser. Ni fattar att jag inte kunnat sova i natt va? ;)

TV

Och så var det då fredag igen! Var det någon som såg Inlåst på TV4 igår? Så tragiskt men samtidigt bra att testa vad de går för. En stackars kille som inte ens stod ut ett dygn innanför murarna, hur ska han klara sig om han åker dit "på riktigt"? Sen blev de inte så kaxiga när de äldre fd kriminella killarna kom infarandes och tog över deras sängar. Jag blev nästan illa berörd när jag hörde Dennis mamma berätta om att han tagit strypgrepp på henne en kväll när han var hög, fy så hemskt.

Ikväll är det så IDOL. Känns faktiskt lite tjatigt den här veckan med alla kval hit och dit och att alla utom en åker ut ikväll. Och samtidigt som jag kommenterar detta måste jag ju kommentera Camilla igår. Jag dog en smula och skämdes lite för hennes skull. Guuuud så pinsamt, att hoppa på Jidhe på det där sättet och sen få info om att hon inte gått vidare. Jag hade aldrig mer vågat visa mig ute.

Torsdag

Skönt att för en gångs skull komma hem från jobbet och så är maten fixad och framställd på bordet. Lyx som inte inträffar precis varje dag. Lite mindre lyx är det att det då faller på min lott att städa upp i köket. Suck. Annars har det inte hänt mycket. Har mest agerat telefonväxel hela dagen åt Tomas cykelförsäljning. Men nu är den såld. Tyvärr verkar det inte som att min idé om % på försäljningen har nått fram. Men hey, det var ju för fasen jag som krängde den?? Det var ju jag som fixade säljet....

RSS 2.0